Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на немски автомобил 2005-2008г

Featured Replies

преди 1 час, язе написа:

...Ми то всъщност циментацията, даже не е покритие, в смисъла вложен от теб.
....А алуминиеви блокове има много отдавна, както и начини за ремонта им.

Алуминиев блок не се ремонтира. И ризата не е удачна, защото има коренно различен коефициент на разширение и не можеш да очакваш да се получи нещо като хората.
А циментация на алуминий е бисер, ама си е народна дума. Ползвах я ей така. И все пак се оказа, че знам какво е покритието, нали?

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Тоя пост ми е убягнал !А ти за 1000 лева какво искаш ? Разбира се че ще го пробиеш с отверка. Май забрави че е на 25 години и някой се е отървал от нея а ти си купил ковчег на колела.

Грешка. Текущата ми кола няма ръжда и всичко й е наред! А старата съм я карал достатъчно, за да не ми пука.
Знаеш ли каква е иронията? "Новите мазди" още на 4-5 година са прогнили толкова, колкото старият ми Голф на 30.
Другото е... То беше само едното бомбе и можеше да се отреже, завари друго и айде - в играта! Аз обаче кърпежи на ръжди не обичам.

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Сега говориш така защото не ти е дошло на главата! Но ти си последния човек в този форум де ще хвърли цилиндров блок в коша за боклук.

Аз за това не си купувам коли с алуминиеви блокове и въобще не ги мисля тия неща!
За това на Форд, Фолксваген и който се сетиш след 2000година двигателите им масово са пед@лски маслояди с многобройни технически дефекти, поради лоши решения, дело на счетоводния/финансовия отдел на фирмата, а не на инженерния отдел.
Така де, те са си изкарали гаранцията, после на вторични...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 142
  • Прегледи 12,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 10 минути, simtech написа:

И все пак се оказа, че знам какво е покритието, нали?

Ами, не съвсем...

Цитат

Алусил и Локасил са технологии за производство...

преди 1 минута, язе написа:

Ами, не съвсем...

ТРЯБВА ЛИ да се правиш на интересен или да публикувам какво стои зад никасил и алусил и че е едно дългоо изречение описанието на покритието, което стои зад търговската марка, което изречение най-вероятно никой няма да го разбере, но дай да се направим на интересни!?

преди 24 минути, simtech написа:

ТРЯБВА ЛИ да се правиш на интересен или да публикувам какво стои зад никасил и алусил и че е едно дългоо изречение описанието на покритието, което стои зад търговската марка, което изречение най-вероятно никой няма да го разбере, но дай да се направим на интересни!?

Имаше линк в по- предния ми пост. Можеше да го прочетеш просто...

Цитат

Високата износоустойчивост на цилиндровата повърхност се постига благодарение на примесените в алуминиевата матрица силициеви кристали.

Демек, няма НИКАКВО ПОКРИТИЕ!

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 14 минути, язе написа:

Имаше линк в по- предния ми пост. Можеше да го прочетеш просто... Демек, няма НИКАКВО ПОКРИТИЕ!

Демек, не стига че няма линк, ами и че НЕ Е ТАКА!

Никасил е търговска марка за химически положено покритие от никел - силициев карбид, което се използва покриване на вътрешността на цилиндровият блок.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не знам що си се заял с тоя Никасил, който всъщност наистина си е покритие (моля за извинение),но е само един от вариантите.При другите два посочени в линка, от който съм цитирал силиция се добавя в алуминия при отливането му (това са по- новите технологии). Затова и се прави по специален шлайф, разкриващ силиция,който си е там по принцип. :)

преди 1 минута, язе написа:

Не знам що си се заял с тоя Никасил, който всъщност наистина си е покритие (моля за извинение)

Както и да е - алуминиев блок =>кофата. Който с Голф4 е опитал да пили алумин блок на 1.6 кяр не е видял. Питай някой. Редовно чета VW форума. Обясни им на тях за шлайфовете, ако искаш. Те сменят сегменти и пак яде масло

Е, ма ти що не каза отначало, че говорим за Голф 4 та да не взимам отношение. Ми то... старите екотеци и те лапат яко масло,нищо че са с чугунени блокове. То тва да вземеш 20 годишна кола спукана от каране и да търсиш "характерни проблеми на модела (марката)", малко нахално ми се вижда. Тая колица или я оставяй да почива в мир, или се радвай че мърда изобщо...

Нямам нищо против хората каращи 20 годишни автомобили (това са им възможностите примерно), а само против тези от тях, дето ги имат за нови. Аз също не мога да си позволя нов мерцедес... ми взимам си стар и си очаквам изненадите. ЪЪ... в момента карам астра, че ако трябваше да взимам мерцедес за същите пари,щеше да е доста по- възрастен.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 1 час, simtech написа:

Питай някой. Редовно чета VW форума

Навремето на 1,9TDI 110 к.с. в Доминиканска му сложихме ризи 2008 година. Карах го сигурно още година (поне 50 хил) и го продадох. Човека още го кара.

преди 47 минути, BMW Маниак написа:

Навремето на 1,9TDI 110 к.с. в Доминиканска му сложихме ризи 2008 година. Карах го сигурно още година (поне 50 хил) и го продадох. Човека още го кара.

1.6 бензин - пробвай се.

на 26/12/2016 в 1:41, BMW Маниак написа:

Човека още го кара.

E ти нали си ни ги показвал на снимки тамошните човеци, те са просто магьосници, най-вероятно като кубинците и и 50 годишни кошници могат да карат. Ние с такиви човеци не можем въобще да се мерим.
Нашата европейска вяра в новите коли е много силна и не можем да ги разберем човеците около теб.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Нашата европейска вяра в новите коли е много силна и не можем да ги разберем човеците около теб.

Тя твоята "кола" е толкова голо врабче че някой може и за макет да го помисли.
Не са ли те питали още ?
- Сам ли си я прави или ти помагаха ?

преди 19 часа, Белгиеца написа:

E ти нали си ни ги показвал на снимки тамошните човеци, те са просто магьосници, най-вероятно като кубинците и и 50 годишни кошници могат да карат.

Миналата неделя се возих до летището Cayo Coco с такъв 60 годишен Pontiac. В началото изглеждаше вълнуващо, но като се качихме и тръгнахме стана страховито. Час и половина бясно каране с кола събирана с части от каквото намерят, закрепена с тиксо, тел и пирони. Ужас. Шофьорът каза, я е наследил от баща си, който я имал от дядо му.

Иначе на пръв поглед беше супер. Децата нямаха търпение да се качат:

IMG_4140.JPG

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

преди 1 минута, zemonti написа:

Час и половина бясно каране с кола събирана с части от каквото намерят, закрепена с тиксо, тел и пирони. Ужас.

Има и по-страховито, при мен има една писта за малки самолетчета и от нея излитат и едни бръмбарчета, забравих ги как се казваха, ама само едно моторче и някакви крилца отгоре и задължително очила, щото си на открито. 
Предлагали са ми да ме возят, ама на такова се не качвам.

на 12/23/2016 в 16:16, bildera_ написа:

Да бе, после десетина години в пандиза.  Хубаво е да оцелеят всички. Имаш предвид предполагам, че пешеходците са най-беззащитни. Следват велосипедисти и мотористи. Ти би ли искал някой да тухне с това Волво? Новите Волва и Мерцедеси вече предлагат възглавници и за предния капак, та да ти е меко когато се опитат да те отнесат като куцо пиле домат. Знам че има какви ли не примери, как коланите пречели, еърбезите също...но аз мога да дам и обратните примери, защото мой приятел на 22 тогава, излетя от Москвича си, щото бе без колан и си размаза главата на асфалта. После една година кома и почина. Та тия, дето твърдят, как видиш ли колана пречел и еърбега не трябвал, нека се замислят, колко хора пък са доволни на коланите и еърбезите, както и на ЕСП, АБС и разни други системи за сигурност.  Виждал съм стари каруци, дето се блъскат в дърво и човек жив не остава. А и няма как да остане, колкото и да е здрава колата. Навремето ги правеха от немски каски и пак хората гинеха като мухи. Днес в Германия се карат най-модерни автомобили, почти 100% с ЕСП, АБС ...и резултатът е виден. Въпреки липсата на ограничения на скоростта на някои участъци, в Германия има много малко смъртни случаи на глава от населението. Това не се дължи само на хубави пътища и култура, защото пък има други примери, как в същата тая Германия едно село експериментално е спряло да ремонтира главната си улица, по която фучели коли и трепели селяните. Оставили дупки и смъртните случаи престанали. Така се прави.   

Тежко ти и горко да утрепиш човек на пътя, бил той пешеходец, велосипедист, моторист или с друг автомобил, защото ще те опандизят със сигурност. Ако обаче тоя човек не почине,, защото си бил с мек автомобил или е имал някаква система за безопасност, то може да се отървеш само с глоба.  Ето, сега чета за новата Фиеста, която от догодина ще има и система, която разпознава пешеходци на пътното платно. Така трябва да се прави, а не да се карат танкове по пътищата като онова горното Волво. 

Божа работа. Не пренебрегвай факта, че днешните клетки на автомобилите са много по-здрави от преди. Проблемът с тия краш тестове в Щатите бе, че гредите са изнесени по-навътре към центъра на автомобила, за да се осигури по-малък радиус на завой. Това са изгъзици. Дори тия греди да се изнесат навън, автомобилът да се направи неудобен за маневриране, пак няма гаранция,, че няма да те прасна още малааааалко по-навън от гредата ;) Както и да е, всичко се развива. Ако през 2011 година даден автомобил е бил сигурен за времето си, днес има още по-сигурни. Сигурно си чувал, че Волво искат до 2020 година техен автомобил да не е причина за смъртен случай - било то в самия автомобил или на други участници в движението. А това става не само с пасивна безопасност, а и с активна. Срам и позор е, ако даден производител почне да произвежда танкове, рекламирайки ги как ще пометат всичко. Има си законодателство в тоя бранш и никой не може да си прави каквото му скимне. 

Така, да започна отдолу нагоре.Викаш Божа работа било това с новите клетки на автомобилите?!Ами я виж тогава първото поколение на Волво ХС90, което се произвежда още от 2002-а година как се представя на теста с малко покритие:

Премина го с лекота!А това е платформа от 2002-а година.Има ли нужда да ти споменавам, че доста по-модерни автомобили, с по-модерни клетки се представят по-зле от него!!!Та отново - когато един автомобил е правен да е сигурен, той си е такъв и след 10+ години.За разлика от модерни автомобили, с модерни клетки, които са правени само за да покрият тестовете!

Като пишеш за защита на пешеходци, велосипедисти(категорично най-недисциплинираните на пътя) и всякакви други участници в движението, кое те кара да мислиш, че Волво са зле по отношение на защита на пешеходци, велосипедисти и пр.Напротив!Волво, както винаги са сред водещите там.Написал си по-горе за въздушната възглавница за пешеходци.Кой мислиш я сложи първи?Ами това автомобилът да спре сам, под определена скорост в случай, че пред него има пешеходец, велосипедист или друг автомобил?Даже и животни засичат нощно време.Погледни и резултатите в сайта на www.euroNcap.com.Oт 2012 нямат модел с резултат под 100% на системите за активна и пасивна безопасност!4 модела са им тествани от тогава, като и четирите имат 100%!Толкова, колкото имат всички останали марки взети заедно(по един модел на БМВ, Форд, Мицубиши и Опел имат 100%).

Колкото до затвора - ако велосипедиста или пешеходеца е виновен за катастрофата не виждам причина шофьора да отива зад решетките, след като е невинен!

преди 12 минути, StoqnS написа:

Така, да започна отдолу нагоре.Викаш Божа работа било това с новите клетки на автомобилите?!Ами я виж тогава първото поколение на Волво ХС90, което се произвежда още от 2002-а година как се представя на теста с малко покритие:

Премина го с лекота!А това е платформа от 2002-а година.Има ли нужда да ти споменавам, че доста по-модерни автомобили, с по-модерни клетки се представят по-зле от него!!!Та отново - когато един автомобил е правен да е сигурен, той си е такъв и след 10+ години.За разлика от модерни автомобили, с модерни клетки, които са правени само за да покрият тестовете!

Като пишеш за защита на пешеходци, велосипедисти(категорично най-недисциплинираните на пътя) и всякакви други участници в движението, кое те кара да мислиш, че Волво са зле по отношение на защита на пешеходци, велосипедисти и пр.Напротив!Волво, както винаги са сред водещите там.Написал си по-горе за въздушната възглавница за пешеходци.Кой мислиш я сложи първи?Ами това автомобилът да спре сам, под определена скорост в случай, че пред него има пешеходец, велосипедист или друг автомобил?Даже и животни засичат нощно време.Погледни и резултатите в сайта на www.euroNcap.com.Oт 2012 нямат модел с резултат под 100% на системите за активна и пасивна безопасност!4 модела са им тествани от тогава, като и четирите имат 100%!Толкова, колкото имат всички останали марки взети заедно(по един модел на БМВ, Форд, Мицубиши и Опел имат 100%).

Колкото до затвора - ако велосипедиста или пешеходеца е виновен за катастрофата не виждам причина шофьора да отива зад решетките, след като е невинен!

И какъв е извода? Завивайте на ляво при опасност от сблъсък, а не на дясно :P

преди 6 минути, bildera_ написа:

И какъв е извода? Завивайте на ляво при опасност от сблъсък, а не на дясно :P

Извода е да се кара сигурен автомобил, който е проектиран да бъде такъв изначало, а не само за да покрие теста и да си вземе звездите или хубата оценка!

Защото, да не дава Господ, когато стане белята, вероятноста да оцелееш е по-голяма, ако си в автомобил, който е правен, за да е сигурен, а не за да покрива тестове с манекени!

преди 2 часа, StoqnS написа:

Извода е да се кара сигурен автомобил, който е проектиран да бъде такъв изначало, а не само за да покрие теста и да си вземе звездите или хубата оценка!

Защото, да не дава Господ, когато стане белята, вероятноста да оцелееш е по-голяма, ако си в автомобил, който е правен, за да е сигурен, а не за да покрива тестове с манекени!

Това звучи като: "По-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен."

wprZRR.gif

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.