Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Предполагам не е нещо опасно,нали е от М$,но да питам,какво да го правя?

Публикувано изображение

За момента може да не е опасно , но в дългосрочен план знае ли се. Блокирай го , не ти трябва входящ трафик от чичо Били !

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Предполагам не е нещо опасно,нали е от М$,но да питам,какво да го правя?

Публикувано изображение

Блокаж!

Нали няма да попречи на ъпдейтването на ОС?

Не,програмите за актуализация на Windows ползват друг порт и заявката е изходяща.

P.s. Препоръчвам ти да направиш едно сканиране с някой инструмент като МБАМ или нещо от сорта!.Нищо чудно да си лепнал някое троянско магаренце :D

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Разгуглих се и мисля, че е опит за синхронизация на времето от сървърите на Майкрософт

http://www.wildersse...ad.php?t=248369

http://www.wildersse...ad.php?t=211650

http://www.wildersse...ad.php?t=240515

NTP (Network Time Protocol)

http://en.wikipedia....k_Time_Protocol

Предполагам си сложил стената в интерактивен режим, иначе не би го стопирала в нормален режим.

Tака че, ако искаш го разреши, ако искаш - недей. Примерно, ако се страхуваш, че зловредна програма може да използва порт123...

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Oт скоро съм с есет СС5 и не знам ,но май съм на обучителен ....Значи да не го стопирам?

Ми, не знам. Ако имаш нужда от услугата за синхронизацията на часовника я остави. В началото стената те пита за какви ли не легални неща. Аз лично не помня да ми е искала връзка за синхронизация... Щом си от скоро, тя се учи явно стената.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Предсказах го на страницата на Авира и то взеха, че пуснаха нова версия ;)

П.П: преди време някой питаше как стои въпроса с влизането, чрез отдалечен достъп при ЕСЕТ:

Аз съм махнал тикчетат на тези опции:

Публикувано изображение

Както и съм спрял отдалечения достъп на самия Windows.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

ESS , все още не се обновява на Български език през програмата,но от официалният сайт,се сваля най-новата версия без проблем. Аз лично ще изчакам обновяването през самата програма. Какви ли са промените в тази версия ?

Предсказах го на страницата на Авира и то взеха, че пуснаха нова версия ;)

П.П: преди време някой питаше как стои въпроса с влизането, чрез отдалечен достъп при ЕСЕТ:

Аз съм махнал тикчетат на тези опции:

Публикувано изображение

Както и съм спрял отдалечения достъп на самия Windows.

Махни и отметката на ARP заявките от извън доверената зона,понеже идват през ETH2 ,а това не е редно машината да ти отговаря на тях.

Махни и отметката на ARP заявките от извън доверената зона,понеже идват през ETH2 ,а това не е редно машината да ти отговаря на тях.

Здравей

Можели малко по-подробно, че ми станана интересно.

ESS , все още не се обновява на Български език през програмата,но от официалният сайт,се сваля най-новата версия без проблем.

Аз лично ще изчакам обновяването през самата програма.

Какви ли са промените в тази версия ?

От кога ползваш ЕСЕТ?

Здравей

Можели малко по-подробно, че ми станана интересно.

Здр,

Протоколът ARP ти е известен,няма какво да го обсъждам!

По принцип,тази услуга е за глобалните мрежи и администратори,аз не знам защо НОД по-подразбиране не ги блокира?! Това не е бизнес или сървърна версия ,че да позволяват подобни заявки,които в случая за обикновения потребител е напълно не нужно,още повече опасно.

Когато адресът на получателя е неизвестен за рутера в случая се запазват кеширани данни на хоста установен по локалния адрес на другия хост.

Все едно да си запаметиш и съхраниш паролите в браузъра и да извикаш хакер да ти хакне пощата,но хакер в случая не ти е нужен,те паролите се поднасят на тепсия.Затова и има защита на ARP кеша от посегателство.Затова и заявките към.... от недоверената зона желателно е машината ти да не отговаря на тях!

Ако е от вътрешна мрежа(домашна),ОК ,тогава не представлява опасност за сигурността.

След толкова изчерпателен отговор, как да не го блокирам :) този трафик :)

Eset Version 6 Beta ;)

http://www.eset.com/beta/v6/

NEW FEATURES

• Anti-Theft
  • Idle-state Scanning
  • Scan while Downloading Files
  • Update Rollback

IMPROVED FEATURES

• Heuristics – detection directly in memory
  • Cloud-based reputation of files
  • Personal Firewall
  • Neater GUI with activity status

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Преди малко инсталирах новата бета версия и досега имам само наблюдения върху новата функция. За де се ползва се прави регистрация в сайта на Eset, добавяш лаптопа като устройство и може да следиш неговата активност. Това което ме притеснява че през интервал прави снимки на декстопа и снимки чрез камерата на лаптопа. Функцията с местоположението все още не съм я тествал, защото изписва, че изчаква да получи информация от устройството т.е. лаптопа. Ако някой от по-запознатите я изпробвал вече ще се радвам да сподели мнение относно новата функция, и дали има повод за притеснение относно събираните данни. :huh:

Преди малко инсталирах новата бета версия и досега имам само наблюдения върху новата функция. За де се ползва се прави регистрация в сайта на Eset, добавяш лаптопа като устройство и може да следиш неговата активност. Това което ме притеснява че през интервал прави снимки на декстопа и снимки чрез камерата на лаптопа. Функцията с местоположението все още не съм я тествал, защото изписва, че изчаква да получи информация от устройството т.е. лаптопа. Ако някой от по-запознатите я изпробвал вече ще се радвам да сподели мнение относно новата функция, и дали има повод за притеснение относно събираните данни. :huh:

Програмата я превръщат от защитна в шпионска.ESET Anti-Theft, когато не е включена опцията иконата в трея изглежда така

Публикувано изображение , което ми подсказва, че опцията не е по желание а е едва ли не е задължителна. Другото притеснително е, че освен снимки Публикувано изображение ти прави и архив Публикувано изображение, което можеш да си свалиш, както ти така и този, които ти знае паролата, или ЕСЕТърите, които ще те наблюдават постоянно! Опцията не може да се изкл, за повече от до едно рестартиране, моето е другото безумие (можете да се лог-офнете, но иконата стои както бе показано по-горе, все едно нещо не е наред.). Писал съм във форума, но лошото там, е че първо ти преглеждат коментара дали им е удобен и после го публикуват.... Според мен това нововъведение ще причини много главоболия на потребителите на ЕСЕТ ще живеят в един постоянен Биг Брадър....

Публикувано изображение - Този пък келеш, аз не искам никой да ми рови в компа ако ще и за секунда !

Тези, които са на моето мнение, можете да пишете и тук: https://www.facebook.com/esetsoftware

Поиграх си с някои заплахи вече заразили системата.справя се доста блестящо. Онова факе му скри топката отне му правата на момента ,доста бързо стана,браво! Явно са поработили над почистващите възможности и в/у моментна неутрализация на заплахите.

А одобряваш ли този легален шпионаж ? Представи си, че инфото, което изнасят през тези 14 дни са ти пароли за кредитни и дебитни карти, пароли от браузъра и прочие (макар, че уж само снимки ще правят), правиш. с... с жена и оп малко снимчици :)

Аз, ще се връщам на пета версия, нещо не ми вдъхва много доверие новата. Ще вида в бъдеще как ще се развият нещата. :stop:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.