Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте  хора,

искам да се занимавам с Web Development, може ли да ми дадете насоки с какво да започна, нямам предвид HTML, CSS, JavaScript, а да ми дадете някакви задачки, нещото с което вие сте навлезли в материята. И другото добра идея ли е да си взема домейн да си качвам нещата там?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей, като за начало можеш да кажеш какви познания имаш. Можеш да потърсиш в Google "Projects" според твоите знания. Това е, ако закъсаш пиши! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето ти 2 предложения от мен,

Линк1 и линк2

Аз съм си взел домейн и хостинг за тест, но те са платени. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря, хора!

преди 14 часа, Емил Костов написа:

Аз съм си взел домейн и хостинг за тест, но те са платени. 

Може ли да ми кажеш компанията и колко пари струва?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, cantainN написа:

Благодаря, хора!

Може ли да ми кажеш компанията и колко пари струва?

Ето.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Почва се от курсовете(softuni,telerik), може да си купиш книгата на Джон Дъкет за HTML&CSS. После като си уверен с материала ще си направиш едно проектче.

Sent from my E2003 using Tapatalk

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато си вземеш хостинг е по - трудно за учене. Инсталирай си на компютъра уеб сървър. Това е като начало Apache, Php. Ако си вземеш хостинг не можеш толкова бързо да правиш промени по кода, а ти ще пишеш по 1 ред, запис на файла, релоуд на браузъра. Това нещо с хостинга е доста по трудно постижимо.

Ако не можеш да си настроиш под уиндоус сървър то има WAMP което ти инсталира всичко необходимо за начало.

След това си избираш някаква задача и решаваш и т.н. За книга ти препоръчвам да си купиш алгоритми. Всичко друго е в нета.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не го занимавай с алгоритми, да научи лесните неща първо

Sent from my E2003 using Tapatalk

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, това е разликата между програмиста и "програмиста". Виж ако се занимава човек с wordpress няма защо да учи такива сложнотии.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Слушай първо въвеждащите лекции на Светлин Наков. Мотивиращи са и ти дават някаква представа за програмирането като цяло. 

Лекциите на Hack Bulgaria също може да ти бъдат от полза. В това видео Божидар Бацов дава много добри насоки на бъдещите програмисти или на такива, които вече се занимават с програмиране:

А бе каквото и да гледаш на Телерик и СофтУни няма да сгрешиш. Само недей записва в университет да учиш програмиране :).

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

CSS cookbook, Javascript Cookbook, защото съдържат задачи от реалността и също така за задача винаги е добре да направиш твой оригинален или като за начало подобен темплейт като тези в https://themeforest.net

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вземи да направиш дизайна на профилна страница, едно към едно с фацебука (само HTML и CSS), като го направиш, пиши да почваме с JavaScript-а. За опитен дивелпър това са около 2 часа работа. :D

 

Edit: Без да пипаш bootstrap и други подобни простотии, фацебука не ползва такива неща.

Редактирано от pix3l (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 часа, Stoyannnov написа:

Я се обоснови, защо?

Ще стана банален, но ще се обоснова...

Защото навсякъде искат практика. Точно в IT сферата няма никакво значение къде сте завършили. Доказателство за това са хилядите обяви за работа, в които дипломата дори не е посочена като изискване. Че даже и Microsoft, Google и компании от този ранг го премахнаха. Важното е опита, който идва или от стажове, или от проекти на свободна практика (freelance).

Плюсовете на университета са, че човек има по-добре развива социална среда и контактува с хора в своята област, но учебният процес разпилява вниманието на студентите по разни ненужни предмети. Да не говорим, че особено в програмирането се иска поне в началото отделяне по над 8 часа на ден. А с тези кратки лекциики няма как да стане. Преди време Иван Ванков - Гатака беше казал, че около 80% от IT специалистите в България (а и по света) нямат академично образование, но щом правят качествени и работещи продукти, значи са добри професионалисти.

Изгледайте някои от лекциите и курсовете на Светлин Наков или Иван Ванков и ще ви светне какво имам предвид.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, _Uzunov_ написа:

Ще стана банален, но ще се обоснова...

Защото навсякъде искат практика. Точно в IT сферата няма никакво значение къде сте завършили. Доказателство за това са хилядите обяви за работа, в които дипломата дори не е посочена като изискване. Че даже и Microsoft, Google и компании от този ранг го премахнаха. Важното е опита, който идва или от стажове, или от проекти на свободна практика (freelance).

Плюсовете на университета са, че човек има по-добре развива социална среда и контактува с хора в своята област, но учебният процес разпилява вниманието на студентите по разни ненужни предмети. Да не говорим, че особено в програмирането се иска поне в началото отделяне по над 8 часа на ден. А с тези кратки лекциики няма как да стане. Преди време Иван Ванков - Гатака беше казал, че около 80% от IT специалистите в България (а и по света) нямат академично образование, но щом правят качествени и работещи продукти, значи са добри професионалисти.

Изгледайте някои от лекциите и курсовете на Светлин Наков или Иван Ванков и ще ви светне какво имам предвид.

А ти в момента учиш ли за висше, специалност IT ? Изобщо запознат ли си колко часа и какви са предметите? Според мен, грам идея си нямаш. А това дали дадена IT компания иска диплома или не. Мога да ти кажа, че дипломата ти за висше е един огромен плюс. А те да си говорят каквото искат. И също така, който иска ще научи, кой не, няма. Така, че дали увас или не. Имаш ли желание, ще знаеш.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Именно, колко добър ще стане си зависи от него. Нека си завърши момчето, няма лошо. 

Близки приятели учат информатика. Конкретно двама във ФМИ-то на Пловдивския Университет. И двамата се оплакват от гаврата на преподаватели по математиките и още 2-3 предмета, които реално не ти трябват чак толкова в програмирането, или поне не до такава степен, че да се изисква толкова много.

офтопик:

С моята особа не мисля да занимавам никого. Който желае нека ме пита на лично.

Редактирано от _Uzunov_ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Такива генерални изводи "това не ти трябва изобщо" не бива да се дават. Доста вероятно е да подведат хора. Всяко нещо може да ти даде потенциал за развитие. А да се бъркаш на университет в начина на обучение е меко казано смешен. Дай да вземем да сложим предмет Джумла вместо Математика 1 и предмет как да краднем темплейта на конкуренцията в лесни стъпки вместо Математика 2.

ПС: И аз съм негодувал срещу преподаватели ама то се израства ;-)

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И все пак могат да бъдат една идея по-човечни и разбрани. А не да пишат оценките по симпатии или други подбуди (които мисля са ясни на всички, но не искам да ги назовавам).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 минути, _Uzunov_ написа:

И все пак могат да бъдат една идея по-човечни и разбрани. А не да пишат оценките по симпатии или други подбуди (които мисля са ясни на всички, но не искам да ги назовавам).

Че то целия свят се води от симпатии и други подобни по - малко логични доводи. Виж и аз съм за правилно взимане на решения, ама сме хора и бъркаме, лъжем, крадем... Другия вариант е машинно оценяване ама там е по лошо положението. Едно от добрите такива са тестовете в UPWORK, пълен смях са според мен.

ПС Преподавател ме е късал над 10 пъти на един и същи изпит ама е на оцелях :)

Редактирано от hristonev
добавяне (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Вас. И мен ме късат, но какво да се прави... бутаме и това е. Един ден ако сме на по-високо ниво в работата си, било то управленско или в което трябва да вземаме важни решения няма да ни е по-лесно. И тогава ще сме изправени пред доста повече хора, а не пред един злобен дядо. Така, че място за притеснение няма :) . На момчето бих препоръчал и да запише и да не запише да се залавя за работа и яко четене и практика. Това му е майката на всичко в този живот. Без яко бачкане нищо не става.

П.П Както беше казал Светлин Наков в едно свое интервю "Успехът дойде с малко шанс и късмет, НО АЗ МНОГО РАБОТЯ". Много показателно изказване за хората, които се чудят защо не им се получава.

 

Редактирано от _Uzunov_ (преглед на промените)
  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Задача:

1. Да се направи компонент тип "Гласуване" и визуализацията на резултата от гласуването както и административна част към него за динамично задаване на темите за гласуване!

2. Да се направи чат система и/или компонент за администриране на модула.

3. Да се разработи система за динамична смяна цветовата схема и L&F на сайт (не говорим само за нов CSS а например вертикалното меню да стане хоризонтално)

4. Да се направи модул за визуализиране на новини (времето, вицове и т.н.), данните се получават чрез RSS

5. Всякакви компоненти чрез jquery или подобен като например:

           - Динамично зареждане на падащо меню с данни при избор от друго падащо меню;

           - Извикване и изпълнение на Post заявки в текущата страница;

           - Странициране на таблици и сортиране;

6. Компонент за управление на потребителската сесия в сайта;

7. Компонент обработващ възникналите грешки на сайта;

Като за начало смятам че това е достатъчно, гарантирам ти че ще научиш много повече от тези примери отколкото от която и да е лекция или книга която ще седнеш да четеш. Не че те са излишни но истинските примери и тяхното внедряване в онлайн проекти е това от което се научава най-много.

 

ПС: Съжалявам че не съм дал повече подробности но ако наистина смяташ да се занимаваш и имаш желание да работиш по някоя от посочените задачи пиши и ще обяснявам по-подробно. Също така пиши и на какъв език искаш да програмираш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Висше образование в IT сферата не ти трябва! Защо? Цялото знание, което там ще ти дадат, можеш да го получиш в интернет. Технологиите се развиват по-бързо, от колкото се изработва учебната програма.

Дайте ми пример за нещо, което се преподава в университета и не мога да го науча в интернет. Според мен, СофтУни и другите академии са светлинни години напред, защото там се организират екипни проекти и придобиваш умения за работа в екип, наред с практическите знания, които ти дават.

Ако искаш диплома, ок, пропилей 4 - 5 години, сложи си я в рамка и си я гледай... така или иначе никой няма да ти я иска. :D

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, _Uzunov_ написа:

Именно, колко добър ще стане си зависи от него. Нека си завърши момчето, няма лошо. 

Близки приятели учат информатика. Конкретно двама във ФМИ-то на Пловдивския Университет. И двамата се оплакват от гаврата на преподаватели по математиките и още 2-3 предмета, които реално не ти трябват чак толкова в програмирането, или поне не до такава степен, че да се изисква толкова много.

офтопик:

С моята особа не мисля да занимавам никого. Който желае нека ме пита на лично.

Абе честно казано по програмиране например доста повече се научава в университет, защото първо учиш неща, които не си знаел, че съществуват. Например как ще направиш random generated maze, без теория от Дискретна математика?

Курсовете в Stanford особено по алгоритми не са никакво губене на време.

преди 3 часа, _Uzunov_ написа:

И все пак могат да бъдат една идея по-човечни и разбрани. А не да пишат оценките по симпатии или други подбуди (които мисля са ясни на всички, но не искам да ги назовавам).

Също така тези безплатните колежчета на Запад са пълен булшит ,защото ако се поразровите из статии ще разберете, че са възникнали заради финансовата криза и липсата на финансиране на образованието заради което става по-трудно да влезеш в университет и затова много хора избират безплатните колежи или така наречените университети по приложни науки. Всичко е як маркетинг и лъжа.

Редактирано от frozener (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съгласе', обаче как ще обясниш тогава програмистите, които не са виждали университет през живота си, но вземат луди пари? А има и такива, които завършват, но нямат и грам стаж... и се оплакват колко бил лош живота...

Има хора, които не знаят математика, но вземат над 2000лв заплата (примерно), което за БГ стандартите си е доста добре.

И все пак, Frozener, не мога ли аз да си изтегля уроците по Висша и всякаква друга математика от Интернет? Има я на български обяснена като за идиоти. Да не говорим за стотиците хиляди учебници на други езици. Ами Youtube? Има дори цели лекции на стотици математически факлутети качени на видео. Сядаш с покойно, гледаш и ако искаш и 24 часа пишеш и решаваш. Аз минах две висши математики и всичко си гледах от туториали в Тубата. Обяснено максимално разбираемо, а не като дъртия професор, който мирише на пор, пише с дебешир по дъската и после веднага трие, щот не му пука и лекцията минава за ~50 мин.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Магдаленаг
      Please guys if u have time to spare I'd be extremely and beyond greatful
      Да се разработи уеб сайт по тема музикални изпълнители. 
      Сайтът трябва да съдържа поне 4 страници, всяка от които да отговаря на:
      Задължително трябва да се предвиди версия за ниска разделителна способност на екрана (800 x 600 пиксела) и реализирана с CSS; за този случай може да се използва свободно избрана и 
      независима схема за разположение, като единственото изискване е за запазване на 
      използваемостта.
      Сайтът трябва да включва всички технологии - HTML/XHTML, 
      CSS, DOM, JavaScript.
      Всички страници трябва да се валидират по HTML5. Допустимо е да има минимален брой 
      грешки от валидацията.
      Сайтът трябва да бъде придружен от документация, която да включва:
      1. Заглавна страница.
      2. Задание с посочените варианти:
      /списък на елементите :
      1. Меню, съдържащо rollover бутони, реализирано чрез JavaScript. При посочване на бутон да 
      се променят неговите цвят на фона и цвят на текста. Използването на изображения за 
      бутоните е по желание на студента.
      3. Номериран списък с римски цифри и форматиран със CSS, така че всички нечетни редове 
      да бъдат в курсив (наклонени).
      4. Неномериран списък, използващ собствено изображение подредба на елементите по 
      хоризонтал (т.е. елементите да не са на нов ред).
      6. Формуляр, съдържащ текстови полета за въвеждане на собствено име, фамилно име, email, 
      голямо поле за съобщение, избор чрез радио бутони на приоритета на съобщението –
      „нисък”, „среден” или „висок” и два бутона – „Изпрати” и „Изчисти”. Чрез CSS на 
      текстовите полета и бутоните да се зададе цвят на фона и цвят на текста./
      3. Използваните HTML и CSS код, с които е реализирана зададената схема на 
      разположение:
                            header
                        навигация
                Осн                              За
      съдържание               контакти
      4. Използваният или собствен JavaScript код. 
      5. Резултати от валидацията на отделните страници.
      6. Списък на източниците, от където е заимстван готов код, текст или снимки.
    • от Frozen11
      Здравейте,
      Имам следната задача:
      Единственото, което успях да направо дотук е страницата за вход/регистрация с две взаимно изключващи се форми. При регистрация успях да направя създаването на XML файл, но всеки път се създава нов с името на потребителя, а ми трябва един. Ще се радвам някой да откликне. Благодаря.
    • от HAZARD
      Здравейте приятели трябва ми помощ за решаване на 4 задачи вече втори път паднаха на изпита и пак не можах да ги реша , обръщам към Вас за помощ ,ако някой ми помогне ще съм му много благодарен
      Благодаря предварително  

    • от VG98
      Може ли няккой да ми помогне с редакцията на този JavaScript? Dreamweaver дава тези грешки и списъка продължава.


    • от PavlinaSG
      Здравейте! От седмица насам съм почнала да уча Javascript, но само колкото ми е нужен за Front-End програмиране.До тук имам знания по html и css и следователно сега ми е нужен и Javascript. Имам един приятел програмист, който работи това и ми помага да го уча, но не обяснява достатъчно добре. Взела съм си книга от библиотеката и от нея си разбирам, но примерните кодове, които той ми пише са по-различни, не мога да ги разбера. Ето един прост пример, който съм разбрала от книгата и не ми е сложен:

      var age = 21

      if(age > 15 && age < 20 ) {
          alert("You're too yong!");
      }

      else if(age > 60 ) {
         alert("You're too old!");
      }
      else {
         alert("Go party now!");
      }

      Ето и примера, който ми беше даден от този приятел:
      var cuteDressCost = 100; var fineDressCost = 50; var budget = 70; var salarySoon = true; var cuteDressOwned = false; var fineDressOwned = false; var dressType = ""; if(budget >= cuteDressCost){ cuteDressOwned = true; budget -= cuteDressCost; } else if(budget < cuteDressCost && salarySoon == true) { cuteDressOwned = true; budget -= cuteDressCost; } else if(budget >= fineDressCost) { fineDressOwned = true; budget -= fineDressCost; } else { document.write("Нямаме финанси :(("); //изписваме резултат. } if(cuteDressOwned == true || fineDressOwned == true) { dressType = cuteDressOwned == true? "хубава" : "нормална"; document.write("След щопинга останахме с: "+budget +"лв. , но за сметка на това си купихме " + dressType + " рокля"); } Този пример ми е малко объркан и много не мога да го разбера.Някой може ли да ми обясни вторият код повече ? Благодаря!
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.