Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USA и президент Доналд Тръмп

Featured Replies

Отбой. Жипът бил уж гръмнал от превозвани пиратки и уж не е имал РПГ или миномети в багажника. Новината е актуализирана докато съм спял. Така че не било атентат, нито сплашване, а чиста случайност. Нещо много невероятна случайност бих добавил, по-скоро вероятно са се уплашили и решили да замълчат за истината и да се разберат зад кулисите с опозицията.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 122,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали ще е възможно но според мене администрацията на форума може да помисли за отделянето и като важни на няколко теми,където може да се прочете нещо и да се обсъжда. Останалия боклук , който

• И кой мислите финансира и организира протестите срещу Тръмп? Този, който финансира предизборната кампания на Хилари, майдана в Украйна и други удобни и пълнещи джоба му събития - Сорос.

• В Америка 500 човека правят зулуми и трошат, но ехото е толкова силно, че в България се чува 200 000. 

Публикувани изображения

Ерата на неолибералните орки приключва! Настъпва ерата на хората!

https://www.flagman.bg/article/339803

,,Все повече ще са хората, медиите, журналистите и платформите, които ще се завърнат към същината си - да дават трибуна на всяко мнение, не само на властващия наратив, наложен от неолибералната върхушка

С приближаването на клетвата на Тръмп свежият полъх се превръща в мощен ураган, който започна да помита неолибералните политици и кукловоди"

,,мислещ

07.01.2025 22:30:08
20
31

Вятърът на промяната задуха по целия свят и както винаги у нас ще се усети последно.

САЩ, Канада, Франция, Германия, Австрия, Словакия, Румъния...и много, много други вече осъзнаха, че така не може да продължава. Нормалните хора искат държавите им да имат добронамерени отношения с Русия, която няма как да бъде изолирана и уплашена от група демократични терористи.
Само у нас Пеевски, Борисов и онези нежни симпатяги от ПП-ДБ ще останат последния стожер на антипутинизма!"

,,Марк Твен
07.01.2025 22:35:10
4
25

Последния славоукраинец ще бъде българин. Толкова сервилна е розовата гвардия. ОтРовено общество потъват безславно и позорно. "Подвизите" им ще бъдат забравени. Щетите им ще бъдат поправени. Никога повече неолиберален канцероген!"

,,добавки към интересната тема тук
08.01.2025 02:00:48
0
10

Би трябвало да се добавят още няколко точки:
● Педофилите са на прицел, както и политиците мъчители на деца, посетили остров Епщайн:
От седмичния отчет на Бенджамин Фулфорд от понеделник имаше информация за сенатор Бърни Сандърс, който е един от летелите с Lolita Express до "Островът на педофилите" на Епщайн и как изнудването на политици с педофилия е най-мощната валута във Вашингтон:
♦ CPS/Epstein Оцелял от сексуален трафик на деца описва как Бърни Сандърс е бил изнудван
https://tinyurl.com/364x9bp5
♦ Мъск разкрива ислямистка група за изнасилване в Великобритания – скандал с властите чак до Стармър
https://tinyurl.com/tyn43y34
♦ Британският Стармър отхвърля гнева срещу бандата за изнасилване като „крайно дясна банда“
https://www.frontnieuws.com/britse-starmer-doet-woede-over-verkrachtingsbende-af-als-extreemrechtse-bandwagon/
♦ Навярно Тръмп ще нареди разследването на педофилския бизнес на Зеленски, за който беше писано в много СМИ:
"Вътрешен човек от Зеленски освирква масовия елитен педофилски кръг в Украйна"
https://tinyurl.com/5xvv5jd9
● Тръмп ще назначи комисия, която да разгледа корупцията в Украйна и как са изразходване американските "военни помощи"
● Директорът на ФБР на Тръмп Каш Пател и RFK младши ще преследват всички убийци с ваксини.
Дори CNN илюстрира промяната в парадигмата: Когато [Робърт Ф. Кенеди-младши] се роди, имахме три ваксини и аутизмът беше едно на 10 000. Сега едно дете се ражда със 76 ваксини... аутизмът е едно на 34.“
● LGBTQ общността е в паника заради администрацията на Тръмп
https://tinyurl.com/kbmebf98
● Може да погледнете дневния ред America First Agenda на Тръмп на сайта americafirstpolicy.com и неговия Институт за Америка Първа политика (AFPI)AFPI:
https://tinyurl.com/59jnhf39
https://agenda-americafirstpolicy-com.translate.goog/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg
Първи стълбове на дневния ред на Америка
Стълб I Накарайте най-голямата икономика в света да работи за всички американци
Стълб II Върнете отговорността за здравеопазването на пациентите и лекарите
Стълб III Възстановете историческия ангажимент на Америка за свобода, равенство и самоуправление
Стълб IV Дайте на родителите повече контрол върху образованието на децата си
Стълб V Подсигурете границата, сложете край на трафика на хора и победете наркокартелите
Стълб VI Осигурете мир чрез сила и американско лидерство
Стълб VII Направете Америка енергийно независима
Стълб VIII Направете лесно гласуването и трудно измамите
Стълб IX Осигурете безопасни и сигурни общности, така че всички американци да могат да живеят живота си в мир
Стълб X Борба с корупцията в правителството чрез пресушаване на блатото
● Може да погледнете също трите части на филма на ARTE:
Америка на първо място - администрацията на Тръмп
https://www.arte.tv/en/videos/094504-001-A/america-first-the-trump-administration-1-3/
(1/3) Европа трябва да плати
(2/3) Врагът в Близкия изток
(3/3) Китай няма да спечели
Заглавията казват всичко..."
Цитат

Зелената сделка нещо май се разсъхва.

Водещи американски банки, сред които Goldman Sachs Group, Wells Fargo, Citigroup, Bank of America и Morgan Stanley, напускат един от популярните банкови съюзи - Net Zero Banking Alliance (NZBA), който целеше финансиране на проекти за намалява не въглеродния отпечатък на компаниите. Изглежда и JPMorgan Chase скоро ще се присъедини към клуба
Източник: https://www.bta.bg/bg/news/economy/810312-vodeshti-amerikanski-b … rodna-neutralnost

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Тръмп да вземе наистина да договори Гренландия, а после да засели там либералите, които не се махнат сами от Щатите! Вярно, това не са ти Хаваите, ама нали искаха да бягат?

Мега Добра идея!!!!:yanim::yanim::yanim:

https://giphy.com/gifs/zI59mJvARBdd8Nv93Z

Цитат

Предполагам, че целият шум е заради местоположението на острова и възможностите за ранно прехващане и неутрализиране на ракетен удар от Руските полярни бази и засичане на техните подводници.
Пасивните сонари, които САЩ инсталираха в Атлантика от Англия през Исландия до Гренландия през миналия век вероятно не са ефективни вече. Нищо чудно планът да е Гренландия да се превърне в една радарна станция с възможност за нанасяне на ядрен удар.

И пак са назад като идеи. Руските ядрени оръжия са хиперзвукови ракети в обща ракета носител, като всяка една ракета има собствено насочване и цел. Радарът им ще стане разноглед.:giggle1::lol6:

images?q=tbn:ANd9GcT22XtD0ty_fX70tIoPgaf

Цитат

САЩ премахнали визите за румънци, само ние останахме от ЕС с визов режим.

Предполагам е награда за отмяната на изборите, което е прецедент, но от короната насам не може да ме изненада нищо.

То пък една награда. Истинските румънци сигурно са в потрес как политиците им и техни прости сънародници се продават за една паница леща образно казано.:getout:

В САЩ няма да ги чакат румънците със червен килим, шампанско и хайвер.

Поражение на Украйна ще e много по-скъпо за САЩ от поддържането на Киев - сега ще опитат да лъжат Тръмп,  както лъгаха Байдън.   Истината е проста -всички западни инвестиции в режима в Kиев са погрешни.   Предишната Украйна вече е невъзможно да бъде възстановена. - след конфликта с 3 милиона загинали и осакатени.  Липсва реално възможен план за победа, а Зеленски продължава и още да лъже Запада.   

Добре да си припомним , че след произнасянето на встъпителната си реч януари 2017 г. венец на безскрупулната му популистка кампания, първите действия на Тръмп, като президент бяха: да свали от интернет страницата на Белия дом темите за климатичните промени, за правата на ЛГБТ хората, за гражданските права и да отмени механизма за подпомагане на закупуването на жилища от бедни семейства.

А доста преди това....

"...Доналд Тръмп е култивиран като руски актив в продължение на 40 години и се оказва толкова изключително готов да пропагандира антизападната пропаганда, че в Москва празнуваха, коментира бивш шпионин на КГБ пред Guardian.

Юрий Швец, изпратен във Вашингтон от СССР през 80-те години, сравнява бившия президент на САЩ с "Кембриджската петорка", британски шпионски пръстен, предал тайни на Москва по време на ВСВ и ранните години на Студената война...

Това е пример, когато хората са вербувани, когато са студенти и след това са се издигнали на важни позиции; нещо подобно се случваше с Тръмп", каза Швец в телефонен разговор от дома си във Вирджиния..."

https://news.bg/world/rusiya-otglezhdala-tramp-kato-aktiv-40-g-tvardi-bivsh-agent-na-kgb.html

преди 8 минути, марк5 написа:

Юрий Швец

Няма по-голям смешник от този "анализатор".

До сега нито едно от предвижданията му не се сбъднало!😄

Цитат

Демократите щели да оправят републиканските бакии.
Хахахаха. Ние сега сме дъно,точно заради тези ваши Демократи.Нали оправяли,защо за 4 години нищо не направиха,та и дори ни свлякоха надолу и ни направиха за смях пред цял свят.

Къде е водата в  хидрантите? Океана опира в носовете им,вода няма. Май онези "оправящи бакиите" Демократи окъсаха безобразно бюджета на пожарните служби и цяли квартали в ЛА сега горят,защото водата се пази за рибите,моля ви се!

Къде са финансовите помощи за хората след наводненията в НС и защо месеци след това,все още спят навън по палатки.Ами защото онези "оправящи бакиите" Демократи дадоха парите на Украйна.За нашите си хора - пари няма.

Колко невинни хора умряха/бяха изнасилени/ограбани,заради отворените граници на "оправящи бакиите" Демократи?

Woke culture on display, която още повече засили разделението между хората пак заради "оправящи бакиите" Демс.

Колко хубаво било да има Обамакеър за бедните диабетици,които иначе няма да получат лечение.Пуснах сълза.
Толкова е хубаво да си беден,нелегален и безработен в Щатите. Данъкоплатците плащат купоните за храна,медицинските сметки,жилище на преференциални наеми или направо безплатни.И кеш,разбира се,да има за фентанил - тонови наркотици от цвят свят,свободно влизащи в страната през отворените граници без контрол.

Дано всички народи получат и те "оправящи бакиите" Демократи като нашите.

:yanim::yanim::yanim:Добре зададени въпроси!!!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Посолството винаги може да си държи отказите над 3 % и нищо не можем да им кажем, те решават и не дължат обяснения. Въпрос на воля е да се вдигне визовия режим, едностранна, на вдигащия. Оправдания за невдигането ще се намерят, ето вече колко десетилетия се намират, всъщност.
Не, че съм се залетяла да им ходя там, както и много други хора. Но виждам, че за сума народ е важно - е, ще почакате.
Ако пък има и връзка с безпардонно отменените избори в Румъния, мерси. Демокрация и чудо, привнесени от Америка. https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/close.png

Още не мога да повярвам как позволиха на Тръмп да спечели. Явно резултатът се е оказал твърде труден за фалшифициране, надявали са се на малка преднина.

Нас ни мразят и никога няма да го вдигнат тоя режим. Чудо голямо, никой нормален не ще да ходи в САЩ. За там драпат само простите и тъпанарите.:getout:

Ако имах желание, сили, нерви и пари, щях ей така на майтап да се пусна за лотарията, да видя дали биха ме одобрили за тъпите им визи. Но не ми се занимава.

Моето мнение е, че проучват хората, преди да ги одобрят. И не търсят само умни с диплома от университет, а и да са с правилните възгледи.:getout:

Цитат

Голяма адекватност, няма що. Да си анулираш изборите, защото кандидатът фаворит е неудобен. Със съшити с бели конци аргументи как ползвал Тик-ток за кампанията си. А от Тик-ток точно либералите и прогресистите не слизат, буквално. Смях.
Връзка точно с изборите може и да има, САЩ дават визи за висши форми на слугинаж, а това е една от тях.
И не ми казвайте, че е конспирация, защото доста голям брой "конспирации" от последните 4 години изгърмяха като истини. Лошото е, че на много хора и в лицето да им изгърмят, пак няма да забележат и ще пеят либералните мантри. Навик ли е, вяра ли е или друго, не знам.

Цитат

Визирам аргументите на съда им, с които отмениха изборите там. Иначе анулиране всеки може да иска като част от политическото говорене. Не само КК е искал такова у нас, защо само него ми цитирате в стил, "защо биете негрите".
Важно е не дали някой иска, а дали се отменят избори тенденциозно, заради някой, който не трябва да бъде допуснат до властта. Е, Румъния ни надмина много, не вярвах, че може, но....

Северните ни съседи винаги са си били прости лакеи и фурнаджийски лопати!!!!:getout::getout::getout: На запад ги обичат, защото не са славяни. Очаквам да решат да се откажат от православието и да приемат католицизма!:vomit:

Цитат
Отдавна САЩ не са никаква котва на свободата и демокрацията, боравиш с постулати от преди 15 години, но нещата оттогава коренно се промениха. Виж как Байдън помилва сина си, а Тръмп, както и близките му бяха засипани с призовки. Изборите им са изумителни - по пощата, гласуват и избират умрели. Още много примери има, не ми се пише сега трактат за американското пропадане. За войните и износа на демокрация пък е нужен отделен нов многотомен труд.
Наистина е добре човек да поопознае новото реално, което пък дори ни се натрапваше за новото нормално и да види колко гнило е всичко. Не че в БГ е цветя и рози, но най-малкото е трудно да се приемат поучения отвъд океана, където имат къде по-сериозни проблеми и от нас. Вече.
Преди 30 години беше друго, но сега трябва да се прогледне, наистина.

Цитат

Алтернативата е нормализация и връщане към по-консервативна умереност. Приемане, че няма обетована земя без корупция и проблеми. И приемане на реалността относно източните държави - те не могат да бъдат либерални демокрации, не работи налагането на това там. Вижда се на практика.
Русия и Китай на какво са алтернатива, ние си имаме държава, тук се предполага да живеем, мисля. Защо така черно-бяло се мисли - или/или.
Имаше една хубава идея за икономически обединена Европа, ако спрат да я опорочават, ще се оправят нещата.
Но като гледам Урсула и компания, губя надежда.

А Тръмп си има своите странности, но предлага именно това завръщане към нормалното, явно и американците го искат, ти да видиш.
Обаче според надменните либерали и избирателите на САЩ са тъпи, не се спират с квалификациите.

Относно примерното поведение на лицемера макак Обама  към Доналд Тръмп.

Цитат

Няма нищо странно,  съвсем в стила на най-големите лицемери-либералите. Всички ще вземат завоя и където са плюли ще лижат, без да им мигне окото. Най-смешни ще са нашите мисирки, чакам безплатния цирк да тръгне на гастрол у нас. Тивената духова музика вече надува тръбата. https://www.bg-mamma.com/img/emojis/most_used/joy.png

Цитат

Да бе знам, че всички българи са легални в САЩ  и винаги са били такива, не е имало нито един да се възползва от туристическа или студентска виза и после да остане да работи като нелегален, нито един след бригада, не е имало и бракове с цел да се остане легално, не е имало и българи които са станали легални след 5-10 нелегални, (поне в тази тема очевидно няма такива) просто това само на лошите нелегални им се е случвало.
Алеко го е казал, пази боже сляпо да прегледа.

Аз съм чела в онзи форум една смешна история за един българин, който отишъл в САЩ, без да знае езика. Качил се на едно дърво и крещял "Помощ".:lol6::lol6::lol6:

Цитат

Туитър е единствената медия,която неутрално коментираше изборите.
Фокс са републиканци.Изказвали са се по-захаросано за Тръмп и кампанията му,но в Туитър,от който не излизам вече, си беше свободна медия и имаше за всички трибуна да се изказват. Както за едните,така и за другите.На мен ми излизаха много повече постове за Тръмп,но алгоритъма е такъв,че са ме усетили какво ме интересува и кой подкрепям.
За феновете на демократите пък са излизали много повече публикации за тяхния си човек,отколкото за Тръмп.

Апропо медиите,освен Фокс, всички останали са спонсорирани от демократи и им беше платено да плюят по червената кампания,включително атаки по Мелания (която вмомента съди The View за 100 мил).Тръмп също съди за клевета.
Същите тези медии,които се опитаха всячески да манипулират зрителите и как Харис щяла да бие с феноменални разлики,дори карти по щати и проценти излъчваха седмици преди изборите.

Чековете,не съм в детаили запозната,но се даваха на хора от swing states и разбира се,с цел да се полуляризира гласуването и най-вече червеният вот.Едни раздават милиони,други раздават кебапчета. Нищо ново!

Цитат

Взе ми думите от устата. Катастрофа щяло да е с Тръмп, пък призиви за свободно обсъждане на гласуването и личните избори на тръмпистите, брей. Като бяха на власт демократите не ги вълнуваше много свободата на словото за опонентите им, напротив, бързаха всичко да заглушат, пък призовки за Тръмп, пък обиди към избирателите му. Сега изведнъж призовават за словесна свобода. Жалка работа.
Аз възприемам изказванията на Тръмп за Канада и Гренландия като тролене и провокация. И му се получава, сума народ се върза и с пяна на уста обяснява как не можело да стане. Ми, не е и необходимо, с Канада симбиозата е пълна и е нормално да е така с другата голяма държава на континента. Гренландия е важна за контрола на полюса,  но с огромната американска база там, не мисля, че му е нужно реално анексиране и да си вкара международен таралеж в гащи.
Само за Панамския канал има донякъде обосновани претенции, които, ако се договорят с Путин да си вземе и де юре Крим и Донбас, може и да му се получат - той ще си грабне канала. Просто геополитика - големите се договарят за сметка на малките, като в Ялта.
Сега ще заподскачате, но това са фактите - предстои някаква нова подялба на света, вече се завъртя колелото и е неминуемо.

Цитат

Не четете между редовете, ама нищо чудно. Руснаците вече подскочиха като ужилени и заявиха, че имат интереси в Арктика. Украинците тука в темата би трябвало да пляскате с ръце от радост, "Путлер" сигурно е получил киселини от перспективата. Китайците също имат апетити за Гренландия. Ами да им я дадем направо, мир да има. Дания ли ще я опази от руснаците и китайците? Че то не остана с какво, всичкото оръжие от Европа го харизахте на Украйна и в замяна получихте страхотен резултат. Аз си мисля все пак, че това е блъф от страна на Тръмп. Маркира територия

Аз викам да я дадат Гренландия на фанатиците евреи и там да си направят нов Израел.:popcorn2:Студът ще им се отрази чудесно.:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Разбира се, че е блъф. Гренландия си е в американската зона на влияние, за какво му е да си вкарва проблем с анексия. Може да го направи за 1 ден, но е ненужно.
По-интересна е реакцията към тези му изказвания - голяма паника. А когато от Белия дом подпалваха Европа преди 3 години - големи овации бяха. Интересен подход към войната, ако нашите хора я подкрепят е чудесна.

Цитат

За Гренландия - идеята САЩ да купи Гренландия не е нова и не е на Тръмп, просто той я изразява гласно защото не мисли преди да говори..Те не искат да са част от еропейския съюз и доколкото знам искат да са независими от Дания..Ами кой ще ги пази и защо https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/simple_smile.pngТръм явно не иска да го прави безплатно..та не виждам защо всички се тюхкат за Гренландия - реално погледнато им предлага много добра алтернатива..

За Панамския канал проблема на американците е, че латиносите не могат да управляват пристанищата и ги дават на концесия на китайски фирми..логично Тръмп иска да им го вземе. Не разбирам драмата..Какво би трябвало да очакваме от американски президент-да помага на Мелания за украсата на Белия дом и да се притеснява кой в коя тоалетна ще ходи?

Отивам да чета в "Уикипедия" за Грендалндия, тоя мразовит остров стана много интересен. Аз мислех, че никой не живее там.

Thinking Pondering GIF by Studios 2016

Цитат
Печатница си имате,а един Майдан и една фондация Америка за Гренландия ,и работата заспива.Имате богат опит ,та никой не се съмнява,че ще се справите.

Много на място!!!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Поради големите пожари в и около Холивуд, НАСА направи изявление, че обявеното кацане на Луната се отлага с 3 години!...

:lol6::lol6::lol6:Музика за ушите на "Роскосмос"!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Проблем с бездомниците няма. Този "проблем" си го измислиха "демократите" с цел...и аз не знам с каква цел. Някакво извратено социално инженерство. Измислят си проблем,който или не съществува,или е силно преувеличен. И после искат властта. Цялата власт. Но не решават проблема,а въвеждат ужасяваща тирания.

Демократите са си психично болни и извратени хора. Като нямат проблеми, нарочно ги създават и после обвиняват другите. Мисля, че нарочно са допуснали Лос Анджелис да стане бъкан с бездомници.

Цитат

Би трябвало да променят архитектурно ЛА... През Втората световна война американците хвърлят умопомрачително количество запалителни бомби над Токио и го изгарят. Загиват 400 000 японци,по-точно изгарят. Повече отколкото в Хирошима и Нагазаки. Защо се е получило това чудовищно количество загинали японци? Понеже те са построили къщите подобно на тези в Калифорния днес. Били са изцяло дървени и даже пироните са били дървени. Без стъкла на прозорците,а с оризова хартия. И са една до друга. Когато са пламнали пожарите от краищата на Токио,японците вътре е нямало как да избягат...
След войната японците се насочват към бетон,алуминий и стъкло...

И аз мисля, че е време градът да стане модерен. Не ме разбирайте погрешно, и аз си падам по ретрото, конкретно периода 1930 - 1945 ми е любим. Обожавам да гледам ретро филми. Но днес единствените къщи, които трябва да са ретро в САЩ, трябва да са само къщите - музеи. Иначе хората трябва да живеят в сгради с модерно строителство и високи изисквания за безопасност. Трябва да имат детектори за дим, противопожарни бутилки и маркучи, брадви...........

Ние също си модернизираме жилището. Правихме ремонт на кухнята, сега вместо старите кухненски плочки, кухнята е облицована цялата с мрамор, а вместо умивалник от неръждаема стомана, имаме такъв от гранит.Купихме съвсем нови уреди - голям хладилник, модерна вградена електрическа готварска печка със тъчскрийн, пералня, нов тостер (стария беше от 1998 година и си изпя песента), нови шкафове (да не споменавам от кога е един от старите кухненски шкафове, че и мен ме е срам).

Времената се променят и е нормално човекът да се стреми към по - високи и по - сигурни мерки за безопасност вкъщи,  както и към по - модерен и хубав дом. Не отричам традициите, но мястото им е в етнографските комплекси и музеи.

Много ми се иска и ние да си имаме детектор за дим, и противопожарни бутилки. Ужасно много ме е страх от пожари, особено като предизвиках един без да искам, като бях малка. Ужасно ме е яд, че вече не се произвеждат големи библиотечни секции и сега любимите ми книги са в  кашони на село и не ми се мисли, какво ще им се случи. А можеше да имам хубава нова библиотечна секция в стаята, където да ги държа. За мен книгите и снимките са много важни. Яд ме е, че и флашките са скъпи, а ми трябват, за да си сваля всички снимки и картинки, които имам на компютъра. Много ми се иска и да можем да сменим паркета в стаите с нов и модерен, но са скъпи...............

Дедо патриарх: С идването на Тръмп на власт, ще се завърне нормалността.

Spoiler

И на мен ми се ще, някои извратении да бъдат отново записани в списъка с психични заболявания и да бъдат лекувани, а не да ми ходят на прайдове и по училищата и детските градини. Има някакъв шанс, сигурно 0.01%.

преди 41 минути, Sliderum2 написа:

И на мен ми се ще, някои извратении да бъдат отново записани в списъка с психични заболявания и да бъдат лекувани, а не да ми ходят на прайдове и по училищата и детските градини. Има някакъв шанс, сигурно 0.01%.

И на мен ми се ще, ама няма как да ви затворят  всичките малоумни психясали рашисти антибългари накуп...  Все пак  дмеокрация сме, дори малоумниците имат право на изява и никой не ви преследва или наказва заради психичното ви състояние.

Алтернативата е - режим като в Иран,рашистан, Сев.Корея...  тогава просто няма да ви има . физически .

Водата в Калифорния се оказа частна:

Цитат

Застрахователните компании отдавна са го измислили като са прекратили застраховките срещи пожари там.

Гледаме климатичните промени, които не се интересуват дали вярваме или не в тях, съчетани с капитализъм, в който едно семейство милардери притежават правата над водата в Калифорния.

А, да, и да не забравяме намалените пари за пожарната, щото нали точно в тоя район няма нужда от пожарна. Ама пък ето ти ниша - частна пожарна.

преди 10 часа, Anneliese написа:

Демократите са си психично болни и извратени хора

кой го казва .. кой го казва....  :giggle1:

Идея си нямам с кого си спориш и цитираш по горе... но е мн яко ...

Яко те тресе шизофренията или каквато там диагноза си имаш...

на 10.01.2025 г. в 11:37, attj написа:

Поражение на Украйна ще e много по-скъпо за САЩ от поддържането на Киев - сега ще опитат да лъжат Тръмп,  както лъгаха Байдън.   Истината е проста -всички западни инвестиции в режима в Kиев са погрешни.   Предишната Украйна вече е невъзможно да бъде възстановена. - след конфликта с 3 милиона загинали и осакатени.  Липсва реално възможен план за победа, а Зеленски продължава и още да лъже Запада.   

По добре мисли как ще се възстановява рашистан....

преди 18 минути, miro20 написа:

кой го казва .. кой го казва

Яд те е, че Поля споделя факти ли? Ето ти още един факт, макар да е за темата с бидон-я. Оня гном взе че награди и папата, гарантирано е заради изявлението на дъртия козел за лгбт:

Цитат

In other public statements, Francis has emphasised the need to accept, welcome, and accompany LGBT people, including LGBT children, and has denounced laws criminalising homosexuality.

Демек, папата допуска извращенията, включително и към деца.

Цитат

Следя и аз в Х публикуването на информация. Цял квартал изравнен със земята, че и повече. Има предупреждения хората да изключват газовите инсталации, защото от руините се виждат как крановете горят. И подхранват пожарите. Само не разбирам защо централно не спрат подаването.

Защото са тъпи като галоши!:popcorn2:

Цитат

На тая пустиня и да сипят морска вода какво ще засоли. По-добре да сипват, но явно няма никаква готовност. Изумена съм и аз, картонени имения, никаква организация за бедствия, никакви пожарникари, никаква мисъл. Че и проблеми със застраховките. Много странно. Изключително странна ситуация. Страната на големите възможности, квартала на богатите, и накрая нищо. :(
Покрай пожарите в Европа, земетресението в Турция и други места се говореше за липса на качество, за липса на кадри, но сякаш не го очаквах от точно този район. :(

Цитат
И най-вече защото е по-евтино. Бетон и желязо са скъпи удоволствия не само в Калифорния, но и в целите щати и Канада.
Една къща с дървена (картонена) конструкция е по-податлива на всякакви бедствия, отколкото къща от камък, бетон, желязо, тухли.

Държавата на неограничените възможности, а?:popcorn2::popcorn2::popcorn2:

Цитат

За съжаление жертвите вече са 10.
Над 28 000 акра са изпепелени?! Цели квартали просто вече не съществуват... Близо 210 000 евакуирани.
Над 400 000 са без електричество!

„Кметът на Лос Андежлис е съкратила бюджета на пожарната със 17 млн. долара от преди няколко месеца и ги беше предназначила за програми против расизъм и гей правата”, обясни Антон Касабов, актьор, живеещ в Лос Анджелис.

Ето къде са отишли парите за пожарната. Като са тъпи и прости, да продължават в същия дух. Сигурно тъпата сметица се чуди как сега да припише пожара на Владимир Путин сигурно.:getout:

Цитат
Сега говорих с мъжа ми. Според него губернаторът е за затвор и шефката на пожарната, някаква с нестандартна ориентация, която започнала да наема себеподобни. Без значение дали са за тази работа.
Освен това сега бил стандартният сезон на ветровете от Мексико. И всичко било много съмнително, защото изведнъж застрахователните компании започнали да отказват застраховки за пожар.
Мъжът ми преди беше споменал слуха, че някой стратегически се опитва да унищожи Калифорния, за да я изкупи на безценица и после да продава на печалба. Ако пожарът е умишлен, е много добре изчислено кога точно, заради сушата и ветровете. То ще се разбере някога.

Много интересно инфо. Доста информативно. :yanim::yanim::yanim:

Вече никой нормален няма да иска да ходи в САЩ. САЩ съвсем официално са страната на лудите!!!!!

преди 13 часа, Anneliese написа:

Защото са тъпи като галоши!:popcorn2:

Държавата на неограничените възможности, а?:popcorn2::popcorn2::popcorn2:

Ето къде са отишли парите за пожарната. Като са тъпи и прости, да продължават в същия дух. Сигурно тъпата сметица се чуди как сега да припише пожара на Владимир Путин сигурно.:getout:

Много интересно инфо. Доста информативно. :yanim::yanim::yanim:

Вече никой нормален няма да иска да ходи в САЩ. САЩ съвсем официално са страната на лудите!!!!!

...откакто изтрепаха коренното население...

...наглосаксите не се научиха да строят къщи...

...само от чамови дъски...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.