Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ново PC, бюджет 2000 лева, препоръки и мнения

Featured Replies

преди 8 минути, AlkatrazBG написа:

Не съм сложил защото няма пари за  него а и процесора върви с охладител. Не вярвам да  страда от липса на производителност та да тръгне да клоква още утре :) 

За сокета се продават без охладител нищо че пише BOX.

• Отговори 61
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Roujin Z написа:

За сокета се продават без охладител нищо че пише BOX.

Имаш в предвид отключените модели на 1151 сокет, че сега ще започнат да се чекнат с теб...

преди 4 минути, AlkatrazBG написа:

Не предлагайте  TLC  ссд-та защото за боклуци големи бе хора !!!!!! За 1 година тоя диск ще е а коша  и ви се чудя защо не го проумявате това. Тия дискове са със най скапаните контролери и памет която е възможно да се намери на света . 

Той не иска да надвишаваме бюджета, а всяко друго го надвишава, другия вариант е ADATA SP550.

преди 1 минута, kyoshinn написа:

Имаш в предвид отключените модели на 1151 сокет, че сега ще започнат да се чекнат с теб...

Не имам предвид 2011 предложението на AlkatrazBG за това съм го цитирал.

току-що, Roujin Z написа:

Не имам предвид 2011 предложението на AlkatrazBG за това съм го цитирал.

Опс, не видях, че е сложил 2011 платформа :D  Все тая и за 1151 също мисля, че отключените не вървяха с охладител.

Автора трябва да си увеличи бюджета или да си намали изискванията, за 2 бона няма как да стане това с 6700К + 16GB RAM.

GB GA-Z170M-D3H LGA1151 
I7-6700K /4G/8MB/BOX/LGA1151 
8G DDR4 2400 KINGSTON 
Palit GTX1060 DUAL 6GB GDDR5 256bit NE51060015J9D 
CM HYPER 612 V2 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK 
ADATA SSD SX930 120G SATA3 XPG 

Обща стойност - 1 970.76 лв. с ДДС количка

• Автор
преди 5 часа, kyoshinn написа:

Опс, не видях, че е сложил 2011 платформа :D  Все тая и за 1151 също мисля, че отключените не вървяха с охладител.

Автора трябва да си увеличи бюджета или да си намали изискванията, за 2 бона няма как да стане това с 6700К + 16GB RAM.

GB GA-Z170M-D3H LGA1151 
I7-6700K /4G/8MB/BOX/LGA1151 
8G DDR4 2400 KINGSTON 
Palit GTX1060 DUAL 6GB GDDR5 256bit NE51060015J9D 
CM HYPER 612 V2 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK 
ADATA SSD SX930 120G SATA3 XPG 

Обща стойност - 1 970.76 лв. с ДДС количка

Добре, ако се увеличи с 60 лева бюджета (100 да сме точни, но доставката ще ми е минимум 35-40 и затова я включвам и нея...)

ТОВА оптимален вариант ли е и ако не е, ще ви помоля да промените нещо и с отстъпките да е до 

2065-2070 лева), аз по принцип само смених дъното, добавих 8 рам и кутията от 2500 я смених с 2300 на FD.

Искам да си взема нещо, което се надявам да издържи близките 2 или поне 3 години, знам

че бюджета е много малък и ограничен, а изискванията големи, но типично по български имаме малко

искаме много ... 

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Fatal1ty-Z170-Gaming-K4-LGA1151/description.html

Спокойно може да се разкара опцията за СЛИ която в случая няма какъвто и да е смисъл и ще спестиш 20 лв.

Не знам защо масово се предлага това дъно? Дори да имаш планове за СЛИ видеокартата не е подходяща.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, Roujin Z написа:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Fatal1ty-Z170-Gaming-K4-LGA1151/description.html

Спокойно може да се разкара опцията за СЛИ която в случая няма какъвто и да е смисъл и ще спестиш 20 лв.

Не знам защо масово се предлага това дъно? Дори да имаш планове за СЛИ видеокартата не е подходяща.

Аз също си нямам понятие, беше ми препоръчано това дъно и реших, че е добър избор, но както казвате 

няма да ми е нужно и ще спестя 20 лева, а относно до кутията какво мислите и охладителят толкова ли е лош, защото

много хора ми препоръчаха такива за 140-150 лева?

Можеш да вземеш и CM 212Х за охлаждане, той е също толкова ефективен, но по-добре изглеждащ и по-евтин.

• Автор
преди 9 часа, MachineZZ_BG написа:

Можеш да вземеш и CM 212Х за охлаждане, той е също толкова ефективен, но по-добре изглеждащ и по-евтин.

Окей, значи последно оставам с CM 212X и ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming K4 LGA1151, остана само едно нещо, което се чудя 

дали рам паммета да бъде 2x8 / 1х16, засега съм я оставил 2x8, но ако я взема 1х16 ми излиза 10 лева по-евтино, но това 1х16 не ми звучи много добре, но

сигурно няма никакъв проблем вие ще кажете ?

КОНФИГУРАЦИЯТА ЗАСЕГА

Ако пък си струва да се вземе  FDCORE2500, вместо 2300, която аз мисля да взема мога да бутна още 10-12 лева 

да се вземе другата, но ако разликата не е толкова голяма няма смисъл.

Редактирано от u kiddin' me ? (преглед на промените)

преди 45 минути, u kiddin' me ? написа:

Окей, значи последно оставам с CM 212X и ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming K4 LGA1151, остана само едно нещо, което се чудя 

дали рам паммета да бъде 2x8 / 1х16, засега съм я оставил 2x8, но ако я взема 1х16 ми излиза 10 лева по-евтино, но това 1х16 не ми звучи много добре, но

сигурно няма никакъв проблем вие ще кажете ?

КОНФИГУРАЦИЯТА ЗАСЕГА

Ако пък си струва да се вземе  FDCORE2500, вместо 2300, която аз мисля да взема мога да бутна още 10-12 лева 

да се вземе другата, но ако разликата не е толкова голяма няма смисъл.

За рам паметта няма голямо значение дали ще е 2х8(Имаш Dual Channel) или 1х16, а за кутията най-добре FD CORE 2500.

Ако се използват програми, които заемат много памет, по-добре е сега да се вземе 1х16 и след време още една плочка.

Редактирано от ncl (преглед на промените)

• Автор
преди 9 минути, ncl написа:

Ако се използват програми, които заемат много памет, по-добре е сега да се вземе 1х16 и след време още една плочка.

Аха, значи не е никакъв проблем, че е 1х16, а не две по 8, тъкмо така ще спестя 10 лева от кутия и ще си взема  FD 2500, 

благодаря за отговора

преди 24 минути, MachineZZ_BG написа:

За рам паметта няма голямо значение дали ще е 2х8(Имаш Dual Channel) или 1х16, а за кутията най-добре FD CORE 2500.

Добре, тогава вземам fd core2500 и 1х16, благодаря за отговора.

преди 11 часа, Roujin Z написа:

Може и по евтин вариант без да се губи sli и пак се клоква процесора. http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Z170-Extreme3-LGA1151/description.html

Понеже се предвижда и клок, което ще изисква и голям охладител. Имайки в предвид, че той ще скрие първия, вероятно и втория слот за рам, ще се наложи да се вземе 16гб пръчка рам. Ако се вземат 2х8 ще се ограничи до тях. Друг вариант е да ги освободи с водно охлаждане.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

CM 212X ще види зор с клокнат 6700К. Особено с тези мераци за 4,5гхц. На сток ще си го държи,но тръгне ли волтажа нагоре и може да стане гаф...

• Автор
преди 28 минути, Tommygun написа:

CM 212X ще види зор с клокнат 6700К. Особено с тези мераци за 4,5гхц. На сток ще си го държи,но тръгне ли волтажа нагоре и може да стане гаф...

Не, не в никакъв случай с този охладител от 4.2 нагоре, до 4.2 предполагам, че ще издържи, ако не ще посъбера 

пари да си купя по-качествен и тогава.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново, мислих, мислих и реших че така или иначе си вземам ведньж на 4-5 години PС, увеличавам бюджета с 200 лева.Но това ми е абсолютният максимум.До края на тази седмица смятам да поръчам частите.

Та, за този вариант http://nikem-bg.net/cart/54128p1r2245p1r55126p1r54223p1r1164p1r57221p1r54058p1r57174p1rf.html

какво мислите?

Бих заменил SSD-то с това иначе всичко е ОК - http://nikem-bg.net/computer-components/SanDisk-X400-256GB-SSD-2.5-7mm-SATA-3/description.html

Ако трябва резни захранването с това - http://nikem-bg.net/computer-components/XFX-TS-550W-GOLD-P1-550G-TS3X/

• Автор
преди 4 минути, Roujin Z написа:

Бих заменил SSD-то с това иначе всичко е ОК - http://nikem-bg.net/computer-components/SanDisk-X400-256GB-SSD-2.5-7mm-SATA-3/description.html

Ако трябва резни захранването с това - http://nikem-bg.net/computer-components/XFX-TS-550W-GOLD-P1-550G-TS3X/

Малко ме притеснява, но ако наистина 550 ватовото ще издържи при клок и сериозно натоварване, вземам него и ssd-то, което препоръчахте.За охладителя какво мислите оптимален избор ли е или е по-добре да се вземе този на dark pro bq018?

550W няма да се товари и на 50% тоест достатъчно е меко казано. Реално и 400W ти е достатъчно.

пс. Про-то е по-добър да но и Noctua си имат алтернатива.

NOCTUA CPU Cooler NH-D15
 BE QUIET! Dark Rock PRO 3

NOCTUA CPU Cooler NH-U14S 
 Thermalright Silver Arrow IB-E- 2 x 140mm Fans

пс. BQ имат и по-евтин вариант (без ПРО 3 в името) ако се държи на него.
Иначе и охладители под 100 лв. се справят тоест зависи колко си взискателен...

• Автор
преди 17 минути, Roujin Z написа:

550W няма да се товари и на 50% тоест достатъчно е меко казано. Реално и 400W ти е достатъчно.

пс. Про-то е по-добър да но и Noctua си имат алтернатива.

NOCTUA CPU Cooler NH-D15
 BE QUIET! Dark Rock PRO 3

NOCTUA CPU Cooler NH-U14S 
 Thermalright Silver Arrow IB-E- 2 x 140mm Fans

пс. BQ имат и по-евтин вариант (без ПРО 3 в името) ако се държи на него.
Иначе и охладители под 100 лв. се справят тоест зависи колко си взискателен...

Ами окей, поръчвам конфигурацията с 550 ватовото захранване + ес ес дито, което препоръчахте, но оставам с ноктуа охладителя, който се надявам да свърши своята работа.

Благодаря отново на Вас и на всички, които се опитаха да помогнат!

За картата трябва да знаеш ,че това е вариант на нивото на референтната дори и леко по-бавен. В смисъл да не очакваш чудеса от нея или резултатите от тестовете на скъпите модели. Мислех да ти препоръчам алтернатива на АМД,но след бърз поглед е ясно ,че нямаш алтернатива в момента. В никакъв случай това не означава,че тази няма да ти върши перфектна работа,така че се надявам никой да не ме разбира погрешно.

Иначе ще се радваме на някоя снимчица тук или в темата за хвалене като дойдат чарковете.

Успех!

преди 5 часа, u kiddin' me ? написа:

Здравейте отново, мислих, мислих и реших че така или иначе си вземам ведньж на 4-5 години PС, увеличавам бюджета с 200 лева.Но това ми е абсолютният максимум.До края на тази седмица смятам да поръчам частите.

Та, за този вариант http://nikem-bg.net/cart/54128p1r2245p1r55126p1r54223p1r1164p1r57221p1r54058p1r57174p1rf.html

какво мислите?

Честно, не рзбрах за какво ти е тоя охладител. За 4.7 вместо 4.6 GHz  при нормални темепратури? Айде стига, че се разсмях. I7 6700K  просто си може 4.5-4.7 GHz  в зависимост от охладителя. 4.6 лятото с CM 612  изкарах - шум никакъв, щом си настроиш работите. даваш 50 лева отгоре за Noctua? Смисълът? Рекорди ли ще гониш? Честно, не рзбирам. особеното на i7 6700K е, че ако за 4.6 GHz  иска 1.32  волта примерно, то за 4.7-4.8,  вече са необходими 1.4 V, което за кое да е въздушно охлаждане е почти непосилна задача или по-скоро максимума. Значи, примиряваш се със 100 MHz  и пестиш 50 лева. Тия 50 лева вкарваш в каквото искаш, дори в по-добро SSD. А тия 120 GB SSD...не се излагай, какво ще слагаш ? Имай предвид, че в реалността 120 GB  са доста под 100 GB, ако се вземе предвид неправилното обозначение на хард дисковете и нещицата, които прави windows  и други програми, завземайки скришом място на това SSD. На практика след време ще разполагаш с не повече от 60-70 GB  място за инсталиране на това онова. 

• Автор
преди 7 часа, Кико написа:

Честно, не рзбрах за какво ти е тоя охладител. За 4.7 вместо 4.6 GHz  при нормални темепратури? Айде стига, че се разсмях. I7 6700K  просто си може 4.5-4.7 GHz  в зависимост от охладителя. 4.6 лятото с CM 612  изкарах - шум никакъв, щом си настроиш работите. даваш 50 лева отгоре за Noctua? Смисълът? Рекорди ли ще гониш? Честно, не рзбирам. особеното на i7 6700K е, че ако за 4.6 GHz  иска 1.32  волта примерно, то за 4.7-4.8,  вече са необходими 1.4 V, което за кое да е въздушно охлаждане е почти непосилна задача или по-скоро максимума. Значи, примиряваш се със 100 MHz  и пестиш 50 лева. Тия 50 лева вкарваш в каквото искаш, дори в по-добро SSD. А тия 120 GB SSD...не се излагай, какво ще слагаш ? Имай предвид, че в реалността 120 GB  са доста под 100 GB, ако се вземе предвид неправилното обозначение на хард дисковете и нещицата, които прави windows  и други програми, завземайки скришом място на това SSD. На практика след време ще разполагаш с не повече от 60-70 GB  място за инсталиране на това онова. 

Предпочитам да дам 50 лева отгоре,защото много често евтиното излиза много по-скъпо.Дори и да не си струва чак толкова решил съм го.

А колкото до ssd-то, избрах това с 256гб капацитет, а и отделно си имам 2 HDD харда, които смятам да използвам.

преди 8 часа, Tommygun написа:

За картата трябва да знаеш ,че това е вариант на нивото на референтната дори и леко по-бавен. В смисъл да не очакваш чудеса от нея или резултатите от тестовете на скъпите модели. Мислех да ти препоръчам алтернатива на АМД,но след бърз поглед е ясно ,че нямаш алтернатива в момента. В никакъв случай това не означава,че тази няма да ти върши перфектна работа,така че се надявам никой да не ме разбира погрешно.

Иначе ще се радваме на някоя снимчица тук или в темата за хвалене като дойдат чарковете.

Успех!

Ами и аз по принцип не очаквам чудеса, но се надявам да

не ме разочарова.По принцип бих искал 1070, но бюджета ми не го позволява.Колкото до ей ем ди вариантите, предпочитам да ги пропусна, надявам се че говорим за rx470/80 и, че дори и този вариант на 1060 е по-добър от тях и gtx970.

Колкото до снимките, веднага щом пристигнат компонентите ще кача някоя друга снимка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.