Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

геймърски компютър до 1500 лева

Featured Replies

Горе исках да кажа че в скай/никем не е по-евтино от Варио , написал съм го объркващо.

• Отговори 52
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 19 минути, Can Oa написа:

Такива конфигурации като ги правя за клиенти срещата протича около 2 часа до като обясня всички  + и - на клиента той да бъде сигурен какво купува и да бъде сигурен че може да ми има доверие. Резултата вече 11 или 12 години е добър ти искаш за 2 изречения да си избереш комп ...

4i7Py9.jpg

Други по-евтини кутия които са подходящи тази просто е номер 1 за пари/възможности няма да има проблем и с по-евтина и да сложил 2 по 8 рам или 6ГБ 1060

DeepCool Case ATX - DUKASE - USB3.0 и FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK

добре утре удобно ли ти е да се срещнем някъде? 

преди 1 минута, coldrage написа:

добре утре удобно ли ти е да се срещнем някъде? 

не знам имам ли право да коментирам такива неща във форума , ако искаш ми пиши на лично.

преди 20 минути, Can Oa написа:

Такива конфигурации като ги правя за клиенти срещата протича около 2 часа до като обясня всички  + и - на клиента той да бъде сигурен какво купува и да бъде сигурен че може да ми има доверие. Резултата вече 11 или 12 години е добър ти искаш за 2 изречения да си избереш комп ...

4i7Py9.jpg

Други по-евтини кутия които са подходящи тази просто е номер 1 за пари/възможности няма да има проблем и с по-евтина и да сложил 2 по 8 рам или 6ГБ 1060

DeepCool Case ATX - DUKASE - USB3.0 и FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK

На това малко дъно една fd core 1500 няма ли да му ходи повече за сметка на по-яко захранване :)

преди 4 минути, Neext написа:

На това малко дъно една fd core 1500 няма ли да му ходи повече за сметка на по-яко захранване :)

Да , но исках да му обяснявам за тия неща + и - но той не му се слуша :)

едит: захранването си е перфе само няма dc dc но не е толкова важно , аз съм с такова но 550w

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

преди 6 минути, Can Oa написа:

То няма мн за слушане ся i5 и gtx 1060 , но не е лошо да е 6гб , че с тия три от ся куца и в бъдеще един i7 с gtx 1080 втора ръка мале мале :) за кутията мн хора ще спорят на тема въздушен поток ама аз не съм от тях моята изобщо не я затварям пък малката кутия е голяма симпатяга

Редактирано от Гост (преглед на промените)

току-що, Neext написа:

То няма мн за слушане ся i5 и gtx 1060 , но не е лошо да е 6гб , че с тия три от ся куца и в бъдеще един i7 с gtx 1080 втора ръка мале мале , ако има бъдеще де :)

Беше написал че иска 3Гб и се сърди като му пиша излишни неща и направих конфиг по изискванията му.

преди 4 минути, Can Oa написа:

Беше написал че иска 3Гб и се сърди като му пиша излишни неща и направих конфиг по изискванията му.

Хем пуска тема да иска акъл хем с претенции :) към автора слушай какво ти се казва тук повечето хора разбират и ако им се довериш няма да съжаляваш :)

преди 15 минути, Can Oa написа:

едит: захранването си е перфе само няма dc dc но не е толкова важно , аз съм с такова но 550w

Поне 500 брат нали толкова беше минимума на 1070/80 пък и сам знаеш , че не е лошо да е някой ват отгоре :)

преди 25 минути, Can Oa написа:

преди 18 минути, Can Oa написа:

Бих препоръчал да смени графичния ускорител.Този модел на МСИ е много далеч като изработка спрямо Gaming X , Z сериите.Спестени са качествени компоненти по платката.Охладителя не ми прави добро впечатление и ми се струва,че vrm -ите не се охлаждат директно.gcmc-142_gcmc_142_8g_800x800.jpg

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

преди 3 минути, Can Oa написа:

машина с 1060 + i5 има няма 200W консумация та този сиасоник няма да бачка и на 50%

По спецификация е така , а в действителност така ли е и аз да питам нещо?

преди 9 минути, Neext написа:

По спецификация е така , а в действителност така ли е и аз да питам нещо?

8 пиновия от зхранването повече от 150w не пуска pci слота 75w макс на теория общо 225W , процесор 65w + другите консуматори общо има няма 300W на теория.

преди 9 минути, Ross Atanasov написа:

Бих препоръчал да смени графичния ускорител.Този модел на МСИ е много далеч като изработка спрямо Gaming X , Z сериите.Спестени са качествени компоненти по платката.Охладителя не ми прави добро впечатление и ми се струва,че vrm -ите не се охлаждат директно.

3Gb и аз не съм ги гледал нито една до сега обстойно а и нямам време за това , но ако има нещо което не е наред приемам критика за тях.

преди 2 минути, Can Oa написа:

8 пиновия от зхранването повече от 150w не пуска pci слота 75w макс на теория общо 225W , процесор 65w другите консуматори общо има няма 300W на теория.

Аха , благодаря за инфото :)

• Автор
преди 2 часа, Can Oa написа:

не съм се сърдел за нищо, понеже нямам нужната компетентност

естествено че ще избера 6 гигабайтовата версия, стига да се побере в бюджета, който мога да увелича с максимум 100 лева

http://nikem-bg.net/cart/55808p1r2242p1r55025p2r2172p1r57174p1r53749p1r54995p1rf.html
Харда бих го сменил с този на seagate.
Предвид игрите, които ще играеш, машинката ще те задоволи без порблем дори на fullhd. И наистина постарай се да мигрираш от кирливия аналог към някой от цифровите портове - dvi/hdmi/dp.

преди 11 часа, Can Oa написа:

Но не се лъжи от цените примерно в скай/никем че е по-скъпо от Варио не е по скъпо защото: Транспорта ще ти е около 20-25лв и към това се прибавя 2,4% такса наложен платеж на 1500лв. може да го сметнеш че идва еднакво.

Така е, но имай предвид, че в Никем при поръчка на по-голямо количество части, може да има отстъпка, която да компенсира транспорта донякъде.  Vario  са отскоро в полезрението и доколкото съм чел коментари тук, не всичко е толкова гладко и коректно при тях. Особено с наличностите. 

преди 29 минути, Кико написа:

Така е, но имай предвид, че в Никем при поръчка на по-голямо количество части, може да има отстъпка, която да компенсира транспорта донякъде.  Vario  са отскоро в полезрението и доколкото съм чел коментари тук, не всичко е толкова гладко и коректно при тях. Особено с наличностите. 

За наличностите навсякъде е едно и също , много трудно се поддържа такава база актуална(знам от опит правя го за нашия сайт за мебели - ужас е кое го има кое не) сега за 5 мин. мога да ти кажа много неща в никем които ги нямат без да ги питам защото работя с тези неща всеки ден. Варио гледам са почнали да пишат кои са на доставка за еди колко си дена стараят се , в никем ги боли фара. Но както и да е навсякъде са еднакви.

преди 5 часа, Can Oa написа:

За наличностите навсякъде е едно и също , много трудно се поддържа такава база актуална(знам от опит правя го за нашия сайт за мебели - ужас е кое го има кое не) сега за 5 мин. мога да ти кажа много неща в никем които ги нямат без да ги питам защото работя с тези неща всеки ден. Варио гледам са почнали да пишат кои са на доставка за еди колко си дена стараят се , в никем ги боли фара. Но както и да е навсякъде са еднакви.

За Никем не знам как е сега, но преди каквото имаше там, го има налично и в Мост. Тия неща, дето не са налични, си пишеше, че не са налични. В Скай не бе така и там преди време не си обновяваха ценовата листа, та беше трудно. Веднъж като поръчвах дъно с процесор и РАМ, нямаха наличности, а си го имаше в ценовата листа. Почнах да налучквам с резервния вариант, но и резервния не бе там. Отказах се и погледнах какво има в Никем. Щом го има налично в Никем, значи го има и в Скай. И така директно си избрах дъното от Никем, макар да го поръчах от Sky. Примерно в Скай тогава нямаха наличност на ни един Asrock,  а той бе резервен вариант за мен.  А за тия Варио не знам, не съм поръчвал от тях. Тия да не са наследници на HL,  че гледам процедират по същия начин с доставки от чужбина? Но пък тук не четох добри отзиви от хора, които се опитват да поръчат нещо от Варио. Може и нещо за момента да е било. Аз колкото пъти съм поръчвал от Никем, толкова пъти са ми пращали от раз частите. Сещам се като видях i7 6700K там, поръчах го и дори питах като ми се обадиха, да не се бъркат нещо и дали го имат процесора, щото никъде го нямаше още. Питах и дали цената на А-ДАТА не е грешна и дали е DDR4, щото бе два пъти по-евтина от вясяка друга DDR4! Докато не отворих колета се съмнявах, че нещо са объркали и ме мятат. Ама грешка нямаше. Нищо че после в друг форум ме обвиниха, че лъжа за i7 6770K, щото видиш ли, нямало го никъде в БГ. Явно хората разбират от това кое има и кое няма, ама все ми е тая, щото аз си бях с процесора и изобщо с новата платформа. Та ако ще да ми врещят, че видиш ли А-ДАТА без гребенчета не ставала и трябвало да взема незнам си какво. Пак ми е все тая, щото си имам напълно достатъчната честота за i7 6700K след клок - 2700 MHz  в двуканален режим. Това позволява тоя процесор да държи в абсолютно всички игри над 65-70  fps,  без паметта да го ограничава, както става примерно в едноканален режим или при по-ниска честота. Та има си покупки и покупки. Някой може да се напъне с гребенчетата за над 3 GHz,  но ефекта ще е точно нула, щото и аз си вадя тия 60  fps. 

Варио имат предимството, че могат да доствят по-голям асортимент от Европа, за разлика от другите магазини, които споменаваме. Те просто си продават от това, което е налично в България. Или поне така беше преди. Само не ми се проясни, откъде им се взе в Никем тоя i7 6700K...

Колегата ти е направил читава машинка. Само трябва да си наясно с какъв монитор ще бъде, че това си е определящо за видеото. За тая резолюция и 3 ГБ карта си е овъркил от всякъде. Така че, помисли, реши за монитора и тогава избери видеото. Грехота е тая машинка да я ръчкаш със сегашния монитор :) .

преди 4 часа, XoBoT написа:

Колегата ти е направил читава машинка. Само трябва да си наясно с какъв монитор ще бъде, че това си е определящо за видеото. За тая резолюция и 3 ГБ карта си е овъркил от всякъде. Така че, помисли, реши за монитора и тогава избери видеото. Грехота е тая машинка да я ръчкаш със сегашния монитор :) .

то и няма как да стане , тия карти нямат аналогов изход ,та от бюджета се отдели за 2ра ръка монитор не кой знае какво но поне има DVI 1680x1050 22"  Конфига се промени заради монитора след 2 дена като дойдат частите ще пльосна снимки.

иначе @Кико е прав от тия неща варио нямат и половината на склад , и много други на всичко ми казваха 3,4 дена доставка имайте го предвид. Всички неща които ги няма другаде а само там са на доставка. Ако ви се чака става но ако бързате ...

едит: опитвам се да му намеря fullHD монитор за +10лв. но той още не знае :)

• Автор

ще видим в петък какво ще стане. :)

дано да се намери този монитор

но и да не се не е проблем

на 12.10.2016 г. в 2:10, coldrage написа:

ще видим в петък какво ще стане. :)

дано да се намери този монитор

но и да не се не е проблем

10951092_941953255822611_2033919972_n-50

Плана беше друг със най-доброто бюджетно дъно: Gigabyte GA-B150-HD3 но в последния момент се обадиха че ще пристигне вторник другата седмица и автора се отказа и спешно го сменихме с това. Щеше да се получи КУКЛА конфиг а сега е просто страхотен конфиг ахахаха ;)

Ами това е , и аз искам да имахме по-големи заплати и да може да си вземе 6GB Asus карта още рам и SSD но това е положението особено в Шумен.

Ето го и обещания снимков матрЯл (автора ми разреши да постна снимките) той даже не знае че е готов конфига. 17:40 ми докараха 5те монитора даже не можах да ги разгледам(очаквах ги петък и се получи изненада)

дъно: ASRock B150M Pro4

процесор: Intel Core i5-6500

рам: 8GB ddr4 2133 A-data

видео: GIGABYTE GV-N1060WF2OC-3GD

хард: Western Digital WD Blue 1TB WD10EZEX

захранване: SEASONIC SSR-430ST, 430W

кутия: DeepCool  DUKASE - USB3.0

Някаква 120мм перка

Клавиатура и мишка: Genius SlimStar C130  chocolate

Монитор: 21,5 fullHD 1920x1080 Philips

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

едит: в крайна сметка монитора е: https://www.cnet.com/products/dell-professional-p2211h-led-monitor-21-5-series/specs/

IMG_20161013_103302.jpg

• Автор

Компютърът направо лети! Вярно, че може и още, но за парите, които имах , си е просто перфектен! Благодаря на Can Oa!

• Автор

За сега не, но скоро ще добавя минимум 256 и още 8 рам

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.