Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

на 13.06.2026 г. в 21:50, buldak написа:

кажи за освободените от Путин, не се скатавай

жабата подала крак за подкова

а ти колко освободи ?

путин освобождава всеки ден 1000 украинци от живот

и 100 военнопленника

зеленски трябва да се пита какво правят освободените

на фронта ли ги връща

или ги разфасава за органи и продава западна европа на богаташите

на 13.06.2026 г. в 22:05, NewRedDragon написа:

Не се ли усещаш, че дразниш? Не си аномомен!

има ли значение

нали казвам истината

преди 20 часа, M.Николов написа:

Емил Радев: Всичко в "Баба Алино" се е случило пред широко затворените очи на кмета Благомир Коцев

Fakti.bg - Да извадим фактите наяве
No image preview

Емил Радев: Всичко в Баба Алино се е случило пред широко...

Евродепутатът коментира и блокирането на издаването на възпоменателен екземпляр от 2 евро

много ясно всички кметове са гумен печат на строителната мафия във всички градове без изключение

и регистрират домоуправители телефонни измамници за да крадат парите и да не могат ремонти да се правят и на хората с пари да им писне и да си купят нов имот от строителната мафия и зарязват панелките пълни с пенсионери и утайки

на 13.06.2026 г. в 21:11, N1K17Y написа:

Нали Радев има мнозинство вече, той ли води Булгаргаз към фалит?

нали сме натовска държава

нали сме ЕС

нали има диверсификация

защо козяк 16 не се скара

защо урсула не се скара ако трябва да наложи санкции

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

на 14.06.2026 г. в 17:26, miro20 написа:

че дори да искаме , пълния обем за който плащаме, НИКОГА не може да мине по тръбата, и никога не може да се запълни с това за което плащаме . обяснено с примера с винетките.

Няма по-голяма смешка от това, което си написал.

Тръбите казваш били малки?

laughing5

No image preview

Разбиха групата на Калашниците, има десетки арестувани за...

По-късно днес главният секретар на МВР гл. комисар Любомир Николов ще съобщи подробности за спецакцията на брифинг
на 15.06.2026 г. в 20:59, M.Николов написа:

Няма по-голяма смешка от това, което си написал.

Тръбите казваш били малки?

laughing5

Чети какво съм цитирал по назад с примерите от хора по умни и от мен, и гарантирано в пъти по умниот теб.

а иначе днес отново сме пример за цяла Европа. Като прорашистки боклуци ,които заместиха Орбан , и лобираме явно иоткрито за отпадане на санкциите към рашистан.

За мен това не е изненада от 2016 г когато Решетников каза че това е ролятана кРадев.

Няма по големи рашистки подлоги от сегашните

преди 10 часа, miro20 написа:

Чети какво съм цитирал по назад с примерите от хора по умни и от мен, и гарантирано в пъти по умниот теб.

Чета аз, а ти това прочете ли го?

От септември догодина се забранява напълно вноса на руски газ по тръбопроводи, хайде да видя откъде ще получаваме газ ние, Унгария и Словакия?

И дали няма да ни трябва договора с Боташ.

No image preview

Влезе в сила забраната за внос на руски природен газ по т...

Новото европейско законодателство предвижда изключително сурови финансови санкции за компании и лица, които се опитват да заобиколят ембаргото

"На 1 януари 2027 г. влиза в сила пълна забрана за внос на руски втечнен природен газ (LNG) по дългосрочни договори.

От 30 септември 2027 г. влиза в сила и пълната и окончателна забрана за внос на руски газ по тръбопроводи по дългосрочни договори.

1 ноември 2027 г. е абсолютният краен срок за изключения. Държави членки без излаз на море могат да поискат удължаване само до тази дата, ако имат сериозни затруднения с напълването на газовите си хранилища."

Фактор: Информационна медия в България
No image preview

Ние, българите си го избрахме, ние, българите ще платим з...

РР е друг тип, той има матрица в главата си – инсталирана, пирографирана. Матрицата на промития просъветски манталитет, според която любовта към СССР, към Русия е с безусловен приоритет над обичта към
преди 16 часа, M.Николов написа:

Чета аз, а ти това прочете ли го?

От септември догодина се забранява напълно вноса на руски газ по тръбопроводи, хайде да видя откъде ще получаваме газ ние, Унгария и Словакия?

И дали няма да ни трябва договора с Боташ.

No image preview

Влезе в сила забраната за внос на руски природен газ по т...

Новото европейско законодателство предвижда изключително сурови финансови санкции за компании и лица, които се опитват да заобиколят ембаргото

"На 1 януари 2027 г. влиза в сила пълна забрана за внос на руски втечнен природен газ (LNG) по дългосрочни договори.

От 30 септември 2027 г. влиза в сила и пълната и окончателна забрана за внос на руски газ по тръбопроводи по дългосрочни договори.

1 ноември 2027 г. е абсолютният краен срок за изключения. Държави членки без излаз на море могат да поискат удължаване само до тази дата, ако имат сериозни затруднения с напълването на газовите си хранилища."

Аууу .. всички ще Омрем ....

Обаче...

Как новите правила влияят на България?

България вече не зависи директно от руски газ за вътрешното си потребление, но е ключов път за доставки в Европа.

• За бита и бизнеса у нас: Няма риск от криза. От края на 2022 г. България задоволява нуждите си от алтернативни източници. Държавната компания „Булгаргаз“ доставя предимно тръбопроводен газ от Азербайджан и втечнен природен газ (LNG) от САЩ. Доставките на LNG влизат през терминали в съседна Гърция. През май 2026 г. страната официално изпрати в Брюксел своя национален план за диверсификация. [1, 2, 3]

Ах да... и това за което ме цитираш , няма нищо общо повода за което казвам и дискутирам, а това е Боташ и лъжата че не сме имали алтернативи, бла бла бла.... а се оказа че 8 месеца сме живели и без "Боташ да ни спаси " .

И не сме Омрели .

Ей ама как късате ризи да защитавате рашистки антибългарски каузи ....

Сега Гундяев ще ви е вечно благодарен че късате ризи за неговите блокирани сметки в Европа и "свещенното му право" да пътува в Европа...

Пък копейките комундели иначе мразите Европа, искате да се махаме от ЕС, но защитавате Гундяев да си има сметки, имоти и пътува там.

Бахти шизофрениците сте, честно ! !!

Начело с мухльото продажник кРадев .

преди 2 часа, miro20 написа:

а се оказа че 8 месеца сме живели и без "Боташ да ни спаси "

Осем месеца ни е вързвало, ама ако трябваше да разчитаме на късмет осем години?

В доставките трябва да има сигурност и предвидимост. Не може постоянно да се работи на парче, както на практика се е работило през тези осем месеца.

Не вървиш, спекулантино. Логиката сочи че опорката ти е за кофата.

на 13.06.2026 г. в 20:07, ivottoshev написа:

Така поне правят културните и възпитани хора.

Ти си бил голям оксоморон, пишеш за културните и възпитани хора, пък не поглежда себе си 😄Ръсиш културни приказки за всеки втори, подкрепи тезата, че тряба да бъдат избити няколко милиона украинци и накрая имаш наглостта за културни и възпитани да говориш. Да ти припомня от преди няколко часа поредната порция 100% @ivottoshev истински, натурален, възпитан :

image.png

преди 8 часа, miro20 написа:

За бита и бизнеса у нас: Няма риск от криза.

Криза не, високи цени да. Българския интерес е да бъдем конкурентноспособни.

преди 8 часа, miro20 написа:

лъжата че не сме имали алтернативи

Тя алтернативата беше посредниците на руски газ в Гърция и дори за известен период от време се използваше от едни шарлатани. Разбира се на съвсем други цени от тези, които имахме с договора в Газпром Експорт.

преди 9 часа, miro20 написа:
Фактор: Информационна медия в България
No image preview

Ние, българите си го избрахме, ние, българите ще платим з...

РР е друг тип, той има матрица в главата си – инсталирана, пирографирана. Матрицата на промития просъветски манталитет, според която любовта към СССР, към Русия е с безусловен приоритет над обичта към

Аз не съм го избирала. Подлъгаха ги при това най-левашки и шараните бързо глътнаха кукичката. Трябва да се знае, че интелектуалното ниво на една голяма част от народа ни не е особено добро и те действат стандартно, гласуват като полудели за този, който им обещае майка си и баща си, нищо че толкова години са виждали и знаят, че за нищо не става. ☹️

преди 45 минути, maxthon написа:

Криза не, високи цени да. Българския интерес е да бъдем конкурентноспособни.

Вие го затрихте тоя интерес- конкурентоспособен не се става, като угодничиш на санкционирана от Запада страна и прокарваш нейните интереси. Никой в ЕС не е луд да съдейства на откровени предатели и да прави бизнес с тях, което означава, че санкциите за Русия ще дойдат и при нас под някаква форма като съюзници на Русия заради нещото, което си избрахте да ни управлява. 😢

преди 1 минута, Мери) написа:

Аз не съм го избирала. Подлъгаха ги при това най-левашки и шараните бързо глътнаха кукичката. Трябва да се знае, че интелектуалното ниво на една голяма част от народа ни не е особено добро и те действат стандартно, гласуват като полудели за този, който им обещае майка си и баща си. ☹️

😢

Разбирам ,ти гласуваш за този който нищо не ти обещава ? Аз пък се радвам ,че отново имаме премиер който стои с високо вдигната глава пред ЕС и е готов във всеки момент да защити националният ни интерес ,ето защо и получи такова доверие ,ако през този мандат постигне всичко и запази тази своя позиция във всяко политическо отнишение при следващи избори отново народа ще избере него.

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Ти си бил голям оксоморон, пишеш за културните и възпитани хора, пък не поглежда себе си

С културните и възпитани съм културен и възпитан, на идиотите и олигофрените не им спестявам нищо и като им го кажа в лицето, те почват да се възмущават че околните ги смятат именно за идиоти и олигофрени. Ми хубаво, само че грешката не е в моят телевизор.

В началото най-културно и възпитано ти обясних, показах и доказах, че 1500жертви от катастрофи са имено при демокрацията, а не както ти твърдеше че са били при комунетата. Когато видях че почна да шикалкавиш и как донесе от десетнйсет дерета вода за да се опиташ да ми докажеш че совите не са това което са... разбрах че си родом от Малоумбия и обърнах палачинката. Това е )

преди 8 минути, The Lone Star написа:

Българите го избраха.

Избраха го 2 милиона пенсионери които излъга. че ще им осигури достойни пенсии. След изборите нещо забрави обещанието, а един от замовете даже се изпусна, че без ковид добавката няма да умрат от глад,

Избран е от мнозинството гласували българи. И е премиер на всички българи независимо от избора им. Както беше Борисов и всеки друг премиер. Това, че не съм гласувал за Борисов означава ли, че не е бил премиер на България и на българите?

За ковид добавката пак някой те е излъгал. Тя си остава за сегашните пенсионери, които според теб са гласували за него.

преди 8 минути, ined написа:

Избраха го 2 милиона пенсионери които излъга. че ще им осигури достойни пенсии. След изборите нещо забрави обещанието, а един от замовете даже се изпусна, че без ковид добавката няма да умрат от глад,

Според данните от изборите мнозинството гласували за ПБ са били млади хора. Има и логика да е вярно това ,младите им писна и искат промяна ,пък и ние старите искаме същото.

преди 9 минути, ivottoshev написа:

С културните и възпитани съм културен и възпитан, на идиотите и олигофрените не им спестявам нищо и като им го кажа в лицето, те почват да се възмущават че околните ги смятат именно за идиоти и олигофрени. Ми хубаво, само че грешката не е в моят телевизор.

Оказва се, че не само не можеш да разсъждаваш, ами почна на другите да говориш така. Ставаш смешен, пак не си пил хапчетата :) Човек който подкрепя убийството на 8-9 милиона души не заслужава внимание. Един нереалезирал се фашист, който при Хитлер сигурно щеше да му стане дясна ръка. Не знам с какъв морал продължаваш да даваш оценки на съвсем непознати, но и за по-достоверно добавяш от твоя богат речник:

image.png.7b67a89bc4e8c2f0ccfded405aa8fb79.png

преди 17 минути, Мери) написа:

Вие го затрихте тоя интерес- конкурентоспособен не се става, като угодничиш на санкционирана от Запада страна и прокарваш нейните интереси.

Така ли? Ми голяма част от Европа продължи да "угодничи на санкционирана от Запада страна" и си плащаше в рубли.

А сега де giggle1

преди 10 часа, miro20 написа:

България вече не зависи директно от руски газ за вътрешното си потребление, но е ключов път за доставки в Европа.

• За бита и бизнеса у нас: Няма риск от криза. От края на 2022 г. България задоволява нуждите си от алтернативни източници. Държавната компания „Булгаргаз“ доставя предимно тръбопроводен газ от Азербайджан и втечнен природен газ (LNG) от САЩ. Доставките на LNG влизат през терминали в съседна Гърция. През май 2026 г. страната официално изпрати в Брюксел своя национален план за диверсификация. [1, 2, 3]

Пълни глупости!

Почти половината газ, който ползваме(като изключим този от Азербайджан) е руски, закупен от посредници в Гърция!

"Тази информация отразява сложната реалност в енергийния сектор. След спирането на преките доставки от „Газпром“ през 2022 г., България успешно диверсифицира маршрутите си чрез интерконектора с Гърция, но част от втечнения и тръбопроводен газ на гръцкия пазар продължава да бъде с руски произход. [1, 2]

Ето конкретните факти за пазара:

• Микс от доставки: Газът, който достига до България от южната ни съседка, е комбинация от Втечнен природен газ (LNG), доставян от терминали като Ревитуса, и тръбопроводен газ. [1]

• Руският дял: Делът на руския газ в Гърция варира, като за определени периоди достига около и над 40-50% от общия внос на страната, често препродаван от международни търговци. [1]

• Европейски регламенти: ЕС постепенно затяга мерките срещу руските енергийни ресурси, като са приети строги забрани и ограничения върху вноса и транзита на руски газ, които променят кардинално картите за доставки в региона. [1, 2]

• Официални данни: Може да проследите актуалните месечни отчети и цени на Булгаргаз, за да видите точния произход и съотношение на доставките."

преди 1 час, Мери) написа:

конкурентоспособен не се става,

Става се когато си гледал интереса.

преди 1 час, Мери) написа:

Никой в ЕС не е луд

Достатъчно луди да за да докарат Европа до рецесия. Или до пределно слаб икономически растеж.

преди 3 минути, maxthon написа:

Достатъчно луди да за да докарат Европа до рецесия. Или до пределно слаб икономически растеж.

Лудите са у нас, а не в чужбина: https://www.facebook.com/photo/?fbid=4402050546725155&set=a.1807920556138180&locale=bg_BG

От два стола та на земята ще се катурнем заради вас ... Не си мисли, че Русия с нас ще се занимава, тя си преследва нейните интереси, а Мунчо, респективно нас, го/ни използват само като удобен инструмент. 😭

току-що, Мери) написа:

Лудите са у нас, а не в чужбина: https://www.facebook.com/photo/?fbid=4402050546725155&set=a.1807920556138180&locale=bg_BG

От два стола та на земята ще се катурнем май, май... Не си мисли, че Русия с нас ще се занимава, тя си преследва нейните интереси, а Мунчо, респективно нас, го/ни използват само като удобен инструмент. 😭

Затова ония дето не са луди имат най-ниски рейтинги сред управляващи. Понеже си гледат интереса и затова е така.... Няма нищо лошо в това да се блокира нещо, което реално вреди нас нас повече.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.