Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова Конфигурация с бюджет 3000

Featured Replies

• Автор

Цялата работа е, че искам да е с водно охлаждане, защото е по-компактно. Ще се насоча към това на NZXT тогава, ако остане водното охлаждане. Благодаря за референцията.
Току-що ми се обадиха от Варио и казаха, че XFX 650W не е налично. Реално погледнато, мога ли да го заместя с 550 ватовото на XFX? 
Всъщност го има в никем, явно от там ще го поръчам. http://nikem-bg.net/computer-components/XFX-TS-650W-GOLD-P1-650G-TS3X/description.html
А аз всъщност се притеснявам, че това Noctua ще е твърде голямо. Защото вече взех дъното и видео картата, и видеото е нещо доста масивно.

Редактирано от topkek (преглед на промените)

• Отговори 168
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 15 минути, topkek написа:

Току-що ми се обадиха от Варио и казаха, че XFX 650W не е налично.

И Стилтех така ще ти кажат.

• Автор

Супер! Обадих се на скай да поръчам Noctua-та, а от Никем пуснах поръчка за XFX 650W и Seagate 1TB HDD. Предполагам, че днес няма да мога да ги взема, тъй като съм на работа от 6, но утре вече ще са факт (надявам се). Остава само една термо паста да си намеря за процесора и да сглобя всичко в едно. 

• Автор

Имайки предивд, че досега не съм сглобявал компютър, най-вероятно ще завалят снимки с питанки още в процеса на слагане на чарколяците в кутията. хаха

преди 45 минути, topkek написа:

Остава само една термо паста да си намеря за процесора и да сглобя всичко в едно. 

Охладителят, който си поръчал е с термо паста в комплекта и то добра.

преди 1 час, topkek написа:

Супер! Обадих се на скай да поръчам Noctua-та, а от Никем пуснах поръчка за XFX 650W и Seagate 1TB HDD. Предполагам, че днес няма да мога да ги взема, тъй като съм на работа от 6, но утре вече ще са факт (надявам се). Остава само една термо паста да си намеря за процесора и да сглобя всичко в едно. 

При условие,че поръчваш Noctua NH U 14S не е необходимо да купуваш термо паста за процесора.В комплекта има поставена тубичка с качествена такава NT - H1 1.4 ml,която е напълно достатъчна.Ако си краен перфекционист може и да потърсиш афтърмаркет изпълнения на  ARCTIC MX-2, Arctic Silver 5, ARCTIC MX-4,

или  

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

Ай малко да оплакнете окото.То без тва само на картинка сте виждали тия работи в темата,освен @Tommygun де.

8875319T.jpg

• Автор

Компютърът е факт. Успях да го сглобя сам и изглежда всичко е наред с кабелите. Взех HDMI кабел, с който свързах монитора с видео картата. Но когато пусна компютъра, мониторът няма сигнал. Някакви идеи как да го оправя? 
Все още няма операционна система.

Хаха! Къде ли е проблема? Почисти картата с конски косъм и я вържи със свински опашки!:clown:

• Автор

Пробвах и с дъното да свържа монитора. И с HDMI, и с VGA кабел - пак няма сигнал. Явно нещо при свързването на кабелите съм оплескал, но не мога да разбера какво.

на 15.08.2016 г. в 14:39, topkek написа:

Това са страхотни новини! Това значи, че ще спестя 10-15лв! 

Разбира се! Театъра продължава!

• Автор

Оказа се, че не бях сложил рамта като хората. Сега всичко е окей, засега. Утре ще кача снимки. (Или по-скоро днес по-нататък)
Всъщност ето една. 

14064265_10206902872797957_9087580907140738574_n.jpg

Честито и дълго време да те радва !!!:D

Я дай една снимка от вътре,че тоя охладител за процесора нещо ми се вижда наобратно. Може и да е от още недоизпитото кафе и от малкия екран на телефона де. Така и не разбрах какво купи накрая,но това не ми прилича никак на U14S,за който ставаше дума последно:D

ПП. Кога успя да му лепнеш и лепенка ;)

@Tommygun, охладителя ми прилича на NH-D15, а го е обърнал защото му закрива слотовете за рам памет (може и да греша).

Редактирано от iBonev (преглед на промените)

браво! аз  не бих дал 3000 лв за нещо което нe ми трябва .като изключим  монитора,   с 1000 лв се купува  една  мега  задоволителна конфигурация  за дълги години средно по 200-300 лв на чарк. ;l

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

браво! аз  не бих дал 3000 лв за нещо което нe ми трябва .като изключим  монитора,   с 1000 лв се купува  една  мега  задоволителна конфигурация  за дълги години средно по 200-300 лв на чарк. ;l

Това че на теб не ти трябва, не значи че и на другите няма да им трябва.

преди 26 минути, No Pain, No Gain написа:

Това че на теб не ти трябва, не значи че и на другите няма да им трябва.

разбира се на някои им е нужно ферари аз мога да мина  и с порше 

@topkek, XFX TS Gold Series 650W P1-650G-TS3X ли взе и ако да, то в комплекта със захранващ кабел с английски щепсел ли беше? Питам, защото същото захранване поръчах от Никем Нет и в комплекта беше с такъв кабел, но го подмених с нормален. Предполагам, че е предназначено за износ към UK или е внос от там.

• Автор

Да, охладителят е Noctua  NH-D15, а съм го поставил така, защото иначе пречи на РАМта, както iBonev e написал. В тази връзка: По-добре да бях събрал още сто кинта за водно, ама по-нататък ще направя така.
@iBonev Да, XFX-a взех и да, с английски щепсел е. Малко неудобно, но имайки предвид, че един захранващ кабел е 2-3лв, не е кой знае какво. 
Днес ще взема и един преходник IDE to SATA, за да монтирам DVD-ROM, тъй като имам едно на LG, но е по-стар модел и няма SATA изход. 

В началото бях сложил охладителя по този начин, но това не ми позволяваше да сложа втория вентилатор:

P_20160817_131526_HDR.jpg

P_20160817_142826_HDR.jpg

A ето и малко снимки с по-високо качество:
https://drive.google.com/open?id=0BwGoEHN0busuZl9KaUVxckU2XzA
https://drive.google.com/open?id=0BwGoEHN0busuWklGU2Etc1NidGs
https://drive.google.com/open?id=0BwGoEHN0busuQXZENGJUNEhuaU0
https://drive.google.com/open?id=0BwGoEHN0busuWklGU2Etc1NidGs

ПС: На последните снимки компютърът работи, но вентилаторът отзад на кутията изглежда в застой, защото ги цъкнах снимките с Никона, който имам.
Като цяло малко ме дразни тоя Win10, който пляснах на SSD-то, но всъщност има някои доста приятни функции. 

Не ми е работа, а и на хардуерните гурута Кико и RoujinZ :lol6:да не им мътя форума,но предният вентилатор може да се повдигне в тая широка кутия и не е проблем,така че ще е над плочката рам.Рамта и нея не си я поставил правилно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.