Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прекратяване на договор моб. оператор след подписването му

Featured Replies

Здравейте,

Моля дайте акъл как може да се процедира в следната ситуация. Днес майка ми докато си е плащала сметката във Виваком са й предложили някакъв друг тарифен план уж "по-изгоден" и съответно и по-скъп. Освен това са й предложили и смартфон на изплащане - с много убеждаване от тяхана страна - как щяла да използва интернет, скайп, вайбър..., без малко да го вземе, а тя няма дори покритие на интернет там където живее (в този квартал, заради планинския релеф). До тук бива .. долу-горе.

Но след това е подписала договор за 2 години за 2 промо опции, разговори  чужбина зона 1 и още една зона в която се пада Русия. Тъй като й се налага да приказва и в зона 1 и в Русия това беше добро предложение.

Проблемът идва след това, след като подписва договора й казват, че като говори първо се изразходват минутите към Русия, после останалите. Излиза така че тя не може да звъни когато си иска в Русия и в зона 1 а трябва последоваелно да ги кара, което обезмисля услугата, тъй като не знае кога ще й се наложи да звъни на една от двете зони.

След това тя е казала, че не я устройва условията които са към Русия, но служителите са й заявили "Вие вече подписахте договора, съжалявам".

Сега научавайки това съм много ядосан. Не мога да приема, че дори след подписването на договор към мобилен оператор няма срок в който може да се анулира/откаже. Разговорях току що с оператора и там заявиха, че "ако е сключен при обаждане към оператора има 7 дневен срок в който може да се откаже" иначе в магазина влиза веднага в сила и аз не мога да докажа че впоследствие са казали за приоретизирането на минутите, тъй като няма свидетели (а с оператора разговорите се записват).

Означава ли това, че след като си сложиш подписа даже и да не си доволен ти връзват ръцете и плащаш. Не мога да приема че няма срок за отказ на договора или някои от условията.

Надявам се някой да сподели дали е изпадал в подобна ситуация и изобщо дали имам правото на отказ на вече подписан договор? Благодаря!

Да! Ти си си сложил подписа и то не само на един документ, а на няколко. Служителя също. 

Може ли все пак да кажеш какъв абонаментен план е подписала майка ти?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

може би ще я натоварят с таксите от допълнителните услуги до края /24месеца/ на договора. още днес електронна жалба в КЗП и в понеделник с нея във Виваком.

Да ги е.... тарикатите гадни :(

кво да кажа .... четение  му е майката. има клаузи за прекратяване на договора ако те устройват  ако не си плащаш  като поп 

майка ти да обяви фалит  да си прехвърли имуществото на друг преди това и край.

Пускането на тема във форум и чакането няколко дена някой да напише нещо смислено по нея успешно спестяват няколко минути търсене с Гугъл :) 

В случая - http://pravatami.bg/610

• Автор
преди 23 минути, Емил Костов написа:

Да! Ти си си сложил подписа и то не само на един документ, а на няколко. Служителя също. 

Може ли все пак да кажеш какъв абонаментен план е подписала майка ти?

Smart Call S - 350 минути към България и Зона 1

Добавка + Intenetional - 90 Mинути към Русия

(отделно има телевизия, но нея не засягам)

преди 12 минути, RudeBoy написа:

Пускането на тема във форум и чакането няколко дена някой да напише нещо смислено по нея успешно спестяват няколко минути търсене с Гугъл :) 

В случая - http://pravatami.bg/610

Прегледах темата от линка, преди да пусна поста тук (но не открих нещо за моя случай). Утре веднага ще се свържа със служителката подписала договора, но преди това исках да се ориентирам в ситуацията и да разбера какви права имам.

Така като гледам или майка ти нещо не е разбрала или служителите не са наясно. Русия е втора международна група и при обаждане ще си изразходваш минутите, които са ти определени за нея. Другите пък минути ще ти бъдат към всички БГ мрежи. 

Ето ти информация и за двата продукта.

International+ и SMART Call S 

• Автор
преди 10 минути, Емил Костов написа:

Другите пък минути ще ти бъдат към всички БГ мрежи

Другите минути ( SMART Call S)  са към България и ЕС. По-точно проблемът е, че се припокриват минуите към ЕС и приоритено се използват първо 150 минути от International

Пример:

- в началото на месеца говори час и половина в ЕС, след което в останалата част от месеца ако реши да звъни в Русия, тя няма да може да да се възползва от минутите си, тъй като те ще са изразходвани вече приоритетно към ЕС.

Поне БГ минутите не се засягат.

Редактирано от jordanp (преглед на промените)

от 01.07.2016 г.  при прекратяване на договор се дължат само 3 месечни такси (пълни, не промоционални). Това не важи все още за Теленор.

Имахме подобна ситуация с тъщата преди месец.

В 7 дневен срок можеш да прекратиш договорът без абсолютно никакви проблеми.Лично аз съм прекратявал на ТелеМор на 4-ят ден и на Ментел на същият ден следобед.Просто сутринта преподписах, прибрах се,обаче нещо не ме устройваше,премислих,и следобед отидох и го прекратих.И си останах на стария тарифен план.

преди 7 минути, miroslavm написа:

В 7 дневен срок можеш да прекратиш договорът без абсолютно никакви проблеми.Лично аз съм прекратявал на ТелеМор на 4-ят ден и на Ментел на същият ден следобед.Просто сутринта преподписах, прибрах се,обаче нещо не ме устройваше,премислих,и следобед отидох и го прекратих.И си останах на стария тарифен план.

Точно заради това го питах кога е подписван договора и написаното от теб щеше да е следващата ми реплика.

• Автор

Договорът е подписан днес (28.10,.2016). Според оператора, само договор подписан чрез оператора може да се прекрати в 7 дневен срок, през магазин не може.

преди 7 минути, algor написа:

Просто сутринта преподписах, прибрах се,обаче нещо не ме устройваше,премислих,и следобед отидох и го прекратих.И си останах на стария тарифен план.

В магазин ли е подписан договора?

Ако това става в другите 2 оператора, не виждам причина във Виваком да не позволят също прекратяване. Явно не сте плащали неустойка от 3 такси, защото това не ме устройва - сумата на само 2 такси е повече от сбора на таксите за 1 година за конфликтния абонаментен план.

Явно утре ще се свържа с магазина и ще споделя до къде я докарах.

преди 1 час, jordanp написа:

Договорът е подписан днес (28.10,.2016). Според оператора, само договор подписан чрез оператора може да се прекрати в 7 дневен срок, през магазин не може.

В магазин ли е подписан договора?

Ако това става в другите 2 оператора, не виждам причина във Виваком да не позволят също прекратяване. Явно не сте плащали неустойка от 3 такси, защото това не ме устройва - сумата на само 2 такси е повече от сбора на таксите за 1 година за конфликтния абонаментен план.

Явно утре ще се свържа с магазина и ще споделя до къде я докарах.

Да,в магазин е преподписан и никакви неустойки не съм плащал.Просто казваш,че искаш да си останеш на старият план и не би трябвало да имаш проблеми.Дори договорът с Мтел съвсем скоро го прекратявах,преди две седмици някъде,и нямах никакви проблеми със служителя в магазина.Ето някаква публикация от 2012г http://nixanbal.com/договор-с-мобилен-оператор-–-какво-трябва-да-знаете-след-промените-в-закона

Можете да прекратите договора само е подписан чрез оператор на телефон или онлайн до 7 календарни дни от "подписването". За договор пуснат в магазин има две опции, които ги има в самия лист, на който е разпечатан въпросния, за моментно стартиране на договора или за отложено (7 дни). Ако е поставено тикче на опцията за моментално влизане на условията, то договора е активен в същия момент. Ако не е , отново можете да се откажете до 7 дни, но и картата няма да бъде активна (ако е активна и работеща, значи не сте с отложено активиране).

Интересно ми е само защо не четете договорите, които подписвате, и защо си слагате подписите в/у неща, с които не сте запознати? Майка ти на колко години е, та не знае, че се слага подпис в/у документ, който само и лично подписващия трябва да прочете, да се запознае с параметрите и условията, и при неясности да попита консултанта по точката, предизвикала дадена неясност.

Отивате, подписвате, и после се оплаквате. Вината в случая е на майка ви и на никой друг, никой не е длъжен да и преразкаже договора. Кои минути се изразходват първи е нещо, което е част от самия договор и ако тя го е прочела, щеше да е знае. Ако тръгне служител да обяснява с подробности всяка точка, трябва цял ден да си стоят и да си пият кафе. За напред внимавайте какво подписвате, а не какво ви говорят насреща. 

преди 2 часа, X.S.09 написа:

Кои минути се изразходват първи е нещо, което е част от самия договор и ако тя го е прочела, щеше да е знае. Ако тръгне служител да обяснява с подробности всяка точка, трябва цял ден да си стоят и да си пият кафе.

Имам чувството, че не си виждал договор на Виваком. От него нищо не се разбира и трябва да изчетеш доста ситен текст написан в сайта им за да си наясно с условията на договора. И работата на служителя е точно да обясни условията, но не е в негов интерес,защото има план да изпълнява.

Закачила се е жената. Служителката ще си получи бонуса и това е. Просто не трябва да се оставят възрастни хора или неразбиращи на средна възраст да бъдат титуляри на абонаментна услуга, особено при телекомите.:ph34r:

Редактирано от Stoichev (преглед на промените)

• Автор
преди 9 часа, X.S.09 написа:

Кои минути се изразходват първи е нещо, което е част от самия договор и ако тя го е прочела, щеше да е знае.

В случая не е споменато в договора, а устно (междо другото) и то не от служителя подписал договора, а негов колега на съседно гише. И смело мога да кажа, че служителите на телекомите се възползват умело от неразбирането на материята на възрастните хора и им пробутват услуги, като полезни за тях.

Съгласен съм че договорът трябва да се чете, но 12 страници договор + ситен шрифт, не винаги всичко може да се обхване и то за кратък период в магазина. А и освен това в договора пише едно, а се изпълнява друго - например, изброени са един пакет от телевизии, но като попиташ защо не отговораят спрямо това, което трябва да получиш и ти отговарят: "тези бланки важат за стари планове, това не го четете, не е за вашият план".

Добре ми предложиха служителите, елате с госпожата да й изберете телефона (при подписването), ама аз...

Явно е че за сега не може нищо да се направи и за друг път ще е за обеца на ухото.

Не говорете глупости, ако обичате.
Договора е страница или две и то с нормален шрифт.
Това, което имате предвид са общите условия, които са неразделна част от договора и се подписваш, че си ги получил дори да не си ги взел (ако не ги искаш).

Интересно въпросната схема на изразходване на международни минути дали е описана в договора или в общите условия. Първо задължително трябва да се уточни това, след което се звъни на 123, за да се направи отново проверка. Защото често се случва служителите по магазините да говорят неща, които не са верни. За прекратяване на договора нямам идея как стоят нещата, най-добре направо да звъннеш в КЗП и да питаш.

на 30.10.2016 г. в 12:19, oavramov написа:

Имам чувството, че не си виждал договор на Виваком. От него нищо не се разбира и трябва да изчетеш доста ситен текст написан в сайта им за да си наясно с условията на договора. И работата на служителя е точно да обясни условията, но не е в негов интерес,защото има план да изпълнява.

Всички общи условия ги има в PDF формат на сайта на Виваком . Стига с тези ситни текствое. И служителя ще обясни нещата стига да искате. Ако се вижда, че мрънка или увърта отивате в друг офис и при друг служител.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Работил съм доксоро като консултант в МТел и наистина не съм се занимавал отблизко с договори на Виваком, но поне при Мтел има една опция за моментално пускане на договор, или на по-късен етап спрямо нуждите на клиента. Служителя в никакъв случай не е длъжен да ви прочете всичко и да ви обясни всичко. Като си купивувате вафла, искате ли от магазининера да прочете съставките и (Е-та и др.) и да ви ги обясни? Същото е, ама народа свикнал да хейти оператора защяло и нещяло. Станали ми на по 40-50 год. и още не разбрали , че договор се чете, договоря и подписва при споразумение от двете страни. Не дали му-подписал. Като си подписал , значи си съгласен. Не може да си свалиш гащите, да кажеш "сложи ми го" и после "ама що ме нае*а"? Извинявайте за грубия език, но в 90% от случаите клиентите са си виновни. Четете бе! Не правите устен договор, а писмен - интересува ви следователно какво пише, а не какво си се говори. И вярно стига с тия ситни шрифотве. Има си лупи, има очила, никой не ви е виновен, че сте кьорави. И "Е"-тата по хранителните продукти ги пише със ситен шрифт, ама като искате ги четете, нали?

Всички общи условия и ценоразписи са налични в сайтовете и на трита оператори, а параметрите по договора имате принтирани, които ви се дават в момента на подписване. Можете на по-късен етап чрез документ за самоличност да поискате копие, в случай, че сте изгубили оригинала, или да ги прочетете/принтирате от сайта на съостветния оператор за конкретния план. 

И спрете да ви въобразявате някакви бонуси, не знам как си ги представяте, ама е далеч от хорската представа...ако смятате , че всеки получава пари за всеки сключен договор много се лъжете...пъпки ми излизат като прочета или чуя някой да ми говори за "бонуси в оператори". Нищо общо с представата ви.

Редактирано от X.S.09 (преглед на промените)

преди 12 часа, X.S.09 написа:

Работил съм доксоро като консултант в МТел и наистина не съм се занимавал отблизко с договори на Виваком, но поне при Мтел има една опция за моментално пускане на договор, или на по-късен етап спрямо нуждите на клиента. Служителя в никакъв случай не е длъжен да ви прочете всичко и да ви обясни всичко. Като си купивувате вафла, искате ли от магазининера да прочете съставките и (Е-та и др.) и да ви ги обясни? Същото е, ама народа свикнал да хейти оператора защяло и нещяло. Станали ми на по 40-50 год. и още не разбрали , че договор се чете, договоря и подписва при споразумение от двете страни. Не дали му-подписал. Като си подписал , значи си съгласен. Не може да си свалиш гащите, да кажеш "сложи ми го" и после "ама що ме нае*а"? Извинявайте за грубия език, но в 90% от случаите клиентите са си виновни. Четете бе! Не правите устен договор, а писмен - интересува ви следователно какво пише, а не какво си се говори. И вярно стига с тия ситни шрифотве. Има си лупи, има очила, никой не ви е виновен, че сте кьорави. И "Е"-тата по хранителните продукти ги пише със ситен шрифт, ама като искате ги четете, нали?

Всички общи условия и ценоразписи са налични в сайтовете и на трита оператори, а параметрите по договора имате принтирани, които ви се дават в момента на подписване. Можете на по-късен етап чрез документ за самоличност да поискате копие, в случай, че сте изгубили оригинала, или да ги прочетете/принтирате от сайта на съостветния оператор за конкретния план. 

И спрете да ви въобразявате някакви бонуси, не знам как си ги представяте, ама е далеч от хорската представа...ако смятате , че всеки получава пари за всеки сключен договор много се лъжете...пъпки ми излизат като прочета или чуя някой да ми говори за "бонуси в оператори". Нищо общо с представата ви.

Чист, нагъл продавач-консултант.
Не може да сравните двугодишен договор с една вафла и Е-тата. За Е-тата няма да пиша, че е друга тема.
Никой не е казал, че трябва да се препрочитат общите условия и да се разказват от горе до долу. Макар че
, би било разумно(но не ви учат на това по време на обучението, предполагам), защото ЛОЯЛНИЯТ потребител не може да Ви знае всичките промени в условията, които се променят постоянно.
Тук става въпрос за изясняване
- кои минути къде отиват. И най-вече, че продавачите ЛЪЖАТ хората в очите. Продавачите затова са там, за да обяснят на човека - кое колко ще струва и т.н. Иначе защо Ви се дават заплати? То ако трябваше всеки сам да си чете и разяснява, файда от вас никаква. Договорите щяха да идват с куриер, да се прочитат на спокойствие и подписват. А и аз не знам  за такава практика да се дава готов договор потребителят да си го прочете в къщи, също така да прочете и общите условия и ако реши да дойде и да го подпише, но понеже вие трябва да го умотаете с приказки, подписването трябва да стане на място в офиса.
Знаем, че това е максималният срок на споразумението. Сигурно ако държавата беше позволила, щеше да го направят и 5 години.
Лупи да си носят хората като подписват договор така ли? Че Вие още малко ще ми кажете и с адвокат да идвам в магазина.
:D
Устните уговорки ги правят продавачите с набутването на различни пакети и абонаменти в договора и така набъбва сметката на опарилия се човечец.
Ако този въпросен консултант беше обяснил внимателно на жената как и по какъв начин ще се изразходват минутите, сега нямаше да я има тази тема.
Но тя е решила умишлено да премълчи тази тънкост и така набутва жената.
За бонусите(дано не Ви излезе някоя пъпка), това на кого го казвате, тук не сме в магазина и аз не съм някой дядо.
:rolleyes:
И да е така (в което много ама много се съмнявам), защо се премълчава всичко това? Скритите условия и т.н.? И това не е въпрос към Вас, а към хората, които може би ще Ви повярват за бонусите.
Не мога да си обясня, как може да дойде един пенсионер и продавачът да го набута с висока сметка, при положение, че този човек взема минимална пенсия и живее в беднотия, но тук пак като при "Е-тата" влизаме в друга тема.
После ми кажете, че не го правите за пари(бонуси).
Операторите са прекалено алчни. Няма лоялен клиент, няма нищо. Като подпишеш договор се надупи и две години без да си вадиш гащите от джоба.

Цитат

Не може да сравните двугодишен договор с една вафла и Е-тата. 

И едното го купуваш, и другото го купуваш. Разликата е , че едното е на абонаментна основа, а другата не е. И, разбира се, цената, но тя е спрямо нуждите, възможностите и потребностите на отделните клиенти. 

Цитат

Никой не е казал, че трябва да се препрочитат общите условия и да се разказват от горе до долу. Макар че, би било разумно(но не ви учат на това по време на обучението, предполагам), защото ЛОЯЛНИЯТ потребител не може да Ви знае всичките промени в условията, които се променят постоянно.

Условията могат да се променят само по условията на официалните ценоразписи (като ст./мин , бр./SMS и т.н.) и не зависят от конкретния план. Никой не може да ви промени условията, при които сте подписали договора си еднолично - не може да сте подписали 200 минути и 500MB (примерно), пък утре да решат да ви пускат 100 мин. и 100MB (отново примерно). Това, което получавате го пише ясно в договора, както и да в какви срокове е, какви условия има (доп. - например трафик към определени услуги, роуминг минути/данни) и няма кой да ви го промени. То може да бъде променено едва след изтичане на подписания от вас договор за 1 или 2 години, като след подписване той става безсрочен и прекратим в рамките на 1 месец предизвестие. Но отново не се променя нищо като параметри, освен ако вие не желаете да промените плана си или да прекратите този и да се абонирате за друг (което е и смяна на номера).

Не знам какво е обучението при Vivacom/Telenor, но това което казвате не е така. Не защитавам никой, най-малкото защото нямам сметка от това (нито се познаваме лично, нито работя във фирмата вече, а и да бях - надали ще сме дори от един град, за да дойде някой при мен, например). Не печеля нищо така, че няма за какво да лъжа например.

Цитат

Тук става въпрос за изясняване - кои минути къде отиват. И най-вече, че продавачите ЛЪЖАТ хората в очите.

Те са казали броят минути и към кои направления/роуминг зони е, така, че не виждам кое е лъжа. Кои се изразходват първи е параметър от договора, който всеки подписващ такъв би трябвало да знае, че трябва да прочете. Не се дължи на никакво "обучение" , при Мтел също неограничените към МТел и определени към др. оператори се считат първоначално за тези към МТел, и после за други, и това не е прикрито по никакъв начин. Лъжа е, ако не го пише, ако не се разписва, а е нещо, което трябва да се чете на място, до което не всеки има достъп (например, възможно е 60-годишен човек да не знае как да използва интерет). Листа с договора е пред всеки един, достъпен и четим. Не виждам кое е неясно?!

Цитат

Продавачите затова са там, за да обяснят на човека- кое колко ще струва и т.н. Иначе защо Ви се дават заплати? То ако трябваше всеки сам да си чете и разяснява, файда от вас никаква. Договорите щяха да идват с куриер, да се прочитат на спокойствие и подписват. 

И при трите оператора е възможно да се избере договор през сайта, и той да бъде доставен по куриер, и да бъде отказван, в случай на несъгласие. Наличен е и онлайн , така, че можете да се запознаете с параметрите по договорите на всеки актуален или по-стар план (и при трите оператора има архиви на всички планове/предплатени). Въпроса е, че в магазинната мрежа можете да получите по-добра оферта, например, ако си бях избрал наскоро план за 39,90 лв. от сайта и не бях отишъл в магазина, нямаше да го получа за 29,90 лв. Това се определя спрямо потребителя, предишни абонаменти и т.н. 

Цитат

Знаем, че това е максималният срок на споразумението. Сигурно ако държавата беше позволила, щеше да го направят и 5 години.

Всеки договор може да бъде подписан за 1 или 2 години, спрямо личните нужди на клиента. Пробвайте в сайта на mtel.bg да изберете договор, веднага имате опция за 1 година, 2 години , "Прима към абонамент" или "Преподписване". Някои промоционални оферти са само при подписване за 24 месеца, но не виждам проблем в това - то и като поръчаш 10 вафли на дребно цената е една, като поръчаш 1000 на едро цената е друга. Винаги при по-големи суми/срокове се получават определени отстъпки, и това е във всяка една сфера, независимо от мобилно-комуникационните услуги. 

Цитат

Лупи да си носят хората като подписват договор така ли?

Виждате нещо нередно и странно на помощните средства при определени ограничения във виждаемоста на конкретна група от хора с намалено зрение ли? Доста хора с такова са идвали с малки лупички (струват по левче или по-малко в китайските магазини) и могат да се ползват за четене на всякакви дребни текстове. Наистина не виждам кое е странното. Може би за вас е майтап?!

Цитат

За бонусите(дано не Ви излезе някоя пъпка), това на кого го казвате, тук не сме в магазина и аз не съм някой дядо.

Бонусната система на принципа на таргета е различна при различните оператори, но съвсем не е толкова златна, колкото си мсилят хората, които не са работили в тази сфера. Масовото мнение е, че се печелят бонуси на базата на бройка договори или от всеки договор се взимат някакви суми, което не е точно така, също е с доста условия и не винаги е постижимо, реално и не е в размера на сумите, които хората си представят. 

Цитат

Операторите са прекалено алчни. Няма лоялен клиент, няма нищо. Като подпишеш договор се надупи и две години без да си вадиш гащите от джоба.

Срокът е избираем от клиента (както поясних по-горе), както онлайн, така и в магазината мрежа. Лоялен клиент има и точно на тази база в офисите можете да получите добри оферти, по-ниски месечни такси при по-високи планове (както моят пример - 39,90 лв. на 29,90 лв.), да вземете по-висок клас телефони ( Galaxy S7, например) на изплащане (най-високия клас не е наличен за изплащане от всеки един клиент, има определени граници, които ги няма при плащане в кеш). Това доказва , че има лоялни клиенти и не се търсят само новите - един нов клиент няма как да вземе на изплащане този клас телефон, например (или може, но с голяма първоначална вноска, която я няма при лоялния клиент). 

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Ще обобщя накратко какво се случи с въпросния договор.

Оператора ми препоръча да посета магазина, защото те не могат да направят нищо по въпроса. От магазина ми казаха да се обърна към оператора защо и те също не могат да прекратят. И така в крайна сметка след въртене в кръг последно от магазина казаха, че вече нищо не може да се направи за промяна в условията, само прекратяване на договора с 3 такси заплащане (което пак не ни устройва). Така майка ми се примири с 2 годишния договор и всичко си продължава по старому.

За друг път ще имаме две на ум преди да положим подпис!

Редактирано от jordanp (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.