Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GIGABYTE GTX 970 4GB

Featured Replies

Честита Коледа! Имам един въпрос. В момента съм с GIGABYTE GTX 760 2 GB, core i5 4440, 8Gb Ram и захранване на CoolerMaster 500 ватово. Таа въпроса ми е ще има ли нужда от по-голямо захранване при ъпгрейд с GIGABYTE GTX 970? Защото в сайта на Nvidia пише, че са необходими 500 вата, а в сайта на гигабайт пише необходими 550 вата.

Благодаря, предварително!

преди 1 час, Kristian Denkov написа:

До колкото видях картата иска 150w max ще я подкараш без проблем.

Графичната карта не е с 150 вата консумация.Не пишете неща,които не отговарят на действителността.Потреблението и зависи от много фактори,основно нивото на натоварване.То е много ниско при браузъри и гледане на филми и високо при интензивен геймплей.Ако е с максимален овърклок стига пикови стойности от 218-224 W.Към автора предполагам твоето захранване ще е достатъчно,стига да не е комплект с кутията(имаше партиди с Термалмастер чиято реална стойност е далеч от тези 500 вата).Напиши точния модел,ако нне те затруднява.

• Автор
преди 1 час, techmaniac написа:

Не казваш с каква кутия си, имай предвид че картата е дълга.

Ами кутията ми е на cooler master k280 сега съм с gtx 760 na gigabyte windforce 3, която също е дълга. Мисля, че и gtx 970 ще се събере

преди 30 минути, Ross Atanasov написа:

Графичната карта не е с 150 вата консумация.Не пишете неща,които не отговарят на действителността.Потреблението и зависи от много фактори,основно нивото на натоварване.То е много ниско при браузъри и гледане на филми и високо при интензивен геймплей.Ако е с максимален овърклок стига пикови стойности от 218-224 W.Към автора предполагам твоето захранване ще е достатъчно,стига да не е комплект с кутията(имаше партиди с Термалмастер чиято реална стойност е далеч от тези 500 вата).Напиши точния модел,ако нне те затруднява.

Комплект с кутията е, а точният модел на захранването е CM RS 500 PCAP I3

За която и 970 от 9-те възможни да става дума, захранването трябва да се смени. Според Cooler Master, кутията побира 315мм видео карти. Виж в сайта на gigabyte колко е дълга избраната от теб.

GTX 760  е с консумация 170 вата според сайта на NVIDIA. GTX 970  е по-икономична при еднакви условия. За да достигне 220  W консумация тая GTX970,  ще и трябва як клок. При нормални условия няма такива работи.  Колкото и да е скапано захранването, все ще предостави 350 вата за  системата или 220 вата за видеокартата. i5 4440  е слаб процесор за тая видеокарта и в много случаи той няма да и позволи да се натовари максимално, а от там  и да се стигне до голяма средна консумация. Другата предпазна мярка е да се играе винаги с вертикална синхронизация или с другата разновидност - адаптивна. Така консумацията ще е възможно най-ниска - и на видеокарта и на процесор. 

Ето едно набързо направено клипче, където най-отдолу съм показал консумацията на видеокарата при Fallout 4, където видеото се товари на 100% към края на клипчето. 208 вата е максимума, а настройките ми за клок са следните:

2016-12-25_180641.jpg

Тоест, тук съм задал дори по-високо напрежение от нормалното. 

Консумацията на клокнат i7 6700K  при напрежение 1.32 волта, достига 70 вата максимум или общо аз засякох пикова консумация от около 270 вата на процесор+видеокарта.  За другите компоненти да сложим още 50 вата, щото имам 5 хард диска, 3 работещи вентилатора и две плочки РАМ, които също са клокнати с вдигнато напрежение. Максимум 320 вата. Дори захранването да е с две линии, то пак ще разпредели тая консумация. На практика и доста маломощно захранване е достатъчно, но проблемът е, как работи топва захранване с подобни мощности, защото повечето захранвания от среден клас, са безшумни до 300 вата консумация. А и не е добре захранването да работи близо до максималните си показатели. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор
преди 9 минути, bildera_ написа:

GTX 760  е с консумация 170 вата според сайта на NVIDIA. GTX 970  е по-икономична при еднакви условия. За да достигне 220  W консумация тая GTX970,  ще и трябва як клок. При нормални условия няма такива работи.  Колкото и да е скапано захранването, все ще предостави 350 вата за  системата или 220 вата за видеокартата. i5 4440  е слаб процесор за тая видеокарта и в много случаи той няма да и позволи да се натовари максимално, а от там  и да се стигне до голяма средна консумация. Другата предпазна мярка е да се играе винаги с вертикална синхронизация или с другата разновидност - адаптивна. Така консумацията ще е възможно най-ниска - и на видеокарта и на процесор. 

Ето едно набързо направено клипче, където най-отдолу съм показал консумацията на видеокарата при Fallout 4, където видеото се товари на 100% към края на клипчето. 185 вата е максимума, а настройките ми за клок са следните:

2016-12-25_180641.jpg

Тоест, тук съм задал дори по-високо напрежение от нормалното. 

Не разбрах само, ти с gtx970 ли си? И кой е минимума за процесор за тази видео карта? Това значи ли, че с моя процесор няма да мога да постигна такива резултати в фпс-а, като на това клипче, защото гледам процесора в клипа е по-слаб от моя и по-стар модел?

От исказаното може ли да се обобщи, че е по-добре да си остана със сегашната кинфигурация и евентуално да си клокна gtx760?

преди 7 минути, Атанас Славов написа:

Не разбрах само, ти с gtx970 ли си? И кой е минимума за процесор за тази видео карта? Това значи ли, че с моя процесор няма да мога да постигна такива резултати в фпс-а, като на това клипче, защото гледам процесора в клипа е по-слаб от моя и по-стар модел?

От исказаното може ли да се обобщи, че е по-добре да си остана със сегашната кинфигурация и евентуално да си клокна gtx760?

Не, аз казах, че I5 4440  ще даде по-ниска средна консумация на видеокартата. Все пак максималната консумация на видеокартата ще е налична. Dying Light  си иска и як процесор с 8 нишки Там процесорът ти ще ограничава видеокартата, но не е болка за умиране. Говоря, ако си задал дистанцията на видимост на макс. Ако я намалиш, ще разтовариш и процесора при тая игра. 

Дори клокната GTX760  е много далече от неклокната GTX970. Може би два пъти по-малко кадри дава, та не си струва да я задържаш. Друг е въпросът, че GTX970  е изгодна, но на цена под 400 лева на старо. Иначе вземаш RX470  за 420.

преди 9 минути, Атанас Славов написа:

Не разбрах само, ти с gtx970 ли си? И кой е минимума за процесор за тази видео карта?

Не е коректно такова понятие като " минимум процесор за дадена видеокарта". Това е така, защото процесорът няма нищо общо с видеокартата, когато участва при изобразяването на игрите. Все едно с каква видеокарта си, процесорът ще я ограничава еднакво при намалени детайли и резолюция. Тоест, ако търсиш с твоя процесор 60  fps  при Project Cars  да кажем, няма да имаш такива, а не повече от 45-50  fps  като минимални fps. Тоест, каквато и видеокарта да поставиш, то винаги тия минимални кадри, зависещи от процесора,, ще са си 45-50, та ако ще да пуснаш играта на Lоw  при 640х480 резолюция.  В зависимост от играта обаче, си имаш и различни минимални кадри, зависещи от процесора. Но всяка игра си има настройки, които могат да елиминират влиянието на процесора. Поне по-новите игри. Тоест, намалявайки дадена настройка за графиката, получаваш и повече фпс заради намаленото влияние на процесора. 

Ето за това няма как да се каже, тоя процесор е подходящ, другия не. Подходящ за какво? За 30  fps  става и Пентиум, но проблемът там ще дойде, ако се ползва с много по-бърза видеокарта, която може да предостави да кажем 60  fps. Заради слабия процесор ще има дроп в кадрите и накъсана картина понякога. 

В момента единствено клокнат i7 6700K  е достатъчен за всички игри да се играят с минимални 60  fps. Всеки друг процесор под него се дъни при определени условия и игри. Та на въпросът ти - единствено i7 6700K  е напълно достатъчен за всички игри и 60  fps. Вече за повече fps  не е създаден все още процесор. Ако искаш да играеш примерно Project Cars  с максимални детайли и 120  fps, няма да стане с нито един съществуващ в момента процесор.

• Автор

Аха, ясно. Благодаря много за изчерпателното обяснение. Сега ми станаха някои неща ясни. И да, мисля видео картата да е на старо, пък дано да е на късмет. Държа да е Nvidia и то до този ценови диапазон 400-500 лева. Олекна ми, че няма да е задължително ново захранване, тъй като почти сигурно е, че няма да се прави овърклок на картата.

преди 8 минути, Атанас Славов написа:

Аха, ясно. Благодаря много за изчерпателното обяснение. Сега ми станаха някои неща ясни. И да, мисля видео картата да е на старо, пък дано да е на късмет. Държа да е Nvidia и то до този ценови диапазон 400-500 лева. Олекна ми, че няма да е задължително ново захранване, тъй като почти сигурно е, че няма да се прави овърклок на картата.

Аз пак ти казвам. За тия пари има нова RX470  и дори RX480 4GB. GTX970  на старо си заслужава, но на цена под 400 лева. Казвам го, щото и аз мисля да продавам моята видеоакрта, но не сега. Тя е MSI GTX970 Gaming 4G. А за клока се замисли. Клокната GTX970, ако вземеш такава, вече е равна на GTX980. И разликата е осезаема. GB  GTX970  се клоква най-много. Има обаче един недостатък. Вентилаторите на първите версии не могат да се изключват при ниски натоварвания, за разлика примерно от карти като MSI  и Asus. 

• Автор
преди 3 минути, bildera_ написа:

Аз пак ти казвам. За тия пари има нова RX470  и дори RX480 4GB. GTX970  на старо си заслужава, но на цена под 400 лева. Казвам го, щото и аз мисля да продавам моята видеоакрта, но не сега. Тя е MSI GTX970 Gaming 4G. А за клока се замисли. Клокната GTX970, ако вземеш такава, вече е равна на GTX980. И разликата е осезаема. GB  GTX970  се клоква най-много. Има обаче един недостатък. Вентилаторите на първите версии не могат да се изключват при ниски натоварвания, за разлика примерно от карти като MSI  и Asus. 

Да, гледал съм ги и AMD картите, но.. нали знаеш :D Не искаме да предаваме марката :D Иначе за сега наистина няма оферта за под 400 лева gtx 970 и то да е gigabyte. Ще го мислим има още малко време. За да потвърдя, от първия ти коментар дори и при клок ще ми стигне това захранване така ли?

преди 29 минути, Атанас Славов написа:

Да, гледал съм ги и AMD картите, но.. нали знаеш :D Не искаме да предаваме марката :D Иначе за сега наистина няма оферта за под 400 лева gtx 970 и то да е gigabyte. Ще го мислим има още малко време. За да потвърдя, от първия ти коментар дори и при клок ще ми стигне това захранване така ли?

20 А на линия. Ще ти трябва и преход за втория 8 пинов захранващ кабел. Максималната мощност на захранването ти е 360 вата от 12 V-вите линии и би трябвало да стигне дори след клок. 

• Автор
преди 2 минути, bildera_ написа:

Ще ти трябва и преход за втория 8 пинов захранващ кабел. 

Смисъл? Сега моята gtx 760 като гледам е свързана с две кабелчета 6 и 8 пинови или греша?

току-що, Атанас Славов написа:

Смисъл? Сега моята gtx 760 като гледам е свързана с две кабелчета 6 и 8 пинови или греша?

Ами значи имаш. Защото гледам захранването ти е само с един 6 пинов кабел. 

• Автор

Беше преди 2 години и не се сещам много добре, но май ми липсваше наистина 8 пиновия и добавих преход :) Както и да е. Сега дето ми спомена за rx470 и rx480, започнах да гледам ревюта дори и на български и леко се закачих. Наистина не са лоши карти. И сякаш се вписват в класа с gtx970.

В момента най-добрата оферта откъм цена/скорост е да вземеш 470 и да и извадиш душата. С малки изключения на тежко зелени игри,които каквото и да ги правиш ще вървят по-добре на Нвидиа.

• Автор
преди 6 минути, Tommygun написа:

В момента най-добрата оферта откъм цена/скорост е да вземеш 470 и да и извадиш душата. С малки изключения на тежко зелени игри,които каквото и да ги правиш ще вървят по-добре на Нвидиа.

470 4 GB ли, защото 8цата идва над бюджета?

• Автор

Ясно! Ами както казах остава малко време ще се мисли, но въпреки това нещата клонят към gtx970 втора ръка. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.