Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 Ultimate

Featured Replies

Здравейте,като за начало малко инфо.

Имам инсталиран Windows 7 Ultimate на компютъра и е вече на година и осем месеца който съм инсталирал след като закупих новата машина.Кофигурацията е GB B85-HD3/1150  /   Core i5 4690 с боксовия охладител / ADATA 2x4GB RAM / SSD ADATA SX910 128 GB / Samsung 850 EVO 250GB (наскоро закупен главно за игри) / 1 TB  Seagate / 320 GB Hitachi (на 9-10 години само за филми) /PSU Seasonic 620 W Bronze / Първоначално бях с вграденото видео на процесора около една  година след което закупих посочената карта.

Проблемът е следния:

Пример: Като пусна видео в youtube и същевременно пусна League of Legends да зарежда звукът от youtube тоест от видеото нацепва яко друг пример даже по притеснителен е ,че когато гледам филм през GOM Playera и пусна Mozilla примерно звукът от филма започва да има пуканки като от грамофон :D и да насича леко друга вече доста видима проява и нетърпима е при значително по тежката игра Dreadnought дроп на кадри няма но картината зацепва за половин секунда през интервал от 7-10 секунди.

Използвам винаги CCleaner , Avast , Исталирах Malwarebytes имаше няколко червейчета ,но проблема си остана,направих Repair на Уина ,но без ефект

Наблюдения: Съмнява ме да е от SSD-то (Samsunga тоест кофти партида) понеже всичките игри са на него, а филмите и мозилата не са. При играта Dreadnought проца е на 65-70-72 градуса не съм сменял термопаста от както съм сложил проца и боксовото . Радиаторчето на дъното при допир пари винаги ,но разбрах ,че било характерно за тези дъна

До началото на миналия месец нямах този проблем с насичане на звук и картина в посочените примери.

Благодаря предварително. :)

• Отговори 57
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Провери си SSD то за грешки за всеки случай. Това, че е самсунг няма никакво значение. А ако е и TLC със сигурност може да си е заминало.

Аз не видях да има посочена видеокарта. Каква изобщо е идеята да играеш игра и да искаш да пускаш филми едновременно?

Windows 7 Ultimate го харесвам но на скоро забелязах, че една слаба машина 2,8 Ghz с 2 GB RAM, започна да накъсва видеото от YoуTube и Vbox7 и както при теб бе с вградената видеокарта.

След като направих същите неща, които и ти Frozenangell си изпробвал, а именно с Ccleaner почистих всичко, антивирусната ми е NOD32 9 версия, претърсих за гадинки, а с диспечера на задачите отчетох натоварване на процесора, което преди не беше, ъпдейтите бяха направени и то последните.

Повече нямаше какво да проверявам и тогава предположих нещо, което след като го направих нещата ЗАСПАХА!!!!

Отворих инсталираните ъпдейти, гледах, гледах и накрая изпробвах, като деинсталирах абсолютно всички свързани със сигурността на системата! Не знаех, кои са били преди да започна да ъпдейтвам и за това ЕКСПЕРИМЕНТИРАХ. Нали съм с антивирусна, какво толкова, ако всичко се обърка ще си го преинсталирам и това ме накара да направя пробата.

Резултата бе, както след преинсталирането ми, процесора едвам надвишаваше 5 %, RAM паметта си беше нормално натоварена и нищо вече не накъсваше. Преди и в Скайпа нещата бяха много зле!

Като заключение дори и да сгреша ще кажа, НИКАКЪВ ЪПДЕЙТ, пълна забрана!

Но понеже системата за която писах изискваше да ъпдейтвам заради вградения говорител на дъното трябва сами да преценим кое ни трябва и кое не!

Това е моя опит с който преборих проблема с метода на проба-грешка!

• Автор

упс MSI GTX 950 Gaming 2GB. Не съм написал ,че играя игра и гледам филми.

Идеята е ,че нямаше такива насечки до момента и машината си летеше.

SSD ADATA MLC 128 GB SX910 LSI SandForce SF-2281 1г.8месеца

8ae4a9923bec30b2.jpg

2acf2867d1500c3d.jpg

SSD Samsung MLC 250 GB Samsung MGX Controller 2-3месеца

6fe26f7e528a25e9.jpg

20f2899e1361666f.jpg

6fed6de110d03096.jpg

С вградената видео карта бях 1 година почти и с нея нямах проблеми е естествено с по low  настройки в игрите ,но след като взех гтх 950 на Very high са ми почти всички игри и да допълня 4е съм с 19 инча монитор на 720p съм така ,че ме съмнява да е от видеото и като гледам msi afterburner докато играя перките не се въртят на картата освен в посочената игра Dreadnought но пак нямах проблеми до миналия месец

А относно ъпдейтите след repaira на Wina ми искаше 100+ ъпа ,но и с тях и без тях си ми насича даже като говоря по Skype и играя нещо звукът се чува как е на засечки

Допълвам ,че и мишкана лаги :D

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Дай да видиме какво е намерил Malwarebytes? Горе хронология и отляво дневници. Слагаш отметка на дневника от сканирането. Кликаш на него и долу в прозореца изнеси в текстов файл и го публикувай. С какво направи repair на уиндоуса?

Ако искаш си пусни тема в раздела за борба с вирусите. Аваста е проблемна антивирусна.

преди 2 часа, vachko64 написа:

Windows 7 Ultimate го харесвам но на скоро забелязах, че една слаба машина 2,8 Ghz с 2 GB RAM, започна да накъсва видеото от YoуTube и Vbox7 и както при теб бе с вградената видеокарта.

След като направих същите неща, които и ти Frozenangell си изпробвал, а именно с Ccleaner почистих всичко, антивирусната ми е NOD32 9 версия, претърсих за гадинки, а с диспечера на задачите отчетох натоварване на процесора, което преди не беше, ъпдейтите бяха направени и то последните.

Повече нямаше какво да проверявам и тогава предположих нещо, което след като го направих нещата ЗАСПАХА!!!!

Отворих инсталираните ъпдейти, гледах, гледах и накрая изпробвах, като деинсталирах абсолютно всички свързани със сигурността на системата! Не знаех, кои са били преди да започна да ъпдейтвам и за това ЕКСПЕРИМЕНТИРАХ. Нали съм с антивирусна, какво толкова, ако всичко се обърка ще си го преинсталирам и това ме накара да направя пробата.

Резултата бе, както след преинсталирането ми, процесора едвам надвишаваше 5 %, RAM паметта си беше нормално натоварена и нищо вече не накъсваше. Преди и в Скайпа нещата бяха много зле!

Като заключение дори и да сгреша ще кажа, НИКАКЪВ ЪПДЕЙТ, пълна забрана!

Но понеже системата за която писах изискваше да ъпдейтвам заради вградения говорител на дъното трябва сами да преценим кое ни трябва и кое не!

Това е моя опит с който преборих проблема с метода на проба-грешка!

Не може да се докаже,но почвам да си мисля,че от MS почнаха нарочно да правят някакви мизерии чрез ъпдеитите на уйн7,с цел лоша работа на системата и надграждане към уйн10(евентуално).Последните месеци съм срещал десетки теми тук с проблеми на уйн7 и ъпдейтете им,та все по-натрапчиво ми минава подобна мисъл през главата.

преди 8 часа, Слави Маринов написа:

Не може да се докаже,но почвам да си мисля,че от MS почнаха нарочно да правят някакви мизерии чрез ъпдеитите на уйн7,с цел лоша работа на системата и надграждане към уйн10(евентуално).Последните месеци съм срещал десетки теми тук с проблеми на уйн7 и ъпдейтете им,та все по-натрапчиво ми минава подобна мисъл през главата.

Това е спекула и недоказуемо.

До питащият, ADATA системният диск ли ти е? Спри всякакви fetch-ове и pre-fetch-ове, защото "страхотният" Виндовс е започнал да ти убива диска - има много открити поправени грешки и дори реалокирани сектори. Махни и дъртия 9 г. хард - той със сигурност е убит от ползване и спъва работата на ОС всеки път, когато го достъпваш.

Прочетете и изпълнете указанията зад линка. Създайте нова тема там. Изчакайте член на HJT екипа да ви даде указания за по-нататъшни действия.

https://www.kaldata.com/forums/topic/132819-системата-ми-е-инфектирана-какво-да-правя-сега/

Моята машина е старичка,не играя игри ,но е със същия  Уиндоус  и  също се получи подобен проблем.След малко повече четене по различни форуми  ,разбрах че причината е във видио драйвер  или аудио драйвер. Съветите от форумите бяха да се мине на по-стари версии драйвери. От ру тракер си свалих един инструмент    http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4801462      и  след няколко проби успях да премахна  пукането и насичането.Дано да съм бил полезен:(!

Да попитам аз!? За какво пускате тези ъпдейти! Половината, следят и докладват или се опитват да ви доведат нежелани приложения или нежелани ъпдейти на програми! Например гледх от 100 ъпдейта, 95 са ъпдейти на системни програми и приложения, който мнозина никога не използват или са за следене и доклади! Едва 5 от тях са свързани с производителноста и сигурноста на машината ви! От тия 5, критично важни са 1-2.  Изобщо ако нещо работи добре ,то не виждам причина за неговия ремонт или усъвременяване!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 6 часа, Кумчо вълчооо написа:

Да попитам аз!? За какво пускате тези ъпдейти! Половината, следят и докладват или се опитват да ви доведат нежелани приложения или нежелани ъпдейти на програми! Например гледх от 100 ъпдейта, 95 са ъпдейти на системни програми и приложения, който мнозина никога не използват или са за следене и доклади! Едва 5 от тях са свързани с производителноста и сигурноста на машината ви! От тия 5, критично важни са 1-2.  Изобщо ако нещо работи добре ,то не виждам причина за неговия ремонт или усъвременяване!

Абсолютно си ПРАВ!

От преди 2 месеца, когато се сблъсках със същия проблем, както този в темата започнах да забранявам ъпдейтите, освен това те изискват много време да бъдат изтеглени и инсталиране, постоянно трябва да се чака да свърши нещо компютъра, а ако го оставиш автоматично да направи всичко не се знае на какво ще се нахакаш!

Трябва внимателно да се подходи с някои важни обновявания, а тези със сигурността на системата не трябва да се допускат въобще за сега!

Срещал съм няколко антивирусни, Avira, Avast и Panda Antivirus, които само ти бавят системата, а нищо не вършат, моето предпочитание е NOD32. До скоро бях и с Malwarebytes' Anti-Malware, която деинсталирах защото последната версия на NOD32 9-та версия ми върши всичко на веднъж!

Редактирано от vachko64 (преглед на промените)

преди 32 минути, vachko64 написа:

последната версия на NOD32 9-та версия ми върши всичко на веднъж!

Пробвай 10-та версия (10.0.171.0) - нищо, че е Beta се държи още по-добре.Дори от деветката. И съм й задал да ползва предварителните реализации (pre-releases) Език - англ.
041jI71NOu.png

Ето и шот на ресурсите й в настоящия момент:
042gQBObJC.png

• Автор
преди 11 часа, bvbfan написа:

Това е спекула и недоказуемо.

До питащият, ADATA системният диск ли ти е? Спри всякакви fetch-ове и pre-fetch-ове, защото "страхотният" Виндовс е започнал да ти убива диска - има много открити поправени грешки и дори реалокирани сектори. Махни и дъртия 9 г. хард - той със сигурност е убит от ползване и спъва работата на ОС всеки път, когато го достъпваш.

Да ADATA е системнияш диск спрях Pretech от тази патека нали така ? беше на 3 сега е на 0 HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters и Superfetch ot Manage/Service нали така ?

И само да ми кажеш кои стойности се гледат (от снимката примерно) и се разбира че са зле знам някой работи,но пак питам и също така кога стойностите са критични

А за HDD го ползвам за филми и сериали само.

Допълнение: реинсталнах Audio Video драйварите ,но без ефект

Редактирано от Frozenangell (преглед на промените)

Драйверите от сайта на Gigabyte? Ако няма там да пускаш тема тука да помагаме.

https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Стартираш и кликаш на бутона Scan. Като приключи Clean. Ще се съгласиш в излезлия прозорец и ще поиска рестарт.

Спри защитата на Аваст.

https://www.malwarebytes.com/junkwareremovaltool/

Този инструмент стартираш и ще те подкани да натиснеш кой да е клавиш. Като приключи ще се появи лога както и при предишния инструмент също.

http://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

Сложи всички отметки без отметката на List IP Configuration,. Да видиме крашва ли нещо и каква грешка дава и какво има инсталирано на компютъра.

За десетката очаквах такъв коментар ама за седмицата откога убива хардиска?

Важни са 1, 5 и 195 и едното е FAIL, което на мен, лично, не ми се нрави. HDD, най-вероятно, забавя работата, може да го махнеш за малко, сваляш филм на SSD-то и тогава тестваш има ли проблем. Според мен, би тябвало да няма.

Ще го видиме и HDD-то. Аз сигурно пет години изкарах с седмицата и никакви проблеми. Ся съм с 8.1 и мисля е надграждано върху него и пак никакви проблеми. Тези дето се оплакват ама копието им читаво ли е?

• Автор

SSD ADATA Bench

ADATA SSD 4.jpg

HDD Hitachi 320 GB Bench

Hitachi 320 GB.jpg

SSD Samsung 850 evo Bench

SSD 850 evo 3.jpg

http://dox.bg/files/dw?a=9b8109e89e

• Автор

Рипорт отново се появиха някви жаби :D  http://dox.bg/files/dw?a=edb9809624

Доп. инфо. като гледам клипове в youtube и ако ги дам на 2160p видеото цепи ,а преди нямах проблеми.

• Автор

kvo e tva ;d.jpg

Това ми показа след репаира що е то ? :D

Ако няма доклад след поправката дай от бутона Report да видиме какво е направила. Този прозорез го показва отначало след сканирането.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.