Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранването 350W или 550W е помощ ?

Featured Replies

• Автор
преди 25 минути, plamenbm86 написа:

За да станат тези процесори BIOS на дъното трябва да се обнови до последната версия.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2818#bios 

http://www.gigabyte.com/webpage/20/HowToReflashBIOS.html

Не е трудно. Аз препоръчвам с Q-Flash, но може с @ BIOS. Важно е да не спира тока на машината, докато се ъпдейтва.

Също така е важно да имаш охладител, способен да охлажда новия процесор. 

И как става това обновяване може ли малко повече инфо може дори компа ми да угасва по тая причина ? ся след  малко пак ще огасне ... защо нзм ! 

• Отговори 71
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 30 минути, И. Кафеджи написа:

И как става това обновяване може ли малко повече инфо може дори компа ми да угасва по тая причина ? ся след  малко пак ще огасне ... защо нзм ! 

По-добре не пипай BIOS-а - особено както ти изключва компютъра и ако нямаш възможност скоро да си вземеш нов... Не мога да видя на място какво е положението, но доколкото е възможно съм убеден, че не е от BIOS. Не прибързвай!

• Автор
преди 10 часа, sten90 написа:

По-добре не пипай BIOS-а - особено както ти изключва компютъра и ако нямаш възможност скоро да си вземеш нов... Не мога да видя на място какво е положението, но доколкото е възможно съм убеден, че не е от BIOS. Не прибързвай!

Какво имаш предвид под нов ? процесор или комп ? и за последно някои да ми даде окончателен отговор за процесор от новите за ам2 и дали някой от по новите игри би ми варвяла на такъф процесор ! Мерси отново на всички отзовали се ! 

Не можеш толкова лесно да съсипеш компютър с обновяване на BIOS камо ли с пипане настройки. Винаги може да се извади батерията на дъното и да се възстановят, а няма как да се сложи по-добър процесор без ъпдейт. Нито дъното струва кой знае колко много нито процесорите. А за да се играе GTA 5 e необходима прилична видеокарта. За съжаление играта иска сериозна процесора мощ, а не може да очаква кой знае какво от стари AMD архитектури.

• Автор
преди 9 часа, plamenbm86 написа:

Не можеш толкова лесно да съсипеш компютър с обновяване на BIOS камо ли с пипане настройки. Винаги може да се извади батерията на дъното и да се възстановят, а няма как да се сложи по-добър процесор без ъпдейт. Нито дъното струва кой знае колко много нито процесорите. А за да се играе GTA 5 e необходима прилична видеокарта. За съжаление играта иска сериозна процесора мощ, а не може да очаква кой знае какво от стари AMD архитектури.

Дай тогава някой с по нови архитектури

• Автор

А някой знае ли AM2 и AM2+ еднакви ли са и дали ще станат на моето дъно. И дали сокета им е еднакъф ! 

преди 29 минути, И. Кафеджи написа:

А някой знае ли AM2 и AM2+ еднакви ли са и дали ще станат на моето дъно. И дали сокета им е еднакъф ! 

По принцип са обратно съвместими, т.е. може да се сложи по-нов процесор на по-стария сокет. Ще работи, но ще е малко по-бавен простичко казано. Все пак трябва да се провери в списъка с поддържаните процесори, който показах по-назад.

Извинявам се, но не следя много внимателно темата, защото в момента и аз имам един проблем с хардуера. :) Та да поясниш пак - при нормална работа има ли проблем с компютъра, или само при голямо натоварване(игри, видеообработка)?

• Автор
преди 11 часа, sten90 написа:

По принцип са обратно съвместими, т.е. може да се сложи по-нов процесор на по-стария сокет. Ще работи, но ще е малко по-бавен простичко казано. Все пак трябва да се провери в списъка с поддържаните процесори, който показах по-назад.

Извинявам се, но не следя много внимателно темата, защото в момента и аз имам един проблем с хардуера. :) Та да поясниш пак - при нормална работа има ли проблем с компютъра, или само при голямо натоварване(игри, видеообработка)?

Сега след като сам в нета процесора работи на 4,8,макс 15 % а щом пусна с камтазията някой клип да се обработва няма секунда и е на 100% и с Core Temp градусите достигат до 110,120 градуса но веднага щом го спра или веднага щом излезна от някаква игра като Пес 16 веднага става на 10% и сваля на 30 градуса ако постой на 100%  2,3 минути гасне незнам защо ?? 

преди 1 час, И. Кафеджи написа:

ако постой на 100%  2,3 минути гасне незнам защо

Ми за да не умре бе човек. Защита се нарича. 

Не е нормално процесора ти да вдига такива температури ако има работещ вентилатор на него е и да не е задръстен с прах де. Занеси го да му направят профилактика, че така каквото и да купиш е се тая. 

Нормално е като пуснеш нещо да ренди процесора веднага да скача на 100% това е идеята да му използваш целия ресурс. 

преди 1 час, И. Кафеджи написа:

Сега след като сам в нета процесора работи на 4,8,макс 15 % а щом пусна с камтазията някой клип да се обработва няма секунда и е на 100% и с Core Temp градусите достигат до 110,120 градуса но веднага щом го спра или веднага щом излезна от някаква игра като Пес 16 веднага става на 10% и сваля на 30 градуса ако постой на 100%  2,3 минути гасне незнам защо ?? 

Тук има хора, които разбират хардуера повече от мен, но си мисля, че 110-120 градуса са твърде много - дори като се има предвид, че начина на измерване не е много точен. Мисля си, че може да има проблем с охлаждането. Има ли много прах в кутията? Ако няма/вече е почистен - второто за което се сещам е да си вземеш нова термопаста, да свалиш охлаждането, да изчистиш старата и да сложиш пак от новата.

• Автор

Момчета не сам толкова прост почистих го целия от прах махнах охлаждането почистих всичко блести поставих термо паста всичко както трябва дори имам 1 захранване което го използвам само за вентилатори и сам добавил още 3 вентилатора  всичко духа на макс и веднага щом влезна в игра или пусна клип да се обработва няма значение колко са вентилаторите колко духат и т.н качи ли 100% на работа градусите се качват за няма и секунда до 100 градуса .... 

Възможно е да не вдига 100 градуса и температурите да се грешни. Възможно е и дъното да прави проблеми. Не е от най-качествените. Или захранването да е сдало багажа. По снимката си личи, че представлява опасност.

Аз ли нещо не мога да чета или никъде не пише какъв е сегашния процесор. Предполагам Athlon 64 или Sempron.

• Автор
преди 10 часа, plamenbm86 написа:

Възможно е да не вдига 100 градуса и температурите да се грешни. Възможно е и дъното да прави проблеми. Не е от най-качествените. Или захранването да е сдало багажа. По снимката си личи, че представлява опасност.

Аз ли нещо не мога да чета или никъде не пише какъв е сегашния процесор. Предполагам Athlon 64 или Sempron.

Така искам да изясня всичко от самото начало нямаше и 1 седмица докато монтирах други вентилатори в кутията (всички вентилатори са ми към отделно захранване) забелязах че на вентилатора на процесора една от перчиците е счупена незнам как но липсваше и така реших да го махна след което си купих ново цяло охлаждане от магазина казах им сокета и процесора какъв ми е човекът там ми даде едно и ми кааза това е за оригиналната платка и процесор на АМД (ОТ ТОЗИ МАГАЗИН СИ ЗАКУПИХ И КОМПА МЕЖДО ДРУГОТО).След което се прибрах и монтирах новият охладител поставих термо паста сичко беше точно компа тръгна и така в продължение на 2 часа аз пуснах пес 16 да поцъкам малко но забелязах че замочва да насича на моменти и извендъж заби издаде един странен звук (от тонколоните) и компа угасна след това пак го пуснах но пак същото помислих си че е от охлаждането и го върнах поставих си старото  охлаждане но само перката му смених радиятори си беше стария и пак същото до сега и още си е тъка.Мисля че проблема е в самия процесор защо да е от захранването няма смисал ето и снимка на сегашния процесор.

dd.png

А термопаста сложил ли си ?

Това насичане и изключване ми звучи като прегряване.

преди 23 минути, niki292002 написа:

А термопаста сложил ли си ?

Това насичане и изключване ми звучи като прегряване.

Поставил е прочети по-горе.

• Автор

Всичко съм поставил + няма и прашинка по компа и пак прави така 

преди 10 часа, hudyr написа:

Пусни най-накрая AIDA64 и дай снимка от датчика.

Ето:
http://www.prikachi.com/images.php?images/895/8980895i.png
http://www.prikachi.com/images.php?images/900/8980900b.png

1.png

2.png

3.png

Редактирано от И. Кафеджи (преглед на промените)

Датчикът(или sensor) се намира в раздел Компютър(Computer)...

• Автор

Датчикът(или sensor) се намира в раздел Компютър(Computer)...

Бях я качил но ето пак ;) 

6.png

Хайде сега напъни машината с Prime95 и наблюдавай CPU, CPU #1 и CPU #2. Ако между CPU и останалите две има голяма разлика, процесорът е за смяна.

• Автор

Хайде сега напъни машината с Prime95 и наблюдавай CPU, CPU #1 и CPU #2. Ако между CPU и останалите две има голяма разлика, процесорът е за смяна.

Единствено това мога да снимам забавя ли се няма и минута и гасне .... :( 

Untit[l[l.png

МанЯк, безнадеждно ти е положението..... Казах ти, СЛЕДИ CPU и CPU # ЗА РАЗЛИКА В ТЕМПЕРАТУРАТА, ти зяпаш prime-a... Prime нищо няма да ти каже, след като проблемът ти е температура! Пускаш Prime и ГЛЕДАШ В AIDA ТЕМПЕРАТУРИТЕ!

• Автор

МанЯк, безнадеждно ти е положението..... Казах ти, СЛЕДИ CPU и CPU # ЗА РАЗЛИКА В ТЕМПЕРАТУРАТА, ти зяпаш prime-a... Prime нищо няма да ти каже, след като проблемът ти е температура! Пускаш Prime и ГЛЕДАШ В AIDA ТЕМПЕРАТУРИТЕ!

Извинявам се за неразбирането по горе 

:( 

545.png

4444.png

Редактирано от И. Кафеджи (преглед на промените)

Ако това са температурите преди да изгасне, определено не е от прегряване на процесора. Хубаво е да можеш да пробваш с друго захранване. На сервиз предполагам не си го носил. Чипът на дъното е малко топличък с тия 67 градуса, но май тия nVidia чипове са си горещи.

Редактирано от plamenbm86 (преглед на промените)

Не че и сега си ме разбрал добре, ама няма значение. Материалът между капачката и самия чип е сдал багажа. С прости думи, няма го уплътнението, което да пренася жегата от ядрата към капачката. Няма значение колко лъскаш и колко паста слагаш, няма да си решиш проблема без да смениш процесора.

току-що, plamenbm86 написа:

Ако това са температурите преди да изгасне, определено не е от прегряване на процесора. Хубаво е да можеш да пробваш с друго захранване. На сервиз предполагам не си го носил.

Виж му task bar-a, на последните снимки няма натоварване. Сега му виж разликата между капачката и второто ядро. В момента, в който ядрото пекне над 110* С, компютърът изгасва.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.