Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъно ,3 бийпа и не пали

Featured Replies

http://www.bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm

Там е написано. 

3 short Base 64K memory failure A memory failure has occurred in the first 64K of RAM.  The RAM IC is probably bad

Проблема може да е просто от честотата на паметта.

- Dual Channel DDR2 memory technology
- 4 x DDR2 DIMM slots
- Supports DDR2 1066*/800/667/533 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 16GB**

*Support with AM3 / AM2+ CPU.

**Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® XP and Windows® Vista™. For Windows® XP 64-bit and Windows® Vista™ 64-bit with 64-bit CPU, there is no such limitation.

Каква е твоята памет и процесор?????????

Тоест твоята памет ако е над 1066 няма да тръгне, а ако е 1066 трябва процесорът да е АМ3 или АМ2+. Пробвай с памет с честота  >=800 

Редактирано от Belfegor4o (преглед на промените)

• Отговори 57
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тая тема започва да прилича на бисерите на форума!!!!!

Цитат

1 захвани видео картата и лан картата с болчетата за кутията

2 ако не тръгне след звука го рестартирай

Интересни факти!

Винтчетата са проблем!?! Ми ако е стенд тия винтове де трябва да се ръгнат?

И какво ще реши последващите 1 или 1000 рестарта?

Цитат

Най - добре си виш звуковите индикации за твоето дъна какво означават, можеш да ги намериш из нета. Погледни дали изобщо твоето дъно поддържа тази памет която си купил. Имам случай където при дъна с AMD процесори, немогат да подкарат рамта заради честотата. Виж добре в спецификацията твоето дъно подържа ли твоята рам и дали честотата на рамта отговаря на изискванията на дъното. 

Цитат

беше с една по 1гб и понеже мислех,че е заминала , купих 3х1 гб изпробвани и работещи, въртях ги всяка от тях на всеки един слот....

И като как проблема да е неподходяща плочка след като преди това е работело с нея? Вероятно след няколко години брак са решили да се разведат!

Цитат

Ако са къси, проблема е в дъното.

А каква е сигнализацията за локализиране на проблемния пин????

Цитат

т.е. махаш процесора и търсиш 2 или 5 къси сигнала. Ако няма промяна - сменяш дъното....

Явно много съм изостанал след като дъната от преди 10 години могли да дават звукови сигнали и без процесор!!! На говорещи съм попадал но без процесор са леко мълчаливи.

Цитат

Тоест твоята памет ако е над 1066 няма да тръгне, а ако е 1066 трябва процесорът да е АМ3 или АМ2+. Пробвай с памет с честота  >=800 

Това е коментирано незнам колко пъти! Това че една памет е на някаква честота не означава че мове да работи само и единственно на нея. Съвсем спокойно работи и на по-ниска!

Подобни съвети не само,че не помагат на питащия а и правят невероятна каша и за всички дето след време ще я четат тази тема. 

Няма да е зле някой модератор да се намеси и да поизтрие глупостите!

преди 3 часа, pconline написа:

Явно много съм изостанал след като дъната от преди 10 години могли да дават звукови сигнали и без процесор!!! На говорещи съм попадал но без процесор са леко мълчаливи.

Могат, ако желаеш да ти демонстрирам с видео как всяко работещо дъно със сокет AM2/АМ2+/АМ3/АМ3+ (с изключение на тези с nForce4 и MPC61 (nForce 6xx/4xx) издава звукови сигнали и без процесор, а са на по 12 и повече години....

• Автор

рамта е на 800,колкото беше и предната плочка преди да се прецака.Найстина темата се напълни с всемъжни глупости ! Не съм толкова на вие с хардуера,че да ми казвате да "завия винтчетата" .Попитах за помощ,до сега съм видял 2-3 мнения само,които са ме насочили в посока,която не бях минал,но се оказаха задънена улица.Което на 95% ме насочва заминало дъно и то някъде към пътеките за рамта,затова издава лъжливи сигнали.До 2-3 дена ще знам със сигурност какво е изпушило и ще споделя !

преди 56 минути, LinKuei написа:

Могат, ако желаеш да ти демонстрирам с видео как всяко работещо дъно със сокет AM2/АМ2+/АМ3/АМ3+ (с изключение на тези с nForce4 и MPC61 (nForce 6xx/4xx) издава звукови сигнали и без процесор, а са на по 12 и повече години....

От трън та на глог. Айде сега да вземете да ни цитирате някое дъно от изброените от вас сокети, което е на12 че и повече години. Леко ще се затрудните защото най-старият от изброените АМ2 излиза на пазара през май 2006 което прави малко над 10 годин. 

А за звуковите сигнали без процесор определено ще съм благодарен на някое материалче по темата или демострация. 

,

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 5 часа, Atanas Boikov написа:

рамта е на 800,колкото беше и предната плочка преди да се прецака.Найстина темата се напълни с всемъжни глупости ! Не съм толкова на вие с хардуера,че да ми казвате да "завия винтчетата" .Попитах за помощ,до сега съм видял 2-3 мнения само,които са ме насочили в посока,която не бях минал,но се оказаха задънена улица.Което на 95% ме насочва заминало дъно и то някъде към пътеките за рамта,затова издава лъжливи сигнали.До 2-3 дена ще знам със сигурност какво е изпушило и ще споделя !

хубаво ли натегна винтчетата и не тръгва казваш ?

според мен или рамта не е тази която трябва или не прави добър контакт    нещо от нещата където се мушкат в дъното или болчетата не са натегнати.

• Автор

захранването също е наред,Утре вземам новото дъно и го инсталирам !

• Автор

дъното е сменено и всичко е наред,с изключение на малко странен проблем : когато се пуска компа с включена усб клавиатура замръзва на началния екран на биоса,извадя ли за секунди клавиатурата и стартирането продължава,след като продължи вкарвам я пак и няма никакви проблеми.Само с усб клавиатурата го прави,с усб мишката не., та може да е от самата клавиатура нз,бял кахър е

преди 3 часа, Atanas Boikov написа:

дъното е сменено и всичко е наред,с изключение на малко странен проблем : когато се пуска компа с включена усб клавиатура замръзва на началния екран на биоса,извадя ли за секунди клавиатурата и стартирането продължава,след като продължи вкарвам я пак и няма никакви проблеми.Само с усб клавиатурата го прави,с усб мишката не., та може да е от самата клавиатура нз,бял кахър е

сложи мишката където включваш клавиатурата и обратното

• Автор
на 20.09.2016 г. в 14:22, Yvan Sergeev написа:

смяташ ли,че не съм пробвал да сложа клавиатурата на някой от 5-те останали усб порта и не съм проверил дали не прави същия проблем.....

бих ти бил благодарен,ако спреш изобщо да коментираш в тази тема.
Благодаря !

на 9/20/2016 в 14:22, Yvan Sergeev написа:

Изумяваш с тия "съвети", пръснати из целия раздел...

Понеже не знам кое е новото дъно, би ли му погледнал download страницата за биоси? Случва се биосът да не се разбира добре с клавиатура X или Y, та флаш на последния биос би оправил проблема.

Провери харддиска дали е здрав, но като начало го откачи и тогава виж как се държи биоса.

Според мене драйвера на клавиатурата прави проблема . Да вземе от познат или комшия друга клавиатура с усб и да тества пак .

Проблема може да е в драйвър или в портовете, ако са на дъното... лошо, ако са на карта изчакай да измрът всичките и я смени :). Възможно е да е и проблем с тоците, но е малко вероятно. Или самата клавиатура не е в ред и товари или прави други грешки. ПС: Като цяло не би трябвало да има включен хардуер в USB по време на старт, но реално никой не спазва това ( дори и аз ). На мен това ми се случва на една от машините с флашки и wifi usb карта. Принципно след дълга употреба на един и същи порт също се случва подобен проблем. Често смяна на портовете оправя проблема.

на 14.09.2016 г. в 14:58, pconline написа:

Няма да е зле някой модератор да се намеси и да поизтрие глупостите!

кой ти даде да определяш кое е глупост

на 21.09.2016 г. в 19:38, Atanas Boikov написа:

смяташ ли,че не съм пробвал да сложа клавиатурата на някой от 5-те останали усб порта и не съм проверил дали не прави същия проблем.....

бих ти бил благодарен,ако спреш изобщо да коментираш в тази тема.
Благодаря !

много ясно че смятам от тея въпроси които задаваш , много ясно че клавиатурата ти е дефектна.

нямаш ли някоя резервна от 5 лв да видиш че ще работи.

биос и драйвери за клавиатура ....вие сте откачили.

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 6 часа, callpchelp написа:

Като цяло не би трябвало да има включен хардуер в USB по време на старт

точно клавиатурата и мишката трябва да са винаги включени 

преди 6 часа, callpchelp написа:

Принципно след дълга употреба на един и същи порт също се случва подобен проблем. Често смяна на портовете оправя проблема.

е да ти ги строши от вадене и слагане пък после принципно това и онова.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

точно клавиатурата и мишката трябва да са винаги включени 

е да ти ги строши от вадене и слагане пък после принципно това и онова.

Клавиатура ДА , мишка не е задължително.

преди 15 часа, Yvan Sergeev написа:

кой ти даде да определяш кое е глупост

Ако имаше малко повече от 50 дена присъствие можеше и да знаеш. А това дали аз съм ги квалифицирал като глупости не ги прави повече или по-малко истина. 

Ако не забелязваш изнерви и питащия с това затягане на винтчетата. Също така те попитах, ако това е тестов стенд то тогава къде трябва да бъдат ръгняти тия безценни винтчета.

Като гледам продължават да се ръсят бисери тука и понеже собственника на форума не дава да се трият глупостите, то поне би било добре да вземат да я заключат поради изчерване темата. 

Ама знае ли човек може да се окаже че и монитора не трябва да е включен при паленето на машината и е желателно да се прави някакъв дзен ритуал знам ли. 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Колеги успокойте се малко. Празници и почивни дни са. Още от самото начало се вижда, че проблема е в дъното. Дано обаче покрай него не си е заминал и някой друг хардуер, че тогава вече си е сериозен финансов проблем.

преди 2 часа, pconline написа:

Също така те попитах, ако това е тестов стенд то тогава къде трябва да бъдат ръгняти тия безценни винтчета.

на зануляването и заземяването.

Те картите се самозануляват през слотовете на дънната платка към шасито (кутията). Но все пак е добре и директно да се занули, ако евентуално стане токов удар да не изгори и дъното. А най-малкото картата трябва да е добре закрепена за да не се допре до радиатора на съседна карта и да направи късо, в някои случай се налага да се постави парче картон между тях.

Аз болтчета вече завивам при всяка една проба на компонент, докато преди това когато пробвах хардидск, както и CD-Rom и флопи без да им завия болтчетата и после при изправянето на компютъра, за малко щяха да се изсипят. Но си взех поука чак на третият път.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.