Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Може да накараш антивирусната програма да не ги пипа. Просто трябва да влезеш в настройките и да укажеш, че тези файлове не са вируси.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Качи ги тези файлове във Вирус тотал и дай линк. Интересно ми е понеже и аз имам същият релийз на играта и Нортон не се обажда.

Ами не мога да ги разархивирам понеже програмата веднага ги трие и затова изтеглих архив, но е с парола ( архива е чист проверих го вчера с Kaspersky ). И все пак ето го резултата. https://www.virustotal.com/file/9a2c5154d60afd971d84af5bafab2cd0c40921286e8c9a70387ac5a3980eab39/analysis/1333272590/

Като пробва другите програми, деинсталира ли или спря NOD-a?

Ами не мога да ги разархивирам понеже програмата веднага ги трие и затова изтеглих архив, но е с парола ( архива е чист проверих го вчера с Kaspersky ). И все пак ето го резултата. https://www.virustot...sis/1333272590/

Спри реалновремевата защита на Есет и ги разархивирай. Така с парола резултатите не са верни. Отделно и да качваш всички файлове също не е правилно.Един по един.

А и откъде изтегли играта? Не давай линкове просто напиши .Както и откъде изтегли този крак-фикс?

Можеш да ми дадеш архива на лични като го качиш някъде и ми дадеш връзката.

Направи това: десен бутон на иконата на НОД в трея долу вдясно, след това "Забрани защитата..." Отваряш карантината на НОД. Десен бутон на въпросният файл. От контекстното меню: "Възстанови на...". Отваря се прозорец, избираш къде да го сейфнеш и готово.

Само да попитам ами ако наистина са вируси и вие му давате акъл как да ги изкара от карантината тогава какво ще стане с на човека компютъра? Първо трябва да е сигурен че не са и тогава да ги вади.

Направи това: десен бутон на иконата на НОД в трея долу вдясно, след това "Забрани защитата..."

Отваряш карантината на НОД. Десен бутон на въпросният файл. От контекстното меню: "Възстанови на...". Отваря се прозорец, избираш къде да го сейфнеш и готово.

Да това може да е опит, но почти на 90%-та съм сигурен, че пак ще ги вкара в карантината, понеже доста често ми се е случвало да се мъча със своенравния ЕСЕТ... пробвай да ги добавиш в изключени, но те предупреждава, че може и това да не помогне....

Само да попитам ами ако наистина са вируси и вие му давате акъл как да ги изкара от карантината тогава какво ще стане с на човека компютъра? Първо трябва да е сигурен че не са и тогава да ги вади.

Имаш право, но ми се струва, че не са вируси. Понеже ми се е случвало с тази игра от Маймунда и ЕСЕТ се втиляса...

Ами не мога да ги разархивирам понеже програмата веднага ги трие и затова изтеглих архив, но е с парола ( архива е чист проверих го вчера с Kaspersky ). И все пак ето го резултата. https://www.virustot...sis/1333272590/

Може да не съм те разбрал правилно, с която и програма за защита да сканирах архив заключен с парола ще ти го изкара момина сълза....

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Има една особеност на нод, забравих май да спомена. Понякога даже и с десния бутон не се изключва напълно, затова влизаш в настройките и оттам изключваш защитата. Очото трябва да стане червено, оранжево не е достатъчно...

А на мен ако ми беше идеята да му кажа как да ги добави в изключенията да съм го направил досега ама не това е идеята... Както и да е.

Преди всичко човекът трябва да е сигурен че това са просто кракове ,а не вируси!

И да hUstle сканирал е архива с парола ;)

Сметни и все пак има една програма, "революционна", която въпреки паролата е открила заплаха " Fortinet | W32/PACKED.AJS!tr" :shock11::no-no::ph34r:

Да има антивирусна, която сканира архиви с парола. Питай Lost in и мисля че беше точно тази! Аз лично съм правил видео по въпроса и тогава доста спорехме! http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=147723&view=findpost&p=1853923

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Няма никакъв смисъл от ползването на кракове/фиксове/пачове. И никога не е сигурно този, който е направил крака дали не е направил някоя изненадка заедно с него (някъде в темата за подпомагане бях дал някакъв крак, който действа като даунлоудър на зловреден софтуер. Или можеш да станеш част от ботмрежа и съвсем да се овапцат нещата...). Но така или иначе дадеш ли на въпросният файл да прави каквото си иска. Още повече, че кракове/фиксове-миксове и такива неща се ползват главно от хора, които не се интересуват от това дали са защитени или не. Тоест създателят на крака предварително знае нещо за този, който ще ползва "произведението" му и би могъл да се възползва от това. Социалното инжинерство не е от вчера. Ама после: "Помощ! Хакнаха ми фейса!" или нещо такова... Да, не е норма (има хора, които чистосърдечно си пиратстват, без да желаят зло на някого), но все пак няма смисъл да си играе човек на "Тука има, тука нема". Вместо да кракваш някаква програма, използваш траяла на програмата или безплатна алтернатива. Неро, Майкрософт Офис... имат достатъчно добри алтернативи.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Забравете изобщо НОД-а хора!!!!!! Имахме инсталиран НОД на 5 машини и то със закупен лиценз за 2 години. Тъй като лиценза изтече на всички машини едновременно а имахме много други ангажименти просто в хаоса не купихме нови лицензии. Точно след една седмица всички компютри ни "изпищяха". Първо една седмица се показваше съобщението че лиценза е изтекъл и НОД-а не е с обновена база данни. След една седмица всички компютри изведнъж отказаха да имат достъп до интернет. А след още два дни се оказа че каквото и да потърсим в Гугъл и да се опитаме да влезем чрез директно маркиране на линка, ни препраща към един и същи сайт. И то на всичките пет компютъра се оказа че сайта е един и същи. Точно 10 дни и 10 IT-специалисти бяха необходими за да установим че за цялата история е виновен НОД_А. Категорично установено. То не беше сравняване на лог файлове, на IP-та и на какво ли не още. И още нещо. Установихме че НОД-а допуска безапелационно влизане от сайта на Майкрософт , във всеки компютър на който е инсталиран дори ти да не си в обръщение в този момент към сайта на Майкрософт. Установихме от лог-а на ZoneAlarm странни влизания от сайта Майкрософт на 3 от 5-те наши компа, които съвпадаха с някой от ъпдейтите на НОД-а. Правете си изводите сами.

Това е много сериозно обвинение. За да му повярват хората е нужно повече от написаното тук. Не сте обновили програмата,не сте я деинсталирали и какво очаквахте? Кой беше сайта към който бяха препратките ? Няма как да не си спомняте след като сте го гледали 10 дни. Аз лично много не вярвам на написаното за тия влизания и тези IT специалисти просто са ви взели париците. Под какво разбираш "без апелационно влизане" ? Влизане и източване на информация ли ? Брех,че разбойници били тия от ЕСЕТ,пък аз си мислех да я сложа за да и тествам хипса. Отказа ме. :D

Забравете изобщо НОД-а хора!!!!!! Имахме инсталиран НОД на 5 машини и то със закупен лиценз за 2 години. Тъй като лиценза изтече на всички машини едновременно а имахме много други ангажименти просто в хаоса не купихме нови лицензии. Точно след една седмица всички компютри ни "изпищяха". Първо една седмица се показваше съобщението че лиценза е изтекъл и НОД-а не е с обновена база данни. След една седмица всички компютри изведнъж отказаха да имат достъп до интернет. А след още два дни се оказа че каквото и да потърсим в Гугъл и да се опитаме да влезем чрез директно маркиране на линка, ни препраща към един и същи сайт. И то на всичките пет компютъра се оказа че сайта е един и същи. Точно 10 дни и 10 IT-специалисти бяха необходими за да установим че за цялата история е виновен НОД_А. Категорично установено. То не беше сравняване на лог файлове, на IP-та и на какво ли не още. И още нещо. Установихме че НОД-а допуска безапелационно влизане от сайта на Майкрософт , във всеки компютър на който е инсталиран дори ти да не си в обръщение в този момент към сайта на Майкрософт. Установихме от лог-а на ZoneAlarm странни влизания от сайта Майкрософт на 3 от 5-те наши компа, които съвпадаха с някой от ъпдейтите на НОД-а. Правете си изводите сами.

И на мен редовно ми влизат извънземните от мелмак, в компа направо се чудя как да ги изгоня, довечера съм им организирал засада ще ги чакам с бухалката. samodivasliva :mistaken:

Редактирано от P2P (преглед на промените)

Имам едно питане към p2p, човека който разбира много от ЕСЕТ а ползва НОД32 v4 без да се впуска да коментира версия 5 (за Хипс, Облак, Стена и прочие) Не всичко е тест и светване в червено "оп хвана го" , "оп не го хвана пращам"... Аз като не знам не се старя да се излагам, а ти го правиш в другите теми :)

И за да не си мислиш сега, че съм върл фен на нещо :) имам една снимка за теб :

Публикувано изображение

Така искам да чуя разбира се и ще уважа твоето мнение за v5 в сравнени е с 4-та :) , предимства - недостатъци, Хипс, Облак. и мнооого други :);) нещо различно от маймуните в коментарите :). Разбира се ако съм се подвел по писаниците ти и наистина умееш да боравиш с програмата, както други привърженици на такива във форума, имаш моите сърдечни извинения за моето грешно мнение.

Поздрави ;)

Имам едно питане към p2p, човека който разбира много от ЕСЕТ а ползва НОД32 v4

Тъй като си решил да питаш, ще получиш и отговор! Аз не съм човека който разбира много от ЕСЕТ и никъде не съм твърдял това... Аз съм човека който разбира достатъчно от I.T за да се забавлява в мрежата на MaX :wink12: За петицата на Есет какво да кажа, ами по добра е от четворката защото има новости и шестицата ще е по добра от петицата защото Есет се развиват непрекъснато. Трябва да са в крак с новите предизвикателства в мрежата и най вече с конкурентите им. За сега ползвам четворката да, защото иновациите на петицата не са ми нужни, не ми трябва нито хипс нито защитна стена 'grc.com' минавам теста с отличен (това за да не се притесняваш за статуса на пи-си-то ми :wink12:

без да се впуска да коментира версия 5 (за Хипс, Облак, Стена и прочие) Не всичко е тест и светване в червено "оп хвана го" , "оп не го хвана пращам"... Аз като не знам не се старя да се излагам, а ти го правиш в другите теми :)

И за да не си мислиш сега, че съм върл фен на нещо :) имам една снимка за теб :

Публикувано изображение

Така искам да чуя разбира се и ще уважа твоето мнение за v5 в сравнени е с 4-та , предимства - недостатъци, Хипс, Облак. и мнооого други :) нещо различно от маймуните в коментарите . Разбира се ако съм се подвел по писаниците ти и наистина умееш да боравиш с програмата, както други привърженици на такива във форума, имаш моите сърдечни извинения за моето грешно мнение.

Поздрави

Да ти кажим бати с тая програма ниможим да боравим многу сложна бре тцтц... Мятъми по идно учо у тубата да са учим :whist: А тази снимка много интересна ама, знаим къде са намират username&password в регистрите и как се променя датата на валидност до 3400г. ако за това намекваш де?

Редактирано от P2P (преглед на промените)

Както казах ще уважа написаното от теб. А исках да ти покажа със снимката, че ползвам ЕСС на един от компютрите си. Не получих задоволителен отговор, ако трябва да съм честен, но ти благодаря за отделеното време :)

Ако мога, нахално така, ще си кажа мнението. Сори.

Какво привлича всеки фен на ЕСЕТ към НОД:

- ненатрапчивост

-отлична сработеност с познати и непознати приложения;

-нормална натовареност на машината (във версия 4, а по-рано в 2 - минимална);

- много добра детекция (файлова - статична и динамична и при сърфиране);

- качествено почистване;

- и в крайна сметка - надеждност - че няма да ти се крашне компа или някое приложение и да ти затрие работата за два дни, заради програмчето и що се отнася до детекцията на широко разпространени заплахи - перфектно изпълнение. Освен това добра защита срещу 0-day твари.

- иновации. Есет въвежда облачната технология през 1993 г., но не е афиширано наляво-надясно с тръбофона (нещо, което отдавна куца на НОД, мисля е маркетинговият отдел).

Така. Мнението ми е, че феновете на НОД са в голямата си част консервативни потребители. Неслучайно двойката бе доскоро толкова използвана (не, лекотата и не беше единствената причина) все още. Има много надежда в 5-цата... за шестата версия. Подобно на много хора и аз чакам v.6. Защото първите три тирета ги няма в 5, или поне не са изпълнени, както Нод го правят - перфектно. Добра сработеност, за много фенове на НОД не е достатъчно. Нужна им е идеална.

Иновациите. Чрез хипса може да се направи така, че да "заключиш" компа си, а ДНК-дефинициите имат бъдеще. От НОД се опитаха да направят прекалено голяма крачка с версия 5. Нещо, което трябваше да стане за няколко години. Защото сега може да им трябват няколко години да "кърпят". А като се разровиш във форума им(http://www.wildersse...isplay.php?f=88), можеш да видиш, че не липсват кръпки за кърпене. Питанията за проблеми свързани с четворката са в пъти по-малко.

За мен след 2.7, 4.7 е перфектното решение от компанията.

Виж личи се че имаш добър поглед върху Есет. С всичко написано съм съгласен, но с това няма как да се съглася :

- качествено почистване;

Ако имаш предвид качествено почистване на заразена система хич не се справя според мен...

Имам предвид по-скоро, ако по някаква причина си се заразил. Иначе съм склонен да вярвам на Емсисофт. Малко крайно е, но според тях, веднъж компрометирана системата, най-доброто решение е изграждането и от нулата. Случвало ми се е не един и два пъти, карам си с Нод, ма нещо ме чопли да пробвам някаква друга програма. Тествам я за около седмица, да речем. Как се държи, какво прави и тъ нъ. Слагам нод пак, той открива нещо, което се е появило през тестовия период на другата програма. Пускам още няколко скенера след почистването и те не откриват обикновено други неща... Веднъж лекувах доста заразен комп на един приятел преди няколко години, но истината е, че използвах и CCleaner, MBAM и Spyware Search and Destroy.

Е не Методи не мога да се съглася с теб.Есет единственно доста добре блокира страници и защитата от Интернет е доста добра.Бързо добавят дефиниции,защото на това е предимно базирана програмата.За мен е най леката програма за защита от по известните и винаги това ме е връщало към нея.Има неща за оправяне и явно не искат да изкарат версия до кaто не покрият повечето bugg-чета.За почистване хич я няма да знаеш.Тя коя ли се справя?

Посредством хипса... може би съвсем малко да го бутнат... можеш да имаш почти непробиваем комп, но! за тази цел трябва и участие от потребителя. Как ли?! Инсталваш Уиндоус, инсталваш НОД. Определяш един период в който програмата да се запознае с машинката (training period), инсталваш програмите, които обикновено ползваш, (разбира се свалени от оригиналните източници) пускаш ги и след това включваш, което трябва. Но... с инсталването и деинсталване на програми и програмчета от кол и въже не става работата. Хипс, един от СЕО-тата на компанията бе споделил отдавна, че е имплементиран в програмата. Още от двойката. Само дето не го виждаш. Той участва в емулирането на файловете и е част от ThreatSense. Изнасянето му "навън" не е лоша идея, но малко знаят, че не е някаква иновация за словаците. Програмата (нод32) също блокира скрити интернет-заявки към зловредни сайтове и адреси от на вид "чисти" програми (колко чисти антивируси, не интегрирани пакети имат възможността на антивира на Нод? ;)). За разлика от много програми, които разчитат на Blacklist със сайтове и тук-таме ловят някой скрипт (примерно тези, дето си играя с тях - Емсисофт си го признават, ама други не го правят предполагам), а изкарват на преден план уеб-защитата, то при НОД анализа на елементите в страницата е реален и се развива повече от 15 години. При НОД правилото "Съвършенството е в простотата" важи напълно. Всъщност, простотата е само на повърхността. Именно, заради това много хора си казват: "Мръх, че к'во прави това толкова?!" Няма цвъчки, няма фъчки, накачулени модули и модулчета, които се блъскат едно с друго. А за лечението... Виж, аз не се занимавам професионално с компютри и не знам. А благодарение на НОД (и на себе си, разбира се) не съм имал много възможности да се заразявам, така че... хм. Ок, обещавам като се прибера в Търново да пусна някакво клипче като преди това ще се заразя (на виртуалка, де...). Но един или два теста не са гаранция за нещо. А има и доста условности, особено, лаик като мен ако ги прави :) . Аз споменах, че веднъж само лекувах силно заразен комп на един приятел без антивир, но това бе... ехеее, четворката я нямаше още, сложих му тройката на нод32 и използвах Спайуерсърч енд Дистрой и някакъв чистач на временни файлове, може и CCleaner да е било... и и може би mbam, не съм сигурен. Беше отдавна. Но, да, само нод не бе достатъчен в случая.

Здравейте приятели,имам следния проблем:Всеки път изкарва този прозорец и почва да ме дразни - Публикувано изображение

Здравейте приятели,имам следния проблем:Всеки път изкарва този прозорец и почва да ме дразни - Публикувано изображение

Виж тук дават решение на проблема.

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2891

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.