Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 9 минути, maxthon написа:

Аз бих предложил и Димитър Списаревски.

Това не кореспондира с еврогейската линия на управляващите.

За това ли допуснахме у нас да има паметник на зверски убитите от Списаревски наши приятели от Карвария, та сега искаш да кръщаваме летище на негово име?

Абсурд...

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 час, ivottoshev написа:

Абсурд...

Все още не се е възпалил по днешното изказване на Президента относно какво следва да направят Правителство и Народно събрание относно потенциално изпращане на армия в Украйна. Да изчакаме да събере мана и да се включи с нов глас. Да видим дали ще скъса и някоя риза как неговия идол е на същото мнение като "ватенката-президент".

преди 8 часа, maxthon написа:

Все още не се е възпалил по днешното изказване на Президента относно какво следва да направят Правителство и Народно събрание относно потенциално изпращане на армия в Украйна. Да изчакаме да събере мана и да се включи с нов глас. Да видим дали ще скъса и някоя риза как неговия идол е на същото мнение като "ватенката-президент".

Някои са го казали по добре от мен.

А пРезилдента е говорител на Кремъл. Доказа го за пореден път.

Абсолютно безтопков антибългарски кастрат , който кляка само да му кажеш "бау" . Митрофанова де.

:)

преди 12 часа, ivottoshev написа:
преди 12 часа, miro20 написа:

мухльото преименувал летището с  името на столицата ни на друго българско име.

Наричаш "мухльо" човекът, кръстил летище на името на Васил Левски?!?

Ти си АНТИБЪЛГАРИН бре, отрепко насрана :hit:

Затвори скритото съдържание

Ах колко те е яд, че не можеш да плювнеш по това действие на Президентаааа :laughing5:

мухльо е защот преименува едно нормално име - София , вместо далеч по фрапиращи антибългарски  руски личности и имена които петнят български летища, улици, и какво ли не.

.Отрепка насрана са тия като теб които припикват на всяко подобно антибългарско действие.

Да ти повторя :

преди 12 часа, miro20 написа:

Наистина, защо ? След като има тоооолкова други, основно руски имена на незаслужили за България , личности  ?

Кое не ти е ясно " отрепко насрана" ??

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 13 минути, miro20 написа:

А пРезилдента е говорител на Кремъл.

От поста на Божанков излиза, че такива са и Борисов и Пеевски. И леко е изпуснал, че и съпартиецът му е бивш премиер се е изказал в същия дух. Вероятно това прави и него говорител на Кремъл. Като пропуснем глупостите с това, че никога досега не е било обсъждано изпращането на армия е интересно да се чуе личното ти мнение по въпроса. Трябва или не да се изпрати армия без значение от обстоятелствата там?

Междувременно и западни политици са се изказали против изпращане на армия в Украйна. Това прави ли и тях говорители на Кремъл? Внимавай с отговора (макар, че такъв няма да има, но надеждата умира последна), че току виж си нарекъл Бербок говорител на Кремъл.

преди 8 минути, maxthon написа:

От поста на Божанков излиза, че такива са и Борисов и Пеевски. И леко е изпуснал, че и съпартиецът му е бивш премиер се е изказал в същия дух. Вероятно това прави и него говорител на Кремъл. Като пропуснем глупостите с това, че никога досега не е било обсъждано изпращането на армия е интересно да се чуе личното ти мнение по въпроса. Трябва или не да се изпрати армия без значение от обстоятелствата там?

Много хвърчите в облаците.

Каква армия, какви 5 лв като преговорите нито са започнали, нито са стигнали до такава точка или нещо реално .

Именно затова пак казвам - то няма тема, има решение на народното събрание по въпроса и никой не  го е отменял . Просто пРезилдента  ОТНОВО озвучава познатата рашистка опорка  и плашилка как всяко едно участие на чужди военни е червена линия, как това означава обявяване и въвличане във война и т.н. и т.н.

Едно към едно с опорките наКремъл  Ни в клин ни  ръкав  както се казва. Просто по график озвучаване на  путински опорки.

И вчера го направи, и оня ден.

Да, и Боко  повтори това да не изостава от тренда , и други . 

А ако моето мнение етолкова важно за теб, може да погледнеш колко пъти съм критикувал  ББ именно за меката му позиция и че се старае да угоди и на червени, и на сини , и на путинисти рашисти, и на евроатлантици, да го играе "бащица" с компромиси. И паралелно все пак да са "гаждани за европейско развитие" .

Неведнъж съм го казвал, мога още  много да ти повтарям както и сега.

Други тъпи въпроси ? :) 

преди 1 минута, miro20 написа:

преговорите нито са започнали

Ко речи?

преди 2 минути, miro20 написа:

как всяко едно уастие на чужди военни е червена линия, как това означава обявяване и въвличане във вона и т.н. и т.н.

А какво е? Не е ли вона?

преди 3 минути, miro20 написа:

Да, и Боко  повтори това да не изостава от тренда

Просто винаги е бил шампион в преобуването през глава.

преди 4 минути, miro20 написа:

А ако моето мнение етолкова важно за теб, може да погледнеш колко пъти съм критикувал  ББ именно за меката му позиция и че се старае да угоди и на червени, и на сини , и на путинисти рашисти, и на евроатлантици, да го играе "бащица" с компромиси. И паралелно все пак да са "гаждани за европейско развитие" .

Мнение за ББ ли поисках да споделиш?

преди 22 минути, miro20 написа:

Други тъпи въпроси ? :) 

Николай Денков от ПП-ДБ: "Български войски в конфликтни райони няма да се изпращат. Никой не обмисля да го прави. Има пълен политически консенсус в това отношение."

Мирчолинке, що ревеш, има пълен политически консенсус?!

Добре, че от теб нищо не зависи, иначе досега да си могилизирал цялата ни армия на Източния фронт.

преди 1 час, miro20 написа:

Да ти повторя :

преди 14 часа, miro20 написа:

Тъпак, София не е българско име!

преди 1 час, miro20 написа:

Някои са го казали по добре от мен.

Тъпак цитира друг тъпак........безценно!

Верно ли се намери българин, който да цитира това жалко нищожество - Явор Божанков. АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!

преди 8 часа, Flashback написа:

Мирчолинке, що ревеш, има пълен политически консенсус

Виж, че само Божанков (странно защо известен също и като Божанката) не е съгласен....

преди 21 часа, M.Николов написа:

Тъпак цитира друг тъпак........безценно!

тъпак се опитва да коментира стойностно мнение. ... безценно...

преди 20 часа, ivottoshev написа:

Лоботомир Насраний е АНТИБЪЛГАРИН

комундел рашист и националнокастриран антибългарин , чийто смисъл е да се заяжда по форумите, коментира също...

безценно...

преди 21 часа, Flashback написа:

Николай Денков от ПП-ДБ: "Български войски в конфликтни райони няма да се изпращат. Никой не обмисля да го прави. Има пълен политически консенсус в това отношение."

Мирчолинке, що ревеш, има пълен политически консенсус?!

Добре, че от теб нищо не зависи, иначе досега да си могилизирал цялата ни армия на Източния фронт.

Не аз рева бе  другари рашисти.. нали това е смисъла на цялата случка... 

Никой не говори за изпращане на български контингент, няма такава тема поставена пред нас,  има прието ясно решение на НС за неизпрщане , има политически консенсус за неизпращане  , но мухльото пРеллидент ЗАРЕВА въпреки това  - защото от Кремъл изреваха, и всички хукнахте да му пригласяте !

Само защото от Европа намекнаха, а от Кремъл размахаха пръст че всяко изпращане на чужди войски е неприемливо за тях и т.н. 

И тук антибългарите рашисти запригласяхте в единен хор  като по команда. 

Колко сте прозрачни кремълските подлоги кукли.

Безценно.... :)

Чували ли сте  "гузен негонен бяга" ? :) 

преди 4 минути, miro20 написа:

чийто смисъл е да се заяжда по форумите, коментира също...

Не е заяждане г-н Лоботомир Насраний.

Това че не можеш да защитиш 99.9% от тезите, които развиваш тук, не означава че човекът който ти опонира аргументирано се заяжда с теб.

пп: Радвам се че клетвата от подписа ми е започнала да ти действа и все по-рядко се появяваш. И без туй с тебе никога не е можело да се води нормална дискусия :getout:

преди 20 минути, ivottoshev написа:

Не е заяждане г-н Лоботомир Насраний.

Това че не можеш да защитиш 99.9% от тезите, които развиваш тук, не означава че човекът който ти опонира аргументирано се заяжда с теб.

пп: Радвам се че клетвата от подписа ми е започнала да ти действа и все по-рядко се появяваш. И без туй с тебе никога не е можело да се води нормална дискусия :getout:

Напротив. 100% от това което казвам съм го защитил и съм те наврял за абсолютно всяко твое твърдение, спекулация и лъжа.

Останалото са твои полюции.

За подписа ти за трети или пети път ще повторя - нека се умножи по 10 !

Теб стигат ли ти парите заа лекарства? Дано ти се върне по 10  щом искаш ! :) 

Колко пъти да ти го повтарям ? Мечтаеш си като типичен комплексар да съм болен недъгав,да не пиша и да не ти опровергвам антибългарската рашистка пропаганда,  само защото не може да ме обориш ?

:)  Класически комплексар си , тошееееф, класически ... беззъбо яростно рееване, кълнене  и тръшкане :) 

ма толкова си можеш .... :)  

Както  всеки вижда, ти не говориш по темите, а се чудиш и мъчиш как да изкривиш думите , да се заяждаш , да тролиш и спамиш.

В случая нищо от казаното по горе не можеш гък да ми кажеш :)

преди 15 минути, miro20 написа:

Напротив. 100% от това което казвам съм го защитил и съм те наврял за абсолютно всяко твое твърдение, спекулация и лъжа.

За това ли не можеш да ми отговориш и на най-простичките въпроси?

От три дни чакам да отговориш ти "за" или "против" си присъствието на руски военни в България

От миналата седмица пък чакам отговор на:

- след като БСП са били "разбити", вече са престанали да бъдат комунета и сега са достойни за коалиция с Герб?

- след като руснаците оставят само "съсипия, разруха до основи , унищожени семейства, терор срещу цивилни"... защо нямаше бежанска вълна от Крим след 2014-та.  Такава като вълните от бежанци след намесата на краварите в Афганистан, Либия, Ирак…

И да не забравяме най-култовото:

трол20.png

И още, и още, и още, и още....

мухльото си е мухлю

преди 1 час, ivottoshev написа:

За това ли не можеш да ми отговориш и на най-простичките въпроси?

От три дни чакам да отговориш ти "за" или "против" си присъствието на руски военни в България

От миналата седмица пък чакам отговор на:

- след като БСП са били "разбити", вече са престанали да бъдат комунета и сега са достойни за коалиция с Герб?

- след като руснаците оставят само "съсипия, разруха до основи , унищожени семейства, терор срещу цивилни"... защо нямаше бежанска вълна от Крим след 2014-та.  Такава като вълните от бежанци след намесата на краварите в Афганистан, Либия, Ирак…

И да не забравяме най-култовото:

трол20.png

И още, и още, и още, и още....

На всичко това и е отговорено бре трольо :) 

Просто си прегледай всеки път когато си повтрял малоумщините си колко пъти съм ти отговарял и съм те навирал дето кучето се облизва.

Ах да, нещо по темата ще кажеш ли ?

толкова си се филмирал по мен че си сляп за темите и нещата които се дискутират.

Ох, забравих... ти не си тук за това.. ти си тук да си изливаш комплексите и беззъбо да злобееш когато те затапят :) 

преди 12 минути, miro20 написа:

На всичко това и е отговорено бре трольо :) 

Ми не. Не ми е отговаряно. Имало е само увъртания и алабализми. 

Примерно на:

- Маджо престъпник ли е? ДА, или НЕ

... ти ме прати да съм бил гледал физиономията на Хр. Иванов и сам да съм си бил отговарял.

Такива са всичките ти "отговори", г-н Насраний  :getout:

Така е... въртят се в гробовете си всички Възрожденци...

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Ми не. Не ми е отговаряно. Имало е само увъртания и алабализми. 

Примерно на:

- Маджо престъпник ли е? ДА, или НЕ

... ти ме прати да съм бил гледал физиономията на Хр. Иванов и сам да съм си бил отговарял.

Такива са всичките ти "отговори", г-н Насраний  :getout:

Понякога наистина не ти разбирам детинските гърчове :) Ми пак ще ти кажа - питай гузния Хр.иванов защо е гузен и изчервен като домат от случката. 

Та нали точно това е комичното в цялата ситуация - че поведението му е гузен негонен бяга ! Но си толкова елементарен че въобще нищо не си разбрал.

И си плямпаш помпозно простотията :)

Ткива са ти всичките малоумни елементарни въпроси , които излагат именно теб, осраний ми копейкаджия :)

преди 21 минути, miro20 написа:

:) Ми пак ще ти кажа - питай гузния Хр.иванов защо е гузен и изчервен като домат от случката. 

Ето, знаех си че пак няма да отговориш. Аз те питам според теб Маджо престъпник ли е, ти ме пращаш някъде си да гледам нещо си, да питам някой си... Толкоз ли е сложно да отговориш с 'да' или 'не'?

Както казах - всичките ти 'отговори' са подобни извъртания и алабализми. Ма така ще е, когато нормалният логичен отговор противоречи на опорките на Тролската централа… 

Левски се въртял в гроба... Пак простотиите на Иво Инджев, че Левски бил казал "Който ни освободи, той ще ни пороби!" 😆😆😆

преди 4 минути, communismatic написа:

Левски се въртял в гроба... 

😆😆😆

Естествено че ще се върти в гроба. Човекът е дал живота си за да освободи българите, а сега такива като Мирчолина и шефовете му ни обясняват как не е имало от какво да ни освобождава, защото тук било имало само 'мирно съжителство' и 'османско присъствие'

преди 11 минути, communismatic написа:

Левски се въртял в гроба... Пак простотиите на Иво Инджев, че Левски бил казал "Който ни освободи, той ще ни пороби!" 😆😆😆

Я погледни и почети тук :

https://www.facebook.com/miko.vasilev.75/posts/pfbid0TRJ85VA2ofNgsrbRwxDPUK4tAq4si3EXdXZuifkxeQJmfS9CYDDCWtFgaje5hWKRl

392784610_1608154479925226_4747833664695

420300549_1608154596591881_1148398316373

Като каза Иво Инджев, мн добър негов текст :

16 ч  ·

Тръмписткият плам цели изгода в личен план, но Зеленски му каза три пъти “не”
19.02.2025 от Иво Инджев
Този текст трябваше да се появи като обобщение на изминалите почти три години от руzката агресия срещу Украйна. Но до 24 февруари има още няколко дни и ще има нови поводи за припомняне и анализи по темата как намерението на путлер да превземе “Киев за три дни” се превърна в невъзможност да покори непокорната Украйна за три години.
Публицистиката има призванието да бъде онзи част от журналистиката, която дава отговори. Или поне се опитва, а не са “застрахова” само с въпросителни в заглавието и в края на коментарите.
Ще опитам да предложа малко алтернативност в това отношение, заемайки позиция срещу широко разпространения метод за бягство от отговорност под удобното мото “бъдещето ще покаже”.
Какво показва настоящето по най-злободневния въпрос от световната политика, чието значение и за България е от ключово значение?
Ще ви изненадам, но на първо място лъсва лъжата на Тръмп, че имал план на постигне мир в Украйна. Целият му плам е свързан с друг план: да получи лични дивиденти на миротворец в рамките на някаква сделка, чиито параметри явно не са известни на самия него. Но много иска да спечели-например Нобелова награда за мир. Амбицията му е това да стане преди да навърши 80 години на 14 юни 2026-та, когато на 4 юли САЩ ще празнуват 250 години от рождения ден на страната, за която путлер не смее да каже, че е изкуствено създадена нация, макар това да е валидно много повече за САЩ, отколкото са подобни твърдения за Украйна.
Парадоксално може да ви изглежда, но Зеленски спечели от отсъствието си в Рияд на позорната маса за преговори, които дори не бяха преговори, а разговори между пратеници на двама владетели, чиито велможи не знаят какво да кажат от страх на сбъркат нещо пред господарите си и от неведение какво може да хрумне на господарите на следващия ден.
Зеленски доказа, че може да каже “не” на най-мощната страна в света, от която продължава да твърди, че зависи успеха на украинската отбрана. Спечели си още световен респект.Демонстрира, че е готов на всичко в защита на националните интереси. Точно, както каза “не”, когато го съветваха да избяга от Киев след нахлуването на путлеристите на 24 февруари 2022 г.
Впрочем за два дни Зеленски каза три пъти “не” и не на путлер, а на Тръмп. Отказа му да легитимира врага с присъствието си в Рияд. Отказа му да организира избори. Отказа му да сключва сделка с редките изкопаеми в Украйна в замяна на американска подкрепа. На всичко това Тръмп отвърна, че бил разочарован от Зеленски. Че кога е бил очарован от него преди, се пита в задачата!
Не са много лидерите в света, които могат да се похвалят, че на три предложения на Тръмп са отговорили три пъти с “не”. Бас държа, че мнозина гледат със завист, че украинският президент си позволява нещо, което те не могат. Как самият путлер гледа на това не знаем. Мълчи вече втори ден след срещата в Рияд и трети-след телефонния си разговор с Тръмп, за който научихме пак от Тръмп. Няма в картинката путлер. Вместо него обичайните глупости говорят в москва говорителката Захарова, която дори името на италианския президент не можа да произнесе правилно в едно от своите изявления вчера.
Очаквам покачване на доверието на украинците в Зеленски в новата ситуация. Лъжецът Тръмп се изложи пред целия свят с твърдение, че украинският президент имал едва 4 процента подкрепа, докато всички данни сочат 54 на сто по този показател. По-важният показател е силно преобладаващото мнение сред украинците, че Зеленски трябва да продължи да управлява до края на войната. Той е не просто много по-голям, а направо зашеметяващ, ако се сравнява с който и да е лидер на демократична държава: цели 70 на сто от населението го подкрепят като военновременен лидер.
За изминалите почти три пълни години руzко нашествие Украйна укрепна военно в пъти спрямо потенциала си от преди това. Това може да не е достатъчно за победа на бойното поле, но е респектиращо спрямо агресорите, чиито военни възможности са зрелищно (и унизително за “втората армия в света”) поставени под съмнение през този този период. Руzкият черноморски флот беше прогонен далеч от украинските брегове след немислими (към началото на войната) загуби. Може да се спори колко е броят на унищожената техника на врага на украинска земя, но бройката се измерва с хиляди – а на самолетите със стотици ( докато десетки западни самолети, като френските “Мираж” продължават да пристигат на украинско разпореждане).
Сепаратистките контакти между тръмпистите и путлеристите са далеч от посочване на каквото и да било решение на фронта в Украйна. Бойните действия продължават. Тръмп се доказа като лъжец, който никога не е имал план за умиротворяване-нито за един ден, както се хвалеше предизборно, нито за какъвто и да било период в обозримо бъдеще, както взе да шикалкави след като седна на автократичния си трон в Белия дом.
С какъв инструментариум за натиск върху двете страни да спрат (едновременно!) боевете разполага сделкаджията от Вашингтон? Ще накара американските производители на петрол да си го продават на безценица по света, за да му угодят като сринат икономиката на путлер ( в каквото намерение малоумно го подозираха тръмпистите, вкл. у нас)? Или ще се цупи на Зеленски и така ще го принуди да спре да се бори за независимостта на страната си?
Отговорът е ясен и в двата случая: няма да стане. Зле си е направил сметката, че може да командва парада както в задния си двор, където даде право на един неимоверно забогатял от държави поръчки “леко” смахнат милиардер да нагази толкова брутално в сферата на обезглавяването на човешкия фактор в областта на американската национална сигурност, че вече се наложи шефа му да моли от Белия дом да се върнат на работа уволнени над 300 експерти, работещи по програмата за ядреното въоръжаване.
Винаги съм се съгласявал в едно отношение с Тръмп: страните от НАТО трябва да увеличат разходите си за отбрана. Питам обаче защо да го правят. От кого ще се отбраняваме? Нали си имаме Тръмп, който е приятел с войнствените и опасни диктатори, като путлер, Ким Чен Ун и Си! Хем са му приятели, хем пък да се въоръжаваме срещу тяхната заплаха. Защото друга реална военна заплаха за световната колективна сигурност няма.
Като става дума за Си и неговия Китай, очевидно сделкаджията Тръмп иска да насъска московията срещу най-големия американски търговски конкурент. В това отношение поне, изглежда, вече жъне първи успехи. В мрежата се появиха небивали от години “съмнения” спрямо Китай, формулирани от члена на президиума на Съвета по външна политика и отбрана в москва Александър Лосев, който повдига следните въпроси (немислими буквално до преди няколко дни от страна на официален представител на путлер):
Трябва ли да се празнуват толкова пищно чужди национални празници ( като китайската Нова година, превърната в голямо събитие тази година в московията)
Хиляди китайски дронове на въоръжение в украинската армия убиват наши войници
Китайците ни блокират плащания от месеци насам
Китайците изповядват потребителска култура, не почитат Бога, а културата да се плюска и да се прави секс там е нещо нормално
НА СНИМКАТА: Картата на московското метро е преведена на китайски
Не е ясно дали тези стрели срещу китайския дракон, зинал да погълне икономически руzкта мечка, отразяват някаква договорка с Тръмп или просто става дума за подмазвачество в опит да му се харесат от кремъл. Но е ясно, че ако драконът се ядоса, силно зависимата от пласирането на петрол на китайския пазар и получаването на стоки от Китай руzка икономика може да пострада тежко от централизиран отговор от страна на комунистическата държава.
Припомням, че самият режим на путлер дава признаци на слабост въпреки привидния му успех да започне да си говори с американските управници. През юли 2024 година путлер ултимативно настояваше в своя реч пред министерството на външните работи Украйна да си изтегли войските от 4 области, да признае за руzка собственост 5 украински региона, да се откаже от членство в НАТО, а Западът да свали санкциите. Сега, след телефонния си разговор с Тръмп, довел до е (безрезултатната) двустранна среща в Риад, Путлер вече е готов да преговаря със Зеленски и не споменава нищо от предишния си ултиматум.
Защо, обаче, настоява за избори в Украйна ( срещу което Зеленски е твърдо против), а Тръмп папагалски повтаря това изискване? “Военната хитрост” в това изискване се заключава не в евентуалното отстраняване на упорития враг от президентския му пост в Киев, а в косвеното легитимиране на рашистката принадлежност на окупираните украински земи. В тях няма да има украински избори и това, по замисъла на путлер, ще “докаже” допълнително, че украинците там не признават властта на Киев.
Въпросите, по които Украйна няма да отстъпи, са:
Предаване на украински територии без бой
Някаква форма на разоръжаване на въоръжените сили
Признавана на руzки суверенитет над окупираните украински територии
Отказ от реални гаранции за сигурността на Украйна
Казано с други думи, Украйна няма да капитулира дори и да бъде изоставена от Америка на Тръмп. Ще се бори все така с всички сили и средства, с които калената украинска армия разполага днес в много по-голяма степен, отколкото в деня на вероломното путлеристко нападение на 24 февруари 2022.
Защо, все пак, Зеленски продължава да твърди, че без САЩ страната му не може да победи? Отговорът е очевиден: длъжен е да го прави в името на вероятността да бъде избегнато оттеглянето на американската помощ . Ако Тръмп все пак я прекрати, моралната победа ще е за Украйна, а за Тръмп ще остане не мечтаната от него Нобелова награда за мир, а позорът, с какъвто лидер на великата ( доскоро) американска демокрация никога не се е покривала.
И да ви кажа защо украинците няма да капитулират. Да оставим патоса настрана, макар украинските герои да заслужават всеки поклон за храбростта си. Много е просто. Украинците се убедиха от кървав опит какво ги чака, ако се огънат. За тях капитулацията пред руzкото зло е възможно най-лошото, което може да се случи на държавата им. По-непоносима би била, от самото унищожаване на държавата. Злобните критици, знаейки тази украинска черта, наричат украинците анархисти. Но грешат. Те са “просто” борци за свобода. Ако приемем упреците на злобарите за основателни, трябва да се съгласим също, че и ние, българите, имаме Апостол на “анархизма” (мразен от руското мракобесие заради неговия републикански уклон, впрочем), а не на Свободата.
Ето ви накрая още един въпрос и моят отговор. Защо Николай Патрушев, момчето за мръсни поръчки (заплахи) на путлер, известен на осведомените като най-големият привърженик на първия ядрен удар в обкръжението на царя, излъга вчера, че Русия била спечелила Кримската война ( 1856 г.), което е толкова вярно, колкото и че Зеленски имал само 4 процента подкрепа в Украйна?
Защото треска ги тресе в москва от спомена за общите решителни военни действия на Великобритания и Франция, в съюз с Османската империя (Турция днес) и с малко италианска подкрепа (от сардински войници преди обединението на Италия 5 години по-късно). Европейските сили нанасят толкова тежко поражение на тогавашния военен хегемон в региона, каквато близо половин век след Наполеоновите войни е била на континента Русия, че император Александър II месеци наред се колебае да премине Дунава след като е обявил война в началото на годината на османците. Само решителните гаранции на Бисмарк, че Европа няма да накаже отново Русия в съюз с османците, успяват да убедят царя да се реши на войната му на Балканите (и в Кавказ).
Днес Великобритания и Франция са двете големи европейски държави, които декларират безрезервна подкрепа за Украйна до степен, че вече изразяват готовност за изпращане на свои умиротворители. Зеленски пък се прегръщаше в Турция с Ердоган точно по време на яловата руzко американска седянка в саудитската столица. Защо ли?
Така че нещата не са толкова прости, а отговорите-лесни, колкото им се струва на тръмпутинистите, много от които са си направо много прости в търсенето на лесни решения на кашата, забъркана от путлер, която вече сърба и неговият сътрапезник в опита за подялбата на света Тръмп.
В крайна сметка Тръмп сам се вкара в задънената улица на прекомерните обещания и очаквания-на вътрешния и на външния фронт. Предстои му да изпие до дъно горчивата чаша на американското и международното разочарование от него.
ЦЯЛАТА СТАТИЯ С ВСИЧКИ СНИМКИ — В БЛОГА!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.