Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на немски автомобил 2005-2008г

Featured Replies

току-що, Desdinova написа:

Материалите са едни и същи, няма значение дали е Дачия или БМВ, след 8 Години е бракма. 

Тази наивност мяза на ироноя.

Не съм сигурен дали се бъзикаш, или си просто...

• Отговори 142
  • Прегледи 12,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, zemonti написа:

Тази наивност мяза на ироноя.

Не съм сигурен дали се бъзикаш, или си просто...

нека кажем, че имам инсайдерска информация.

Никпй от вас ли не следи новините? Не разбрахте ли какво се случи с VW. Porsche, Audi, Skoda, и оста други са VW.

Не ,не е ирония ...............кво да ти кажа,ората имат приказка за такиви случаи "Разбрала свиня от кладенчова вода и пила от калната локва "

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

Аз не очаквам някой от вас да разбере за какво говоря аз :). Но ти дори не се и опитваш!

Карайте си старите бракми както си искате :).

Аз си спомням една сцена от новините в България.

Един циганини гордо казва“ Ето това моята кола, С класата там и сочи стар мерцедес от преди 15 години :)

Редактирано от Desdinova (преглед на промените)

Забавен личен пример - купувам на жена ми преди време ползвана кола (4 годишна на 110'000 км). След няколко години и безбройни (!!!) дребни и едри ремонти я харизахме на безценица. Нови проблемчета едно след друго всеки месец.

Моят дърт джип, който още тогава беше на 2 пъти повече километри и години още не се е развалял, но е съвсем различен клас (и марка). С трици маймуни не се хранят.

Е аз за тва говоря са луксозни коли с премиум оборудване ..................

Луксозни са били като нови, оборудването е било премиум като ново!

Ако си купиш компютър отпреди 10 години, който като нов е струвал 5000 Евро за само 100 Евро, това не го прави по приемиум от каквото и да било днес.

С цялата техника, особено инфотеймънт системи, след като престанат производителите да доставят ъпдейти имате проблем! Но материалите се повреждат с времето независиимо дали на 1мм ламарината пише Дачиа или БМВ :).

Един познат си взе луксозна кола на около 8 години но с гаранция от производителя, защото беше на малко километри, имаше доста проблеми, но покрити от гаранцията :), такак е друго :)

Ето още един пример:

Редактирано от Desdinova (преглед на промените)

Предлагам ти да направим следното-  Аз ще си взема един 20 годишен мерцедес, на цена до 3000 евро, а ти неква (каквато си искаш) чисто нова на цена до 10 000 евро. После се засилваме и се блъскаме челно... и който оживее ще разправя. :)

Така ще кажеш. :)

преди 1 час, язе написа:

Предлагам ти да направим следното-  Аз ще си взема един 20 годишен мерцедес, на цена до 3000 евро, а ти неква (каквато си искаш) чисто нова на цена до 10 000 евро. После се засилваме и се блъскаме челно... и който оживее ще разправя. :)

Не бъди толкова сигурен. Ето един пример:

Макар тук да става въпрос за по-стар автомобил от една и съща фирма, то ясно се вижда напредъка. 

Що се отнася до 20 годишни Mерцедеси...може да отвориш EuroNCAP  за да видиш 20 годишните Мерцедеси и БМВ.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Глей ся, краш- тестовете имат малко по- друга цел. Но съм убеден, че дори и ти не си правиш илюзии, какви ще са резултатите при сблъсък на една дърта 124- ка, с чисто нова Фиеста

преди 5 часа, Кико написа:

Не бъди толкова сигурен. Ето един пример:

Макар тук да става въпрос за по-стар автомобил от една и съща фирма, то ясно се вижда напредъка. 

Що се отнася до 20 годишни Mерцедеси...може да отвориш EuroNCAP  за да видиш 20 годишните Мерцедеси и БМВ.

Кико, не са съвсем за изхвърляне и старите коли, макар че тези щураци в крайна сметка го помляха тотално:

Не знам колко от днешните, все по-пластмасови, автомобили биха понесли подобен тормоз?!

преди 9 часа, Desdinova написа:

Луксозни са били като нови, оборудването е било премиум като ново!

Ако си купиш компютър отпреди 10 години, който като нов е струвал 5000 Евро за само 100 Евро, това не го прави по приемиум от каквото и да било днес.

С цялата техника, особено инфотеймънт системи, след като престанат производителите да доставят ъпдейти имате проблем! Но материалите се повреждат с времето независиимо дали на 1мм ламарината пише Дачиа или БМВ :).

Един познат си взе луксозна кола на около 8 години но с гаранция от производителя, защото беше на малко километри, имаше доста проблеми, но покрити от гаранцията :), такак е друго :)

Ето още един пример:

А ти като даваш за пример с лаптопи се вкарваш в голям филм :) .Искаш ле да сравним един IBM T60p IPS със някой от сегашните нови пластмасови боклуци с Атом базиран  процесор :) ?

преди 2 часа, Иво Димов написа:

А ти като даваш за пример с лаптопи се вкарваш в голям филм :) .Искаш ле да сравним един IBM T60p IPS със някой от сегашните нови пластмасови боклуци с Атом базиран  процесор :) ?

lets do it!

преди 12 часа, Desdinova написа:

Аз пак ти казвам че това е мит. Материалите са едни и същи, няма значение дали е Дачия или БМВ, след 8 Години е бракма. Просто ти си мислиш че не е, защото си въобразяваш че парите по някакув начин са свързани с качество.

Наскоро си смених колата. Ходих на тестдрайв на автомобили среден клас до 50 000лв. Един от тях бе Renault Kadjar за 47 000лв. Още на тестдрайв-а, минавайки по не толкова равния бул. Цар Освободител (във Варна) посока магистралата жабката се разскърца. Становището на търговеца - ами те на някои бройки са им по-хлабави жабките, натягаме ги и шума се пообира. 
Качих се и в едно Пежо 301, после и в 3008. От една марка автомобили, но единия - най-бюджетен модел, а другия един от топ моделите им (като изключим 508). Разликата беше голяма и от към екстри и от към материали.

Затова на автора на темата му казах - по възможност - отделете още 20 000лв или се хвърлете на лизинг за кола среден клас с по-виоко оборудване. Шумоизолацията на средния клас автомобили е добра, материалите също не са лоши. Разликата спрямо бюджетните Дачии е осезаема. В резултат - карате нова кола.

Това, с което ме привлякоха от Опел - колата имаше хубав дизайн, широка и комфортна, екстри, и не на последно място (дори едно от първите) -> пълна гаранция 5 години или до 150 000км, с безплатна пътна помощ, платен хотел, пътни разходи (автобус/самолет) за цяла Европа. Така ако не дай Боже, стане нещо с автомобила ти докато си извън страната, обаждаш се по телефона, идва пътна помощ + бус да те откара със семейството ти до близък до официален сервиз хотел за тяхна сметка. В случай, че ремонта е по-продължителен: плащат ти билет за самолет/автобус/влак до града, в който живееш. Като ти е готова колата - отиваш да си я вземеш от дилъра в твоя град. Можеш да ползваш и оборотна кола през това време. Същото предлагат и от Пежо.

В Рено гаранцията е 3 години или 100 000км. 

И за опел и рено - 12 години гаранция против корозия и не помня колко години за лаковото покритие.

При Шкода - 2 години гаранция за автомобила, 10г за корозия, 3г за лаковото покритие.

Екстрите по обслужването извън и в страната винаги можеш да си ги добавиш за всеки автомобил, стига да ти се плаща премията за такава застраховка. :)

Абе имам един съсед пенсионер с едно голямо дълго Рено. Постоянно го вкарва в гаража му и малко километри навърта. Значи тоя старчок ако умре и бабичката рече да го продаде, цената му ще е паднала много, просто защото годинките минават.
Та такъв вид запазен и малко каран автомобил държан в гараж, може да излезе доста на сметка да се купи на старо.
Ама от къде да го намериш, точно когато си се наканил да купуваш кола ?
А сега де ?
Миналия век купувах кола на старо, на 2 години само беше и на 60000 км.
Ама не можах да избирам марка и минаха няколко месеца докато попадна на нещо на сметка.
Ако човек си постави за цел да търси упорито и не си налага срокове, може и да изрови нещо запазено на много добра цена.
Но вероятността да се прекара жестоко и купи боклук е много голяма, ако е на повечко годинки.
Това да му вярваш на някакъв си случаен продавач какво те будалка, си е доста наивно занимание.

Аз мисля че на хората би им излезнало много по-евтино да изкарат една терапия при психолог и да се осъзнаят и отърват от желанието им да се фукат с марка кола за която се знае че е скъпа. По някога, за някои вид стоки е почти задължително да се плати по-скъпо, щото иначе евтиното не върши работа, но при колите това въобще вече не е така.

Според мен BMW си е и ще си остане една от най добрите марки автомобили,но не мисля че е кола за България в предвид тежките ни зими и ''хубаво изринатите ни пътища''.Макар че напоследък няма зими както преди.Но за да ви е мирна главата по добре се ориентирайте към някой автомобил с предно или ако е БМВ имат модели със 4х4.За семейна кола според изискванията ти VW пасат от по новичките влизат ви в бюджета . Имате семейна кола с доста пространство , хубав двигател,доста екстри,и доста добър интериор и външен вид.Да не говорим че модела си е доказан .

малка, удобна и лесна за управление в градски условия семейна кола. може и къщата да преместиш с нея ако се наложи :)

IMG_7593.JPG

на 12/20/2016 в 6:30, Белгиеца написа:

Та такъв вид запазен и малко каран автомобил държан в гараж, може да излезе доста на сметка да се купи на старо.

Може да излезе "на сметка" ако продавачът никога не е чувал, че пробегът се отразява на цената и ако няма нито един роднина, приятел, колега, или съсед наоколо та да го светне.

Вероятността да се нахендриш с кола на малко километри за много пари е много по-голяма отколкото с голям пробег, но за скромна цена. Доплащаш си за надеждата да е по-читава.

Последната ми кола в БГ я купих на 200'000 км, навъртях още 200'000 за 2 години (яко командировки) и я продадох в перфектно състояние без да гори масло.

Не е толкова важен километражът, колкото как е карана и колко пъти е палена от студено. Лагерите и окачването не са толкова скъпи, а за ламарините, електрониката, датчиците, уплътненията, маркучите и подобни километрите не са от решаващо значение.

преди 13 часа, zemonti написа:

Може да излезе "на сметка" ако продавачът никога не е чувал, че пробегът се отразява на цената и ако няма нито един роднина, приятел, колега, или съсед наоколо та да го светне.

Вероятността да се нахендриш с кола на малко километри за много пари е много по-голяма отколкото с голям пробег, но за скромна цена. Доплащаш си за надеждата да е по-читава.

Последната ми кола в БГ я купих на 200'000 км, навъртях още 200'000 за 2 години (яко командировки) и я продадох в перфектно състояние без да гори масло.

Не е толкова важен километражът, колкото как е карана и колко пъти е палена от студено. Лагерите и окачването не са толкова скъпи, а за ламарините, електрониката, датчиците, уплътненията, маркучите и подобни километрите не са от решаващо значение.

При мен си има ценоразписи на старите коли и като му ги покажеш, няма къде да мърда. 
А иначе с годинките материалите си стареят, особено ако те мързи да я вкарваш в гаража като мен. Тази седмица само една нощ спа в гаража на топло, щото бях предвидил да я карам рано сутринтта, пък не ми се чегъртат стъкла. Ако не я карам до към 10 ч те стъклата се размръзват сами. 
Отделно можеш да го поуплашиш продавача, че ако не я мие от солта по пътищата ще гние по-бързо.
Абе въпрос на надлъгване си е де.
Аз на старо нямам намерение да купувам, ама не се знае, ако някой познат ми предложи да го отърва от някаква много добра каруца на сметка, може и да стане. 

преди 19 минути, Белгиеца написа:

При мен си има ценоразписи на старите коли и като му ги покажеш, няма къде да мърда. 

Нали? Длъжен е да я даде на първия, който му се появи на вратата с парите от "ценоразписа". Няма къде да мърда.

Някакъв линк към такъв закон на френски или английски?

Абе я да ви покажа каруцата на съседа пенсионер, с която си вози бабичката по доктори, па вие се произнесете колко пари може да й вземе:

sased5.jpg

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

Бягаш от въпроса!

Попитах те, ако му почукаш на вратата с ценоразписа и чек с правилната сума няма ли "къде да бяга"?

преди 6 часа, zemonti написа:

Бягаш от въпроса!

Попитах те, ако му почукаш на вратата с ценоразписа и чек с правилната сума няма ли "къде да бяга"?

Най- вероятно ще те прати "да бягаш"... на майната си. :)

Едно елементарно упражнение- влизаш в мобиле. де и пишеш да кажем Опел Ветра Ц. Какво виждаш? Цени започващи от 500 евро, но като отидеш на последна страница стигат и 20 000 евро... Дотук с ценоразписа!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.