Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова Конфигурация с бюджет 3000

Featured Replies

• Автор

Благодаря, Онизука! Утре ще погледна по-обстойно. Но отсега мога да кажа, че тая 1070 ще я сменя за 1060. И ще сложа едно 256гб ссд на мястото на харда, пък по-нататък ще сложа и хард. 

Утре ще епоследният ден за обмисляне. Ако трябва, ще взема от някого назаем пари, но каквото ще взимам - ще го взимам другата седмица. 

• Отговори 168
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом игрите не са от първостепенно значение я режи видеокартата но дори да вземеш най-скъпия модел на Азис - http://www.vario.bg/asus-rog-strix-geforce-gtx-1060-oc-strix-gtx1060-o6g-gaming-90yv09q0-m0na00

имаш разлика от 240 лв. което е над необходимото за 250GB SSD а за малко отгоре се взима 500GB. В случай че ще махаш харда ще ти останат 340 лв. 

И не се филмирай с бенчове от които полза нямаш. Да дадеш 200 лв. отгоре за един и същ обем SSD е пълна лудост.

Очевидно обема ти е много по-важен а ако ще го ползваш за основен двойно по-важен предвид че освен инсталирани игри ще играе и роля на склад тоест 250ГБ са за никъде. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

на 12.08.2016 г. в 2:10, topkek написа:

И то вярно тая тема стана панаир. Не, че съм против, нека има дискусии и тн. 
Уикенда ще седна и ще реша точно какво ще взема.

преди 2 часа, topkek написа:

Утре ще епоследният ден за обмисляне. Ако трябва, ще взема от някого назаем пари, но каквото ще взимам - ще го взимам другата седмица. 

на 8.08.2016 г. в 23:56, topkek написа:

хаха Тъй като получавам 50лв отстъпка от никем с тая покупка, съм склонен да взема 2X8G DDR4 2800 XPG Z1 ADATA за 160лв и да съм на диета един месец. 

на 9.08.2016 г. в 23:03, topkek написа:

Добре, де! Игрите не са движещата сила на тази конфигурация. Няма как да не играя, но няма да е както, когато бях на 16. Ето защо исках да си взема по-нисък клас видео карта. В момента съм с лаптоп,чийто вграден графичен чип на АМД е с 256мб vram 
Съжалявам, но се обърках малко. 

Доста!

на 10.08.2016 г. в 0:15, topkek написа:

Прав си - няма да си избера АМД, не и след като се изстисквам като парцал за тая конфигурация. 
И засега фаворит в моите очи е конфигурацията на @Qnko222222, като подменя 1070 с 1060 ASUS STRIX, а спестените пари да ги вложа в друго дъно и кутия.
За дъното - сигурно даже ви досаждам вече със своя фаворит хаха!

на 11.08.2016 г. в 22:00, topkek написа:

И не е вярно, че ще го взема този компютър и повече няма да го пипам. Напротив - ще го ползвам като причина да продължа да ходя на работа.

А че си гладен не е ли причина да ходиш на работа?

• Автор
преди 10 часа, _Alex&Vanko_ написа:

А че си гладен не е ли причина да ходиш на работа?

Да, но не само физическата храна е важна, а и душевната. А пък докато бях в Индия, се научих да ям по малко. =Д

преди 11 часа, Roujin Z написа:

Очевидно обема ти е много по-важен а ако ще го ползваш за основен двойно по-важен предвид че освен инсталирани игри ще играе и роля на склад тоест 250ГБ са за никъде. 

Разполагам с WD 2TB 3.0 USB външен хард диск без отделно захранване, който ще ползвам в началото за склад. Докато събера стотина лева за 1ТБ хард. 

Извинявай, но ти даваш 3000 лева за конфигурация, а се целиш в хард за 90 лева. колкото са 1 TB. Аз имам общо 3.3 TB  използваемо място, но от няколко месеца просто се чудя какво да трия, а тия дни STEAM  ме подлуди с това, че почва да тегли ъпдейт на PAYDAY 2 и по средата дава грешка заради запълнения ми 2 TB HDD. А ъпдейта е само 1 GB и при положение, че имам 24 GB  свободно място на HDD,  е лудост да стават тия неща. Тегли си някакви файлове в папка Dounload,  но ми се струва, че не точно ги тегли, а ги копира от папката на играта, а след това ъпдейтва всичко. Така на практика заема още 30 GB  място, за да копира играта във временна папка. Представи си сега, че бях инсталирал проклетата игра на SSD-то, дето пък има 6 GB свободно място от около 230 общо. Инсталирал съм там 5 игри и миналата седмица се наложи да изтрия една, че мястотоопасно почна да намалява. 

pone

Мисълта ми е, да не се занимаваш с 1 TB  диск, а да събереш още малко пари за 2 TB поне. Аз съм се насочил вече към 6 TB -вите нови модели със 128 MB  кеш, та да не се занимавам с глупости - всеки ден да трия видеоклипове, които ей така за всеки случай съм за писал, щото съм направил някой рекорд, ама след това съм го подобрил. А клипчетата ми с рекордите просто след това ги обработвам до поносимо качество и записвам отделно. Интересното е, че на 2 TB HDD  съм събрал може би само 70% от закупените от мен игри. Останалите са разхвърляни по други два харда, а още два харда ползвам за неща като снимки, документи и тем подобни. изобщо...чудя ви се, как с 1 TB HDD  мислите и игри да играете при положение, че да дръпнеш една GTA5  от Маймунда е 60 GB,  а още толкова ти трябва и за инсталиране. 

• Автор

@Кико Знам, че е така. В никакъв случай не си го представям тва писи да седи само с едно 245гб ссд. Ако имах още 500 кинта, щеше да взема 5ТБ хард и да забравя за сторидж засега. Но истианта е, че дори и 10ТБ хдд пространство да имам, един ден ще свърши и ще искам още. Затова засега ще се огранича откъм архив, за да мога да взема каквото искам като конфигурация. 

• Автор

Мисля следната конфигурация да поръчам: (линове съм дал от магазините, от които смятам да поръчам)
И се спрях на водно охлаждане, защото е по-компактно от въздушното. Само се съмнявам дали става за LGA 1151. В скайп пише, че става, но в сайта на производителя пише само 1150, 1155, 1156 - няма 1151 изброено. http://www.corsair.com/en/hydro-series-h60-high-performance-liquid-cpu-cooler

http://nikem-bg.net/computer-components/I7-6700K--4G-8MB-BOX-LGA1151/
I7-6700K /4G/8MB/BOX/LGA1151 – 705.69лв
http://www.stealtech.org/video/ASUS_STRIX_GTX1060-6GB_O6G_GAMING_id62222/
ASUS STRIX GTX1060-6GB O6G GAMING - 703.04 лв
http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=9977&search=fractal+design+define
FRACTAL DESIGN Define R5 Black Window, w/o PSU - 207,62 лв.
http://www.stealtech.org/dunni_platki/ASUS_Z170_PRO_GAMING_LGA1151_id55458/
ASUS Z170 PRO GAMING /LGA1151 - 307.98 лв
http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=13740&search=24+LG+24MP58VQ-P
LG 23.8" 24MP58VQ-P - 306,60 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR4-2800-XPG-Z1-ADATA/
2X8G DDR4 2800 XPG Z1 ADATA - 160.18 лв.
http://www.vario.bg/xfx-ts-gold-series-650w-p1-650g-ts3x
XFX TS GOLD SERIES 650W P1-650G-TS3X - 146.00ЛВ.
http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_39&product_id=13047
LOGITECH Z333, 2.1, 40W RMS - 96,67 лв.
http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=11438&search=ssd+256gb
ADATA 256GB 2.5" SSD Premier Pro SP900 SATA III - 165,11 лв.
http://www.vario.bg/seagate-desktop-hdd-st1000dm003
SEAGATE DESKTOP HDD ST1000DM003 – 99 лв.
http://www.vario.bg/corsair-hydro-series-h60-2nd-gen-cw-9060007-ww
CORSAIR HYDRO SERIES H60 2ND GEN. CW-9060007-WW – 174лв
------------------------------
3101,58 лв.

Просто исках да кажа, че 1 TB  диск не е изгодна покупка. 2 TB  диск е 45 лева отгоре, но все едно си взел на половин цена още един 1TB  диск. Аз се бях преродил с тоя 2TB SSHD  диск, но и той се запълни за има няма година. И да ти кажа честно, имам доста неинсталирани игри и от Steam  и от Origin. Понякога просто ми се ще да пусна някоя стара игра, която не е инсталирана на диска и се отказвам, защото нямам място да я инсталирам. Да не говорим, че тегленето може да продължи часове. Същата работа и с пиратките. Как да си купя CoD III  примерно, като цената не пада под 50 лева? А това е игра, дето ей така бих искал да си я пусна. Да де, ама ако държа на диска копие, то е мисля около 30-40 GB. И като е инсталирана, още толкова. Значи трябва да избирам - дали да разкарам копието и да освободя място, а играта да държа инсталирана на диска или обратното. Аз избирам по принцип първия вариант...а това означава, че ако ми трябва спешно място, аз няма да изтрия инсталираната вече CoD III,  а ще търся друг начин.  Както и да е, замисли се директно да си купиш 2 TB  диск, щото след време като ти се насъберат няколко малки диска, ще се чудиш кой да махаш, за да сложиш новия, по-голям. Аз сега това се чудя. Вече съм разкарал два от дисковете си, но още ми се мъдрят два по 250 GB, а те са в RAID 1  и на тях записвам по-ценни неща, дето не искам един ден ей така да изчезнат. Знам, че има и облаци, които също ползвам, но това е неудобна работа според мен. Може и да не съм им свикнал. Друго си е да отвориш директно дял от харда и да намериш това, което ти трябва. Ти казваш, че имаш външен диск. И аз така имах преди време, но записах разни неща на външнмия и после не го и пуснах. Пробвах с втори компютър, нещо като сървър. Директно да качвам там някои файлове. Ама и там съм ограничен от скоростта на прехвърляне и не става. Просто, майката са му големите хардове и примерно два, работещи в RAID  1  за по-важните неща. Абсурд да взема голям хард, да запиша всичко на него и един слънчев ден всичко да изчезне! Затова моя избор е два по-малки харда в RAID 1...може би на тоя етап добър вариант са 2х2ТБ. 

4 различни доставки. От Варио ще излезе безплатно но другите ще чукнат поне 40 лв. А самият бюджет явно и ти не знаеш колко е та няма да коментирам. :D

Edit; Модела на видеокартата е друг и нищо не спестяваш като го поръчваш от другаде а точно обратното. 

http://www.vario.bg/asus-rog-strix-geforce-gtx-1060-strix-gtx1060-6g-gaming-90yv09q1-m0na00

http://www.stealtech.org/video/ASUS_STRIX_GTX1060-6GB_O6G_GAMING_id62222/

преди 1 минута, Кико написа:

Просто исках да кажа, че 1 TB  диск не е изгодна покупка. 2 TB  диск е 45 лева отгоре, но все едно си взел на половин цена още един 1TB  диск. Аз се бях преродил с тоя 2TB SSHD  диск, но и той се запълни за има няма година. И да ти кажа честно, имам доста неинсталирани игри и от Steam  и от Origin. Понякога просто ми се ще да пусна някоя стара игра, която не е инсталирана на диска и се отказвам, защото нямам място да я инсталирам. Да не говорим, че тегленето може да продължи часове. Същата работа и с пиратките. Как да си купя CoD III  примерно, като цената не пада под 50 лева? А това е игра, дето ей така бих искал да си я пусна. Да де, ама ако държа на диска копие, то е мисля около 30-40 GB. И като е инсталирана, още толкова. Значи трябва да избирам - дали да разкарам копието и да освободя място, а играта да държа инсталирана на диска или обратното. Аз избирам по принцип първия вариант...а това означава, че ако ми трябва спешно място, аз няма да изтрия инсталираната вече CoD III,  а ще търся друг начин.  Както и да е, замисли се директно да си купиш 2 TB  диск, щото след време като ти се насъберат няколко малки диска, ще се чудиш кой да махаш, за да сложиш новия, по-голям. Аз сега това се чудя. Вече съм разкарал два от дисковете си, но още ми се мъдрят два по 250 GB, а те са в RAID 1  и на тях записвам по-ценни неща, дето не искам един ден ей така да изчезнат. Знам, че има и облаци, които също ползвам, но това е неудобна работа според мен. Може и да не съм им свикнал. Друго си е да отвориш директно дял от харда и да намериш това, което ти трябва. Ти казваш, че имаш външен диск. И аз така имах преди време, но записах разни неща на външнмия и после не го и пуснах. Пробвах с втори компютър, нещо като сървър. Директно да качвам там някои файлове. Ама и там съм ограничен от скоростта на прехвърляне и не става. Просто, майката са му големите хардове и примерно два, работещи в RAID  1  за по-важните неща. Абсурд да взема голям хард, да запиша всичко на него и един слънчев ден всичко да изчезне! Затова моя избор е два по-малки харда в RAID 1...може би на тоя етап добър вариант са 2х2ТБ. 

Който има добър компютър е така... Виж ме мен с 1 лаптопче с i5-4200M и вградена видеокарта и да искам да играя някоя друга игра не мога :D , та нямам проблем с мястото, едва запълвам 200 GB :D 

преди 3 минути, kyoshinn написа:

Който има добър компютър е така... Виж ме мен с 1 лаптопче с i5-4200M и вградена видеокарта и да искам да играя някоя друга игра не мога :D , та нямам проблем с мястото, едва запълвам 200 GB :D 

Със сигурност, ако си дал 3000 лева за това лаптопче, си се набутал жестоко. Лаптопа не е за игра и то не защото ще се скапи бързо, както повечето си мислят, а защото е неудобен и скъп за нещата, които предлага. За игри просто не предлага нищо. Що годе лаптоп да подкараш някои игри на medium при 1080p.,  струва минимум 1000 лева и то ако не отчитаме лошото му охлаждане и евтина изработка. За същите тия пари вземаш много по-бърза настолна машина барабар с монитор, геймърска мишка и клавиатура+саунд. 

• Автор

Мда. Едната STRIX е 6GB - тази, за която ти си дал линк, Онизука. А тази, която избрах аз е O6GB. Каква е разликата? 

А относно доставката: Ако трябва, ще отида на място в сервизите в София. Всъщност се надявах на безплатна доставка, визирайки стойността на компонентите.

преди 35 минути, Кико написа:

Със сигурност, ако си дал 3000 лева за това лаптопче, си се набутал жестоко. Лаптопа не е за игра и то не защото ще се скапи бързо, както повечето си мислят, а защото е неудобен и скъп за нещата, които предлага. За игри просто не предлага нищо. Що годе лаптоп да подкараш някои игри на medium при 1080p.,  струва минимум 1000 лева и то ако не отчитаме лошото му охлаждане и евтина изработка. За същите тия пари вземаш много по-бърза настолна машина барабар с монитор, геймърска мишка и клавиатура+саунд. 

Не, дал съм 900 лева за него, но просто така се налагаше още тогава (преди 2 години) знаех, че е по-добре настолна, но ми се наложи лаптоп, за LoL ми стига да играя и то доста добре, а и не прегрява (даже не вдига над 65 градуса :D )

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

преди 48 минути, topkek написа:

Мда. Едната STRIX е 6GB - тази, за която ти си дал линк, Онизука. А тази, която избрах аз е O6GB. Каква е разликата? 

А относно доставката: Ако трябва, ще отида на място в сервизите в София. Всъщност се надявах на безплатна доставка, визирайки стойността на компонентите.

Разликата е в фабричния клок от там и в цената на двата модела. http://imgur.com/Brj2gND

Безплатна доставка нямаш освен във Варио и то само ако сметката е от 200 лв. нагоре. За това казвам че имаш оскъпяване.

Във Варио ти излиза 2.04 лв. по-евтино и не плащаш доставка а че гаранцията ще е към няколко места въобще не съм го мислил.

Edit; Всъщност сега като се загледах модела в stealtech е именно напомпания тоест излиза по-изгодно да я купиш от там.

Най-добре се обади и питай да не се окаже някаква грешка тъй като навсякъде другаде разликата им е грубо към 50 лв.

преди 1 час, kyoshinn написа:

лаптопче с i5-4200M и вградена видеокарта и да искам да играя някоя друга игра не мога :D 

http://www.webcafe.bg/id_56322963/slide_1_10_igri_koito_shte_tragnat_na_laptopa_vi

• Автор

Сега говорих с един приятел да отидем с колата му на адреса на скай и да взема нещата директно от там. Тъй като днес е неделя и няма какво да звъня, ще попитам тук: Дали ще ги имат в наличност в магазина, или ще трябва да изчакам един ден да ги докарат? Защото ако е така, малко сложна става схемата. (не, че и сега не е сложна)

Нищо няма да имат за това първо се пуска поръчката и като ти се обадят отиваш и я взимаш на място. 

Един ден няма да е но ще отиде каса бира докато чакаш.

• Автор

Значи ще мина и през скай, и през никем, че и през стелтех и ще поръчам чарколяците. И ще се надявам до обяд да ги докарат. 

Да знаеш, че на Никем офиса им е леко забутан... :D Лесно може да се пропусне, ако си с кола и караш по бул. Ситняково.  

Силно не бих ти препоръчал псевдоводното ,но като си решил го взимай, да не се объркваш повече. А какво стана с дъното Ranger, което си беше харесал?

• Автор
преди 7 минути, Tommygun написа:

Силно не бих ти препоръчал псевдоводното ,но като си решил го взимай, да не се объркваш повече. А какво стана с дъното Ranger, което си беше харесал?

Не останаха пари за него. Та минах на Pro Gaming-a. И след като не би препоръчал него, кое би? Общо взето, повече от 200лв за охлаждане не мога да заделя. Не и на тоя етап.

Не разбрах какво не му хареса на U14S на Noctua - само цвета ли? А реално погледнато и един Macho Rev.B ще ти свърши перфектна работа. Разликите в температурите са абсолютно пренебрежимо малки а ти едва ли ще се занимаваш с екстремен овърклок. Та спестените пари може да си налееш в дъното.

преди 50 минути, topkek написа:

Не останаха пари за него. Та минах на Pro Gaming-a. И след като не би препоръчал него, кое би? Общо взето, повече от 200лв за охлаждане не мога да заделя. Не и на тоя етап.

Този модел,който си избрал AIO -  CORSAIR HYDRO SERIES H60  е стар модел и твърде скъп за възможностите,които притежава.Определено не е удачен избор като съотношение цена пърформънс.Аз бих се спрял на Ноктуа -  Noctua NH-U14S CPU Cooler ,  NOCTUA CPU Cooler NH-D15, LGA1150/2011/AMD .В краен случай,ако твърдо държиш на водно минимум е   NZXT Kraken X41, Liquid Cooler .Качествените изпълнения започват от 250 лева нагоре -   CORSAIR H110i GT, Extreme CPU cooling performance FD KELVIN S36 WATTER COOLING има още няколко добри версии,но не ги предлагат по нашите магазини.

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.