Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

EUobserver: Огромна манипулация помпа рейтинга на Румен Радев по модела на Джорджеску

„Информационната среда в България вече се оформя от сили, които никой не контролира или разследва, а изглежда и никой не бърза особено да ги разбере“, пише в свой коментар изданието. Румен Радев е натрупал 90 милиона гледания в TikTok чрез мрежи, чието поведение трудно може да се обясни с органична активност, става ясно от доклад за координирана предизборна манипулация в България, цитиран от EUobserver.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 849,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 час, laplandetza написа:

Пак те питам, проблем ли имаш в разбиране при четене. Всичко е ясно. Който иска бъдеще за България трябва да спре да гласува и се присаедини към хората, които искат промяна не само на политическата система, а и на икономо-финансовия български елит-или стават истински Национален Елит или се налага да бъдат ликвидирани !

Хубаво, ама ти обвини Радев в нещо конкретно, а сега се оказва че не можеш да се аргументираш. Чудя се изобщо имаш ли поне един читав аргумент против Радев?

Не трябвало да гласуваме. Да, ама в закона няма минимален праг на гласове за влизане в НС. Дори и само приятели и роднини на кандидатите да ги подкрепят, Парламент пак ще има и изборите ще се зачитат, демек твоята утопия отива по дяволите

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Хубаво, ама ти обвини Радев в нещо конкретно, а сега се оказва че не можеш да се аргументираш. Чудя се изобщо имаш ли поне един читав аргумент против Радев?

Не трябвало да гласуваме. Да, ама в закона няма минимален праг на гласове за влизане в НС. Дори и само приятели и роднини на кандидатите да ги подкрепят, Парламент пак ще има и изборите ще се зачитат, демек твоята утопия отива по дяволите

Слушай , ти си срам за избирателите на радеффф, толкова си обратното на острото, че свързваш радеффф като лидер на едни хора със специални потребности😁 По-добре не се показвай за да не губи страхливеца радеффф гласове.

преди 13 минути, БаалБек написа:

EUobserver: Огромна манипулация помпа рейтинга на Румен Радев по модела на Джорджеску

„Информационната среда в България вече се оформя от сили, които никой не контролира или разследва, а изглежда и никой не бърза особено да ги разбере“, пише в свой коментар изданието. Румен Радев е натрупал 90 милиона гледания в TikTok чрез мрежи, чието поведение трудно може да се обясни с органична активност, става ясно от доклад за координирана предизборна манипулация в България, цитиран от EUobserver.

алооууу ВиК ли е!? ......ей недодяланици, онези изкълченяци от пп-дб и герб имат медии, сайтове, вестници, радиостанции, имат тролски коптори, соросоидите и мутантите от пп-дб си имат Правителство!!, за какви честни изботи изобщо да говорим!?

преди 8 минути, БаалБек написа:

Странно ... връзката води до faktor.bg цитира се euobserver

Ама тука няма нищо подобно - EUobserver – Independent EU journalism

Проверявайте ги тези връзки.

ChatGPT

ChatGPT - Fact-Check GPT

ChatGPT ви помага да намирате отговори, да се вдъхновявате и да бъдете по-продуктивни.

image.png

Ти фейкомет ли си? Горкото тролче 😁

Румен Радев: Българите еднозначно заявиха, че нямат доверие на политическата класа. Нейното време свърши

Забавно ми е как, малки тиквички и прасенца ми обясняват, че не трябва да гласувам за Радев, защото видите ли и той щял да бъде същия като тези, за които те гласуват.

Но има една малка подробност, която не знам защо все пропускат.

А именно, факта, че техните техните господари вече ги видяхме, нагледахме им се повече от 15 години, в които България се превърна в завладяна държава.

Естествено, че ще избера да гласувам за Радев, защо дори математически шанса той да не е като господарите ви е минимум 50%, което си доста по-добре от шанса пак да гласувам за тикви и прасета и да получа още от същата завладяна държава!hush

преди 2 минути, M.Николов написа:

ясно, ти си от радевия електорат-много специалния с много специални потребности, не ,не бе като на пп-дб-електорат спецофффили , едни други ,на професора христов, електорат м-фактор 80 .

Лицемерието на прехода в една снимка. Защо Илияна Йотова е Венелина Гочева, и обратно

Лицемерието на прехода в една снимка. Защо Илияна Йотова е Венелина Гочева, и обратно

"Почетен знак на президента" за "24 часа".

Лицемерието на прехода в една снимка.

Едната се шегува, че е президент, другата се шегува, че е издател.

Две посредствени дами, изкачили върха на обществената пирамида не по стръмното, а с ВИП-асансьор.

Само в България Илияна Йотова може да се вреди за държавен глава без да е избрана, а Венелина Гочева да стане медийна императрица без да е създала или придобила по почтен път медиите си.

Йотова проби в политиката през покоите на Георги Първанов и това е публична тайна. Стигна до депутат, до евродепутат - от името на социалната БСП.

Какво се случи обаче, когато се докопа до привилегиите и тлъстата надница в Брюксел? Зави от лявата идея към левичарството и грантовете на Сорос. Типично по станишевски. 

Йотова е от троцкистите-ренегати, които убиха столетницата, партията на дядо ми. Първанов, Станишев, Пирински, Лилов, Луканов, Вигенин, Крум Зарков, Цветелина Пенкова...имат си имена. Йотова заедно с Моника са техните жрици. 

Не друг, а червените другарки и другари ни набутаха в ЕС без референдум. Гласуваха за НАТО и за затваряне на блоковете в АЕЦ "Козлодуй". Пращаха оръжия на Украйна, позволиха бутането на Паметника и взломяването на връзките с Русия. 

Именно соросоидното крило в БСП залепи Йотова за Радев като вицепрезидент. Да не стават грешки. Да няма отклонения от правилната линия и брюкселския наратив. 

И сега абсурдният кариерен възход на професионалната секретарка кулминира в своята еманация - президент на републиката, егати?! Без вот, по заслуги, едва ли не. И по зловещо стечение на обстоятелствата, което вече се превръща в типология за многострадалното ни битие. 

Йотова е Големанов в пола, дялан камък и винаги е била вярна на политконюнктурата. Вярна е и сега. В най-критичния геополитически момент избра най-радикалните милитаристи за служебен премиер и министри. Тя е гуменият печат на военния пакт със Зеленски. Тя търпи американските цистерни на гражданското ни летище. 

Кой знае докъде може да стигне и какво й е обещано в замяна. Постоянен президентски мандат? Синекурен пост в ЕС, ООН или НАТО? Все едно, навсякъде е пригодна, нищо няма да откаже.

За целта е нужен и медиен декор. Лобиране от СМИ. Венелина Гочева и нейният "24 часа" са вещи в занаята. Гочева в журналистиката е онова, което е Йотова в политиката. И после как да не повярваш на Балзак и неговото "Политиката е една куртизанка"?!

Венелина Гочева навсякъде лъже, че е собственик на някогашната славна Пресгрупа, но всъщност тя си я присвои чрез прокурорски рекет. През лятото на 2012 г. Борисов, Пеевски и Цветан Василев се ядосаха на тогавашните собственици Любомир Павлов и Огнян Донев и ги принудиха да продават. Принудиха ги да продават, защото дръзнаха да алармират за безпрецедентния монопол на КТБ.

Как ги принудиха ли? Като им тропосаха прокурорско обвинение за пране на пари. По донос на...Христо Грозев, разбира се. Този гадник е със сериозна предистория - преди да се развихри на междунардната сцена, репетираше у нас.

Всевластният в ония времена вътрешен министър Цветан Цветанов сплаши Павлов и Донев, че ще ги арестува, ако не шитнат вестниците на Венелина Гочева. Тя бе човекът на ГЕРБ и ДПС.

Кой обаче плати за сделката? Формално Петя Славова, с парите на Цветан Василев и КТБ. 

Повтарям, Гочева сложи ръка на "24 часа" с кинтите на банката, която после фалира. Кредитите останаха неиздължени. Тоест, държавата ги опрости. 

Пиша всичко това не за първи път, но мнозина са забравили. Пиша го като непосредствен свидетел и съдружник на Любо Павлов и Огнян Донев. Призовавал съм и Цацаров, и Гешев, и Сарафов да разследват сделката - всуе. Чадърът от Борисов и Пеевски над Гочева винаги е бил особено дебел.  

А и не само от тях. Тя е гениална в мимикрията си да се харесва и да е добре с всички. Също като Илияна Йотова. Толкова си приличат и толкова се допълват на тази снимка.

Властта и медиите - не като опозиция, а като симбиоза.

Властта, която награждава с орден медиите...

И какви са тези медии, щом властта толкова им се мазни и им благодари?! Това ли е мисията им - да получават медали от управляващите? 

Не чест, а проклятие.

Създадох много медии (като застана на будката, половината вестници аз съм ги правил), обвинявали са ме в какво ли не, как ли не са ги наричали - жълти, булевардни, кафеви, скандални..., но за едно гарантирам: сам съм си ги правил, с труда си, никой не ми ги е подарявал, никого не съм обирал, за да просперирам, а най-важното - не се посрамих да ги "гарнирам" с почетна значка от което и да е правителство.

преди 56 минути, laplandetza написа:

Слушай , ти си срам за избирателите на радеффф, толкова си обратното на острото, че свързваш радеффф като лидер на едни хора със специални потребности😁 По-добре не се показвай за да не губи страхливеца

Така ли? И що не вземеш да ме обориш, след като смяташ че съм "обратното на острото"? Да не е защото ти липсват аргументи и залагаш само на общи приказки, а те увисват при първият контравъпрос от "тъпи" хора като мен wub

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Така ли? И що не вземеш да ме обориш, след като смяташ че съм "обратното на острото"? Да не е защото ти липсват аргументи и залагаш само на общи приказки, а те увисват при първият контравъпрос от "тъпи" хора като мен wub

няма смисъл, ти си платен елемент тука.Аз работя про-боно и ми липсва енергия да се занимавам с теб.

преди 2 часа, laplandetza написа:

няма смисъл, ти си платен елемент тука.Аз работя про-боно и ми липсва енергия да се занимавам с теб.

Е, не. Няма по-застрелян идиот от теб тук. Във много неща са ме обвинявали всякакви тролове, които са се оказвали навряни от мен в под на кучето опашката, но ти си първият който в безизходицата си казва че съм платен. Респект, човече. Успя да счупиш тъпомера wors

на 5.04.2026 г. в 12:01, miro20 написа:

Или какво е прогресивното и как ще борите статуквото със 27 агенти или свързани с ДС , кандидат депутати ???

То бива, то може, ама 27 агенти е прекалено дори и за теб.

Р Е Ш Е Н И Е № 3-69/ 07.04.2026 г. на КОМИСИЯТА ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ

Да синтезираме колко от предложените от различните партии в листите си за депутати са бивши агенти на ДС:

КП „ГЕРБ-СДС“:

1.       Любомир Димитров Христов

КП „ПРОГРЕСИВНА БЪЛГАРИЯ“:

1.       Петър Илиев Тодоров

ПП „ВЕЛИЧИЕ“:

1.       Кольо Петков Парамов

От останалите, естествено че най-много са комунетата с цели осем агенти в листите, ИТН са с двама (всички агенти в спойлера и в оригиналният линк)

ПП „България може“:

1.       Александър Иванов Маринов

2.       Ейнур Енвер Ахмед

3.       Никола Александров Тодоров

4.       Пламен Христов Стоянов

5.       Стоян Василев Демиревски

ПП „НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ НЕПОКОРНА БЪЛГАРИЯ“:

1.       Ангел Петров Банчев

2.       Стоян Витонав Витанов

КП „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“:

1.       Ангел Леонидов Бояджиев

2.       Валентин Петков Заяков

3.       Димитър Великов Баханов

4.       Любомир Иванов Славков

5.       Любчо Николов Иванов

6.       Милчо Атанасов Христов

7.       Никола Костадинов Вучев

8.       Румен Крумов Граховски

КП „МОЯ БЪЛГАРИЯ“:

1.       Владимир Иванов Шишков

2.       Дориян Аспарухов Аврамов

ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“:

1.       Емил Кирилов Топалов

2.       Малин Миронов Младенов

ПП „ДВИЖЕНИЕ НА НЕПАРТИЙНИТЕ КАНДИДАТИ“:

1.       Максим Генов Велков

2.       Николай Славчев Серафимов

ПП „СЪПРОТИВА“:

1.       Нако Ранов Стефанов

2.       Чавдар Демирев Борачев

ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“:

1.       Невян Маринов Начев

ПП „МОРАЛ ЕДИНСТВО ЧЕСТ“:

1.       Николай Стефанов Радулов

КП „АЛИАНС ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ – АПС:

1.       Радион Василев Попов

КП „ТРЕТИ МАРТ“:

1.       Цветанка Борисова Коева

МИРЧОЛИНКЕ НАСРАНА, что случилось speak

Ми то колкото агенти при Радев, толкова и при ГЕРБ и при Копейкин - по един. Ся к'во правим? Ще плюем ли и по Бочко със същият жар и плам, с който плюем по Радев и Копейкин giggle1

@laplandetza , пардон, Лапнишаранеца, коментар някакъв?

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Е, не. Няма по-застрелян идиот от теб тук. Във много неща са ме обвинявали всякакви тролове, които са се оказвали навряни от мен в под на кучето опашката, но ти си първият който в безизходицата си казва че съм платен. Респект, човече. Успя да счупиш тъпомера wors

копринката колко плаща?

преди 9 часа, nikssi написа:

Ама тука няма нищо подобно - EUobserver – Independent EU journalism

Проверявайте ги тези връзки.

Проверяваме и пише :

The report’s findings centre on former president Rumen Radev, who leads the polls and whose positions on Russia and Ukrainian defence have never quite aligned with European consensus.

Without an official TikTok account, he has accumulated 90 million views on the platform through networks whose behaviour is difficult to explain through organic activity alone.

https://euobserver.com/209153/the-eu-built-a-shield-for-elections-like-bulgarias-whether-it-holds-is-another-matter/

Четем и по нататък, препратката от сайта към :

https://www.balkanfreemedia.org/tiktokcracy-tracker-2026-bulgarian-elections

1. Pro-Radev content is dominating Facebook and TikTok, significantly outperforming all other political actors, with GERB trailing far behind.

2. The key unresolved issue is whether this online momentum reflects real public support or is being artificially amplified through manipulation.

3. Monitoring data points to three active tactics: boosting content through purchased pages, coordinated inauthentic cross-platform activity, and hijacking opponents’ hashtags.

4. Disinformation from clickbait websites is spreading through the same networks, creating risks not only for the election but for Bulgaria’s wider information security.

5. The report argues that current European safeguards are too weak, and that urgent institutional action is needed before 19 April to protect electoral integrity and democratic credibility.

Recommendations

• Immediate audits of the accounts, pages, and networks identified in this report are warranted under existing coordinated inauthentic behaviour policies. Pages demonstrably purchased and repurposed for undisclosed political activity meet the threshold for labelling or suspension under current terms of service.

• Clusters of profiles administering multiple political pages simultaneously require investigation for automated or coordinated operation. Hashtags subject to systematic flooding or artificial saturation require enhanced monitoring and, where manipulation is confirmed, remedial action.

• The network of accounts operating on behalf of DPS — New Beginning merits particular scrutiny given the volume, uniformity, and evident coordination of their output.

• Dedicated Bulgarian-language election integrity liaisons and clear public guidance on reporting mechanisms are a minimum standard of electoral preparedness. In the days before 19 April, proactive monitoring of political content in Bulgaria warrants significant intensification. Applying and extending initiatives like Meta’s Community Integrity Team and TikTok’s Global Elections Integrity Hub are warranted.

преди 9 часа, nikssi написа:

Ти фейкомет ли си? Горкото тролче 😁

Кой се оказа фейкомет с повърхностните си "тълкувания" на чатджипити ??

Ще се извиниш ли на дамата за простотиите си ?

Дори няма да те питам , а задаваш ли си въпроса кой финансира тези нелоялни съмнителни практики и кой плаща за тези 90 млн и други "масирани прокарвания и избутвания " на контент в социалните мрежи и сайтове за мухльото кРадев ??

даже не сте "горките тролчета" , а сте "горките шаранчета" на кукичката...

преди 1 час, miro20 написа:

а сте "горките шаранчета" на кукичката...

Насраний, какво стана с "27 агента в листите на Радев"? Що там има точно токова агенти на ДС, колкото и при Бочко - по един? Кой се оказа шаранче, а? Казаха ти "27" и ти клъвна на гола кука giggle1

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Насраний, какво стана с "27 агента в листите на Радев"? Що там има точно токова агенти на ДС, колкото и при Бочко - по един? Кой се оказа шаранче, а? Казаха ти "27" и ти клъвна на гола кука giggle1

Доктора, каза да не му се смейме !

преди 20 часа, БаалБек написа:

Между другото-я ми покажи профила на Радев в TikTok...ако може...

преди 10 часа, miro20 написа:

Дори няма да те питам , а задаваш ли си въпроса кой финансира тези нелоялни съмнителни практики

И аз няма да те питам кой финансира EUobserver...и защо...

преди 1 час, Proshark написа:

Между другото-я ми покажи профила на Радев в TikTok...ако може...

Чети статията де. Цитирал съм в оригинала.

Without an official TikTok account, he has accumulated 90 million views on the platform through networks whose behaviour is difficult to explain through organic activity alone.

Ползвай гугълтранслейт , щото виждам бъкел език не разбирш. Кой говори за личен профил на мухльото в тикток ??? Напротив.

Ама чукча писатель чукча не читатель... важното да си на амбразурата ЗА мухльото кРадев боташов.

Руският външен министър Сергей Лавров е съветвал унгарския си колега Петер Сиярто как да саботира ЕС, как да забави преговорите за присъединяването на Украйна към ЕС и как да прокара руските интереси за малцинствата в Украйна. Сиярто пък предлага да му изпраща документи на ЕС през унгарското посолство в Москва. При това поведението на унгарския министър е поразително подмазваческо, а на Лавров - пренебрежително-снисходително.

Това става ясно от нови записи на разговори между двамата, получени и анализирани от международната платформа за разследваща журналистика VSquare.org, която работи основно по теми в Централна и Източна Европа. Записите са от периода 2023–2025 г. и са потвърдени от консорциум от разследващи медии, включващ VSquare, FRONTSTORY, Delfi Estonia, The Insider и Разследващия център „Ян Куцяк“ (ICJK).

Един от разговорите е от 14 декември 2023 г. Тогава лидерите на ЕС обсъждат започването на преговори за присъединяване с Украйна и Молдова. Унгария бе категорично против. Премиерът Виктор Орбан заплаши да наложи вето и изнудваше Брюксел да му размразят над 22 млрд.евро от фондовете на ЕС, блокирани за нарушения на върховенството на закона. По време на обсъждането унгарският външен министър Петер Сиярто излиза от залата и се обажда на Лавров, за да го информира как вървят преговорите и какъв е планът на Унгария за срещата. Лавров очевидно харесва чутото и дава съвети: „Добре, добре, да, отлично. Понякога добронамереният директен шантаж е най-добрият вариант.“

Само че този път шантажът на Унгария не проработва. Орбан напуска залата по време на гласуването за започване на преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС – част от предварително договорен ход, при който германският канцлер го праща да пие кафе. Това позволява на останалите 26 лидери да приемат решението единодушно, докато Унгария се въздържа. Сиярто остава в залата, за да наблюдава преговорите, и практически в реално време информира Кремъл за случващото се.

В многобройните им телефонни разговори Сиярто предоставя на Лавров безценен поток от информация за това как единната западна коалиция се подготвя да засили натиска върху Русия, за да сложи край на войната в Украйна. Унгария при всяка възможност се предлага в услуга на Русия в Брюксел: Сиярто неизменно търси контакт с Лавров и неговия съвет (или разрешение), за да предприеме действия, които са неблагоприятни за ЕС и Украйна, но силно изгодни за Москва. Както коментира служител от разузнаването пред VSquare.org след прослушването на записите, "отношенията им повече приличат на връзка между агент и секретен сътрудник, отколкото на двама равнопоставени външни министри".

На 2 юли 2024 г., в същия ден, в който Виктор Орбан посещава украинския президент Володимир Зеленски в Киев, Петер Сиярто отново се обажда на своя „скъп приятел“ Сергей Лавров. Моментът е ключов, тъй като след седмица предстои среща на върха на НАТО във Вашингтон, където подкрепата на Запада за Киев – включително новосъздадената мисия на НАТО за подпомагане и обучение на Украйна във Висбаден, Германия – е сред водещите точки в дневния ред. По време на разговора си с Лавров Сиярто се интересува дали руският президент Владимир Путин ще приеме Орбан преди срещата на върха на НАТО „някъде в Русия“ и уверява, че „премиерът е напълно гъвкав по отношение на мястото“. Орбан искал да обясни на Путин „последствията от срещата в Киев“.

Лавров пита в какво качество Орбан ще разговаря с Путин – като унгарски премиер или като „председател на Европейския съюз“. Само ден по-рано, на 1 юли, Унгария пое шестмесечното председателство на ЕС, което Орбан впоследствие използва, за да стартира това, което нарече „мирна мисия за Украйна“. „Не можем да разделим двете неща, но мисля, че фактът, че той е председател на ЕС увеличава значимостта“, казва Петер Сиярто.

Най-важното е, че планът на Виктор Орбан да се срещне с Владимир Путин — предаден от Сиярто на Сергей Лавров по време на разговора им — е бил пазен в тайна от съюзниците на Унгария в ЕС и НАТО. Те научават за него едва от публикация на VSquare на 4 юли, ден преди планираното посещение. "Тази секретност е умишлена - пресметнат ход, целящ да предотврати реакция от страна на съюзниците и евентуално блокиране на срещата", коментират европейски представители пред VSquare. 

Путин обявява Орбан като представител на самия ЕС — точно сценарият, от който западните столици са се опасявали. Както разкрива разговорът между Лавров и Сиярто, това също е било предварително координирано между Будапеща и Москва.

Когато новината за срещата става публична, представители на ЕС бързо се разграничават и подчертават, че Орбан говори само от името на Унгария, а не на целия съюз. 

Това обаче не е всичко. Лавров иска и друга услуга от Сиярто - той го пита какъв компромис е постигнат с ЕС за започването на преговорите за присъединяване на Украйна, как точно е бил решен въпросът за езика на националните малцинства /който особено интересува Русия/ и му иска документа от срещата на ЕС. Сиярто обещава веднага да го изпрати през посолството на Унгария в Москва. "Ще го изпратя до посолството ни в Москва, а посланикът ми ще го предаде на началника на твоя кабинет, и след това ще бъде на твое разположение", казва той.

От разговора не става ясно какъв точно документ Сиярто е обещал да изпрати на Лавров чрез унгарското посолство в Москва. Унгарското външно министерство не е отговорило на запитването на разследващия консорциум за повече подробности. Високопоставеният служител на ЕС коментира, че „с 99% сигурност“ документът е бил рамката за преговорите, която към този момент вече е била публична. „Не разбирам защо Лавров изобщо е играл тази игра с него. Тази рамка е публичен документ", коментира той. Високопоставен западен разузнавач допуска, че Лавров просто е тествал докъде Сиярто е готов да стигне, за да предоставя информация на Русия. „Това е почти като тест за лоялност, за да се прецени доколко даден актив е склонен да изпълнява заповеди или възложени задачи. Това е като въведение в вербовката“, казва той. Според високопоставения дипломат от ЕС, дори не става дума за отношения тип „агент - секретен сътрудник“, а по-скоро за това, че Сиярто „просто е полезен идиот“.

Има доказателства, че докато Орбан и Петер Сиярто официално защитават правата на етническите унгарци в Украйна, унгарското външно министерство е сътрудничило със Сергей Лавров за прокарване на каузата за правата на руските малцинства в Украйна.

В един разговор между Сиярто и Лавров от 17 юни те обсъждат темата подробно. Сиярто се хвали, че се чувства чудесно след срещи с политици в Брюксел: „Въпреки че обикновено ми се карат… в края на деня си казвам, че поне съм се забавлявал.“ „Да, знаеш как да се справяш с тях“, отговаря Лавров.  „Знаеш ли, Сергей, винаги съм на разположение,“ ласкае го унгарецът.

От други разговори става ясно, че Унгария и Словакия, които редовно блокират инициативи на ЕС за Украйна, координират действията си с Москва.

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/novi-zapisi-pokazvat-kak-lavrov-i-siyarto-obsuzhdat-sabotazh-na-es

Ха познайте сега защо цитирах тази статия тук в тази тема ?

😉

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Чети статията де. Цитирал съм в оригинала. Ползвай гугълтранслейт , щото виждам бъкел език не разбирш. Кой говори за личен профил на мухльото в тикток ??? Напротив.

Ама чукча писатель чукча не читатель... важното да си на амбразурата ЗА мухльото кРадев боташов.

😉

Слушай и чети сега отворко...на каква въдица ви хващат и на какъв бастун кълвете мишленца недоклатени....Малък пробег из интернет пространството ,разкрива следните факти...

Ванеса Вълчева не е независим журналист на свободна практика, а представител на Balkan Free Media Initiative (BFMI) – организация, която се самоопределя като „независима“, но е тясно свързана с конкретни мрежи от НПО-та и донори.

Ето няколко факта, които подкрепят тези съмнения: Кой стои зад BFMI: Организацията е базирана в Брюксел и работи в тясно сътрудничество с партньори като Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) и IPI (International Press Institute). Повечето от тези структури се финансират от международни донори като Open Society Foundations, National Endowment for Democracy (NED) и директни грантове от Европейската комисия.

Механизмът „Външен натиск“: Самият Радан Кънев е цитиран в сайта на BFMI като техен поддръжник. Това обяснява защо „анализът“ на Вълчева следва определена политическа линия, която съвпада с интересите на конкретни политически кръгове в България, представящи се за „единствените европейци“.

Бизнес моделът на тези статии: В сектора на неправителствените организации съществува т.нар. „advocacy journalism“ (журналистика с цел застъпничество). Целта не е да се информира обективно, а да се създаде шум в Брюксел, който после да бъде върнат в България като „авторитетно мнение“. Това е точно платена кампания, но маскирана като „експертен анализ“.

Липсата на реални доказателства: Абсурдно е да се твърди, че някой манипулира през платформа, където го няма. Но за едно НПО, което трябва да отчете дейност по проект за „борба с дезинформацията“, е важно да посочи „враг“ (в случая Радев), за да оправдае следващия транш от финансиране.

Накратко: Не става въпрос за „млада и ентусиазирана журналистка“, а за част от добре смазана машина за политически ПР, финансирана отвън- това е типичен пример за това как чрез НПО се прокарват специфични политически тези под прикритието на „защита на свободата“.

Това е класически информационен затворен кръг:

НПО-то (BFMI) получава грант от ЕС да „изследва заплахите“.

Изследователят (Вълчева) пише статия, в която посочва „враг“ (в случая Радев или други неудобни фигури), за да оправдае смисъла на гранта.

Медията (EUobserver) публикува текста, защото той съвпада с политическата линия на нейните донори и инвеститори.

Местните медии в България превеждат статията и казват: „Вижте, Европа ни критикува“....

Когато четем „EUobserver“, подсъзнателно го свързваме с официалните институции на ЕС (ЕК, Европарламент). Истината е, че това е частен сайт, който просто е избрал това име за престиж. Това е все едно аз да си направя сайт „Българска държавна истина“ и да пиша в него каквото си поискам.

В случая с доклада за Радев и TikTok, манипулацията е особено видима точно в прехода от „неофициални групи подкрепят дадена теза“ към „Радев помпа рейтинг чрез ботове“. Логическата връзка между двете често липсва в оригиналния текст, но се появява магически в преразказа на българските медии.

А пък евромишоците като вас налапаха сиренцето ...и в случая сте си живи фейкомети,ама от всякъде...трол ,та дрънка....Повтаряте лъжите на добре платени "журналисти"......Търсите под вола теле..ама там е само дедовия...Абсолютно прав е @nikssi ....

преди 2 минути, Proshark написа:

Организацията е базирана в Брюксел и работи в тясно сътрудничество с партньори като Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) и IPI (International Press Institute). Повечето от тези структури се финансират от международни донори като Open Society Foundations, National Endowment for Democracy (NED) и директни грантове от Европейската комисия.

Прекрасно .

Още едно доказателство за авторитетните им анализи .

Всички останали глупсти си ги запази за себе си

hush

преди 4 минути, Proshark написа:

Абсолютно прав е @nikssi ....

Не видях никси да се е извинил на дмата Балбек за глупостите си .

преди 1 минута, miro20 написа:

Прекрасно .

Още едно доказателство за авторитетните им анализи .

Всички останали глупсти си ги запази за себе си

hush

Ти си христоматиен пример за кон с капаци...разобличен и отново насран..

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Казва го най големия промит комундел тук :) :)

От твоята уста звучи като комплимент......Радвам се ,че за пореден път се изложи...Нещо за платените ви "проучвания"имаш ли да кажеш или ще се скриеш в мишата дупка от където изпълзя?

преди 11 минути, miro20 написа:

Не видях никси да се е извинил на дмата Балбек за глупостите си .

@nikssi няма за какво да ви се извинява...най-малко за платените манипулации ,които пробутвате.....Това не е официална позиция на ЕС ,а мнение на частна,добре платена медия ..с което може спокойно да си избършете добре осраните з@дници....

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 25 минути, miro20 написа:

Казва го най големия промит комундел тук :) :)

Тук вече ще ти се разсърдя. Нали аз уж държах палмата на първенството? speak

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.