Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как правилно да изберем частите за нашия компютър.

Featured Replies

интересна тема .само дето не каза от кой магазин ,че май много станахте на процент от 2-3 магазина     и добави 9 клавиатура  10 мишка и 11 монитор за гейминг                                                                                                                                   

Редактирано от chelsea.2012 (преглед на промените)

• Отговори 60
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 минута, ncl написа:

За AMD сравнително актуалните сокети са FM2+ и AM3+.

Оправено!

• Автор
преди 2 минути, chelsea.2012 написа:

интересна тема .само дето не каза от кой магазин ,че май много станахте на процент от 2-3 магазина

Добавено.

току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Охо Palit ! Ще си паснете чудесно тука!

Значи е по-добре да орежа примерно кутия и захранване, за да взема модела на Gigabyte ?...

преди 1 час, kyoshinn написа:

Колкото до марката на RAM паметта, аз препоръчвам закупуването на ADATA RAM памет, тъй като е най-евтина и ще Ви останат пари за останалите компоненти.

Стискам ти ръката за това изречение :) Аз съм фен на A-DATA и Ford Motor Company...съкратено FMC( Ако ме срещнеш с тоя ник, да знаеш че съм аз). Това са двете джаджи, които заслужават всяка стотинка. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Ма ти верно добави магазините!:lol6:

И защо да не ги добавя ? Много хора не знаят от къде да пазаруват и взимат части от Емаг, JMT, Plasico, а бе ред други магазини, който слагат с по 20-50 лева отгоре на частите.

преди 7 минути, Кико написа:

Пола е ясен - двуполово същество с двулични мисли.

Направо си кажи че имаш две самоличности. Това ме подсеща за клонинга на Майлс Воркосиган...

пс. Roujin Z е аниме което ми харесва няма нужда да ме възприемаш по-никакъв начин свързан с него.

преди 20 минути, kyoshinn написа:

Тази тема стана, като панаир :D Вие личен чат нямате ли си бре, ей :21:

Чат имаме, ама няма как другите да ни чуят :P

Пък и да се надяваш на чата...все едно да се надяваш приятелката ти да не е в мензис.

Как правилно да изберем частите?? Тук във всяка тема в зависимост от бюджета се напасва! Няма универсален принцип!

преди 4 минути, Roujin Z написа:

Направо си кажи че имаш две самоличности. Това ме подсеща за клонинга на Майлс Воркосиган...

пс. Roujin Z е аниме което ми харесва няма нужда да ме възприемаш по-никакъв начин свързан с него.

Опа. Опа...навремето учех десаетопръстната система и като сгрешах, някакъв си ми викаше "Опа". Аз пак грешах и той "Опа, опа...". Ка да не те кефи да грешиш? 

Майлс Воркосиган  не ми говори нищо. С интелигенцията нямам връзка...покрай мен са все простаци. А това, дето каза че се казваш...е не мога да го изговоря и напиша, сори много! 

Приятел, хапни си нещо смешно и прегърни възглавницата ;) 

Честно, смея се цял час с темите и мненията в Калдата...любимия ми хумористичен сайт. 

преди 3 минути, Кико написа:

Пък и да се надяваш на чата...все едно да се надяваш приятелката ти да не е в мензис.

Темата е важна ти глупости говориш!:lol6:

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Темата е важна ти глупости говориш!:lol6:

Важна бе темата, към която дадох линк. Ама евала на пича, че е непукист. 

преди 5 минути, Кико написа:

С интелигенцията нямам връзка...покрай мен са все простаци. 

Опа... нямаше ли лаф че тия дето карат форд са все с висше или пък беше че им трябва такова за да го подкарат?

При толкова вицове съм позабравил.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 16 минути, kyoshinn написа:

Оправено!

Не видях да е оправено. Още пише АМ3, а не АМ3+.

PSU Review Database - RealHardTechX  Това може да се вмъкне като връзка за информация на захранванията.

преди 3 минути, Roujin Z написа:

Опа... нямаше ли лаф че тия дето карат форд са все с висше или пък беше че им трябва такова за да го подкарат?

При толкова вицове съм позабравил.

Вицове много...само преди 1-2 седмици написах няколко за Форд( дори перифразирах, добавяйки Форд за ефектност)в една тема като тая. Пак в хардуерния раздел...май беше NVIDIA  срещу AMD... ами до там го докарахме, че почваме да се бъзикаме с какво ли не, след като няма смислени коментари и смислени теми. 

По темата ще кажа следното. Хубава тема. 

Убава ама които не се наспива сваля продукцията и се почва как не се подава достатъчно как качеството иска време и т.н. :P

Лека ви нощ!

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

@kyoshinn,то лошо няма,но още дори не знаеш кой е ключът за вратата,та камо ли да си я да си я преминал и да търсиш де е ковчеджето.За твое съжаление и в двата форума не останаха тези,от които да се опиташ да понаучиш нещо,а и да се появяват инцидентно,не им се занимава.Първото и основното е-да имаш актуален хардуер или достъп до такъв,после мерак и много четене и пробване,така нещата почват да се нареждат.Просто тук няма компетентен,а и в другия форум по всичките ти точки,трябват да се появат всички гуру-та,та да стане нещо.Засега може да обърнеш внимание на двама-единият за хардуер,другият за игри и да се опиташ да пресяваш важното,пак повтарям-да се опиташ.

• Автор
преди 6 часа, Qnko222222 написа:

@kyoshinn,то лошо няма,но още дори не знаеш кой е ключът за вратата,та камо ли да си я да си я преминал и да търсиш де е ковчеджето.За твое съжаление и в двата форума не останаха тези,от които да се опиташ да понаучиш нещо,а и да се появяват инцидентно,не им се занимава.Първото и основното е-да имаш актуален хардуер или достъп до такъв,после мерак и много четене и пробване,така нещата почват да се нареждат.Просто тук няма компетентен,а и в другия форум по всичките ти точки,трябват да се появат всички гуру-та,та да стане нещо.Засега може да обърнеш внимание на двама-единият за хардуер,другият за игри и да се опиташ да пресяваш важното,пак повтарям-да се опиташ.

За съжаление нямам актуален хардуер, нито достъп до такъв. Гледам, чета и т.н., задал съм няколко въпроса на лично на няколко човека, но досега само Roujina ми е отговорил. Може ли линк лъм другия форум ?

преди 8 часа, Roujin Z написа:

Тъкмо се чудех колко ли човека тук са чували за него, да не говорим да са прочели цялата поредица от сигурно над 10 книги с по "*стотин" страници и Кико гледам потвърдил :D

Иначе идеята за темата е хубава ,да. И евала за мерака. Но ,за да успее едно такова начинание наистина трябват конфигурации,които да се обновяват постоянно,когато се променят цените. Защото един компонент много бързо може да стане интересен при да кажем 10% надолу от цената, докато допреди това не е бил. Съответно някой трябва да седи по цял ден да разглежда магазините и да променя. В този си вид става само за бегла ориентация без нищо конкректно, на хора, които наистина нямат никаква идея...Не че липсват такива де....

Здравейте!!! Искам да попитам тази видеокарта пасва ли на това дъно.

Видеокарта: http://www.cnet.com/products/ati-radeon-hd2600-pro-pci-e-256mb/specs/

Дъно: https://www.jarcomputers.com/ASRock-AFM2A68M-HD_prod_MBAASROCKFM2A68MHDPLUS.html?ref=prod

Питам защото ще си взимам нов компютър временно без видеокарта, а тази е от стария ми компютър. Дъното до колкото видях е от 2014г. а видеокартата е от 2007г..

• Автор
преди 2 часа, Venom2004 написа:

Здравейте!!! Искам да попитам тази видеокарта пасва ли на това дъно.

Видеокарта: http://www.cnet.com/products/ati-radeon-hd2600-pro-pci-e-256mb/specs/

Дъно: https://www.jarcomputers.com/ASRock-AFM2A68M-HD_prod_MBAASROCKFM2A68MHDPLUS.html?ref=prod

Питам защото ще си взимам нов компютър временно без видеокарта, а тази е от стария ми компютър. Дъното до колкото видях е от 2014г. а видеокартата е от 2007г..

Би трябвало да стане, но нека някой друг да се изкаже, защото аз не съм много на "ти" с тези портове.

преди 3 часа, Tommygun написа:

Тъкмо се чудех колко ли човека тук са чували за него, да не говорим да са прочели цялата поредица от сигурно над 10 книги с по "*стотин" страници и Кико гледам потвърдил :D

Иначе идеята за темата е хубава ,да. И евала за мерака. Но ,за да успее едно такова начинание наистина трябват конфигурации,които да се обновяват постоянно,когато се променят цените. Защото един компонент много бързо може да стане интересен при да кажем 10% надолу от цената, докато допреди това не е бил. Съответно някой трябва да седи по цял ден да разглежда магазините и да променя. В този си вид става само за бегла ориентация без нищо конкректно, на хора, които наистина нямат никаква идея...Не че липсват такива де....

Днес ще започна с другата тема за примерните конфигурации по идеята на @Кико.

преди 7 часа, Tommygun написа:

Нямам си представа за какво говориш. Не съм длъжен да чета всеки автор, но пък съм чел Вазов, Йовков, Ботев...което за мен е много по-важно. И ако ме вдигнеш от сън и ми кажеш да изрецитирам някое стихотворение, то първото ще е "Моята молитва". Преди близо 30 години съм го учил и още го помня. А кой бил някой си с 10 книги...все ми е тая. Има и със 50 книги, дето не ги знам и не искам да ги знам. Виж, с удоволствие чета сайт като тоя: Откровения. Дори на младини имам и доста публикувани там произведения - разкази и снимки. Е това за мен е важно - да чуеш тоя, дето всеки ден е до теб, пише с теб или четеш написаното от него. Примерно аз пиша с теб, но не те знам...може пък и да имаш поетична дарба или дарба на писател. Затова би ми било интересно да прочета нещо от теб, колкото и аматьорско да изглежда. 

Отплеснах се от темата, но тя така и така не ме интересува много, щото напълно сам мога да си избера конфигурацията :P

Между другото така и така подхванахме темата за авторите на книги...любимия ми чуждестранен такъв е Дъглас Адамс, лека му пръст. Просто това е прототипа на всичко, което е тоя живот - пародия с малко откровения.

Що пък се засягаш сега, нищо лошо не съм казал....:P.Просто ми стана интересно и даже бях изненадан ,че и Наруто е запознат с този тип творчество:D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.