Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатик BEKO, струва ли си?

Featured Replies

Спряла съм се на ето този модел климатик Beko, но честно казано не разбирам почти нищо от климатици. Добър ли е модела изобщо като цяло как се справят климатиците.

да климатика е 12 което ще рече е за поголеми помещения като холове  и може да работи до -10-15градуса и  е икономичен и харчи помалко ток от неикономичните климатици като за теб е добър избор и когато замръзне сам се размразява

и аз благодаря че ми оцени моето мнение ако имаш въпроси ме питай и аз ако мога щети отговоря 

Като ще инвестирате в климатик да е поне нещо  средна хубост за приемливи пари Инверторен климатик GREE GWH12MB-K3DNA3K

Не гледайте тия боклуци на Беко ми се насочете към марките DAIKIN,MITSUBISHI Heavy, Fuji Electric “ Ако ще го ползвате 2 сезона вземете  който си искате евтин климатик,ама ако ще го ползвате поне 7-8 години не е лошо да инвестирате малко повечко пари . Много е важно  дали помещението има изолация вътрешна и външна и каква е дограмата. По възможност  търсете Хиперинверторен климатик . Препоръчвам ви най горещо да гледате за климатици произведени във Япония а не във Европа. Разликата между климатик от Европа и климатик от Япония е като между Лада и Мицубиши.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 5 часа, Ния Димитрова написа:

Спряла съм се на ето този модел климатик Beko, но честно казано не разбирам почти нищо от климатици. Добър ли е модела изобщо като цяло как се справят климатиците.

Този сайт не заслужава доверие.Информацията е меко казано неточна, статията писана от лаик нямащ дори елементарна компетентност.С 9-ка смятат да климатизират 40кв.м.помещение.Виждам още цял куп подобни простотии.

и моята осака сдаде багажа... другият ми климатик е haier и май пак такъв ще търся, ще гледам  да е с нагревател на външното тяло... тия модели дето са с такъв имат HEA или HEK в означението на модела... тия дайкин с тяхния дефрост по часовник са ми много съмнителни... по хайера никога не съм имал лед на външното тяло, а функцията размразяване тръгва само ако има нужда от такова, а не по часовник на определено време... колкото по тежки са външното и вътрешното тяло толкова по добре... по принцип климатик под 1000 лв става само за охлаждане...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Да не се повтарям: https://www.kaldata.com/forums/topic/253664-избор-на-първи-климатик-за-охлаждане/

Смятам че е достатъчно аргументирано какво аз съм купил

преди 4 часа, badr написа:

С 9-ка смятат да климатизират 40 кв.м.помещение

Само да отбележа - смятайте обема, не площта на помещението.

Чиче, снимал си два етикета, дето за мацките нищо не значат. Тва не е аргументирано. И да вметна, "уж" чешки дайкин (който всъщност си е истински чешки дайкин, питай ме на лично и ще ти кажа от къде знам) е в пъти по-добре от което и да е Gree. Виж, турски дайкин не бих препоръчал. Така или иначе и тука играе ценовата политика - колкото по-скъп, толкова по-добър. Съответно и Дайкин имат 35-ци (по тяхната система) на 2500 лв. Колкото по-висок клас е климатика от марките Дайкин, Мицубиши, Фуджитсу и Осака, толкова по-голям е шанса да е произведен в Япония. Другото са алабалистики.

Покупките днес са въпрос на късмет! Подходящия за вас климатик е този за ,който сте заделили бюджет и не е нужно да влизате в излишни "филми" и разходи! Сега, тук разбирачите ако искат да ви помогнат финансово с покупката на скъп климатик, който е най - добър според техните предпочитания и его - добре!

Да, климатика го бива!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 2 часа, jhoro написа:

Само да отбележа - смятайте обема, не площта на помещението.

Абе то в интерес на истината не се смята обема, а разгънатата площ на стените умножен по коефициента им на топлопроводимост, другите топлинни потоци и още куп неща, ала в посочения сайт са посочили за ориентир една забавно-нелепа таблица с квадратни метри на помещения.

Аз 10-та година се топля студя с климатик марка МIDEA не-инверторен,за 600-700лв го купих тогава и до сега не съм имал проблеми.Та марката не е от толкова голямо значение.

преди 26 минути, ivan1975 написа:

Аз 10-та година се топля студя с климатик марка МIDEA не-инверторен,за 600-700лв го купих тогава и до сега не съм имал проблеми.Та марката не е от толкова голямо значение.

Това също го има.

Единия климатик, които съм ползвал 12 години е Пролукс. Световно неизвестна марка, но пък само един кондензатор съм сменил за това време.

• 3 седмици по-късно...

гледай само да е с по-хубав компреср

няма значение дали е в Турция, Китай, Япония. В Япония единствено са overprice-нати със същото качество.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.