Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как правилно да изберем частите за нашия компютър.

Featured Replies

Допреди няколко години нямаше фантастика (издавана у нас) която не съм преглеждал. Специално Бюджолд даже съм я препрочитал.

Изненадата е че съм чел и Джаки Колинс в казармата понеже на сръбската граница беше много скучно...:)

пс. Лека му пръст и на Тери Пратчет.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Отговори 60
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много уважавам Лоис Бюджолд,особено с поредицата за нейният литературен герой Майлс.

Колкото до темата,няма лошо да им такава.

Как някой ще вземе за сериозна темата, (и ще й се довери да похарчи парите си), като 80% е спам? Тук трябваше да се спори за ползата от по-скъпите дънни платки, за предимствата на по реномираните производители, загуба на пари ли са по-слабите видеокарти и т.н.т.

преди 14 часа, tahumba написа:

Как някой ще вземе за сериозна темата, (и ще й се довери да похарчи парите си), като 80% е спам? Тук трябваше да се спори за ползата от по-скъпите дънни платки, за предимствата на по реномираните производители, загуба на пари ли са по-слабите видеокарти и т.н.т.

Прав си, но тук това е на практика неизпълнимо. Липсва елементарно спазване на форумна култура и  правила.

А именно, всеки да споделя собственото си мнение по темата и да го обосновава а не да напада другите и да ги обижда на лична основа. Когато има аргументи и източници на информация, четящия и сам може да прецени кой е прав и кой крив,няма нужда някой да е "победител" в дадена дискусия...

Сега, като гледам вчера и днеска 5-6 теми за конфиг а тая никой не я поглежда.

Поне да бяхте писали на Капитана да я сложи във 'важни' че да е видна най-отгоре в раздела.

Не взимам нито 1 от темите сериозно, тъй като за 2 месеца само от 2 теми видях снимки, та другите 60 са явно...нали xxx.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Julius Decimus написа:

Сега, като гледам вчера и днеска 5-6 теми за конфиг а тая никой не я поглежда.

Поне да бяхте писали на Капитана да я сложи във 'важни' че да е видна най-отгоре в раздела.

Темата не е добре направена, като цяло аз избързах, затова не смятам, че трябва да се сложи във "важни".

току-що, kyoshinn написа:

Темата не е добре направена, като цяло аз избързах, затова не смятам, че трябва да се сложи във "важни".

Е какво и е? Трябва се добавят 2-3 Амд конфигурации. Но викам е по-добре от тия другите всекидневки.

Окей, както решите тогас.

• Автор
току-що, Julius Decimus написа:

Е какво и е? Трябва се добавят 2-3 Амд конфигурации. Но викам е по-добре от тия другите всекидневки.

Окей, както решите тогас.

Ако ще се прави подобна тема, трябват поне 2 седмици за писане, снимки, подреждане, а не за 2-3 часа, както аз направих, да не говорим, че съм засегнал единствено основните неща.

на 20.08.2016 г. в 12:20, kyoshinn написа:

Ако ще се прави подобна тема, трябват поне 2 седмици за писане, снимки, подреждане, а не за 2-3 часа, както аз направих, да не говорим, че съм засегнал единствено основните неща.

Е и сам си установил, че бързата работа срам за майстора. 

Преди две години имаше инициатива за освежаване на важните теми, защото неизбежно остаряват. Тогава членовете на НАТ бяха помолени от QickJo да направим по нещо. Темите бяха писани по повече от седмица след това предложени за дискусия от членовете, администраторите и модераторите и когато се стигнадо изчистен вариант чак тогава се побликуваха и отбелязаха като важни. За съжаление след големия ъпдеит на форума част заминаха в небитието и сега няма кой да поеме подобна инициатива. 

Сега по твоето творение. 

няма да ти изброявам всички косури щото са доста. 

Цитат

"H" моделите като H110 и H81 са най-обикновени дънни платки, които не позволяват клок на процесора и останалите компоненти и съдържат единствено 2 слота за RAM памет. 

Цък и цък

Обявяването на примерни цени имодели след няколко месеца прави темата неактуална и за в кофата.

Обявяването на фирми се води като реклама което е в противоречие с правилата на форума.

Та в крайна сметка ако имаш мерак да направиш нещо което си заслужава. Подготви материал. Прати го на някой от модераторите. Има хора който да дадат идей за корекции б ило то и стилистични и правописни и когато темата ти е готова ще буде побликувана като важна от твое име.

на 8/16/2016 в 0:19, kyoshinn написа:

И защо да не ги добавя ? Много хора не знаят от къде да пазаруват и взимат части от Емаг, JMT, Plasico, а бе ред други магазини, който слагат с по 20-50 лева отгоре на частите.

Понякога е възможно да има евтини неща/промоции в някои магазини, така че не говори наизуст ;)

• 5 седмици по-късно...

Няма лошо да се опиташ да помогнеш на някой със дадена информация, но също трябва и да се обмисли много добре. Трябва да бъде оригинално, обосновано с подробно обяснение + снимки. Виждал съм такава тема на друго място, не тук. Но там човека е помислил предварително и е споменал само сокети, чипове, модели и характеристики на които да се гледа, от по старите до актуалните. Не е споменавал нито цени, нито нищо друго. Та има нужда от подобна тема, с подробно обяснение със снимки на дънни платки, видео карти и др. компоненти за които описанието да е възможно на български език за новите патоци. Но си е и доста играчка според мен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.