Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Опел Инсигния

Featured Replies

Здравейте, 

карам Опел Инсигния 2.0 CDTI 163 коня, 2009г. 

При прибиране от Пловдив към София ми се случи следното на магистралата - воланът и педалът на газта започнаха осезаемо да вибрират, проверих да не е някоя мека гума, но не беше. Скоростта в този момент беше около 130-140 км/ч, след което намалих и върнах на 5-та предавка, където за минута проблемът изчезна, но отново се появи. Продължих да намалявам скоростта, но вибрациите продължиха, започна да се чува странно тракане/тропане в двигателя и след няколко минути движение със 100, стрелката на оборотите взе да играе и изведнъж падна на нула, а колата изгасна в движение. След случката не запали въобще. Отклоних я по инерция в аварийното и усетих, че за момент скоростният лост беше яко заял. След това, при опит за запалване, въобще не превърта, а само се чува леко тракване (случвало ми се е преди да чуя този звук на развален стартер, но на друга кола). Свети на контакт и жълтата лампа за двигателя (нетипично). Въпросното тракане се е случвало и преди, но само когато изключа от скорост на светофар например и то не толкова силно. Тогава го игнорирах, защото всички ме съветваха, че това е нормално за дизелов двигател. Колата е на 218 000 километра. 

Тъй като от дотук консултираното, причините може да са много, има ли някой някаква по-конкретна идея на какво може да се дължи проблемът? До момента чух демпфер, маховик, съединител (странно е да не пали, ако е само това...), възможно е да е от горивен филтър, т.к. не е сменян доста време, както и свещи или дюзи. :(

Много бих бил благодарен за някои идеи за евентуална причина, за да мога да се насоча към по-специализиран сервиз (т.к. съм доста разочарован от Generous Auto). 

Благодаря! Весели празници! :)

• Отговори 57
  • Прегледи 51,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Че няма ли сервиз? И как така педала на газта ще вибрира, след като е електронен? Извинявам се, писах само в тая тема, защото прочетох, как педала на газта вибрирал. Ами той няма никаква обратна връзка с каквото и да било. И не мисля, че тая тема е за форум, освен ако целта е да почнат разни заяждания - старо срещу ново, каквито имаше тия дни в тоя форум.

За съеднителя не е дори и да е заминал двигателя ще запали. Колата обслужвана ли е ? Сменяно ли е маслото филтрите, писал си че горивния филтър не е сменен. Може да се е задръстил яко и да не минава гориво през него. Колата е дръпнала горивото по системата след филтъра и вече няма гориво. Това също е вариант. Развий трабичката за горивото на първия цилиндър. И завърти на стартер да видиш дали ще излиза гориво. Ако излиза гориво значи не е това. Пробвай това, ако излизе гориво на сервиз ако не филтъра сменяш и обезвъздушаваш системата. Друго то което може да е вариант при тази скорост е да си издухал гарнитурата, случвало ми се е. Както си карах със 150км изгасна и не запали. Имаше гориво върти колата но не пали. 2/3 дена се чудихме какво и има. Докато не сипахме вода и потечи като лейка от сякъде :D 

преди 16 минути, JoRkA написа:

И завърти на стартер да видиш дали ще излиза гориво. Ако излиза гориво значи не е това.

преди 1 час, Атанас Тодоров написа:

След това, при опит за запалване, въобще не превърта, а само се чува леко тракване (случвало ми се е преди да чуя този звук на развален стартер, но на друга кола)

Не съм прочел правилно :D Щом не върти двигателя, не се чуди. Вероятно е блокирал двигателя. То така можем са да гадаем де. Ходи във някой сервиз и да я видят :)

Редактирано от JoRkA (преглед на промените)

Нямам идея дали е с ремък или верига, но аз на моето Поло преди години късах ангренажен ремък на магистралата и симптомите бяха абсолютно същите като това, което е описано. 

Води я на сервиз. 

преди 2 минути, ostavime написа:

Нямам идея дали е с ремък или верига, но аз на моето Поло преди години късах ангренажен ремък на магистралата и симптомите бяха абсолютно същите като това, което е описано. 

Аз кога скъсах шпилка на обтегача на ангренажния ремък даже и звук не чух. Голф 4 1.9 TDI Двигателя изгуби мощност и изгасна. Стартера въртеше много леко даже.
Клапаните бяха като бастуни като му отворихме главата.

Да де, стартера си върти, но без никакво усилие към нищо. Не знам, дано да не е това. Моето Поло беше бензиново. Все пак тоя Орел е много по-нов и може да са 100 неща по двигателя, от където очевидно е проблема. Но човека говори и за скорости, за педал, че не пали, че не върти... сервиз му е майката. 

преди 21 минути, ostavime написа:

сервиз му е майката. 

Така е може само да предполагаме. Може и някой датчик да му се е откачил. Тия новите кошници са пълни с кабелаци.

преди 2 минути, JoRkA написа:

Така е може само да предполагаме. Може и някой датчик да му се е откачил. Тия новите кошници са пълни с кабелаци.

Заради един датчик даже и да не завърти ? 

Възможно е то може и стартера да не върти. Това което чува не се знае от какво е. На стартера също има няколко датчика. Единия знам че като запали да не продължава да върти дори и да държиш ключа. За другите не знам. Но и това може да е причина. Просто най-добре във сервиз да я закачат да пуснат една диагностика не е скъпо. И всичко ще си излезе. А ние тук можем само да гадаем. Така и не каза от къде е къде е колата в момента. Може да му препоръчаме и сервиз :)

преди 2 часа, Атанас Тодоров написа:

. Въпросното тракане се е случвало и преди, но само когато изключа от скорост на светофар например и то не толкова силно. Тогава го игнорирах, защото всички ме съветваха, че това е нормално за дизелов двигател. Колата е на 218 000 километра.

Затова се правят редовно диагностики на автомобила 

току-що, JoRkA написа:

Възможно е то може и стартера да не върти. Това което чува не се знае от какво е. На стартера също има няколко датчика. Единия знам че като запали да не продължава да върти дори и да държиш ключа. За другите не знам. Но и това може да е причина. Просто най-добре във сервиз да я закачат да пуснат една диагностика не е скъпо. И всичко ще си излезе. А ние тук можем само да гадаем. Така и не каза от къде е къде е колата в момента. Може да му препоръчаме и сервиз :)

За компютърна диагностика се изисква колата да е запалена.

преди 16 минути, niki292002 написа:

За компютърна диагностика се изисква колата да е запалена.

Ако колата е дала грешка тя ще излезе. И без да я палят. Просто се записва. Ако няма записана грешка тогас вече трябва да я запалят.

За такава нова кола само сервиз.

Щом ти свети жълтата лампа с двигателя я закачете на диагностика и ще си каже какво има, иначе само ще си гадаем.

.................. Тогава го игнорирах, защото всички ме съветваха, че това е нормално за дизелов двигател. Колата е на 218 000 километра............. Не знам кой те е съветвал подобна глупост, но при колата няма тракане и тропане. Ако има това значи сериозен проблем.  Не искам да те плаша, но със сигурност отиваш на основен ремонт.

Не върти, сто про след като я закачиш ше излезе датчик някой. Я на вал, я на кутия. Имал съм подобен проблем с F10, различни марки верно, ама все кола е.

преди 11 минути, Silvering написа:

Не върти, сто про след като я закачиш ше излезе датчик някой. Я на вал, я на кутия. Имал съм подобен проблем с F10, различни марки верно, ама все кола е.

Бая датчик ще излезе, щом се чува включването на стартера пък двигателя не може да превърти... Съжалявам,но и моята прогноза клони към основен ремонт.

преди 5 часа, Атанас Тодоров написа:

Здравейте, 

карам Опел Инсигния 2.0 CDTI 163 коня, 2009г. 

При прибиране от Пловдив към София ми се случи следното на магистралата - воланът и педалът на газта започнаха осезаемо да вибрират, проверих да не е някоя мека гума, но не беше. Скоростта в този момент беше около 130-140 км/ч,

Може и да имам идея, на поради това:  "Скоростта в този момент беше около 130-140 км/ч,"  на такива не помагам, че ако ще да "ритат"!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 9 минути, Кумчо вълчооо написа:

Може и да имам идея, на поради това:  "Скоростта в този момент беше около 130-140 км/ч,"  на такива не помагам, че ако ще да "ритат"!

Какво и е на скоростта бе Кумчо, човека се движи по магистрала...

преди 21 минути, Кумчо вълчооо написа:

Скоростта си е напълно нормална. Проблема е, че постващия е игнорирал проблема дълго време и в един момента се е стигнало до този момент. Без да гадая отсега мога да кажа, че ще изгори с около 2500-4000 лева за ремонт.

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Без да гадая отсега мога да кажа, че ще изгори с около 2500-4000 лева за ремонт.

Емо, стига с тези предположения на сляпо. На този въпрос даже и професионалист не би посмял да каже цена преди да е погледнал колата от първа ръка.

На мен дизеловото ми беемве като глътна директно вода през въздухопровода (воден стълб ) и изгасна на момента и стартета се държеше по абсолютно същия начин знаеш ли колко мисли ми минаха през главата ?
Криви биели, усукан колянов вал ...
Изкараха му дюзите, издухаха  водата от цилиндрите и мотора мърка.

преди 10 минути, BMW Маниак написа:

Емо, стига с тези предположения на сляпо. На този въпрос даже и професионалист не би посмял да каже цена преди да е погледнал колата от първа ръка.

На мен дизеловото ми беемве като глътна директно вода през въздухопровода (воден стълб ) и изгасна на момента и стартета се държеше по абсолютно същия начин знаеш ли колко мисли ми минаха през главата ?
Криви биели, усукан колянов вал ...
Изкараха му дюзите, издухаха  водата от цилиндрите и мотора мърка.

Добре, аз съм слепеца.Не знам ти да си си оставял колата до тропа и да хлопа и да и светят предупредителни индикатори. Гарантирам, че нещата са стигнали до критичната точка. Още повече, че проблема се е повтарял многократно.

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Скоростта си е напълно нормална. Проблема е, че постващия е игнорирал проблема дълго време и в един момента се е стигнало до този момент. Без да гадая отсега мога да кажа, че ще изгори с около 2500-4000 лева за ремонт.

И аз съм на мнението на емо. Ще се харчат пари и то няма да са малко. Шум в моторното отделение не е на добре, особено ако след някой друг изминат километър с тракане и вибрации да изгасне мотора, да не иска да завърти и да е блокирал лоста за скоростите. Това ме навежда на мисълта, че все пак мотора е на ред. Просто е затегнал заради срината скоростна кутия или съединител. По вероятно да е съединител, защото не може да отцепи мотора от кутията.  Дано поне при изгасена кола влизат скоростите и да изключват. Опитай всяка скорост и бутай колата. Ако влизат и излизат може да се разминеш само с комплект съединител.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Добре, аз съм слепеца.Не знам ти да си си оставял колата до тропа и да хлопа и да и светят предупредителни индикатори. Гарантирам, че нещата са стигнали до критичната точка. Още повече, че проблема се е повтарял многократно.

Гадаеш на сляпо. На мен на сеата ми се появи едно чукане на 45 000км и така го карах до 75 000. Оказа се демферен маховик. През това време винаги кога върнех газта се чуваше въпросното чукане. През това време даже веднъж извън града ми отказаха четните скорости. Превключваше само на нечетни 1-3-5-7 и се оправи но чукането остана. На 75 000 почна да чука дори и на място и имах чувството че нещо щеше да излезе от кожуха на съединителя.
Чак тогава реших да я отворя.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Гадаеш на сляпо. На мен на сеата ми се появи едно чукане на 45 000км и така го карах до 75 000. Оказа се демферен маховик. През това време винаги кога върнех газта се чуваше въпросното чукане. През това време даже веднъж извън града ми отказаха четните скорости. Превключваше само на нечетни 1-3-5-7 и се оправи но чукането остана. На 75 000 почна да чука дори и на място и имах чувството че нещо щеше да излезе от кожуха на съединителя.
Чак тогава реших да я отворя.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.