Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ползуването на телевизор в рядко посещавана къща в провинцията !?

Featured Replies

За да ти е лесно пренасянето му от родната къща до София и обратно. Иначе ще пишеш друга тема. "Откраднаха ми телевизора и полицията не иска да ми помогне!" Голям човек сте, а питате като малко дете!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Хайде де! Или искаш всеки път като ходиш да носиш нов телевизор макар било и щайга.

Е сега вече си отговори на въпроса с приемника!!

Това тях не ги интересува. Взема се абсолютно всичко. Влязат ли ТВ е пътник. Мога да се хвана на бас с теб.

Не мога да се съглася с вас, защото тези мангали карат собствени леки коли и не 

са "изпаднали германци", защото продават "дърва на черно" в цялото село на . . . старците !

Така че не вeрвям /ако са те/ да се занимават със скапания ми телевизор !

преди 4 минути, Optium написа:

са "изпаднали германци", защото продават "дърва на черно" в цялото село на . . . старците !

Е аз няма как да те убедя, пробвай сам. Никой и нищо не те спира.

преди 5 минути, Optium написа:

След като с нищо не сте съгласен, защо питате?Какъв е смисъла на тази тема? Кой може да ви отговори точно как се приема ефирна телевизия в родното на жена Ви село? Какъв телевизор предпочитате вие, сам решавате. Аз съм посочил портативен, за да не намирате "работа" на хората. Другите колеги са Ви разяснили общи положения, които едва ли сте прочел. Въобще какъв е смисълът от всички Ваши постове , на много хора не е ясно!

• Автор
преди 1 час, hayduk22 написа:

има вариант на булсата купуваш си оборудването(около 160 лв еднократно за HD) и плащаш само за месеца когато ще ползваш или познат който ползва услугата (и ти му плащаш таксата за втори приемник - 2лв и нещо на месец, но пак купуваш чинията с конвертора)

Дайте ми линк където да прочета за тази услуга /аз съм клиент на VIVACOM/ или ще трябва да отида в някой офис

на някой от ИЗЕДНИЦИТЕ - ОПЕРАТОРИ за да видя какво ще ме излъжат там !

На мен ми е много ясно че при всички ситуации ще трябва да се плаща!

преди 8 минути, Optium написа:

Дайте ми линк където да прочета за тази услуга /аз съм клиент на VIVACOM/ или ще трябва да отида в някой офис

Няма такъв вариант да си платиш само докато си там. А и видят ли ти чинията на покрива тези момчета от които имаш страх са влезнали на секундата след като си си заминал от там.

преди 9 минути, Optium написа:

Никой не е длъжен да Ви "дава" нещо, най малкото тук. Всичко е много просто щом искате 2 -3 канала. Отивате си на село с жената и посещавате някой Ваш комшия, който ежедневно живее на това място. Сам ще научите без наша помощ как и какво е най удачно да се ползва за вашият случай.  Що се касае до Виваком - решава се много бързо. Отивате в офис, питате, предлагат, подписвате договор, идват , монтират за гледане техниката и си отиват. Този ден сте щастлив във родната къща, имате и телевизия. Утре си заминавате за София и след седмица се връщате. И какво? Оооо господи! Няма ни чиния, ни конвертор ни приемник, ни телевизор. Сега ще се изпъчиш ли срещу циганския бос да ти върне техниката? Написал ти го е Емил.

• Автор
преди 1 час, дръндю написа:

а като гледам картата в сайта, като че ли няма покритие, а може и да се заблуждавам

Това е локацията свързана с района и ми се струва че ако наистина се хващат тези програми

които са посочили там, всичко ще бъде - Okey !

Остава да направя консултации с хората които живеят на място, защото тяхното мнение по въпроса

ще бъде от голямо значение за мен !

Благодаря за линка който ми предоставихте за ПРЕДВАРИТЕЛНА информация !

За това е най-добре за да си нямам излишни главоболия да си сложа "устройството за

конвертиране на сигнала от аналогов в цифров" в торбата и с него си се прибирай в къщи !

А скапания телевизор го оставям на място и да правят с него циганите, каквото щат !

Все пак съм направил застраховка на имота срещу кражба в GENERALI . . .!?

"Направи това каквото е нужно, пък да става това което ще става" !

Rayon_za_televizionen_obhvat.jpg

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

Мани го тоя телевизор. Не ви трябва телевизор, освен ако не искате да си гледате качени на него филми. 

• Автор
преди 9 часа, _Uzunov_ написа:

Мани го тоя телевизор. Не ви трябва телевизор, освен ако не искате да си гледате качени на него филми. 

преди 9 часа, _Uzunov_ написа:

Виждам че смело ми препоръчвате да игнорирам стария си телевизор от реформите ми на село !

Но макар да сте отбелязали че сте графичен дизайнер, бихте ли ме убедили че тази програма "ще сработи",

при положение че най-близкия ми работещ WIFI който бих могъл да прихвана  /тъй като преобладават предимно възрастни

хора в къщите около мен/, се намира на разстояние от около 250-300 метра:

Редактирано от Optium

Вземи нов за 450лв - има прилични 30 инча, кеф ти флашка за 10-15лв с каквито филми искаш когато ходиш на село и толкова. Телевизия за какво ти е. И без това няма нищо смислено вече.

преди 6 часа, _Uzunov_ написа:

Вземи нов за 450лв - има прилични 30 инча, кеф ти флашка за 10-15лв с каквито филми искаш когато ходиш на село и толкова. Телевизия за какво ти е. И без това няма нищо смислено вече.

Я прочети темата от първия пост.

• Автор
преди 12 часа, _Uzunov_ написа:

Да се набутам с нов телевизор от 450 лева който циганите ще ми го вземат от раз,

не е ли ЛУДА РАБОТА . . . друже !?

По добре ми кажете кои са първите модели телевизори които работят с флашки /защото това е идея/,

Аз имам две "бараки" с кинескопи на повече от 10 години които все още работят и ви питам

дали ще свършат работа, дори и ако се наложи да се преработят ?

преди 58 минути, Optium написа:

Да се набутам с нов телевизор от 450 лева който циганите ще ми го вземат от раз,

не е ли ЛУДА РАБОТА . . . друже !?

По добре ми кажете кои са първите модели телевизори които работят с флашки /защото това е идея/,

Аз имам две "бараки" с кинескопи на повече от 10 години които все още работят и ви питам

дали ще свършат работа, дори и ако се наложи да се преработят ?

Не, бараките няма да свършат работа, защото няма как да се преработят.

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Не, бараките няма да свършат работа, защото няма как да се преработят.

Ами кажете ми как да мина най-тънко /защото и в момента треперя от страх и напрежение/, 

тъй като жена ми замина сутринта на село за да провери на място какво става там и все още не ми се е 

обадила за да ми каже какво е . . .заварила  !?

преди 1 минута, Optium написа:

Ами кажете ми как да мина най-тънко /защото и в момента треперя от страх и напрежение/, 

тъй като жена ми замина сутринта на село за да провери на място какво става там и все още не ми се е 

обадила за да ми каже какво е . . .заварила  !?

Казах ти и преди. Носиш си един лаптоп или таблет. На него си сваляш филми и музика след което си го прибираш. За мен друга възможност при положението което е в момента няма.

• Автор
преди 20 минути, Емил Костов написа:

Казах ти и преди. Носиш си един лаптоп или таблет. На него си сваляш филми и музика след което си го прибираш. За мен друга възможност при положението което е в момента няма.

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Това е крайно неудобно за мен, защото с жена ми ходем с междуградския транспорт, а не с лек автомобил !

Тук в кухнята гледаме един PHILIPS model 20PFL3403/10 който е 20 инчов и с плосък екран !.

Молбата ми към вас е да проверите този модел дали става да работи с флашки  /за което ми споменава съфорумеца _Uzunov_/,

за да го отнеса в селото и да го съхранявам /защото е лек/ в комшиите когато ни няма там !?

Редактирано от Optium

преди 2 минути, Optium написа:

Това е крайно неудобно за мен, защото с жена ми ходем с градския транспорт, а не с лек автомобил !

Тук в кухнята гледаме един PHILIPS model 20PFL3403/10 който е 20 инчов и с плосък екран.

Молбата ми към вас е да проверите този модел дали става да работи с флашки  /за което ми споменава съфорумеца _Uzunov_/,

за да го отнеса в селото и да го съхранявам /защото е лек/ в комшиите когато ни няма там !?

И какво от това. Вземате си една чанта за лаптоп и си го носите. Има и удобни такива раници.  Наистина не те разбирам човек. Няма как старите дараци да работят с флашки. И този модел няма USB порт

• Автор
преди 16 минути, Емил Костов написа:

И какво от това. Вземате си една чанта за лаптоп и си го носите. Има и удобни такива раници.  Наистина не те разбирам човек. Няма как старите дараци да работят с флашки. И този модел няма USB порт

Ами добре, тогава !

Тъй като една колежка на жена ми си е купила навремето ДЕКОДАТОР за цифрова телевизия /когато

имаше подобна кампания у нас при преминаването ни към цифрофизация /, който така и стои в къщи и не го използува !

Може ли да пробваме и този вариант: 

а именно да го изпробваме на някой от "барутарниците" там на място в селото и да се постараем да се включим към

този ретранслатор в Правец /защото мен ме устройват програмите с които той работи/ и евентуално ако

приемем сигнала, да си го купим от нея за постоянно ползуване:

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=16272&fullsize=1

Редактирано от Optium (преглед на промените)

преди 3 минути, Optium написа:

Ами добре, тогава !

Тъй като една колежка на жена ми си е купила навремето ДЕКОДАТОР за цифрова телевизия /когато

имаше подобна кампания у нас при преминаването ни към цифрофизация /, който така и стои в къщи и не го използува !

Може ли да го изпробваме на някой от "барутарниците" там на място в селото и да се постараем да се включим към

този ретранслатор в Правец /защото мен ме устройват програмите с които той работи/ и евентуално ако

приемем сигнала, да си го купим от нея за постоянно ползуване:

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=16272&fullsize=1

Казах ти че от това няма смисъл. Вземи си един такъв декодер и тествай. Ще ти трябва и хубава антена и пак няма гаранция за нищо.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Казах ти че от това няма смисъл. Вземи си един такъв декодер и тествай. Ще ти трябва и хубава антена и пак няма гаранция за нищо.

Откъде тогава мога да взема подобен монитор за гледане /и да не представлява интерес за селските хайдуци/ с подобен USB порт

/втора употреба/ на по-тънка цена, така че и ако него го "отнесат" . . . да не ме е яд за парите !? 

• Автор
преди 5 минути, bluelight написа:

Аз мисля че като се пооправи времето на Битака в Малашевци ще намеря подобен телевизор

/който работи/ за не повече от 50 лева !

Редактирано от Optium (преглед на промените)

преди 11 минути, Optium написа:

Откъде тогава мога да взема подобен монитор за гледане /и да не представлява интерес за селските хайдуци/ с подобен USB порт

/втора употреба/ на по-тънка цена, така че и ако него го "отнесат" . . . да не ме е яд за парите !? 

Какъв монитор. Декодера се включва към телевизора,

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Какъв монитор. Декодера се включва към телевизора,

Говоря за Монитор,

като резервен вариант при положение че не мога да хвана сигнала на ретранслатора

в Правец с този Декодер, защото селото е в ниското а около него има баири !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.