Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на процесор за видео карта gtx 1060 / 1070

Featured Replies

щом си решил не знам защо питаш взимай амд изкарай му гаранцията и толкова ако имаш късмет още 1 година аз от два пъти след  гаранцията някъде 3 месеца да  караха.

искаш смислена причина . нямаш нужда нито от интел нито от амд ходи да садиш картофи.

• Отговори 112
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

щом си решил не знам защо питаш взимай амд изкарай му гаранцията и толкова ако имаш късмет още 1 година аз от два пъти след  гаранцията някъде 3 месеца да  караха.

искаш смислена причина . нямаш нужда нито от интел нито от амд ходи да садиш картофи.

И първия път като ти брактяса амд-то защо си взе втори път

дадох му да ходи втори път  със стомната за вода.в момента с интелската конфигурация съм 4 години над гаранцията.

дадох му да ходи втори път  със стомната за вода.в момента с интелската конфигурация съм 4 години над гаранцията.

Ако в момента си с интел , на който преди 4 години му е изтекла гаранцията значи тия амд-та дето ми ги говориш сигурно са били едноядрени 

AMD Duron 950 MHz

това беше първия втория не си го спомням

AMD Duron 950 MHz

това беше първия втория не си го спомням

Баси тъпака майна :shock11:

апа си представи какъв тъпак трябва да си вземеш 8 ядрена печка и колко ще кара щом  с едноядрен кара толкова.

и ядрата са му ядра в кавички

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

апа си представи какъв тъпак трябва да си вземеш 8 ядрена печка и колко ще кара щом  с едноядрен кара толкова.

и ядрата са му ядра в кавички

Ква печка ве смотан фх 8300 е 95w до вчера като скачахте на 4690к дето е 88 'уж' пък фх-а ще го сложи в малкия си джоб

Редактирано от Гост (преглед на промените)

....многу си идиот чесно нямаш си идея нито от ватове нито от топлина нито от големина.

за площ да не говорим

взимай си амдето и със здраве да си го ползваш.

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

....многу си идиот чесно нямаш си идея нито от ватове нито от топлина нито от големина.

Щом си казал нека аз да съм идиота :)

Ако наистина вземеш АМД-то, пусни някой тест тук във форума. Имаш и добри интелски процесори, ако направиш едно сравнение, цена няма да имаш.

преди 11 минути, tahumba написа:

Ако наистина вземеш АМД-то, пусни някой тест тук във форума. Имаш и добри интелски процесори, ако направиш едно сравнение, цена няма да имаш.

Дай да ти продам един комплект на 1155 и ще взема амд-то имам три не , че нещо

преди 6 часа, m0nss7erKill написа:

Аз па си мислех, че си пуснал темата без да искаш. Вярно е, че не съм докосвал нещо повече от сокет 775, но със този сокет можеш да играеш доста нови игри с Това. Дърт процесор но може би е на нивото на AMD-то. Ако искаш си намери 4то или 5то поколение i7 втора ръка и си свиркай. 

Ко каза, Ко ? Интел имали заключени процесори които можеш да ги клокваш а амд нямали ? Това от подписа ми какво е тогава ? Обикновен Athlon II x4 631 с дъно AsRock a75m-hvs и странно как така съм го клокнал до 4.2GHz. Аз що цял живот си мислех че интелските не могат да се клокват освен ако не са К серия. 

Не си ме разбрал. Казах, че няма АМД процесор, който след клок да става за нещо при всички игри. В горния си пост описах какво имам предвид, да не се повтарям. Иначе и аз съм отключвал Athlon II X3 450  до четириядрен с най-обикновено Asrock 760GM-GS3. Тоя процесор обаче на практика се равняваше на тогавашния ми E6750, клокнат на 3.5 GHz.  Е, имаше предимството на повечето ядра при една-две тогавашни игри, които бяха замислени за 4 ядра, но това са подробности. Не че е лош процесор, напротив - на доста добро ниво е спрямо последвалите го поколения. И там е тъжното при АМД. Все още един шест ядрен Phenom  не изостава от FX  серията им. А минаха колко години...?

преди 2 часа, Кико написа:

Не си ме разбрал. Казах, че няма АМД процесор, който след клок да става за нещо при всички игри. В горния си пост описах какво имам предвид, да не се повтарям. Иначе и аз съм отключвал Athlon II X3 450  до четириядрен с най-обикновено Asrock 760GM-GS3. Тоя процесор обаче на практика се равняваше на тогавашния ми E6750, клокнат на 3.5 GHz.  Е, имаше предимството на повечето ядра при една-две тогавашни игри, които бяха замислени за 4 ядра, но това са подробности. Не че е лош процесор, напротив - на доста добро ниво е спрямо последвалите го поколения. И там е тъжното при АМД. Все още един шест ядрен Phenom  не изостава от FX  серията им. А минаха колко години...?

Аз пък не разбирам защо отричате очевидното ... като оставим настрани всички архитектурни глупости и незначително по-високото тдп двата клипа от първия ми пост показват как интела работи на предела на възможностите си , докато фх-а нито за момент не се натоварва на 100% от тях какво повече има да се каже нз амд-то 8 ядрен ли е не е ли и не ме е*е , но мси афтърбърнър го показва като такъв точно както показва и ай 7 също нз чия е теорията , че игрите не ползват повече от 4 ядра и не ме е*е понеже програмата показва , че и 'осемте' ядра се товарят е не точно в този клип понеже не е отметнато , но има достатъчно други 

те човека ти казва     dx 12 e  по- добър i3 а ти спориш за i5 :D

преди 12 минути, Yvan Sergeev написа:

те човека ти казва     dx 12 e  по- добър i3 а ти спориш за i5 :D

Щом искаш вярвай на чертичките от първото клипче най-вероятно продуцирано от Интел аз съм по-склонен да вярвам на мси афтърбърнър

преди 2 часа, Neext написа:

като оставим настрани всички архитектурни глупости и незначително по-високото тдп двата клипа от първия ми пост показват как интела работи на предела на възможностите си , докато фх-а нито за момент не се натоварва на 100% от тях какво повече има да се каже

Аз точно това коментирах преди един пост - натоварването, показано от MSI Afterburner  е различно. Ето, ще ти дам пример с мой клип, където се вижда, как се товари процесора като отделни ядра и като цяло. Ето един пример от вчера с моя i7 6700K, клокнат на 4.6 GHz  при 1.32 волта напрежение при стандартно 1.25 волта. 

Процесорът държи между 40 и 55 градуса в 90% от времето. Всичко е на максимум. При тия настройки една АМД видеокарта от рода на r9 290X  ще се тормози около 60% повече, тоест, ще има долу горе толкова по-малко кадри от възможните и 50-те fps  с вертикална синхронизация ще са мираж. Това обаче се отнася за видеокартите. Ние говорим за процесора. Колко се товари при тия настройки, които се появяват малко след началото на клипа? Ами около 20-25%. Като отделни ядра натоварването може и да мине 50% на ядро, но аз точно и това отбелязах в по-предния си пост. В клипа с FX  се появява общото натоварване на процесора, което е различно от отделното натоварване на ядрата. Аз съм показал и общото и отделното натоварване на ядрата. Разлика да виждаш?  Горе споменах, че не е важно колко се товари процесора, а как работи видеокартата. Когато тя работи на 100% без вертикална синхронизация, имаме идеалния случай, какъвто е с i5. Когато натоварването пада и под 80%, тогава имаме спъване от страна на процесора, по-малко кадри от видеокартата и по-лоша работа на процесора като цяло. Аз намекнах, че не винаги процесора може да е виновен за това, а примерно шината с ниска пропускателна способност, RAM паметта  и дори типа на PCI-e интерфейса. Може и хард диска да ограничава, каквото ограничение имаме при някои нескопосано написани игри с отворен свят.  Та няма как да твърдя, че видиш ли, процесорът изцяло е причина за калпавата работа на системата, защото всичко е свързано и виновник може да е примерно едноканалния режим на паметта, като тоя тук:

Дано да се видят точните клипове, защото са в плейлист.  Тук ясно се вижда, какво е ограничението на едноканалния режим. Ясно се вижда и къде идва разликата - там, където видеокартата не може да се натовари максимално. Имаме по-малко кадри, пропорционално на по-ниското натоврване. И макар като цяло разликата в средните fps  да е малко, то на места се вижда, как едноканалния режим на паметта издиша. Това е пример за това, че не винаги процесора е спъващото звено. В случая и РАМ паметта влияе доста.  В клиповете ясно съм показал какви са честотите на процесора, какво е натоварването на отделните ядра, какво е натоварването като цяло на CPU, каква е честотата на RAM. И точно разликата между средното натоварване на CPU  и отделното натоварване на ядрата, показва къде е грешката ти с горните два клипа, които пусна. Ти не обръщаш внимание на това, че в случая с  FX8350  се показва средното натоварване на процесора и ако само едно ядро е натоварено на 100%, а останалите бездействат, видеокартата е ограничена, а средното натоварване ниско като в случая - 40-50% При Интел виждаш натоварване на ядрата 70-80-90%, но като цяло това е доста по-ефективния начин за работа, който позволява на видеокартата да показва максимума, на който е способна. 

И преди да ми отговориш пак, помисли над това, което написах и над това, което ти си показал с клипчета. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 11 минути, Кико написа:

Аз точно това коментирах преди един пост - натоварването, показано от MSI Afterburner  е различно. Ето, ще ти дам пример с мой клип, където се вижда, как се товари процесора като отделни ядра и като цяло. Ето един пример от вчера с моя i7 6700K, клокнат на 4.6 GHz  при 1.32 волта напрежение при стандартно 1.25 волта. 

Процесорът държи между 40 и 55 градуса в 90% от времето. Всичко е на максимум. При тия настройки една АМД видеокарта от рода на r9 290X  ще се тормози около 60% повече, тоест, ще има долу горе толкова по-малко кадри от възможните и 50-те fps  с вертикална синхронизация ще са мираж. Това обаче се отнася за видеокартите. Ние говорим за процесора. Колко се товари при тия настройки, които се появяват малко след началото на клипа? Ами около 20-25%. Като отделни ядра натоварването може и да мине 50% на ядро, но аз точно и това отбелязах в по-предния си пост. В клипа с FX  се появява общото натоварване на процесора, което е различно от отделното натоварване на ядрата. Аз съм показал и общото и отделното натоварване на ядрата. Разлика да виждаш?  Горе споменах, че не е важно колко се товари процесора, а как работи видеокартата. Когато тя работи на 100% без вертикална синхронизация, имаме идеалния случай, какъвто е с i5. Когато натоварването пада и под 80%, тогава имаме спъване от страна на процесора, по-малко кадри от видеокартата и по-лоша работа на процесора като цяло. Аз намекнах, че не винаги процесора може да е виновен за това, а примерно шината с ниска пропускателна способност, RAM паметта  и дори типа на PCI-e интерфейса. Може и хард диска да ограничава, каквото ограничение имаме при някои нескопосано написани игри с отворен свят.  Та няма как да твърдя, че видиш ли, процесорът изцяло е причина за калпавата работа на системата, защото всичко е свързано и виновник може да е примерно едноканалния режим на паметта, като тоя тук:

Дано да се видят точните клипове, защото са в плейлист.  Тук ясно се вижда, какво е ограничението на едноканалния режим. Ясно се вижда и къде идва разликата - там, където видеокартата не може да се натовари максимално. Имаме по-малко кадри, пропорционално на по-ниското натоврване. И макар като цяло разликата в средните fps  да е малко, то на места се вижда, как едноканалния режим на паметта издиша. Това е пример за това, че не винаги процесора е спъващото звено. В случая и РАМ паметта влияе доста.  В клиповете ясно съм показал какви са честотите на процесора, какво е натоварването на отделните ядра, какво е натоварването като цяло на CPU, каква е честотата на RAM. И точно разликата между средното натоварване на CPU  и отделното натоварване на ядрата, показва къде е грешката ти с горните два клипа, които пусна. Ти не обръщаш внимание на това, че в случая с  FX8350  се показва средното натоварване на процесора и ако само едно ядро е натоварено на 100%, а останалите бездействат, видеокартата е ограничена, а средното натоварване ниско като в случая - 40-50% При Интел виждаш натоварване на ядрата 70-80-90%, но като цяло това е доста по-ефективния начин за работа, който позволява на видеокартата да показва максимума, на който е способна. 

И преди да ми отговориш пак, помисли над това, което написах и над това, което ти си показал с клипчета. 

Човека ти го каза още вчера процесора е 8320 , но по-важното е че картата е gtx 1070 и едва ли е спъната от процесора по-скоро е прекалено бърза за 1080р освен това при цялото ми уважение е смешно да твърдиш , че видиш ли щото едното ядро е на 100% , а другите не това също спъва картата айде моля ти се

преди 2 часа, Neext написа:

като оставим настрани всички архитектурни глупости и незначително по-високото тдп двата клипа от първия ми пост показват как интела работи на предела на възможностите си , докато фх-а нито за момент не се натоварва на 100% от тях какво повече има да се каже

Е, аз ти казах в последното изречение да помислиш, преди да ми отговориш. За твоя сметка си е. 

преди 35 минути, Кико написа:

Е, аз ти казах в последното изречение да помислиш, преди да ми отговориш. За твоя сметка си е. 

НЕКА!!!!!!! А щом си горд собственик на големия 6700к би ли бил така добър да инсталнеш во3 ей тъй за спорта и те моля в качесвото си на собственик на два 2600к и един 3770к , което не променя намерението ми да се сдобия с фх 8300 след продажбата на поне единия 2600к то си е цял комплект на 1155 може да ми пишете на лично за него , ако случаайно някой търси 

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-6600K-vs-AMD-FX-8300

И да не съм чул повече за тдп-та и печки само ся да не се хванете за оценките , който е дал тъпия сайт по-скоро обърнете внимание колко инструкции липсват при 6600к

преди 18 минути, Neext написа:

по-скоро обърнете внимание колко инструкции липсват при 6600к

И сам не знаеш какви глупости пишеш но то трябва и малко мисъл да вкараш като гледаш тия графики.

преди 21 минути, Neext написа:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-6600K-vs-AMD-FX-8300

И да не съм чул повече за тдп-та и печки само ся да не се хванете за оценките , който е дал тъпия сайт по-скоро обърнете внимание колко инструкции липсват при 6600к

Извинявам се, че се намесвам в темата, но ми направи впечатление, че на теб всичко, което не ти се нрави (т.е. повечето неща) е лъжа, измама или е тъпо :D Мисля, че стваш смешничък... Не се обиждай :)

преди 11 минути, Божидара написа:

Извинявам се, че се намесвам в темата, но ми направи впечатление, че на теб всичко, което не ти се нрави (т.е. повечето неща) е лъжа, измама или е тъпо :D Мисля, че стваш смешничък... Не се обиждай :)

То и на никой не му се нрави очевидното от първия ми пост ама ко да прайш ...

преди 1 час, Neext написа:

НЕКА!!!!!!! А щом си горд собственик на големия 6700к би ли бил така добър да инсталнеш во3 ей тъй за спорта и те моля в качесвото си на собственик на два 2600к и един 3770к , което не променя намерението ми да се сдобия с фх 8300 след продажбата на поне единия 2600к то си е цял комплект на 1155 може да ми пишете на лично за него , ако случаайно някой търси 

Струва ми се, ти си горд спамър ;)  Собственик на нещо, което не си разбрал и което йне си ползвал. Ако бе го разбрал, изобщо нямаше и досега да бягаш от 2600К. Просто няма смисъл да пиша повече в тая тема, макар че ми е интересно докъде ще стигнеш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.