Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Добър вечер имам инсталлиран есет нод 32 5 на английски мога ли върху него тоест без да го деинсталирам направо да пусна инсталация на есет антивирус 5 обаче на български и да ми стане на български език или трябва първо да деинсталирам да рестартирам и тогава да инсталирам?

Публикувано изображение

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

При мен стана без проблем,но го направих от ESS 4 до ESS 5.

Запазете си конфигурационния файл и пробвайте да инсталирате бг. Ако не се получи - деинсталирате, почиствате, инсталирате бг и зареждате конфига - така ще прихване и лиценза и настройките...

Запазете си конфигурационния файл и пробвайте да инсталирате бг.

Ако не се получи - деинсталирате, почиствате, инсталирате бг и зареждате конфига - така ще прихване и лиценза и настройките...

не знам как да го направя и не разбирам какво ми говорите но ще пробвам

Вероятно ще се получи,но като гледам с какъв лиценз си,мисля че ефекта на програмата ще е малък,дори на български език.....

Вероятно ще се получи,но като гледам с какъв лиценз си,мисля че ефекта на програмата ще е малък,дори на български език.....

И какво му е на лиценза!? Ей го и моя лиценз:

Публикувано изображение

Знама какво ще кажеш, но няма да си прав! Програмата не е кракната, а просто е инсталирана програма, която автоматично търси и добавя нов лиценз, обновява си се без никакъв проблем, и мога да твръдя, че засича така както преди. ДА, НЕ Е РЕДНО да се ползва нелегална програма и да се ощетява производителя, но НЕ Е ВЯРНО, че защитните свойства на програмата са променении..не са!

И какво му е на лиценза!? Ей го и моя лиценз:

Знама какво ще кажеш, но няма да си прав! Програмата не е кракната, а просто е инсталирана програма, която автоматично търси и добавя нов лиценз, обновява си се без никакъв проблем, и мога да твръдя, че засича така както преди. ДА, НЕ Е РЕДНО да се ползва нелегална програма и да се ощетява производителя, но НЕ Е ВЯРНО, че защитните свойства на програмата са променении..не са!

:D Не бъди много сигурен ! Позволил си на програма да стартира ПРЕДИ антивируса ти !

Що се отнася до лиценза има четири действащи промоции, английската работи,номера с бета версията също защо трябва да се прибягва до такива нелегални програми ? ;)

пп.Лиценза на колегата може да е от Виваком

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Що се отнася до лиценза има четири действащи промоции, английската работи,номера с бета версията също защо трябва да се прибягва до такива нелегални програми ? ;)

Отдавна ми е писнало да ровичкам и да "дебна" за промоции! Защо да го правя, като има програмки, които сами търсят... промоциите... :ph34r: !

За Нортона (на реалната машина) имам още няколко 6-месечни лиценза, които ще ми стигнат за още 3-4 години!

Отдавна ми е писнало да ровичкам и да "дебна" за промоции! Защо да го правя, като има програмки, които сами търсят... промоциите... :ph34r: !

За Нортона (на реалната машина) имам още няколко 6-месечни лиценза, които ще ми стигнат за още 3-4 години!

До колкото се представяш тук в форума си АРХИТЕКТ,следователно средства не ти липсват!!!

Щом даден продyкт ти харесва не виждам ,защо трябва да се излагаш пред нас и да покрадваш.

Моля,ето:

http://www.eset.com/bg/magazin/buy-online-antivirus/

Тези програми стартират със системата и доколкото знам при стартиране на НОД проверяват за дейсващи пиратски лицензи и ги обновяват директно. Добавил си ги в изключенията иначе няма да работят и нямаш контрол над тях

За каква защита говориш?

Приятно ползване на кракнатият ЕСЕТ :)

Тези програми стартират със системата и доколкото знам при стартиране на НОД проверяват за дейсващи пиратски лицензи и ги обновяват директно. Добавил си ги в изключенията иначе няма да работят и нямаш контрол над тях

За каква защита говориш?

Приятно ползване на кракнатият ЕСЕТ :)

Програмата TNod-1.4.1.0 не съдържа зловреден код и не е нужно да бъде добавян в изключенията на ESET , защото не го засича като зловреден.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=QiuBMrLLNLY&feature=youtu.be

Промените които засича Malware Defender при инсталиране и добавяне на лиценз

22.12.2011 г. 01:04:57 c:\documents and settings\administrator\desktop\tnod-1.4.1.0-final-setup.exe Create file C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\nsq8D.tmp\LangDLL.dll Permitted [File Group]All Executable Files -> [File]*; *.dll

22.12.2011 г. 01:04:59 c:\documents and settings\administrator\desktop\tnod-1.4.1.0-final-setup.exe Create file C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\nsq8D.tmp\UserInfo.dll Permitted [File Group]All Executable Files -> [File]*; *.dll

22.12.2011 г. 01:04:59 c:\documents and settings\administrator\desktop\tnod-1.4.1.0-final-setup.exe Create file C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\nsq8D.tmp\System.dll Permitted [File Group]All Executable Files -> [File]*; *.dll

22.12.2011 г. 01:05:00 c:\documents and settings\administrator\desktop\tnod-1.4.1.0-final-setup.exe Create file C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\nsq8D.tmp\nsDialogs.dll Permitted [File Group]All Executable Files -> [File]*; *.dll

22.12.2011 г. 01:05:02 c:\documents and settings\administrator\desktop\tnod-1.4.1.0-final-setup.exe Create file C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\nsq8D.tmp\StartMenu.dll Permitted [File Group]All Executable Files -> [File]*; *.dll

22.12.2011 г. 01:05:05 c:\documents and settings\administrator\desktop\tnod-1.4.1.0-final-setup.exe Create file C:\Program Files\TNod User & Password Finder\TNODUP.exe Permitted [File Group]All Executable Files -> [File]*; *.exe

22.12.2011 г. 01:05:07 c:\documents and settings\administrator\desktop\tnod-1.4.1.0-final-setup.exe Set registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\TNOD UP Permitted [Registry Group]Autostarts Locations -> [Registry]HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\* Data: "C:\Program Files\TNod User & Password Finder\TNODUP.exe" /i

22.12.2011 г. 01:05:07 c:\documents and settings\administrator\desktop\tnod-1.4.1.0-final-setup.exe Create file C:\Program Files\TNod User & Password Finder\uninst-tnod.exe Permitted [File Group]All Executable Files -> [File]*; *.exe

22.12.2011 г. 01:05:11 c:\program files\tnod user & password finder\tnodup.exe Access network TCP [Local host : 1173] -> [209.85.148.132 : 80 (http)] Permitted [Network]Any protocol [Local host : Any port] <-> [Any address : Any port]

22.12.2011 г. 01:05:12 c:\program files\tnod user & password finder\tnodup.exe Send message to another process c:\program files\eset\eset smart security\egui.exe Permitted [App]* Message: WM_COMMAND

Къде виждаш кракване ?!

Програмата TNod-1.4.1.0 не съдържа зловреден код и не е нужно да бъде добавян в изключенията на ESET , защото не го засича като зловреден.

Къде виждаш кракване ?!

Публикувано изображение

C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\TNod-1.4.1.0-Final-Setup\TNod-1.4.1.0-final-setup.exe » NSIS » TNODUP.exe - a variant of Win32/HackAV.DM potentially unsafe application - was a part of the deleted object

Хайде отговори си сам защо при тебе не го засича !

http://www.linhadefensiva.org/forum/lofiversion/index.php/index.php?t=137808

Хайде отговори си сам защо при тебе не го засича !

http://www.linhadefe...ex.php?t=137808

Е то остава и НОД-а да не го засича!

можеш ли ми каза, каква практическа вреда нанася програмата на компютъра? Компютъра забива ли, забавя ли се работата му, качват ли се други програми, изнасят ли се данни..какво точно се случва, след инсталацията на горе-споменатата програмка, освен, че автоматично обновява лиценза.

Да напомням ли за прословутата програмка за разглеждане на Еврокодове- kiip.exe, разработена от ВИАС? Засичаше се, и още са засича, от почти 50% от Вирус тотал! И к'во? Вирус е казваш? А какво да кажа за кейгените, които всички ползваме, и които редовно се засичат от всички програми. Че то ако вярваме на всички засечки, нямаше да имаме ни AutoCad, ни Corell, ни статични програми, ни нищо...

Не ставай смешен! Дай да си говорим реално- повечето т.н. "кракове" на известни програми, НЕ са вредни за компютъра, а единствено за производителя на кракнатата програма, защото го ощетява от към приходи! И нищо повече! МИТ е, че кракната АВ програма, или каквато и да е друга програма, имат качества, които са по-ниски от оригинална такава! Абсолютен мит, разпространяван от ощетената страна!

Е то остава и НОД-а да не го засича!

можеш ли ми каза, каква практическа вреда нанася програмата на компютъра? Компютъра забива ли, забавя ли се работата му, качват ли се други програми, изнасят ли се данни..какво точно се случва, след инсталацията на горе-споменатата програмка, освен, че автоматично обновява лиценза.

Нищо не прави , единствено иска достъп до интерфейса на ESET за да добави името и паролата. Плюс това TNod е с отворен код.

Абсолютен мит, разпространяван от ощетената страна!

Aбе фикса не беше мит... Модулите не се обновяваха. Фикснат, ама не точно. "Ощетената" страна е оставила други вратички. ;)

Няма сми от такива акробатики.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Aбе фикса не беше мит... Модулите не се обновяваха. Фикснат, ама не точно. "Ощетената" страна е оставила други вратички. ;)

Няма сми от такива акробатики.

За т.н. "фикс" на НОД-а, не мога да коментирам, тъй като никога не съм го ползвал, и даже не знам какъв му е принципа. Щом казваш, че не се е обновявало (въпреки, че ме съмнява да е така, иначе едва ли щяха да го ползват), значи просто не е бил направен както трябва. Нещата обаче се развиват, и въпросната програмка, за която спомена Мохикана, си работи читаво, НОД-а си се обновява без никакъв проблем, и си засича както преди.

Интересно защо за Касапа няма такава програмка....или има???

въпреки, че ме съмнява да е така, иначе едва ли щяха да го ползват

Модулите не се обвиняваха, и оттам новите вирусни дефиниции идваха осакатени, а лекуване общо взето не успява да направи даже и да засече заплаха. То и това е всъщност по-лошото - че те подлъгва, че прави нещо...Аз не бих се доверил на други освен официалните сървъри, тъй като кой знае какво носят и какво и къде пращат...

За Касапа е общо взето същата работа. Много хора си мислят, че са е.али дявола във въздуха, ама всъщност...

Иначе конкретната програмка не я знам. Просто споделям, че в 99% от случаите совите изобщо не са това, което са. ;)

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Тези които ползват фикса и тези които ползват с лиценз да си сверят модулите и да се види.Тогава може да се говори.И аз знам,че само дефиниции се обновяват,но не и модyлите.Сравнете. ...p.s.Аз лично не бих ползвала такива гадости.Или ще ползвам безплатна,или промо ключ или ще си я кyпя...

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

До колкото си спомням,от експериментите които съм си правил,Fix-ването на Нод-а става и остава в триал вариант....Няма как да се обновяват отделните модули....Караш със старата версия....за новата-нов Fix...По принцип не използвам кракнати или пачнати версии на програми за защита,но имам такъв въпрос-ако свалиш от сайт ключ за нод и активираш,или използваш програма за същата "операция" каква е разликата,ако за програмката във ВирусТотал се изписва"Not-a-virus"...и рейтинг-Goodware?......Tова донякъде ми напомня на комуникацията на Norton...

Аз пък не разбирам какво толкова обсъждаме фиксовете и миксовете за ESET ? Фиксовете 1.5/1.9 от двойката работеха прилично и прогpaмата се обновяваше от официалните сървари ! Дойде време когато от Есет затвориха тази вратичка и дори сега е възможно да работят но като се обновяват от локални миръри. Същото и с подобните други начини , като скриптове и бат файлове. Никой уважаващ себе си не ползва тези методи. Те са за ленивите хора,без особенни претенции. Хората с изисквания към защитата си ползват други "известни" начини за заобикаляне купуването на програмата.

Едни участват в бета тестове и заслужават лиценза си с трудът си,други ползват промо лицензи и трети си го купуват !

По мързеливите ползват триалки и ги менкат всеки месец , другите ползват по дълги лицензи и дори ги раздават !

Така дълго дискутираната чиста програмка например се засича като потенционално нежелателно приложение!

C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\TNod-1.4.1.0-Final-Setup\TNod-1.4.1.0-final-setup.exe » NSIS » TNODUP.exe - a variant of Win32/HackAV.DM potentially unsafe application - was a part of the deleted object

За да не се засича от НОД трябва да се добави или в изключенията или пък да не маркира откриването на ПНП. Мохикана е направил второто и както винаги с дребни маневри се опитва да заблуждава хората тука. В този случай обаче ЕСЕТ няма да засича маса ментаци и тем подобни зарази.

Не ме разбирайте погрешно.

Аз съм и си оставам "разбойник" и нямам никакво намерение да споря правилно ли е или не,но не бих ползвал никога подобна екстра. Не ми е нужна отдавна. :)

пп. Бай нещо си...

За Касперски също има подобни начини,някои от форумците тука може да си спомнят дали съм наясно с методите и дали ги ползвам. И там си има други начини,като и при Norton,BitDefender,Avast....дори и Ikarus ;)

Ами доколкото успях да хвана "тънкия"подтекст,целта до някъде е дали всичко което се засича като вирус е такова каквото ни се представя(някои знаят,някой не....в повечето случаи...)...а това е важно...Манипулираш масовия потребител,в крайна сметка....с незнанието му....Ами ако това е против конкуренцията(а то си е така)?Примерно-Касперски не засича "хаповете" на Нод и обратното,кво правиме?На кого да вярваме, ако те са ни водещото мерило за антивирусни?...Мисля че започваме да опираме до известна степен и до "лични симпатии"...Ако някой иска да си ползва определена програма....да го убедиш, че е погрешно да я ползва " не съвсем чиста"....е ясно какъв е резултата...

• 2 седмици по-късно...

Здравейте ! Значи с Eset Smart Security 5 съм и от известно време ми иска някакви ъпдейти за да подобри работата си. Така отварям аз прозореца за ъпдейт през Explorer но ми пише 0кб размер на файлове а отдолу чакат няколко ъпдейти за инсталация. След това натискам Install Updates и си излиза прозореца както си трябва и уш инсталацията е завършена давам рестарт. Но при следващия старт на системата пак ми иска същите ъпдейти и пак същото. От началото се съмнявах че съм с нелегален Windows но Windows Geniume Validation показва че е легален. На какво се дължи този проблем и имали решение. :shock11: Security Update for Microsoft .NET Framework 2.0 SP2 on Windows Server 2003 and Windows XP x86 (KB2656352) Това е името на целия ъпдейт които ми прави проблема

Редактирано от Stopchy (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.