Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 15 часа, miro20 написа:

Ружа ? николоффф.. Ружа ???

То няма никакво значение кой зададе този въпрос. Ако го задам в момента ще можеш ли да отговориш? Освен да пробваме... Кой наш политик е защитил досега българския интерес и не казва автоматично Yes sir, когато отиде в Европа?

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 28 минути, Мери) написа:

Не се оплаквай, ти си си ги избрал:

Да не си малоумна?! Колко пъти трябва да ти повторя, че не съм гласувал за Радев. Въпреки това той е премиер на България и на всички българи. Както Борисов, просто Киро и другите преди тях.

А и дори да съм гласувал за него, трябва ли да ми харесва всяко негово решение?!

преди 2 часа, The Lone Star написа:

Честито, които избраха Радев. Поредната му простотия. Защо не пипа олигарсите? Защо не махне плоския данък. Никъде в Западна Европа няма плосък данък.

преди 50 минути, The Lone Star написа:

Да не си малоумна?! Колко пъти трябва да ти повторя, че не съм гласувал за Радев. Въпреки това той е премиер на България и на всички българи. Както Борисов, просто Киро и другите преди тях.

А и дори да съм гласувал за него, трябва ли да ми харесва всяко негово решение?!

Да, бе, ти беше гласувал за Костадин Константинов от Възраждане, което чудо щеше да е още по-зле.

Да, гласувах за Възраждане. Но Радев е избран от всички българи имащи право на глас. Включително и ти въпреки, че не си гласувала за него.

преди 5 минути, Мери) написа:

Да, бе, ти беше гласувал за Костадин Константинов от Възраждане, което чудо щеше да е още по-зле.

Защо да е по-зле? Хубава програма имат Възраждане. Казаха за еврото и познаха. България не е готова за еврото.

Айде пак сложихте каруцата пред коня...Абе, що не слушате и четете бе, хора!? Заприличвате на Цветанка Андреева, ака Миро,ака Мери,ака Балбек-уващите простотии...
Screenshot.png

Специален послепис..
Ако тази пача,Цветанка ми е в къщата,след 20 дена обработка с торбичка с пясък..ще е при Кокич(и всичките му производни във форума),Наполеон и Хитлер в лудницата... Тази изобщо не знае къде се намира...Чудя се кой,и с каъв акъл я кани по студиата...няма такова дразнещо и предизвикващо отвращение същество...

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Защо да е по-зле? Хубава програма имат Възраждане. Казаха за еврото и познаха. България не е готова за еврото.

България не беше готова за генерал Пинокио.

преди 1 час, Proshark написа:

Ако тази пача,Цветанка ми е в къщата,след 20 дена обработка с торбичка с пясък..ще е при Кокич(и всичките му производни във форума),Наполеон и Хитлер в лудницата... Тази изобщо не знае къде се намира...Чудя се кой,и с каъв акъл я кани по студиата...няма такова дразнещо и предизвикващо отвращение същество...

Не е виновна Цветанка, друг е източникът на противоречивата информация: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid036VNUmSNdTJyVSj2LH9GJ84tF695E18A8z4tkb5wrCVZ2Gh9iBXV7M3WsvioTw91Wl&id=100003398019924

Вашите хора не знаят какво правят. 😭

С любезната протекция от Герб естествено.

"Мария Демирева от Украйна е направила добри сделки с имоти на корпорация КУБ във Варна. В края на 2024 г. тя си купува два апартамента в Баба Алино само за 700 евро на кв.м., а година по-късно продава единия от тях на почти двойна цена. Нотариусът, подписал сделката, е Стилиян Чернев. Неговият подпис стои и под други сделки на КУБ. Той е съпруг на Мариника Чернева – бивш и.ф. председател на ВАС. Дъщерята на Черневи пък става експресно нотариус в София с очевидни протекции от министри на ГЕРБ. Повечето сделки на корпорацията на Олег Невзоров са изповядани на нереално ниски цени, но нотариусите са си затваряли очите и за това, освен за незаконните постройки. Единствено ДАНС е видяла в тези транзакции пране на пари, но пък Прокуратурата не вижда данни за престъпления."

Fakti.bg - Да извадим фактите наяве
No image preview

Съпругът на висш съдия изповядвал сделки с незаконните ст...

Незаконното строителство в Баба Алино се разследва и от прокуратурата, която дори прати окръжно на нотариусите в района да не изповядват сделки с имоти от “незаконния град”

Чиновниците ще плащат осигуровки, но заплатите им няма да намалеят, защото разликата ще се компенсира от държавата. Демек преливане от пусто в празно.

Не че който и да беше на власт би постъпил по различен начин.

Но ако смятат да я карат така, хората ще започнат да се питат каква е разликата им с предишните...

Ако не наложат вето на санкциите срещу Русия, директно ги отписвам.

Бившият шеф на ДАНС-Варна: Изгонихме Невзоров заради пране на пари. Обаждане на украинската посланичка го върна обратно в България

През 2023 г. се получиха първите данни за организацията КУБ, фирмата, ръководството ѝ, хора, които се настаниха във Варна - първите данни, че се извършват нерегламентирани действия. Разработката ни беше за пране на пари от порядъка на десетки милиони евро. 

Това заяви пред БНР бившият шеф на Териториалната дирекция на ДАНС във Варна Кирил Димов, пенсиониран един месец след този случай, като уточни, че става дума за оперативни данни. "Бяха извършени проверки не само чрез нашата служба - пари, които влизат в държавата, имоти, които се закупуват, строителство, което се извършва, произход на парите. Всичко се проверява и то за много дълъг период от време. Всичко подлежи на съдебен контрол и трябва да сме категорични в крайните си изводи, които правим, за да може това нещо да издържи в съда. Затова се работи по-дълго време по такива казуси". 

Докладът на ДАНС-Варна е със заключение, че две лица представляват заплаха на националната сигурност, подчерта Димов:

"Говорим за две лица, не само едно (Олег Невзоров), две лица с почти едни и същи мотиви са експулсирани от страната със забрана за влизане на територията на ЕС. За едното лице, за което няма отмяна на заповедта, съдът е потвърдил нашите мотиви, че представлява заплаха за националната сигурност. Имаше ежедневен натиск от Деньо Денев за подготовка на справката за изгонване на двете лица".

Заповедта за експулсиране на Невзоров е отменена 10 дни по-късно:

"Председателят на ДАНС Деньо Денев ми се обади 4 дни след отмяната на заповедта и ми каза, че е отменил заповедта си, но от мен и от дирекциите, не са искани никакви мотиви за отмяната на тази заповед. Деньо Денев ми каза, че му се е обадила украинската посланичка, поради което заповедта е отменена, което мен не ме убеди, защото преди това бяхме водили разговор, че една такава заповед трябва да се съгласува с ръководството на държавата и той е длъжен да съгласува с министър-председателя, но дали го е направил - не знам. Денев подписа и двете заповеди - за експулсиране и за отмяната".

Решението, което вземаме за експулсиране, е колективно - заедно и с председателя на ДАНС. Запознати са в ДАНС Дирекция финансова сигурност, Правно-нормативна дирекция, обясни Димов. 

Според него това ръководство на ДАНС (с председател Денев) не е представяло пълни и точни документи по случая с Олег Невзоров пред народните представители:

"Това, което е изпратено в Народното събрание, не отговаря на истината. За този случай се нарушиха основни принципи в работата на ДАНС".

Невзоров и компаниите му са ползвали сериозни политически протекции, каза Димов, като уточни, че това твърдение е базирано на информацията, с която е разполагал:

"Има лица в Народното събрание, с които Невзоров беше в контакт и се ползваше с определени протекции при определени действия. Много интересно е в нашата работа, когато отидеш на среща с човека, който участва в схемата, той се държи все едно нищо не знае и чува за първи път нещо. В много моменти в службата ми съм се чувствал безпомощен".

ДАНС-Варна си свърши перфектно работата по този случай, каза той и добави, че не може да влияе на действията на ръководството на Агенцията.

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/726154-bivsh-shef-na-dans-varna-razsledvahme-shema-za-prane-na-desetki-milioni-evro-okolo-kub

преди 4 часа, Flashback написа:

Бившият шеф на ДАНС-Варна: Изгонихме Невзоров заради пране на пари. Обаждане на украинската посланичка го върна обратно в България

През 2023 г. се получиха първите данни за организацията КУБ, фирмата, ръководството ѝ, хора, които се настаниха във Варна - първите данни, че се извършват нерегламентирани действия. Разработката ни беше за пране на пари от порядъка на десетки милиони евро. 

Това заяви пред БНР бившият шеф на Териториалната дирекция на ДАНС във Варна Кирил Димов, пенсиониран един месец след този случай, като уточни, че става дума за оперативни данни. "Бяха извършени проверки не само чрез нашата служба - пари, които влизат в държавата, имоти, които се закупуват, строителство, което се извършва, произход на парите. Всичко се проверява и то за много дълъг период от време. Всичко подлежи на съдебен контрол и трябва да сме категорични в крайните си изводи, които правим, за да може това нещо да издържи в съда. Затова се работи по-дълго време по такива казуси". 

Докладът на ДАНС-Варна е със заключение, че две лица представляват заплаха на националната сигурност, подчерта Димов:

"Говорим за две лица, не само едно (Олег Невзоров), две лица с почти едни и същи мотиви са експулсирани от страната със забрана за влизане на територията на ЕС. За едното лице, за което няма отмяна на заповедта, съдът е потвърдил нашите мотиви, че представлява заплаха за националната сигурност. Имаше ежедневен натиск от Деньо Денев за подготовка на справката за изгонване на двете лица".

Заповедта за експулсиране на Невзоров е отменена 10 дни по-късно:

"Председателят на ДАНС Деньо Денев ми се обади 4 дни след отмяната на заповедта и ми каза, че е отменил заповедта си, но от мен и от дирекциите, не са искани никакви мотиви за отмяната на тази заповед. Деньо Денев ми каза, че му се е обадила украинската посланичка, поради което заповедта е отменена, което мен не ме убеди, защото преди това бяхме водили разговор, че една такава заповед трябва да се съгласува с ръководството на държавата и той е длъжен да съгласува с министър-председателя, но дали го е направил - не знам. Денев подписа и двете заповеди - за експулсиране и за отмяната".

Решението, което вземаме за експулсиране, е колективно - заедно и с председателя на ДАНС. Запознати са в ДАНС Дирекция финансова сигурност, Правно-нормативна дирекция, обясни Димов. 

Според него това ръководство на ДАНС (с председател Денев) не е представяло пълни и точни документи по случая с Олег Невзоров пред народните представители:

"Това, което е изпратено в Народното събрание, не отговаря на истината. За този случай се нарушиха основни принципи в работата на ДАНС".

Невзоров и компаниите му са ползвали сериозни политически протекции, каза Димов, като уточни, че това твърдение е базирано на информацията, с която е разполагал:

"Има лица в Народното събрание, с които Невзоров беше в контакт и се ползваше с определени протекции при определени действия. Много интересно е в нашата работа, когато отидеш на среща с човека, който участва в схемата, той се държи все едно нищо не знае и чува за първи път нещо. В много моменти в службата ми съм се чувствал безпомощен".

ДАНС-Варна си свърши перфектно работата по този случай, каза той и добави, че не може да влияе на действията на ръководството на Агенцията.

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/726154-bivsh-shef-na-dans-varna-razsledvahme-shema-za-prane-na-desetki-milioni-evro-okolo-kub

да чакаме ли вече, да се преместиш тук да живееш с американската ти булка - или ще му покажеш пръст на Радев

Фактор: Информационна медия в България
No image preview

Христос не е господарят на Радев и  Даниил - Фактор

Човеколюбивото руско православие е унищожено преди век, премиер и патриарх спасяват Антихриста

......

И макар у нас по конституция църквата да е отделена от държавата, когато московският патриарх Кирил посети България през 2018-та, той беше посрещнат тържествено на летището от вицепрезидента Йотова, която дори му падна в краката. Оказа се, че патриарх Кирил е дошъл в страната ни не на църковна визита, а 

на официална политическа среща с държавния глава Румен Радев, 

на когото господарски се накара, че не е благодарен на Освободителката Русия. 

Публичен факт е, че руският патриарх със светската фамилия Гундяев е полковник от КГБ с псевдоним "Михайлов". Редица разследвания го свързват с цигарения и алкохолния бизнес. Известно е също, че главата на РПЦ всъщност е олигарх с множество авоари, имения и яхти. Но най-стряскащото е учението му. Противно на християнския морал той редовно благославя руските въоръжени сили, одобрява военните действия и зверствата над мирни граждани. Гундяев проповядва, че загиналите руски войници извършват подвиг, който Господ ще разчете като саможертва, която ще "измие всички грехове". Неговите послания противоречат на фундаментални християнски принципи като мира и милосърдието. Те са несъвместими с Божията заповед: "Не убивай". Злодейската антихристова доктрина на московския патриарх е отхвърлена и осъдена от голяма част от световното православие и другите християнски общности. Заради публичната подкрепа на режима на Путин, Гундяев е обект на множество международни санкции. Обаче! Преди дни разбрахме, че образът на московския лъжеспасител на християнски души въобще не притеснява нашия премиер Румен Радев. Той отхвърля международното му заклеймяване и настоява да спаси от санкции на ЕС този, който публично му нареди на кого да се кланя преди 8 години. А, за да оправдае недостойното си поведение Радев разигра кахърна сценка за малоумни: "Мене не ме интересува изобщо патриарх Кирил. Интересува ме Руската православна църква, защото руското православие има принос за нашето освобождаване от петвековно османско робство. Интересува ме цялото руско общество, което има тази църква, която е източноправославна като нашата. Ние сме едно семейство. Тук трябва да има мнение и Българската православна църква, когато се говори за такъв тип санкции", избълва министър-председателят. Вече чухме, че българският патриарх 

Христос

и смята, че защитата му от политика Радев е смела постъпка. Малко по-късно Синодът се сети, че църквата е отделена от държавата и няма мнение по въпроса за санкциите. Само за санкциите обаче. За фалшивия месия църквата ни мълчи. Явно господарят на Радев и на патриарх Даниил не е Христос.

Тоя дето не е гей, много добре обясни защо бюджета за чеп за зеле не става

преди 1 час, miro20 написа:

Тоя дето не е гей, много добре обясни защо бюджета за чеп за зеле не става

Той ли е чепът за зеле след като не става бюджета според него?

"Оценката за управлението в крайна сметка ще бъде дадена от хората. Към момента обаче мога да ви уверя като изследовател, че за пореден месец управляващите се ползват с много комфортни нива на обществена подкрепа", заяви Първан Симеонов.

Той обясни, че това са показатели, които позволяват да се каже, че ако утре се проведат избори, има реална възможност партията на Румен Радев да получи над 50% от гласовете."

Fakti.bg - Да извадим фактите наяве

Първан Симеонов: Ако утре има избори, реална е възможност...

Реално погледнато, сега сме в сянката първо на лятото, а след това и на предстоящата президентска кампания. Затова първите реални сигнали за обществената оценка на това управление вероятно ще дойдат п
преди 5 минути, M.Николов написа:

че за пореден месец управляващите се ползват с много комфортни нива на обществена подкрепа"

Да не се повтарям от съседната тема :

преди 2 часа, miro20 написа:

В момента ви помпят с най лошото управление, граничещо по тъпотия и некадърност с Жан Видеонов, вие си мислите че "не плюмки, а дъжд вали"

Представям си за миг какво би се случило ако от всичките тъпотии с данъци, осигуровки, пенсии, винетки и т.н. ги бе предложил ГЕРБ или приели, какъв вой щеше да настане и каква гражданска война.

Сега обаче нищо подобно няма... прогресивните наведени поемат и гълтат яко висчко което Зеления Чорапо фатмак им еакулира в гърлото .

731674200_122107680369297027_65258217011

Дефицита е ясен, и той не е в резултат от действията на това правителство, а на предходните.

Всяко досегашно правителство е теглило милиарди външен дълг.

Да припомним кой сключи неизгодни договори за винетките от които държавата не печелеше почти нищо?

Дали не беше вашия тулуп?

Неизгодните договори за винетките и тол системата, ощетяващи държавата чрез огромни комисиони за посредници, бяха сключени през 2018–2019 г. от ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а първоначалната имплементация е реализирана от австрийската фирма „Капш“. [1]

Схемата се осъществява по следния начин:

• Инвестиция и собственост: Държавата плаща близо 180 млн. лв. на консорциума около „Капш Трафик сълюшън“ за изграждане на електронната система. Въпреки това контролът остава до голяма степен в частни ръце. [1, 2]

• Прекомерни комисиони: За продажбата на винетки и маршрутни карти АПИ сключва договори с външни партньори (като „Интелигентни Трафик Системи“ АД). Тези фирми прибират значителен процент (стигащ до 7%) от всяка продадена винетка. [1, 2, 3, 4]

• Липса на контрол: Държавният бюджет получава почти целия приход от леките автомобили (чрез купуване на винетки), но същевременно губи десетки милиони левове заради скъпите външни услуги, софтуерна поддръжка и преотстъпени такси по тол системата. [1, 2]

Тогава лапаше и гълташе, и не пискаше, а?

преди 3 минути, M.Николов написа:

Да припомним кой сключи неизгодни договори за винетките от които държавата не печелеше почти нищо?

Дали не беше вашия тулуп?

Неизгодните договори за винетките и тол системата, ощетяващи държавата чрез огромни комисиони за посредници, бяха сключени през 2018–2019 г. от ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а първоначалната имплементация е реализирана от австрийската фирма „Капш“. [1]

Схемата се осъществява по следния начин:

• Инвестиция и собственост: Държавата плаща близо 180 млн. лв. на консорциума около „Капш Трафик сълюшън“ за изграждане на електронната система. Въпреки това контролът остава до голяма степен в частни ръце. [1, 2]

• Прекомерни комисиони: За продажбата на винетки и маршрутни карти АПИ сключва договори с външни партньори (като „Интелигентни Трафик Системи“ АД). Тези фирми прибират значителен процент (стигащ до 7%) от всяка продадена винетка. [1, 2, 3, 4]

• Липса на контрол: Държавният бюджет получава почти целия приход от леките автомобили (чрез купуване на винетки), но същевременно губи десетки милиони левове заради скъпите външни услуги, софтуерна поддръжка и преотстъпени такси по тол системата. [1, 2]

И какво е променено сега ?

комунделите забравяте че сделки и вина се орпеделя от съда .

Не с тричленки или какво смяташ ти за изгодно или не.

Защо любимия ви вожд зелен мухлясъл чорап не промени условията и комисионните , а реши да вдига цените ? Като вдигне само цената какво се променя къде отиват парите ?

Защо не остави старите цени ?

За Боташ новини имаш ли ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.