Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова Конфигурация с бюджет 3000

Featured Replies

• Автор

Как изглежда тая Noctua обачее... Това почти-бяло и тва.. защо-кафяво =Д

• Отговори 168
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, topkek написа:

Как изглежда тая Noctua обачее... Това почти-бяло и тва.. защо-кафяво =Д

С този как е ?

• Автор
преди 51 минути, kyoshinn написа:

С този как е ?

аз за него си мислех
но пък този http://nikem-bg.net/computer-components/CM-V8-GTS-COOLER/ + ASUS STRIX, която е не просто със светещи диодчета, ами със светещи диодчета със сменящ се цвят! СМЕНЯЩ СЕЕЕ
и тва да си го гледаш през прозорчето на писито
като в Quake 4
баси якото.
Брех!
Но реално погледнато на нещата, най-вероятно точно него ще избера
ПП: Тоя монитор изглежда доста примамливо, но предпочитам останалите пари да ги налея в компютъра

Редактирано от topkek (преглед на промените)

преди 10 минути, Julius Decimus написа:

Добро предложение за "по-модерна" технология, но мисля, че процесора идва малко скъпичко (цели 900 лева :21:). Ако изключим това, може да се вземе по-евтино захранване (това на XFX TS 550W) и по-евтина кутия Define S-a и парите да се вложат в по-скъп монитор, примерно за 300 лева от по-горните предложения LG-то.

П.С. BenQ-то е със TN матрица, та не знам колко е по-зле спрямо IPS, но аз бих взел LG-то.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Ехе и ?

6800k е с 25-35% по-мощно ЦПУ от 6700k, отделно 4 каналната памет. 6700k е един подсилен 4 ядрен процесор.

500w не се слага на топ платформа пич, както искаш го разбирай. Също както не се слага и A-data рам, но тука съм сложил тъй като не е толкова важен компонент.

преди 39 минути, Julius Decimus написа:

Ехе и ?

6800k е с 25-35% по-мощно ЦПУ от 6700k, отделно 4 каналната памет. 6700k е един подсилен 4 ядрен процесор.

500w не се слага на топ платформа пич, както искаш го разбирай. Също както не се слага и A-data рам, но тука съм сложил тъй като не е толкова важен компонент.

Като е 4ри канала,защо сложи две плочки?Тая АДАТА поне е с Hynix,тръгва си на 2800 с 1.2 волта с тайминги 17,клоква се още и е евтина или викаш по-добре някоя дет е с Micron или дет не се знае с кви чипове,ма да е по-скъпа=по-хубава?

преди 51 минути, Julius Decimus написа:

500w не се слага на топ платформа пич, както искаш го разбирай. 

Поне да кажеш защо ? Аз не виждам причина да сложа повече от това XFX TS 550W 80+ Gold, ако не правя нещо специално, при положение, че конфигурацията едва ли ще стигне дори 450W.

Причината е тишина. За това в началото бях препоръчал кутия без прозорец освен че е по-евтина, хубав охладител и по-яко от необходимото захранване. 

Така или иначе разликата е 6 лв. - http://www.vario.bg/xfx-ts-gold-series-550w-p1-550g-ts3x и http://www.vario.bg/xfx-ts-gold-series-650w-p1-650g-ts3x

Между другото препоръчах и рам тествана на 3000MHz за 145 лв. - http://www.vario.bg/gskill-aegis-dimm-kit-16gb-f4-3000c16d-16gisb

Защо е мерака да се дават повече пари? Като гледам се правят опити да се докарат същите пари с по-смотани части или се бъркам нещо?

пс. С тия диодчета, прозорчета и светлинки по-охладителя накрая само си представям резултата ама продължавайте да го мъдрите...

Особено малкия брат на Кико да не му пише от акаунта и да не споменава думата "баланс" освен ако няма предвид бюджета си за закуски.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 3 часа, Qnko222222 написа:

Тая АДАТА поне е с Hynix,тръгва си на 2800 с 1.2 волта с тайминги 17,клоква се още и е евтина или викаш по-добре някоя дет е с Micron или дет не се знае с кви чипове,ма да е по-скъпа=по-хубава?

Това не е вярно. Притежавам я  лично.  По дефолт си тръгва на 2133MHz на 1.2v. През ХПР профил трябва да се клокне до доказаната от производителя честота от 2800MHz, но за да го достигне и трябва 1.4v. Лесно се клоква до 3000MHz. С чалъм до 3100. На 3.200 е доказано от професионалисти, че е нестабилна.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 24 минути, nikolela написа:

Това не е вярно. Притежавам я  лично.  По дефолт си тръгва на 2133MHz на 1.2v. През ХПР профил трябва да се клокне до доказаната от производителя честота от 2800MHz, но за да го достигне и трябва 1.4v. Лесно се клоква до 3000MHz. С чалъм до 3100. На 3.200 е доказано от професионалисти, че е нестабилна.

Хайде бе,сериозно?!Това как ти изглежда8870692q.jpgЯ кат четете по форумите,гледайте кво пише!

Гледайте сега, не знам кое на колко се клоква и се държи стабилно. Аз хубаво от A-data рам не съм видял за 12 години и 4-5 конфигурации. Интел и Амд. Тъй, че няма как да препоръчам такова нещо. Дал съм я в името на процесора. Абсолютно си струва в тоя случай !

За стабилна машина Корсар. Там не съм видял проблеми.

2011 е платформа която има по-големи възможности за надграждане, та затова (също и горе Ронина е споменал друга причина) не се слага 500w PSU. А и клокната 2011 платформа дърпа доста. 

Процесора е по-мощен от 6700к , както и AMD то FX 9590 също. Последния е 8 ядрен, чист. Спрете само да играете и се огледайте каква машина трябва и за работа. Напускайте 5-6 програми да стоят заредени и после правете нещо друго да видим. Да няма само, ама бате машината лагва ;) Тука ще видите как и 4 каналния мачка другото. А отделно дето с 32 и 64 гига си пускате Рам-диск за основните програми и си правите космически кораб с рам над 3000 mhz със 6800. Тия работи се виждат на практика ама, не по тестове. И не по тестове само на игри.

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-6800K+%40+3.40GHz&id=2785                

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-6700K+%40+4.00GHz

Дъното не е топ, но гледам автора не е с мераци с клок на 4.6 и тн. Сглобява машината, пуска и забравя.

4 канална, hdd се взима и добавя после за 5 мин.

2011 ще има и в бъдеще нови (свесни, добри процесори) докато това ще си остане с 6700k.  

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 4 минути, Julius Decimus написа:

Гледайте сега, не знам кое на колко се клоква и се държи стабилно. Аз хубаво от A-data рам не съм видял за 12 години и 4-5 конфигурации. Интел и Амд. Тъй, че няма как да препоръчам такова нещо. Дал съм я в името на процесора. Абсолютно си струва в тоя случай !

За стабилна машина Корсар. Там не съм видял проблеми.

2011 е платформа която има по-големи възможности за надграждане, та затова (също и горе Ронина е споменал друга причина) не се слага 500w PSU. А и клокната 2011 платформа дърпа доста. 

Процесора е по-мощен от 6700к , както и AMD то FX 9590 също. Последния е 8 ядрен, чист. Спрете само да играете и се огледайте каква машина трябва и за работа. Напускайте 5-6 програми да стоят заредени и после правете нещо друго да видим. Да няма само, ама бате машината лагва ;) Тука ще видите как и 4 каналния мачка другото. А отделно дето с 32 и 64 гига си пускате Рам-диск за основните програми и си правите космически кораб с рам над 3000 mhz със 6800. Тия работи се виждат на практика ама, не по тестове. И не по тестове само на игри.

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-6800K+%40+3.40GHz&id=2785                

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-6700K+%40+4.00GHz

Дъното не е топ, но гледам автора не е с мераци с клок на 4.6 и тн. Сглобява машината, пуска и забравя.

4 канална, hdd се взима и добавя после за 5 мин.

2011 ще има и в бъдеще нови (свесни, добри процесори) докато това ще си остане с 6700k.  

Да, по-добре е, но нека не забравяме, че си имаме и бюджет, имай в предвид, че човека първоначално е предвидил 3000 лева, а за да достигне 3200, каза че направо ще си смука от пръстите, впрочем от къде знаеш какво ще има в бъдеще за 1151 ? Погледни ми по-горе последната конфигурация, която съм дал, влиза идеално в бюджета, като имаш в предвид, че може да се побере и 144 херцовия Benq XL2411Z.

преди 19 минути, Qnko222222 написа:

Хайде бе,сериозно?!Това как ти изглежда8870692q.jpgЯ кат четете по форумите,гледайте кво пише!

Нормално ми изглежда. Същото е и при мен. Почти всички програми отчитат не вярно, но аз си знам какво съм задал в биоса и какво ме е принудило да го задам.

8870725a.png

преди 18 минути, kyoshinn написа:

Да, по-добре е, но нека не забравяме, че си имаме и бюджет, имай в предвид, че човека първоначално е предвидил 3000 лева, а за да достигне 3200, каза че направо ще си смука от пръстите, впрочем от къде знаеш какво ще има в бъдеще за 1151 ? Погледни ми по-горе последната конфигурация, която съм дал, влиза идеално в бюджета, като имаш в предвид, че може да се побере и 144 херцовия Benq XL2411Z.

http://wccftech.com/intel-14nm-coffee-lake-10nm-cannonlake-2018/   ето , ще има Каби и Кафе лейк :D пак по 4 ядра.

преди 13 минути, nikolela написа:

Нормално ми изглежда. Същото е и при мен. Почти всички програми отчитат не вярно, но аз си знам какво съм задал в биоса и какво ме е принудило да го задам.

8870725a.png

И кво си задал и колко мъки си видял?Ай кат не разбирайте,питайте,ама не RoujinZ.Много сложно да се пусне XMP в биоса,малеее!Кат не разбираш,не пиши глупости и реплики!

8870745W.jpg

преди 1 час, nikolela написа:

Да де, ама моята обикновена A-DATA  се запира на 2700 MHz  и колкото да вдигам напрежение, не става ;) 1.25 V  и това е. Успях да мина тестовете на 2800, но като цяло нестабилна работа. Така, че не бъди толкова тъжен...или си мислиш, че останалите не моат се запрат? Да де, ама A-DATA  май бе 66 лева за 8GB, което е доскорошната цена на A-DATA DDR3, но 4 GB! При положение,че съм купил най-евтината памет на пазара, която по него време бе почти два пъти по-евтина от всичко останало по българските магазини, мислиш ли че съм се набутал за 2700 MHz  и CL15?

преди 54 минути, Qnko222222 написа:

И кво си задал и колко мъки си видял?Ай кат не разбирайте,питайте,ама не RoujinZ.Много сложно да се пусне XMP в биоса,малеее!Кат не разбираш,не пиши глупости и реплики!

8870745W.jpg

Леле мале, 1.4 волта. И това за 2500 MHz? Айде стига бе! Тя че има радиатори тая памет, има, ама защо да е така?

Ето я шибаната A-DATA:

2016-08-11_213049.jpg

За какви 1.4 волта става въпрос и за какви 79 градуса на GTX970  при 1450 MHz,  че и по-малко след дроп на честотата?

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Кико,къде видя да съм постнал 2500/1.4 волта? И от HWiNFO и от снимката на биоса- 2800МХз,1.2 волта, 17 17 17 36.

• Автор

Здравейте пак!
Тоя шест-ядрен интел и това дъно изглеждат доста примамливо. Но това е Broadwell процесор, а доколкото разбрах Skylake технологията е по-добра. Или се бъркам?
И не е вярно, че ще го взема този компютър и повече няма да го пипам. Напротив - ще го ползвам като причина да продължа да ходя на работа. Когато видя, че нещо ми липсва или малее, продавам старата част, слагам още някакви пари отгоре и купувам нова, по-добра. 
Но на първо време искам нещо средна класа - и така оптимизирано, че вътре компонентите да са на горе-долу едно ниво. А не да взема някой интел с осем ядра и за сметка на това да взема видео с 1гб vram. И разбирам ,че един ден, искам ли някой по-мощен процесор, ще трябва да взема и ново дъно. Но един ден. Не сега.

преди 51 минути, topkek написа:

Здравейте пак!
Тоя шест-ядрен интел и това дъно изглеждат доста примамливо. Но това е Broadwell процесор, а доколкото разбрах Skylake технологията е по-добра. Или се бъркам?
И не е вярно, че ще го взема този компютър и повече няма да го пипам. Напротив - ще го ползвам като причина да продължа да ходя на работа. Когато видя, че нещо ми липсва или малее, продавам старата част, слагам още някакви пари отгоре и купувам нова, по-добра. 
Но на първо време искам нещо средна класа - и така оптимизирано, че вътре компонентите да са на горе-долу едно ниво. А не да взема някой интел с осем ядра и за сметка на това да взема видео с 1гб vram. И разбирам ,че един ден, искам ли някой по-мощен процесор, ще трябва да взема и ново дъно. Но един ден. Не сега.

Щом няма да взимаш 2011 платформа, тогава остава този вариант така ли ?:

ASROCK Z170 EXTREME4 LGA1151 
I7-6700K /4G/8MB/BOX/LGA1151 
2X8G DDR4 2800 XPG Z1 ADATA 
ADATA SSD SX930 480G SATA3 XPG 
ASUS DUAL-GTX1060-O6G 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
FD DEFINE S BLACK 
be quiet! DARK ROCK PRO 3 BK019 
CM 120MM CASE FAN/RED LED/SLV 

Обща стойност - 2 572.44 лв. с ДДСBenQ XL2411Z 144Hz от Plasico предлагат и безплатна доставка. Общо: 3094,44 лева, ако тези 94,44 лева са проблем, може да махнеш допълнителните вентилаторчета.

• Автор
преди 24 минути, N1K17Y написа:

Замисли се искаш ли 144 херца монитор. Ако не те грее, спестяваш 200 лева. 

Аз над това се замислих и го измислих - няма да е.
Над друго мисля сега - над това, което Онизука казва за РАМта - че няма голямо значение дали е 2x8 или 1x16. Защото ако е така, по-удачно би било да се вземе 1x16GB. 

Редактирано от topkek (преглед на промените)

преди 33 минути, kyoshinn написа:

Щом няма да взимаш 2011 платформа, тогава остава този вариант така ли ?:

ASROCK Z170 EXTREME4 LGA1151 
I7-6700K /4G/8MB/BOX/LGA1151 
2X8G DDR4 2800 XPG Z1 ADATA 
ADATA SSD SX930 480G SATA3 XPG 
ASUS DUAL-GTX1060-O6G 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
FD DEFINE S BLACK 
be quiet! DARK ROCK PRO 3 BK019 
CM 120MM CASE FAN/RED LED/SLV 

Обща стойност - 2 572.44 лв. с ДДС 

Айде,щом си решил да се учиш да ти подскажа за кулер,който е под 100 лв,пасва в кутията като размер,а и по цвят,ще устиска клок на 6700К 4.4-4.6ГХз.За вентилаторите-кутията е с 2,още една птичка пролет няма направи.

преди 32 минути, Qnko222222 написа:

Айде,щом си решил да се учиш да ти подскажа за кулер,който е под 100 лв,пасва в кутията като размер,а и по цвят,ще устиска клок на 6700К 4.4-4.6ГХз.За вентилаторите-кутията е с 2,още една птичка пролет няма направи.

Благодаря за съветите :) 

• Автор
преди 22 минути, Qnko222222 написа:

Относно това имам един въпрос: Тъй като бюджетът го позволява, ще ми се едно по-добро SSD да има. Например това KINGSTON SSD M2 2280 240G PCIE SHPM2280P2/240G
Гледам има два пъти по-високи write/read скорости

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.