Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Човека си го е написал,но няма кой да чете май!

Триал версията си е напълно функционална,за разлика от това което пишеш.

......и за това ще те помоля да не подвеждаш с коментарите си!

Явно съм в грешка.

Но пък за да не подвеждам ще трябва да ме помолиш още поне веднъж.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Явно съм в грешка.

Но пък за да не подвеждам ще трябва да ме помолиш още поне веднъж.

Поне си го признаваш!

Няма да те моля повторно,но ще ти пожелая, бъди жив и здрав!

Ретрото на 4 не е толкова близо,но аз си признавам,че не успях да настроя 5цата(ламер съм).Не се дразни,исках да му помогна щото и той е като мен. :)

Синко не бързай да умозаключаваш, питал съм защото имам предложение и искам да чуя други. За монета съм си решил проблема (след, като установя дали е напълно решен ще споделя настройките), не говори от името на хората проява на слабохарактерност е ! ;)

Редактирано от dim0v (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Защита от рууткити, Mbr локери и различни банери, които заключват уиндоус чрез хипса на Есет в този файл:

http://dox.bg/files/dw?a=75928263b6

По темата тук: http://forum.esetnod32.ru/forum3/topic4180/

Благодарение на: Angel-iz-Ada

Запрос на изменение следующих веток реестра и файлов:

%windir%\System32\drivers\etc\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\DataBasePath

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\userinit.exe\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\explorer.exe\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\taskmgr.exe\*

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\*

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\*

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\*

HKEY_USERS\*\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\*

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\AppInit_DLLs

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\AppInit_DLLs

Полный запрет на изменение следующих веток реестра и файлов:

%windir%\System32\taskmgr.exe

%windir%\System32\userinit.exe

%windir%\SysWOW64\userinit.exe

%windir%\SysWOW64\taskmgr.exe

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\*

HKEY_USERS\*\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

HKEY_USERS\*\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\userinit

Защита от рууткити, Mbr локери и различни банери, които заключват уиндоус чрез хипса на Есет в този файл:

http://dox.bg/files/dw?a=75928263b6

По темата тук: http://forum.esetnod...rum3/topic4180/

Благодарение на: Angel-iz-Ada

От мене една препоръка към тези настройки

Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия.

Публикувано изображение

В настройките на обновяването може да изберете тестовият режим - така ще имате най-новите ъпдейти на модулите!!!

Публикувано изображение

Ето каква е разликата - при избрано редовно обновяване

Публикувано изображение

и при тестово обновяване

Публикувано изображение

....и внимавайте като давате конфигурационният файл на някой приятел,че лиценза може да се прихване от него и после горите и двамата. В конкретният случай автора умно е премахнал данните за активиране. Браво !

Това правило за spoolsv.exe e мое!Тествано е с около 1000 проби на различни разновидности на рууткити. Обаче аз не съм съгласен и с директното блокиране на ключовете ,както и с разрешаването на останалите операции ,за които няма правило и за това ще го преработя по мой вкус!И съответно ще го пусна тук!

Ето файла: http://dox.bg/files/dw?a=cadb74528d

Но трябва да промените директорията на spoolsv.exe, защото при мен е на виртуалка с XP:

Публикувано изображение

При стартиране на рууткит се получава това:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И понеже няма ясни прозорци трябва да сте наясно какво блокирате.

И е чисто:

Публикувано изображение

За неопитните потребители тези настройки не се препоръчват. А повечето тук са такива!Но това не пречи да разучите програмата!

За неопитните потребители тези настройки не се препоръчват.

А повечето тук са такива!Но това не пречи да разучите програмата!

Да пази Господ от професионалисти :help:

Да пази Господ от професионалисти :help:

Правилно и затова отдавна трябва да не пишеш тук!

Правилно и затова отдавна трябва да не пишеш тук!

Бегай гони задачи , но не се занимавай със софтуер , не ти е силната страна :clown:

Бегай гони задачи , но не се занимавай със софтуер , не ти е силната страна :clown:

Прав си аз съм леймър и бегам.... :clown:

Добре че бе Михнев да ти разясни Комодо...

Не знам някой посочвал ли го е. Не видях.

Есет търси бета-тестери за endpoint security продуктите си:

http://www.esetnod32.ru/.download/beta/#tab2

ESET Endpoint Security

Облачная технология ESET Live Grid

Проверка репутации приложений

Host-based Intrusion Prevention System (система обнаружения вторжений)

Оптимизированный размер пакетов обновлений

Режим «Presentation» для работы с ресурсоемкими программами

Возможность отката сигнатурных баз к предыдущей версии

Поддержка Microsoft Network Access Protection (NAP)

Не знам някой посочвал ли го е. Не видях.

Есет търси бета-тестери за endpoint security продуктите си:

http://www.esetnod32...load/beta/#tab2

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=187306&view=findpost&p=2172505

Само смениха името от Business Edition на Endpoint Security

Хипса пак не е пипан,облака , не им работи отново коректно...

Хипса пак не е пипан,облака , не им работи отново коректно...

Нали не бъркаш общностната репутация с облака - ThreatSense.Net?

Понеже тя, че не бачка, както трябва общностната репутация, така е май... (според него ми изписа, че няма данни за utorrent.exe :) ). А работата на ThreatSense.Net не е видима.

Заедно с ThreatSense, ThreatSense.Net (той допълва ThreatSense)е технологията, която държи НОД толкова години. Ако не работеше коректно нямаше да задържи позициите си. Технологията я има още от версия 2 и работи перфектно. Но явно някой в рекламният им отдел...

Ако бяха написали с ей такива БУКВИ: ОБЛАК!, хората сигурно щяха да казват: "А, облака на НОД... Ехееее..." :)

Публикувано изображение

На мен ми е интересно как ще развият тези ДНК-дефиниции (как беше?...) в шестицата.

Лично аз, както казах чакам шестицата. Пет е преходна версия сякаш... То това им е практика - супер добра двойка, много фенове. Излезе 3-ката - лагове, бъгове, тормоз. Оттеглят се някакви хора. Изправиха нещата в 4. Пак много хора се върнаха. Сега петицата... Пищят хората, мусят се. Излиза шестицата и...

Бе, мислех си, че съм само аз, но гледам и в Уайлдърс, много народ пищи от петицата и си стоят с четворката. Мисля си, че от НОД решиха да правят прекалено много на брой промени, които трябваше да бъдат въведени постепенно, а не така - джаста-праста. Вместо за година постепенно да въвеждат промените и всичко да слегне, сега и 2 години може да не им стигнат...

А в Уайлдърс също гледам... бе как никой от тези модове не каза: "да, бъгава е" и да излъжат, че ще оправят нещата, ами все потребителите виновни. Е, как пък толкова много потребители заедно....?!!!!

Та до излизането на шестицата, май-май ще ползвам Емсисофт или Авира.

Дето каза един познат: "Аз не искам компютър за антивирусната си, а антивир за компютъра си."

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Методи точно по тези причини забравих да ползвам Nod и преди всичко версия 5.Не стига ,че им репортвам проблемите ами са нагли и ми казват работи се по проблема.Да но това работене е от септември.Платена програма е да се заcръмят малко.

• 2 седмици по-късно...

Тази сутрин като си пуснах компа ми изписа, че ще спират поддръжката на 2.7 http://www.eset.sg/eol27to5/?edm=20120228ees .Ще може ли да се ползва без поддръжка, как така ще я спрат аз си мислех, че всички нодове се ъпдейтват от един сървър :(

ThreatSense технологията си работи повече от перфектно на "4" досега не съм имал никакви оплаквания, абе върви си като чисто нов голф 4 :) не знам за какво все се оплаквате и мрънкате, може наистина да има защо, но аз като потребител на Нод32 нямам никакви оплаквания от продукта до момента.

Редактирано от P2P (преглед на промените)

Тази сутрин като си пуснах компа ми изписа, че ще спират поддръжката на 2.7 http://www.eset.sg/e...edm=20120228ees .Ще може ли да се ползва без поддръжка, как така ще я спрат аз си мислех, че всички нодове се ъпдейтват от един сървър :(

Ползваш ретро версия,даже много се забавиха!

Ами спират поддръжката,т.е. няма да имаш автоматични обновления,в твоя случай за дефиниции! Тоя фикс дето го имаш ще спре да бачка.

Предложение за настройка на ESET Smart Security v5

http-~~-//youtu.be/FW8HW4pVWnU

* Защитната стена е дадена на автоматичен режим.

* Не се забелязва допълнително натоварване, след настройката.

* Повишена детекция.

• 2 седмици по-късно...

Не съм сигурен дали темата е за тук така че ако съм сбъркал моля да бъда поправен. Имам един лаптоп който се прецака заради вирус и така нататък няма значение намерих една програмка Eset System Rescue мисля че ще ми свърши работа но тъй като нямам от къде наблизо да си купя диск трябва да измина непосилните за мен 8 километра а нямам флашка .. И въпросът ми беше става ли да се запише програмата като буутваща през флашка с карта памет ? Просто такава флашка имам а ми е спешно и така .. Мерси предварително и повтарям НЕ съм сигурен дали е за тук темата :)

Редактирано от Smilexx (преглед на промените)

Здравейте, имам малък проблем с Nod32 Antivirus 4 и реших да се допитам до вас. Та проблемът е следният, изтеглих си Dirt 3 ( Skidrow ), но проблемът е там, че ми засича skidrow.dll както и paul.dll като вируси и веднага ги вкарва под карантина и даже не се допитва дали искам да ги премести. Пробвах с други антивирусни програми като Kaspersky Internet Security, но тя си работи безпроблемно и не ги засича като вирус. Та бихте ли ми помогнали, какво да направя как да ги изкарам от карантината? Благодаря предварително.

Качи ги тези файлове във Вирус тотал и дай линк. Интересно ми е понеже и аз имам същият релийз на играта и Нортон не се обажда.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.