Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Прегледах темите но нещо не можех да открия тези с промоциите. Предложете ми нещо, пробвах с AVG но нещо машинката ми стана тромава, пък и windows не ми е откриваше като антивирусна?

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Xristakis, провери си личните. Ще ти пратя ключ след малко, валиден за 3 месеца. И никога не ползвай кракнат\пачнат и т.н. защитен софтуеър. По-добре без защита, отколкото да си натресеш някоя зараза, докато търсиш лекарство.

Редактирано от giordano (преглед на промените)

Прегледах темите но нещо не можех да открия тези с промоциите.

http://www.kaldata.c...howtopic=181239

http://www.kaldata.c...howtopic=184218

и един лиценз

90 дневен ключ от списанието Hard'n'Soft (07/2011) за ESET Smart Security лиценза става за EAV/ESS

Username: EAV-48894407

Password: 36pcuuvnjs

Expiry date:17.12.2016

Срока е 90 дни от датата на активиране. Не гледайте крайната дата!!!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://www.kaldata.c...howtopic=181239

http://www.kaldata.c...howtopic=184218

и един лиценз

90 дневен ключ от списанието Hard'n'Soft (07/2011) за ESET Smart Security лиценза става за EAV/ESS

Username: EAV-48894407

Password: 36pcuuvnjs

Expiry date:17.12.2016

Срока е 90 дни от датата на активиране. Не гледайте крайната дата!!!

И този пробвах и ми пратиха на ЛС и първо при обновяване ми дава грешка от неидентифициран тип, после на втория път като цъкна на обновяване вече невалидно потребителско име или парола ... ? :)

Оправих се

Редактирано от Producenta (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, това предупреждение ми изкарва ESS 5 "Открита е атака за заразяване на кеша на ARP" Какво означава това? Това реални атаки ли са, ето снимка:

post-280981-0-37051400-1321813854_thumb.

Здравейте, това предупреждение ми изкарва ESS 5 "Открита е атака за заразяване на кеша на ARP" Какво означава това? Това реални атаки ли са, ето снимка:

Това са напълно реални атаки. Но какво е 192.168.2.1? Безжичен маршрутизатор? с какво криптиране?

Ами нямам никъкв маршрутизатор, само от кабел, не ми са ясни нещата за какво криптиране става въпрос?

Ами нямам никъкв маршрутизатор, само от кабел, не ми са ясни нещата за какво криптиране става въпрос?

ако нямате маршрутизатор какво е това ИП (на машина близо до вас)

Рутер,рутер

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Значи интернета идва направо през кабел без никакви рутери, имам виртуална машина ако има връзка с въпроса

Значи интернета идва направо през кабел без никакви рутери, имам виртуална машина ако има връзка с въпроса

Добре, това е развитие по въпроса. Какво има пуснато в тази виртуална машина?

Ами да въведе 192.168.2.1 в полето на браузъра и да даде снимка на екрана

не знам дали ще е полезно, защото при виртуализационните програми обикновено това е ИП на хоста, т.е. на основния компютър

ИП е основното на компютъра

Тогава излиза че някакъв софтуер, инсталиран на вашата машина прави това. Погледнете какво е стартирано при вас

През LAN ли излизаш в интернет?

Ако е така има голяма вероятност някой в мрежата да се опитва да ви "трови"

Нещо от този сорт...

ARP Poison Attack

This kind of attack is based on the manipulation of host's ARP caches. On an Ethernet/IP network when two hosts want to communicate to each other they must know each others MAC addresses. The source host looks at its ARP table to see if there is a MAC address corresponding to the destination host IP address. If not, it broadcasts an ARP Request to the entire network asking the MAC of the destination host. Because this packet is sent in broadcast it will reach every host in a subnet however only the host with the IP address specified in the request will reply its MAC to the source host. On the contrary if the ARP-IP entry for the destination host is already present in the ARP cache of the source host, that entry will be used without generating ARP traffic

Публикувано изображение

...огледах чичко Гугъл какво ще каже и мненията бяха общо взето в две посоки - нищо страшно, не се шашкай и другото - някой от твоята мрежа се прави на хакер. Аз бих заложил на първото...

Иначе ето и малко за атаката и един от начините за справяне с нея:

http://www.watchguar...rial/135324.asp

И един руснак , но е бил с рутер...

http://atamovich.ru/...ache-poisoning/

И какво му писали от Нод:

«Эти атаки происходят между клиентом и DNS / ARP узлом и не являются угрозой для пользователей, использующих NAT устройства. Снятие данных флажков не будет представлять опасность для пользователей с маршрутизатором, Wi-Fi или другими локальными устройствами NAT. Пользователи, которые не используют устройства NAT, должны использовать ESET NOD32 Antivirus в совокупности со встроенным брандмауэром Windows.»

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

...огледах чичко Гугъл какво ще каже и мненията бяха общо взето в две посоки - нищо страшно, не се шашкай и другото - някой от твоята мрежа се прави на хакер. Аз бих заложил на първото...

Aз залагам на второто(:

някой от твоята мрежа се прави на хакер

и обикновенно успяват да си постигнат целта...

пс прави разлика м/у DNS & ARP poisoning занапред :)

изместихме въпроса на момичето,ама ще ни прости (:

Замисли се над това:

Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Искам да се махне от драйверите с две думи от всякъде :slap1:

Тези от форума на Есет така ме дразният...Не стига,че им репортвам 2 bugg-a в програмата ами и се държат нагло.Не стига,че и кyпyваш програмата и като ги питаш ,защо не действат и няма fix още от септември и ми се надyват.От септември до сега нищо не са направили.2 години дремаха и накрая сложиха един смешен хипс а иначе в рекламките са голяма работа.Смешници.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.