Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 35 минути, miro20 написа:

Да. Това правя. Защото както казах - това е коректно да се сравнява. Ти въобще запознат ли си със случая Сенцов ?

Запознат съм със случая Скрипал и Кашоти къде едното в най лошия случай е опит за убийство недоказано категорично на този етап а другото си е доказано убийство за което никакви реакции освен мъмрене.
Ако се беше случило в някое руско посолство не ми се мислеше как нямаше да ти затворим устата тука, ... опсс клавиатурата.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 7 минути, BMW Маниак написа:

Ако се беше случило в някое руско посолство не ми се мислеше

Ако се беше случило, смятай, че половината западен свят щеше да скъса буквално дипломатически отношения с Русия. А Миро щеше да заработи бая парици.:biggrin:

току-що, Agentpat™ написа:

А Миро щеше да заработи бая парици.

Щеше да уреди и наследниците до девето коляно. Ама де този късмет!

https://ria.ru/world/20181024/1531390648.html

Изпратили бомби на обама, килърито и сопол ... пардон, сорос. Кой ли е виновен? Е, сега тъпи въпроси ... знае се кой, няма нужда от доказателства, те са секретни. Учудва ме само, че още не са обвинили Русия, нали досега дори и за ураганите им беше виновна.

А Путин пак ще се среща с Тръмпи. Защо? Ами да си говорят за изборите в сащ и скрипал. Нищо ново. Изобщо се чудя защо руснаците се занимават с тия, те явно не желаят да чуят друго мнение или някакви си доказателства, това не съвпада с тяхната демокрация.

Имат късмет, че президент не Шойгу, защото досега май щяха да са "издухали супата".

преди 4 часа, miro20 написа:
преди 20 часа, karadzha написа:

Най-голямата ти лъжа е, че нямаш казана лъжа.

АМи нямам. Това за семействата и децата че не го знаеш , си е твой проблем. Питай някой по възрастен да ти каже. :)

Ами аз съм на 54, колко по-голям да питам, бе абдал. А лъжите ти станаха много, но тая за семействата и децата ти е от най-големите, редом с тая, че нямаш казана лъжа. И нали си по доказателствата – докажи документирано, че си прав:)

Това, че ме караш да питам по-големи от мене, също е вид лъжа. Много добре знаеш, че съм достатъчно възрастен да знам тия неща.

преди 28 минути, karadzha написа:

А лъжите ти станаха много, но тая за семействата и децата ти е от най-големите

Сега сигурно рови като изоглавен из нета, само и само да намери някакво доказателство, но нъцки. В краен случай ще алармира работодателя си, да му намери той нещичко, с което да се измъкне от ситуацията.:lol6:

преди 1 час, Agentpat™ написа:
преди 1 час, karadzha написа:

А лъжите ти станаха много, но тая за семействата и децата ти е от най-големите

Сега сигурно рови като изоглавен из нета, само и само да намери някакво доказателство, но нъцки. В краен случай ще алармира работодателя си, да му намери той нещичко, с което да се измъкне от ситуацията.:lol6:

Да, първо лъже, после маже:lol6:

Цитат

11.11.2018 – началото на големите промени

Крайният резултат от срещата на Болтън с Путин, и пак на Болтън с Патрушев вече може да се отчете: среща на 11.11.2018. (Среща на Путин-Тръмп, разбира се).

Срещата е със значение много по-голямо от предишните, които имаха предварително-опознавателен характер.

Защо мисля така?

Първо, защо е “възможна”, а не “сигурна”?
Защото все още не е известно (въпреки, че е много вероятно) дали Доналд Тръмп ще спечели междинните избори и ще стане най-после Президент на САЩ. Президент наистина с достатъчно мнозинство в Конгреса, което да му позволи да проведе най-после планираната местна и световна политика.
Именно затова срещата е определена като възможна за 11.11.2018. Това е точно 5 дни след 06.11.2018, когато вече ще е ясен резултатът от т.н.primariesprimary elections (предварителни партийни избори).

Вариантите са 2:

1. Демократите печелят или поне удържат досегашните си позиции.
Това е по-слабата вероятност, но сме длъжни да я отчетем – всичко е възможно.
В такъв случай Доналд Тръмп ще продължи да се бори с глобалните банкстери, с колективните либерални “клинтъноиди”. Те на свой ред със зъби и нокти ще се борят на живот и смърт. Ако може и трябва – и от отвъдното. За клинтъноидите съхраняване на досегашния модел – либерална идеология (това е фактически религия, ако не знаете), власт на банкстерите, на Федералната резервна система като световна монетарна система и за световната доминация на долара като международна валута със (само) военно покритие е въпрос наистина на живот и смърт.
В такъв случай Тръмп ще продължи да бъде Президент повече на думи, на хартия и само за някои неща в САЩ и може би в някои точки на света. Борбата му продължава с неизвестен край.
Като казваме “борбата му”, имаме предвид, разбира се, не лично неговата, на Тръмп като физическо лице и даже не на Тръмп като Президент на САЩ, а по-скоро като олицетворението на изолационизма като системен антидот и диаметрален полюс – антилиберализъм.
Тоест, той не е сам в тази си борба и това далеч не е само неговата борба.
В този случай среща с Путин на 11.11.2018 може и да има, но е по-вероятно да няма, защото няма да има предмет на срещата по същество.

2. Тръмп (както се очаква засега) в лицето на републиканците печели и увеличава снопа от юздите и лостовете за управление на институциите на САЩ, които по съвместителство в повечето случаи са и глобални по функционалното си значение.
В такъв случай среща с Путин на 11.11.2018 със сигурност ще има, защото вече ще има за какво. Даже е добре известен предмета, характера на срещата. За запознатите не е тайна даже и списъка с основните въпроси за обсъждане. В случая думата “обсъждане” по-скоро трябва да се възприема повече като евфемизъм със значението на “инструкции” и “нареждания”, отколкото като дружеска и взаимно-уважителна беседа.

Защо така “грубо”? 
Защото това, което има да прави Тръмп в случай, че победи на 06.11.2018, е много, трудно, глобално по значение и времето за това е твърде малко. Няма нито време, нито възможности за дипломатически глезотии. В ръцете на противниците все още е управлението като минимум на глобалните пазари и най-малкото, което те със сигурност ще предизвикат, е срив на пазарите или в навечерието на изборите, или тогава и след изборите, докато получат глобален хаос на световните борси.
Хаос колкото повече и по-голям – толкова по-добре (за тях). Ние с вас и подобните на нас сме само съчките в тази клада, която те смятат да запалят.

В тази ситуация Доналд Тръмп трябва колкото се може по-бързо и безжалостно да построи, или, по-скоро, да преустрои сегашното устройство на света от гледна точка на изолационизма – а именно – разпределение на регионалните отговорности с регионални отговорници, в случай, че годни за такива има.
И точно това е целта на срещата 11.11.2018:

Е ли Путин годен за “регионален отговорник” както за Русия, така и за “региона”, за който се говори, че ще влиза и Източна Европа и Турция?

Ако каже, че е, ще трябва да поеме и да приеме списък от задачи, първата от която е (чисто функционално изискване) – ликвидация (политическа или физическа – да си решава сам) на либералния блок и агентурата на либералите в Русия. Тоест – на Медведев и на икономическия блок в правителството. След това (или едновременно с това) в медиите, в НПО, в образованието, в бизнеса, в останалите институции. Либералните клинтъноиди са в списъка за изтребление. Не само в Русия.

Успоредно с това ще последват срещи със същото съдържание с Меркел, с Ердоган, с Порошенко…всъщност, с Порошенко едва ли ще има среща – него просто ще го сменят като виден “клинтъноид”, заедно с целия либерален блок от сегашното управление на Украйна. Може да го привикат във Вашингтон (но този път няма да му дадат да се снима даже с восъчните кукли), за да поговори с някой помощник на заместник по дадения департамент, където ще му връчат списък със задачи за по-малко от половин минута и…свободен!

Ако Путин каже (или покаже), че не е готов (годен) за “регионален отговорник”, или не го каже/покаже достатъчно убедително, че е, тогава САЩ със свои инструменти ще ликвидират либералния блок от управлението на Русия заедно с Путин. И ще мислят бързо и оперативно за негов приемник, който ще монтират именно те. Понеже условията изискват това да е бързо (броени месеци), няма да има време за глезотии като упойки, обезболяващи, подготовки и реанимации. Покрай сухото ще гори и суровото (с всички произтичащи болезнени усещания за масите) и напред с рогата към целта. Целта оправдава средствата, а цената ще си я плати Русия, как иначе.

Задачата на Тръмп наистина е изключително сериозна. Нещо като антикризисен директор на банкрутирало предприятие, което обаче трябва да бъде спасено от закриване. Само че – умножено хиляди пъти.

Без да реши въпросите с “клинтъноидите” като агентури в Европа и Евразия той не може да отиде на главната среща и да реши главния въпрос: Китай.

Може и да греша, разбира се.
Скоро ще разберем.

Автор: Д-р Пламен Пасков

преди 11 часа, karadzha написа:

Ами аз съм на 54, колко по-голям да питам, бе абдал. А лъжите ти станаха много, но тая за семействата и децата ти е от най-големите, редом с тая, че нямаш казана лъжа. И нали си по доказателствата – докажи документирано, че си прав:)

Това, че ме караш да питам по-големи от мене, също е вид лъжа. Много добре знаеш, че съм достатъчно възрастен да знам тия неща.

Или лъжеш или се заяждаш. Или и двете. Само малък пример. Преди соца би рябвало да помниш от твоите баби и дядовци, колко са били . Т.е. тогава са били по 5-6 деца. През соца масово са едно  две.

Какво още  ти трябва , не знам :)

преди 11 часа, Agentpat™ написа:

преди 9 часа, karadzha написа:

Да, първо лъже, после маже:lol6:

Както си и мислех - тролите си и се заяждате за "спорта" . :)

айде по баираааа...

преди 22 часа, miro20 написа:

това е може би само случая Сенцов, който умира в руския зандан. А спрямо него случай, мисля няма въведени санкции. 

Миро за терориста Сенцов ли става дума ? Или просто съвпадение на имената? Тоя още май не е умрял !!!
https://dnes.dir.bg/svyat/izlezhavashtiyat-20-godishna-prisada-oleg-sentsov-poluchi-nagradata-saharov

преди 7 часа, Lumberman написа:

Във втората половина на текста ( от "Защо така грубо ?" нататък вкл. ) , уважаваният в определена степен от мен г-н Пасков , само малко се е пообъркал и увлякъл ! :)

Простичко да запитам , без да искам отговор : " Кой е тук "Началника" ? Тръмп или Путин ? " . :nono:

Според г-н Пасков , както го е писал - Тръмп е "Началникът" , т.е. той е който казва : " АЗ казах ! " ......:)

Ако питате мен Историческото Развитие е "Началникът" , този който определя задачите ! А то дава всички положителни , както материални , така и духовни тенденции в полза на Русия .

Известно е , че който владее тенденциите , той владее бъдещето .

Нещо повече ! Днес в Русия има и Субект , който да решава поставените задачи , който да реализира тенденциите в практика ! И макар задачите да не са никак лесни - Прави го ! :nono:

Всичко това може да изглежда твърде сложно , но вярвам че г-н Пасков има капацитета да го разбере и да поправи втората си част от текста - т.е. Тръмп да си гледа държавата , която вече е с ясно очертаващи се тенденции на затихване . И с по-малко претенции към света , по-малко да се бърка в работите на другите .....Друг е въпросът Тръмп като Субект на САЩ , дали ще успее да се справи , да реши поставените му от Историческото Развитие задачи . Дано да успее - никак не са лесни и неговите задачи .....! :)

Казано на кратко . Историческото Развитие казва : " АЗ казах ! А пък вие ако не искате - Апокалипсис ! "

преди 8 часа, miro20 написа:

Или лъжеш или се заяждаш. Или и двете. Само малък пример. Преди соца би рябвало да помниш от твоите баби и дядовци, колко са били . Т.е. тогава са били по 5-6 деца. През соца масово са едно  две.

Какво още  ти трябва , не знам :)

Майка, лека ѝ пръст, са били 9 деца. Но това няма нищо общо със соца, ама ти си способен и под вола теле да намериш. И къде са ти доказателствата, серсемино. Нямаш, ама си лаеш. Гледам, сега масово се раждат не по едно-две деца, а по три и нагоре, само че от циганките. И въпреки това пак намаляваме като население.

преди 9 часа, M.Николов написа:

Пък уж руските олигарси си изнасяли парите, имането, децата, жената, барабар с прането на запад.

преди 1 час, karadzha написа:

Майка, лека ѝ пръст, са били 9 деца. Но това няма нищо общо със соца, ама ти си способен и под вола теле да намериш. И къде са ти доказателствата, серсемино. Нямаш, ама си лаеш. Гледам, сега масово се раждат не по едно-две деца,

Е как да няма. Именно през соца се утвърди "клетката на социалистическото общество" да е с едно-две деца.За разлика от преди . 

Благодаря ти че потвърди това което казах :)  И се видя кой е "серсемина " :)

преди 4 часа, BMW Маниак написа:

Миро за терориста Сенцов ли става дума ? Или просто съвпадение на имената? Тоя още май не е умрял !!!
https://dnes.dir.bg/svyat/izlezhavashtiyat-20-godishna-prisada-oleg-sentsov-poluchi-nagradata-saharov

Да. Точно така. Става дума за носителя на наградата "Сахаров", и зад който са всички световни организации и държави, призоваващи нееднократно  за неговото освобождаване заради зифабрикуваното дело от рашистите.

т.е. както Хашаги, единствено за тези които го тормозят е "терорист"

Дават някаква измислена награда на терорист? Някой изобщо впечатлява ли се от лицемерието на Европа? Европа, която заедно със САЩ закри Либия и почти успя със Сирия. Инжектира терористи, които после си прибира, за да изнасилват и убиват европейските деца. Да дадат и на Ал Нусра тази награда.

Всъщност Сахаров е една отрепка, предател и пишман писател, каквато е и наградата носеща неговото име.

преди 1 час, miro20 написа:

Е как да няма. Именно през соца се утвърди "клетката на социалистическото общество" да е с едно-две деца.За разлика от преди . 

Въртя сука и пак плочата отначало. Чети https://bg.wikipedia.org/wiki/Данни_за_демографските_показатели_на_България

Не знам на колко си години ама по-мое време много рядко имаше семейства с по-едно дете. Пък спомените са ми със сигурност не са от твоите детски години. 

Тука някои като тебе плещят и пишат за неща , които са прочели - не са видели! Освен ако под соц имат предвид само 1985-1989 :D  

...........

Ха-ха-ха!

Остава да кажеш, че като съм създал и отгледал три деца, значи съм нарушил законите на социализма!

Напротив, както писах преди това, получихме тристайно жилище, а съпругата ми получи държавна награда - "Медал за многодетна майка" и разни други облаги, като безплати пътувания и др.

IMG_20180319_120608_5CS.jpg

Ха-ха-ха!
Остава да кажеш, че като съм създал и отгледал три деца, значи съм нарушил законите на социализма!

Направо си се разминал с Белене.

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
преди 46 минути, nikssi написа:

Тука някои като тебе плещят и пишат за неща , които са прочели - не са видели!

Напротив. Тук всякакви си плещят неща които нито са видели, нито чули.

преди 24 минути, dedidi написа:

Спекуираш. Тогава всяка циганка трябва да получи медал ли кво  ?

А сериозно казано - именно заради тази цоциалистическа политика търпим плодовете на демографската криза.Тези неща не са заложени от вчера или днес.

Това е характерен проблем и на държави в Европа. Германия също е в демографска криза, и също заради тази тенденция за 1,2 деца.

Това по никакъв начин не отрича думите ми какво бе преди соца, и какво  се наложи при него.

Факт ли е ? - Факт.

преди 33 минути, miro20 написа:

Напротив. Тук всякакви си плещят неща които нито са видели, нито чули.

Верно ли ? Чети - от страница 20 надолу. 

63.pdf

Държавата стимулираше раждането на трето дете. Не обратното. Пак чел , недочел. Лейката да вадя ли? 

преди 2 часа, miro20 написа:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 43 минути, nikssi написа:

Верно ли ? Чети - от страница 20 надолу. 

63.pdf

Държавата стимулираше раждането на трето дете. Не обратното. Пак чел , недочел. Лейката да вадя ли? 

Оооо Благодаря ти  ! Четем , четем :

Цитат

Данните на демографските изследвания след 1989 г.
показват тенденция към промяна на съществуващите репродуктивните модели
(1 – 2 деца в семейството)
в смисъл, че не само намалява вероятността за второ
дете, а изобщо за дете, а през последните години близо два пъти се увеличава
делът на жените без деца. 10

Значи както се казва /да оставим за момент тенденцията след '89-та  и за по малко от това /   - съществуващия модел до 1989 г е именно 1-2 деца,

Благодаря ти отново че доказа че съм прав  :)

След 20-та страница ако мога да те цитирам, се говори за приетите стимули , но са приети 1986, '87 г. т.е. дефакто в края на цоциализма .

Защо тогава се приемат , другари, такива мерки за "насърчаване на раждаемостта " ?? Ами именно защото ТЕНДЕНЦИИТЕ ДО ТОГАВА са били 1-2 деца, и  дори тъпите партийни ръководители са видели че това  НЕЕ добре за демографият ана държавата !

Благодаря отново другарю "никси" за въпросния документ :)

пп

Не ти ли омръзна всеки път когато "Вадиш лейката" , накрая ти и колегите ти тролченца да се оказвате поляти  и унижени със собствените фекалии ?? :laughing5:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не ти ли омръзна всеки път когато "Вадиш лейката" , накрая ти и колегите ти тролченца да се оказвате поляти  и унижени със собствените фекалии ?? :laughing5:

Четеш на обратно и после се смееш на себе си. Не се ли усещаш? Дори това,което си цитирал , дори там не се усещаш.

Цитат

Майчинството продължава да стои в съзнанието на хората като “привилегия” в смисъл на предимство (макар от юридическа гледна точка двете понятия да не са синоними), но всъщност в годините на прехода то се превръща в период от живота на жената, наситен с несигурност, тревога за бъдещето и противоречиви чувства.

Данните на демографските изследвания след 1989 г. показват тенденция към промяна на съществуващите репродуктивните модели (1 – 2 деца в семейството) в смисъл, че не само намалява вероятността за второ дете, а изобщо за дете, а през последните години близо два пъти се увеличава делът на жените без деца. 

Говориш за клетки пък 

Цитат

Чл.37 Жената майка се ползува с особена закрила и грижи на държавата, на стопанските и обществените организации, като й се осигуряват отпуск преди и след раждане при запазване на трудовото й възнаграждение, безплатна акушерска и медицинска помощ, родилни домове, облекчаване на труда й, разширяване мрежата на детските заведения, на предприятията за комунални и битови услуги и за обществено хранене 

Сега как стои въпроса например с отпуските по време на майчинство? С деските градини, със здравеопазването (което вече хич го няма) ? Може да те питам по всеки текст ако искаш но не е мястото в тази тема. Всеки възрастен живял по-онова време ще ти каже ,че твърденията ти са пълна глупост. Имало едва ли не забрана за раждане на повече от едно , две деца... прочем ние сме три, сестра ми също има три деца. Направо сме за някой лагер а? Баси лейката куха си! 

Но все пак много се извъртя и темата е за САЩ и РФ.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 6 часа, nikssi написа:

Четеш на обратно и после се смееш на себе си. Не се ли усещаш? Дори това,което си цитирал , дори там не се усещаш.

Добре,добавил си предния аябзац за ролята на жената и т.н.  Е и ?

Сега как стои въпроса

Аз не ти сравнявам сега и преди. Затова съвсем умишлено сложих в скоба - "да оствим за момент тенденцията за намаляване ДОРИ на това което е до 1989г" и акценирах на абзаца - съществуващите репродуктивни модели за 1-2 деца

Модела бе такъв, и това тъвърдях .

Но все пак много се извъртя и темата е за САЩ и РФ.

Аз ли ? Когато се осрахте със собствените "аргументи" веднага се врътнахте а ? Ми то вие започнахте темата, и то неколкократно повтаряхте как "Миро лъжел" .

Сега подввихте унизено опашки :)

Тролченца мамини златни :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.