Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на процесор за видео карта gtx 1060 / 1070

Featured Replies

"Умишлено пуснал темата"... И какво? Риба ли ловиш?

Нито имаш понятие защо и как работят FX чиповете, нито имаш понятие от TDP, нито някой тук има понятие от hyper-threading...

1. i5 не бил слизал от 100%, пък 8320 от време на време минава 70. Добре. Направи разлика между ядрата на единия и ядрата на другия.

Единият има 4 ядра с 4 индивидуални нишки, тоест всяка нишка разполага с пълния ресурс на физическото си ядро. ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ СЕ ТОВАРИ НА 100%!
Другият си има 8 ядра, да, само че всеки две от тях споделят изчислителни компоненти! Представи си двама студенти на изпит, които пишат с един химикал. Айде разнищи тук пред нас как очакваш всеки от двамата студенти да работи на 100%, след като трябва да чака другия за химикала? Това куца в архитектурата на AMD. Беше неуспешен опит!
2. TDP не е консумираната от компонента енергия! Не и директно! Това е енергията, "загубена" под формата на топлина. Казвам загубена, защото реално не е уполозтворена, а отделена в околната среда - енергия НЕ СЕ губи, а се преобразува! Реално числото на КОНСУМИРАНАТА енергия може спокойно да скочи над 100W, но при FX чиповете(83хх) много по-лесно стига и минава 200W, докато от страна на интел ти е нужен LGA2011 i7, където хората спокойно са си казали "не ме е*е колко гълта, дай ми производителност".

3. Hyper-Threading никога не удвоява нищо! Причината е проста, използва се същия принип, който FX чиповете имитират на физическа основа - две нишки се изчакват взаимно за общ ресурс. Това НЕ МОЖЕ да удвои броя ядра, нито пък може да удвои производителността. Причината i7 да е по-добър от 83хх е чистата и проста разлика в производителността на ВСЯКО ОТДЕЛНО ЯДРО!

Така или иначе, FX 8xxx серията никога не е била създавана да конкурира i7. AMD си го знаят и никога не са го крили. По-лесно за тя е да кажат "виж 8 ядра за 350 лева, работи по-бързо от intel на същата цена". И да, някъде 8300 минава i5, но заради простата нужда от повече нишки - колкото и да са на брой, колкото и слаби да са - щом са нужни, помагат. Пример е синтетиката, както и някои по-тежки програми, които обичат многонишкови процесори.
Седнете и си научете уроите, преди да се биете в гърдите, или поне не бълвайте глупости!

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Отговори 112
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 37 минути, Joll1Roger написа:

И като го изпържиш колко W ще бъде?А дъното нещо "евтинджосите" поизчезнаха или мислиш да го боцнеш на парче картон?Ами като го "докараш до 4,5ГХц" и чуеш жалкия бокс на 5800+ оборота къде ще се криеш?Аз моя вишера го имам от ден 1-ви в България и имам някаква идея за какво говоря и като теглиш чертата (скъпо дъно за клок и задължително читаво охлаждане) може да се окаже, че си спестил 100-тина лева за технология която май кара 5-тата си годишнина.

И пак е по-добра от таз годишния интел за пестин леа , а един 6600к на дъно за 50лв ли ще го сложиш

преди 13 минути, hudyr написа:

"Умишлено пуснал темата"... И какво? Риба ли ловиш?

Нито имаш понятие защо и как работят FX чиповете, нито имаш понятие от TDP, нито някой тук има понятие от hyper-threading...

1. i5 не бил слизал от 100%, пък 8320 от време на време минава 70. Добре. Направи разлика между ядрата на единия и ядрата на другия.

Единият има 4 ядра с 4 индивидуални нишки, тоест всяка нишка разполага с пълния ресурс на физическото си ядро. ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ СЕ ТОВАРИ НА 100%!
Другият си има 8 ядра, да, само че всеки две от тях споделят изчислителни компоненти! Представи си двама студенти на изпит, които пишат с един химикал. Айде разнищи тук пред нас как очакваш всеки от двамата студенти да работи на 100%, след като трябва да чака другия за химикала? Това куца в архитектурата на AMD. Беше неуспешен опит!
2. TDP не е консумираната от компонента енергия! Не и директно! Това е енергията, "загубена" под формата на топлина. Казвам загубена, защото реално не е уполозтворена, а отделена в околната среда - енергия НЕ СЕ губи, а се преобразува! Реално числото на КОНСУМИРАНАТА енергия може спокойно да скочи над 100W, но при FX чиповете(83хх) много по-лесно стига и минава 200W, докато от страна на интел ти е нужен LGA2011 i7, където хората спокойно са си казали "не ме е*е колко гълта, дай ми производителност".

3. Hyper-Threading никога не удвоява нищо! Причината е проста, използва се същия принип, който FX чиповете имитират на физическа основа - две нишки се изчакват взаимно за общ ресурс. Това НЕ МОЖЕ да удвои броя ядра, нито пък може да удвои производителността. Причината i7 да е по-добър от 83хх е чистата и проста разлика в производителността на ВСЯКО ОТДЕЛНО ЯДРО!

Така или иначе, FX 8xxx серията никога не е била създавана да конкурира i7. AMD си го знаят и никога не са го крили. По-лесно за тя е да кажат "виж 8 ядра за 350 лева, работи по-бързо от intel на същата цена". И да, някъде 8300 минава i5, но заради простата нужда от повече нишки - колкото и да са на брой, колкото и слаби да са - щом са нужни, помагат. Пример е синтетиката, както и някои по-тежки програми, които обичат многонишкови процесори.
Седнете и си научете уроите, преди да се биете в гърдите, или поне не бълвайте глупости!

Бля бля бля аз прочетох само няма кво да кажем и се хванахме за това дали да гасим лампите като си лягаме

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 минути, Neext написа:

Бля бля бля аз прочетох само няма кво да кажем и се хванахме за това дали да гасим лампите като си лягаме

Изказване на зрял, обективно мислещ човек. Евала! Айде ходи и ти в магазина с експертното си мнение да си купуваш 5-годишна печка и ни остави нас заблудените, дето ни е страх да забравим една светната лампа. ;) 

преди 11 минути, hudyr написа:

Изказване на зрял, обективно мислещ човек. Евала! Айде ходи и ти в магазина с експертното си мнение да си купуваш 5-годишна печка и ни остави нас заблудените, дето ни е страх да забравим една светната лампа. ;) 

Аз на процесор power limit не знам да се увеличава като при видеокартите поправи ме , ако греша и какво значение има колко е годишен като аз по процесорно зависима игра от тая нз , а прехваления ви интел си умря за разлика от печката и говорим клокнат на 4.4 интела тва и в крайна сметка сравняваме процесор за 260-70лв с процесор за 500 това вашето не е даже заяждане , а чиста злоба

Нищо не е умряло, котьо, каза ти че FX-a и да искаш трудно ще го напънеш на 100% заради куцата му архитектура. А ти точно за това си даваш парите и вината за "прехваления/умрял интел" е точно в AMD, понеже се провалиха грандиозно с булдозерите и не конкурират mainstream-а на интел от години. Ако имаше реална конкуренция от страна на AMD, интел щяха да продават 4-ядрен i7 за по 400 лева, i5 щеше да е на цената на i3 и така надолу. За това има толкова hype около новата Zen архитектура на AMD - да твърдиш 40% по-висока производителност от 8350 и в същото време в пъти по-ниска консумация не е шега. Единственият смислен AMD проесор в момента е Athlon x4 880K при бюджетните машини.

Никъде не съм казал, че процесорът си дига ЛИМИТА, казах ти, че TDP не е това, което си мислиш! Реалната консумация на почти всеки настолен 4-ядрен процесор е над 100W, ама не е добре за маркетинга да напишеш 150W на новата 14nm архитектура.

преди 22 минути, hudyr написа:

Нищо не е умряло, котьо, каза ти че FX-a и да искаш трудно ще го напънеш на 100% заради куцата му архитектура. А ти точно за това си даваш парите и вината за "прехваления/умрял интел" е точно в AMD, понеже се провалиха грандиозно с булдозерите и не конкурират mainstream-а на интел от години. Ако имаше реална конкуренция от страна на AMD, интел щяха да продават 4-ядрен i7 за по 400 лева, i5 щеше да е на цената на i3 и така надолу. За това има толкова hype около новата Zen архитектура на AMD - да твърдиш 40% по-висока производителност от 8350 и в същото време в пъти по-ниска консумация не е шега. Единственият смислен AMD проесор в момента е Athlon x4 880K при бюджетните машини.

Никъде не съм казал, че процесорът си дига ЛИМИТА, казах ти, че TDP не е това, което си мислиш! Реалната консумация на почти всеки настолен 4-ядрен процесор е над 100W, ама не е добре за маркетинга да напишеш 150W на новата 14nm архитектура.

Добре моя 2600к на 4.5GHz колко вата е? Не ми отговаряй щях да те контрирам после ама той и проца бил към 12 волтовата линия ... ти виждаш липса на конкуренция от амд аз виждам монопол от интел и кво искаш да ми кажеш , че е в реда на нещата процесора да работи на 100% ли мале меле neext

преди 27 минути, Neext написа:

Добре моя 2600к на 4.5GHz колко вата е? Не ми отговаряй щях да те контрирам после ама той и проца бил към 12 волтовата линия ... ти виждаш липса на конкуренция от амд аз виждам монопол от интел и кво искаш да ми кажеш , че е в реда на нещата процесора да работи на 100% ли мале меле neext

В реда на нещата е да ползваш пълния потенциал на процесора, щом искаш високи кадри в игрите. Иначе за какво го купуваш? Да гледаш как седи на нисък процент ли? Ами останалата част какво я правиш? Грешно разбиране имаш за натоварването на процесора.

12V линията пък няма нищо общо. Тя че храни процесора, храни го, ама процесорът ти не работи на 12V, тоя ток минава през захранващата схема на дънната платка, където от 12V се преобразува към 1.хV(колкото му зададеш).

Виждаш монопол, ама го виждаш от грешната страна. AMD са виновни за лакомията на интел и това си е световно принат факт. Също както NVIDIA монополизират цените на видео картите спрямо тези на АМД.

преди 16 минути, hudyr написа:

В реда на нещата е да ползваш пълния потенциал на процесора, щом искаш високи кадри в игрите. Иначе за какво го купуваш? Да гледаш как седи на нисък процент ли? Ами останалата част какво я правиш? Грешно разбиране имаш за натоварването на процесора.

12V линията пък няма нищо общо. Тя че храни процесора, храни го, ама процесорът ти не работи на 12V, тоя ток минава през захранващата схема на дънната платка, където от 12V се преобразува към 1.хV(колкото му зададеш).

Виждаш монопол, ама го виждаш от грешната страна. AMD са виновни за лакомията на интел и това си е световно принат факт. Също както NVIDIA монополизират цените на видео картите спрямо тези на АМД.

Калине , направо ме блокирай , че ме мързи да го обиждам тоя

преди 18 минути, Neext написа:

Калине , направо ме блокирай , че ме мързи да го обиждам тоя

Не, че те мързи, просто нямаш почва. Черно на бяло, нямаш какво да кажеш. Щял си да ме контрш, ама процът бил към 12в линия - и какво искаш да кажеш с това, така и не ни обясни. Питаш ме колко консумира ТВОЯТ процесор... ми аз да не съм врачка, бе?? Измери си консумацията сам, щом се пишеш толкова вещ!

преди 1 час, hudyr написа:

Не, че те мързи, просто нямаш почва. Черно на бяло, нямаш какво да кажеш. Щял си да ме контрш, ама процът бил към 12в линия - и какво искаш да кажеш с това, така и не ни обясни. Питаш ме колко консумира ТВОЯТ процесор... ми аз да не съм врачка, бе?? Измери си консумацията сам, щом се пишеш толкова вещ!

Не са написали такъв софтуер още ... мой човек да си чувал приказката , че по-умния отстъпва ама щом настояваш:) много ясно бе на колкото по-нисък процент по-добре или ти думичката 'бъдеще' не си я чувал

преди 2 минути, Neext написа:

Не са написали такъв софтуер още

Достатъчно. До тук беше. Никой уважаващ себе си ел. техник не мери по СОФТУЕР! Не ми визирай широко известните програми, които хората гледат с резерви и минимум един мултицет на масата. Няма кво да ми лафиш повече със знания на "консуматор".

преди 21 минути, hudyr написа:

Достатъчно. До тук беше. Никой уважаващ себе си ел. техник не мери по СОФТУЕР! Не ми визирай широко известните програми, които хората гледат с резерви и минимум един мултицет на масата. Няма кво да ми лафиш повече със знания на "консуматор".

Тъъй напрежението , ако е константа къде точно да закача ампер клещите за да си сметна мощността ... майната им на ватовете мой човек ако ти искаш процесора ти да бичи на 100% от изчислителната си мощност аз НЕ искам то на клипа сигурно 1070ката го спъва и затова не стига 100% да знаеш

преди 7 минути, Yvan Sergeev написа:

http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-hierarchy,4312.html

два пъти съм се попарвал от amd  понеже е евтино, евтиното излиза скъпо.

И как точно се опари , ако не е тайна

като спестих от процесор и охлаждане.

току-що, Yvan Sergeev написа:

като спестих от процесор и охлаждане.

Мамин сладък

тези пари където ги спестиш  то амд трябва да ги вкараш във охлаждане така че  няма много разлика кой ще вземеш 

NEEEEEEEXT

пък ще имаш по голяма сметка за ток и по малко за отопление

преди 10 минути, Yvan Sergeev написа:

тези пари където ги спестиш  то амд трябва да ги вкараш във охлаждане така че  няма много разлика кой ще вземеш 

Аз ще взимам процесор за 265лв до 500 все ще си намеря нещо втора ръка :D

преди 14 часа, Neext написа:

Автора умишлено е пуснал темата ами вие специалисти сте твърде горди да признаете , че от години препоръчвате скъпи интелски боклуци на базата на сухи цифри от някви тъпи бенчове без някой от вас да се е докосвал до повече от 775 сокет

Аз па си мислех, че си пуснал темата без да искаш. Вярно е, че не съм докосвал нещо повече от сокет 775, но със този сокет можеш да играеш доста нови игри с Това. Дърт процесор но може би е на нивото на AMD-то. Ако искаш си намери 4то или 5то поколение i7 втора ръка и си свиркай. 

преди 14 часа, Кико написа:

Разбира се, има и заключени процесори на Интел, които могат да се клокнат при определени условия и това да доведе до по-висока стойност на цена/производителност. Но няма такива АМД процесори! 

Ко каза, Ко ? Интел имали заключени процесори които можеш да ги клокваш а амд нямали ? Това от подписа ми какво е тогава ? Обикновен Athlon II x4 631 с дъно AsRock a75m-hvs и странно как така съм го клокнал до 4.2GHz. Аз що цял живот си мислех че интелските не могат да се клокват освен ако не са К серия. 

преди 1 час, m0nss7erKill написа:

Аз па си мислех, че си пуснал темата без да искаш. Вярно е, че не съм докосвал нещо повече от сокет 775, но със този сокет можеш да играеш доста нови игри с Това. Дърт процесор но може би е на нивото на AMD-то. Ако искаш си намери 4то или 5то поколение i7 втора ръка и си свиркай. 

Ко каза, Ко ? Интел имали заключени процесори които можеш да ги клокваш а амд нямали ? Това от подписа ми какво е тогава ? Обикновен Athlon II x4 631 с дъно AsRock a75m-hvs и странно как така съм го клокнал до 4.2GHz. Аз що цял живот си мислех че интелските не могат да се клокват освен ако не са К серия. 

Могат , по шина ... намери ми едно клипче без значение на коя игра , където амд-то да блъска на 100% и ще си купя каквото кажеш даже и на теб ще подаря същия

Абе тая тема да не е заключена за амд фенове

преди 5 минути, Neext написа:

Абе тая тема да не е заключена за амд фенове

не, тва е калдата повечето разбират :D хората предпочитат 2-3 години  над гаранцията.

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

не, тва е калдата повечето разбират :D хората предпочитат 2-3 години  над гаранцията.

Вземи се скрии и ти и всички разбирачи дотук , че никой не е изтъкнал една смислена причина да се дадат 500лв за тоя интелски боклук

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.