Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дарение за B-boy/Style/

Featured Replies

Набират се дарения за Георги - при инцидент е счупил тазобедрена става, която впоследствие е заменена с изкуствена.

B-boy/Style/ или Георги, който е изчистил от вируси безвъзмездно стотици заразени компютри в раздела: Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове сега се нуждае от помощ! Човекът, който толкова години е помагал на непознати, сега има нужда от вашата помощ. До момента подмяната на тазобедрената става възлиза на над 6000 лв. сума непосилна за повечето хора в България, но с общи усилия, ако всеки дари по малко от себе си можем да направим това възможно. 

Благодаря!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Администратор

Ще преведа всички събрани до момента средства от дарения за форума тук: https://www.kaldata.com/forums/clients/donations/1-Подкрепи съществуването на този форум - направи дарение/ (до момента 92 EUR - 200 лв.) към негов paypal или банкова сметка след потвърждение.

преди 45 минути, Калин Карабойчев написа:

Ще преведа всички събрани до момента средства от дадения за форума тук: https://www.kaldata.com/forums/clients/donations/1-Подкрепи съществуването на този форум - направи дарение/ (до момента 92 EUR - 200 лв.) към негов paypal или банкова сметка след потвърждение.

Изпратих ти го.

• Администратор

Свързах се с него .. всички дадени до момента пари за подпомагане на форума са преведени на неговата сметка. Бързо възстановяване му пожелавам. Ако има нови постъпления, който не са директно към неговите сметки а към нашите ще бъдат отново пренасочени. Благодаря ви на всички за помощта!

Благодаря,искам само да попитам може ли темата да се направи важна за да е видима за повече потребители?
А и не знам дали тук и е мястото-може да я преместите по ваша преценка.

• Администратор
преди 3 минути, Вacко написа:

Благодаря,искам само да попитам може ли темата да се направи важна за да е видима за повече потребители?
А и не знам дали тук и е мястото-може да я преместите по ваша преценка.

Тя от поне 15 минути вече е закачена и обозначена като важна.

Съжалявам,не съм обърнал внимание.
Благодаря!

• Администратор
преди 14 минути, ExaFlop написа:

Укажете в темата целева сума.

Написано е на колко излиза лечението му до момента в първия пост на темата. Не виждам какъв е смисъла на този коментар... питаш да не би да му преведеш по погрешка повече или да трупаш брой коментари?

Далеч съм и от двете идеи. Странно защо, но не видях посочената сума и затова зададох въпрос. Смяташ ли, че бих задавал такъв неуместен въпрос, ако нях видял сумата? А и не смтам, че с нещо съм заслужил язвителността ти! А финалът на коментара ти - е, нямам думи... 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Администратор
преди 7 минути, ExaFlop написа:

Далеч съм и от двете идеи. Странно защо, но не видях посочената сума и затова зададох въпрос. Смяташ ли, че бих задавал такъв неуместен въпрос, ако нях видял сумата? А и не смтам, че снещо съм залужил язвителността ти!

Не смятам нищо .. нагледал съм се на достатъчно много неща във форума за да смятам каквото и да е... темата е чувствителна, човек от екипа на форума, който е помогнал на стотици хора безвъзмездно, лежи неподвижен и всякакви коментари, че някой не бил прочел докрай написаното са безпредметни... 

Това съм направил за сега за B-boy/StyLe/
Като дойде пенсията, ще направя още каквото мога. А ти ме караш силно да се замисля дали трябва да продължа да уважавам този форум, както до сега! 
Както и да е. Това е друга тема!

https://windows7bulgaria.com/topic/9806-да-помогнем-на-b-boystyle/

Калине, този текст наистина не се виждаше (или го нямаше), когато беше пусната темата, защото и аз мислех да задам подобен въпрос и да искам повече информация:

Цитат

B-boy/Style/ или Георги, който е изчистил от вируси безвъзмездно стотици заразени компютри в раздела: Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове сега се нуждае от помощ! Човекът, който толкова години е помагал на непознати, сега има нужда от вашата помощ. До момента подмяната на тазобедрената става възлиза на над 6000 лв. сума непосилна за повечето хора в България, но с общи усилия, ако всеки дари по малко от себе си можем да направим това възможно. 

Каква е била причината да не се вижда, само ти и автора могат да кажат.

преди 2 часа, Momolord написа:

...Каква е била причината да не се вижда, само ти и автора могат да кажат.

Може просто авторът да не приема тази информациа за важна или поне желанието приятелят му да се оправи да взима приоритет. Все тая, информацията вече е там, според мен най-добре да се почисти темата.

Новината е много лоша, надявам се операцията да мине успешно и без трайни последици. А парите все ще се съберат.

п.п. по спомен при превеждане на пари имаше такси, ако сметката е в друга банка. Доколкото виждам IBAN-а, тази се намира в Първа инвестиционна.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

преди 10 часа, Калин Карабойчев написа:

ххххххххх човек от екипа на форума, който е помогнал на стотици хора безвъзмездно, лежи неподвижен  хххххххх

Заради остирия ти език, аз за човек от твоя екип, за теб не бих дал и пукната стотинка - пет пари не давам за теб и екапа ти. Все пак въпросния човек е мой личен фаворит. Макар ,че в последния месец  много сериозно се охарчих, то ще видя все пак какво мога да заделя и ще преведа по посочената сметка!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Администратор
преди 7 минути, Кумчо вълчооо написа:

Заради остирия ти език, аз за човек от твоя екип, за теб не бих дал и пукната стотинка - пет пари не давам за теб и екапа ти. Все пак въпросния човек е мой личен фаворит. Макар ,че в последния месец сериозон се охарчих, то ще видя все пак какво мога да заделя и ще преведа по посочената сметка!

Остър, неостър такъв ми е езикът. Не мога и никога не съм бил лицемер. Каквото имам да казвам си го казвам директно. Съжалявам и се извинявам на всички, които не го разбират. Едни ме харесват заради това други не, а аз никога не съм се опитвал да се харесам на всички. Та продължете темата по същество а не с обсъждане на качествата ми или недостатъците ми. В момента те са най-незначителното нещо в тази тема.

Имам прпедложение!

Георги, а и мнозина от нас освен в Кaldata,  участват и в други форуми! Предлагам на тези, които пишат в различните форуми да отворят теми за помощ и там.  Нали ще се помага.!

Само не знам дали въпросният човек ще одобри това!

П.П. Гледам, че в един от форумите в който възнамерявах да пиша вече е отворена тема с зов за помощт! Браво.

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Дано да се оправи без него форумът няма да е същия и моя машина е чистил както в теми така и на лични ми е помагал с въпроси и отговори точни даваше :)

B-boy/Style/ е добър човек който ми е помагал, и ми е чистил заразени машини тук в във форума още по-времето когато бях с XP, и не е спирал никога да го прави, а и не на мен само.

Искренни благодарности към него, ExaFlop, макар че той ( ExaFlop) последния път ми се ядоса малко когато ми оправяше едната машина, моля за извинение, и към всички останали които са ми помагали в трудни моменти за машините ми.

Пожелавам му всичко най-добро и дано да се оправи бързо.

преди 16 часа, Вacко написа:

Набират се дарения за Георги - при инцидент е счупил тазобедрена става, която впоследствие е заменена с изкуствена.

До момента подмяната на тазобедрената става възлиза на над 6000 лв. сума непосилна за повечето хора в България, но с общи усилия, ако всеки дари по малко от себе си можем да направим това възможно. 

Щом като вече е заменена, значи е станало възможно.
При какви условия се е потрошил ?
Питам защото има значение за мен, да знам, преди да реша нещо.

• Администратор
преди 2 минути, Белгиеца написа:

Паднал е на заледена и непочистена улица.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Всички знаем че няма да решиш нищо с което да помогнеш така че недей спами в такива теми поне. Все ще си измислиш някакъв предтекст че вместо да ги дадеш тука може да купиш някой телевизор на промоция.

Скъпи приятели и съфорумци,

Мисля, че е време да се включа и да поясня за какво става въпрос. Първо искам да споделя. че темата не е моя инициатива, но затова след малко.

Как стана всичко ли? Доста нелеп инцидент - докато се прибирах от работа реших да се поразходя пеш вместо отново да хващам такси (не за да пестя пари, разбира се), а просто защото просто бях решил да отида да се подстрижа и да мина през супермаркета и просто се подхлъзнах зверски и дори нямах време да подложа ръце или друго и стана белята и дори се наложи да ме приемат по спешност (винаги съм си мислил, че това не може да ми се случи, но явно никой не е застрахован). Откараха ме с линейка (за първи път се наложи да ползвам подобна услуга). Снимката показа счупена шийка на тазобедрената става и се наложи замяна на ставата с механична. Разбира се заложих на най-скъпата става (не защото съм съм тузар), а защото исках да издържи възможно най-дълго време, а не след 2 години да минавам през същия този ад. Разбира се, имах събрани средства (все пак имам стабилна работа + възможности за допълнителни приходи, а и родата не ми бе изоставила). Ставата наистина струваше около 6000, но касата пое 1080 (да се чуди защо човек плаща толкова много осигуровки) и останалото покрих аз. Това го пояснявам за хората, които си мислят, че операцията не е минала и чакам да се съберат средства за да се осъществи, защото не бе пояснено в темата. Останалите разходи (престой в болницата, лекарствата, престой в рехабилитацията, домашни преустройства на легло, тоалетна) и т.н. бяха поносими. Да, останах на червено, но, имах варианти пред себе си и затова няколко пъти отказвах на познати да им дам IBAN-а си за да ми превеждат каквото и да е. Свикнал съм да се оправям сам, работлив съм и родата е до мен. Вярно, че малко кофти, че 4-6 месеца (колкото дават възстановителния период за връщане на пълния обем движения на оперирания крак) ще съм в болнични, но мислех да взема един овърдрафт (ако се наложеше) и да си реша проблема докато си стъпя на краката. Благодарен съм за отзивчивостта на всички ви и не искам да звуча неблагодарно, но хората от които трябва да търся някакво обезщетение не сте вие приятели, а общината (защото паднах на общински терен). Проблема е, че не съм сигурен, че ще успея да осъдя общината, а после има риск да се наложи да платя и разходите по делото и на адвоката и затова се въздържах/м.

Макар, че видях случайно да обсъждат точно моя случай (аз нямам FB, но ми го бяха пратили колеги, които имат):

yWrwdCB.jpg

Също искам да споделя, че нямам нищо общо с появилата се тема, защото тя бе пусната без мое знание или одобрение. Да, данните по разплащателните сметки ги дадох аз и вече разбрах за темата, но нямам отношение към нейната поява. Знам, че е била пусната с най-добри намерения от Васко и знам, че не ме е попитал, защото щях да откажа, но наистина не исках да се разчува случката и затова бях споделил само на няколко човека от форумите в които участвам да имат предвид защо не съм активен през последните 2-3 седмици. Станалото, станало, но видях, че са се появили теми и в други форуми, заяждане (взимане на страни) и т.н. и вече проблема наистина почна да придобива глобални граници и реших да се намеся. Мисля, че не е редно да стои отворена, след като вече всичко е преминало успешно и вече просто трябва упоритост и търпение от моя страна да си следвам рехабилитационната програма. Сега, ако се налагаше  да правя още някакви интервенции (Слава Богу не се налага поне засега), тогава вече нямаше да ми е неудобно да има такава тема (защото не е срамно и на всеки може да се случи), но в случая мисля, че най-лошото мина и затова ще помоля темата да бъде заключена. Мисля, че има доста по-нуждаещи се хора от мен някъде там. Сега и без това няма да мога да излизам много-много на първо време, та ще съм в спестовен режим по неволя. Всяко зло за добро (просто показвам, че не съм изгубил чувството си за хумор).
А това, колко съм помагал също няма чак такова значение, защото е било на доброволни начела, а не насила и ще продължа да го правя, защото ми носи удовлетворение. А иначе здравето е най-важното...пари се изкарват (извънредни смени, заеми, кредити, роднини, спестявания за черни дни, лотарии и прочие). Никога не бих спестил от здраве и не съжалявам за избора си на става. Новите придобивки ще почакат и няма да избягат. Само ме е яд, че паднах по толкова нелеп начин (както бе казал Слави Трифонов като падна в един хотел..."Поне да бях паднал от кон"). Друго, което ме е яд, е че 2-3 месеца ще спя само по гръб. Майната им на парите. Дискомфорта е по-досаден (е и парите, но ако ги нямаш под ръка на момента). Сега поне ще имам дори повече време за форума (и скоро ще се върна да отменя Ицката и Стоянов) и дори ще говоря с моите шефове да си поработвам от вкъщи като се повъзстановя (главно за да не ми е скучно, не толкова заради извънредните смени). Казвайки това, мисля, че темата е приключена. Благодаря на всички, които се включиха с каквото можаха. За да съм прозрачен мога да приложа снимки на транзакциите към момента (суми и от кои потребители са) и да споделя дори за какво ще ги използвам (за да не реши някой, че няма да отидат по презназначение).

Благодаря на всички още веднъж и съжалявам за суматохата в която бяхте въвлечени всички!

До скоро в другите раздели из форумите!

И аз пратих своята скромна лепта. Благодаря ти за всичко, което безвъзмездно си направил по форумите и лично за мен. Скорошно оздравяване (:

Редактирано от аm-аm (преглед на промените)

@B-boy/StyLe/, изобщо няма за какво да се оправдаваш! Който не е минал през мелачката на здравната система, той не знае какво е. Ще помогнем (поне аз) кой с колкото може!! Не мисля, че това стои, а и не би трябвало да стои като тема за обсъждане. Хора сме и ТРЯБВА да си помагаме!
Успешбо възстановяване!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.