Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

подбран метъл за ценители

Featured Replies

По-добрата версия, за мен:

По едно време се говореше за френски метъл. Не е точно метъл, обаче тоя кежуъл ме повдига (Angel & Flo by Goulamas'k):

И нещо като за маса :) :

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 244,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

От време на време отварям тази тема и се чудя да се смея ли, да плача ли. Стилът бил умрял през 90-те... Билдър, извинявай, ама се изказваш неподготвен в случая. Преди 90-те наистина е направено много, но и точно тогава почват тепърва да се зараждат нови стилове. Вземи Acid Bath, вземи Crowbar, вземи High on Fire.

Донякъде ще се съглася, че от старите работи някак си са изплували по-скоро качествените, но замисли се дали преди 30 години е можело да чуеш музика от някой гараж на другия край на света (както може сега). Просто в момента нещата са много по-лесни, масови и достъпни, съответно чуваш много повече боклук. Но пък има и групи на по 30 години, които са правили качествени неща през 80-те и 90-те, но продължават да държат висока летва и след това (и не, нямам предвид Metallica).

През 90-те години бяха сътворени едни от най-великите албуми в Метъла. Метъла не е умирал никога и никога няма да умре!. Беше по едно време в криза, но после преживя ренесанс. Истина е обаче, че вече все по-рядко излизат наистина хубави албуми. Явно има изчерпване, което е нормално - явно дори таланта не е безкраен. 

преди 2 часа, Agentpat™ написа:

През 90-те години бяха сътворени едни от най-великите албуми в Метъла. Метъла не е умирал никога и никога няма да умре!. Беше по едно време в криза, но после преживя ренесанс. Истина е обаче, че вече все по-рядко излизат наистина хубави албуми. Явно има изчерпване, което е нормално - явно дори таланта не е безкраен. 

Хората остаравят, гласовете се променят, силите и енергията намаляват.

Някога през 70 години в едно мазе из дебрите на Лондон , чийто стени, с изключение на вратата:) са окичени с тонколони " Маршал" забиват за пръв път  трима китаристи , в последствие в първата десятка на най-добрите китаристи на всички времена и барабанист , за който Джими Хендрикс казва , че има по бързи крака от заяк .Така започва своя път групата " Лед Цепелин". Тази група се води за "БАЩАТА" на метала!:( По -късно Джими Пейдж се "провиква":" Всичко е ФОЛК , изпълняван на различни инструменти! "Слушайки по -долния клип , аз до някъде се съгласявам с НЕГО!;)

От този стил ми хареса Готик, ню и симфоничен Метъл.... и подобни

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Хайде по дъртите да си припомнят младините! Малко дълги коси няма да са в повече.

Това не е за изпускане....

Редактирано от AGD (преглед на промените)

Да ме прощават Стивън Тейлър и Аеросмит, но този кавър е класа над оригинала.

преди 2 часа, killchain написа:

А глемът, отнесен към метъла, ми е почти като чалгата, отнесена към музиката.

Вярно е, но и така наречения глем си има своите шедьоври... и е рок все пак. :)

Всичко започва с една детска песничка:( за слонче за да е днес Тария Турунен национален герой и любимка на цяла Финландия. По -долното нейно изпълнение , както и Великия филм мога да гледам и слушам безброй пъти!:)

Toва е песента, която ми пална фитила по Найтуиш. Чух я сефте по радиото в колата, много отдавна... направо ми залепна релето! :)

преди 12 минути, _слънце_ написа:

Toва е песента, която ми пална фитила по Найтуиш. Чух я сефте по радиото в колата, много отдавна... направо ми залепна релето! :)

Аз се запалих по Nightwish с албума им "Wishmaster''. Тъкмо беше излязъл, но в провинцията почти никой не беше чувал за тази група, включително и аз. Диска го взех, защото просто нищо друго не ми привлече вниманието тогава, а и за да не съм "капо". След няколко слушания се оказа, че съм направил може би най-успешната си музикална покупка. Специално от този албум ме разтърси от раз парчето "Dead Boy's Poem". Всеки път настръхвам когато го слушам.

преди 8 минути, Agentpat™ написа:

Аз се запалих по Nightwish с албума им "Wishmaster''. Тъкмо беше излязъл, но в провинцията почти никой не беше чувал за тази група, включително и аз. Диска го взех, защото просто нищо друго не ми привлече вниманието тогава, а и за да не съм "капо". След няколко слушания се оказа, че съм направил може би най-успешната си музикална покупка. Специално от този албум ме разтърси от раз парчето "Dead Boy's Poem". Всеки път настръхвам когато го слушам.

Kaто ги чух тогава, изобщо не знаех какво е това... И почнах да търся. Не беше лесно търсенето в ония години...

преди 41 минути, The*fiery написа:

Аз обичам тази:whist:

Не е необходимо да е напудрено красива една жена за да ни хареса на нас мъжете! По-важното да има харизма , ,необикновеност и ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЗЕЛЕНО СЕВЕРНО СИЯНИЕ ,каквато е ТАРИЯ! А пърчето е СТРАХОТНО!:ohmy:

От този албум, като че ли започна комерсиализацията и отдалечаването от онзи... dark romantic, epic, който така ме грабна в началото. Но беше вече изчерпан...

Любимия ми албум е "Oceanborn" a това е една от най- яките песни в него.

п.п. @bigiadri, разгледай малко снимки на Таря и ще видиш, че без никакъв грим е доста безлична всъщност- типична севернячка.   :)

п.п.2 Хаха, познайте чие е лицето на аватара ми.  :D

Редактирано от _слънце_ (преглед на промените)

Мен ме грабна ето това 

Покрай редица останали ... трудно ми е да кажа коя най-много ми харесва защото всичките са уникални и артистични песни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.