Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2 поредни - необичайно високи сметки за ТОК

Featured Replies

преди 6 минути, acnekt написа:

2 КW на час по 30 дена по 12 часа на ден да духа по 0,01745 цена на тока без ддс  прави към 13 лева без ддс или аз нешо бъркам сложи му и 20 процента ддс

става към 15 лв грубо. Сложи и крушки и компа да е 2 кв на час още 2 пъти по 15 или  това е 3 пъти по 15 и е към 50 лв ток. Най-много 60 лв, не е 80 лв.

Ти можеш ли да смяташ?

2 киловата по 12 часа по 30 дена са 720 киловата по 19 стотинки средно са 137 лева.

преди 4 минути, gagodrago написа:

Ти можеш ли да смяташ?

2 киловата по 12 часа по 30 дена са 720 киловата по 19 стотинки средно са 137 лева.

Къде видя 19 стотинки, даже е 0,00505

http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el-energiya/za-razpredelenie.html

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

Това е само предположение. Казвам, че ако работи уред по няколко часа на ден, който гори по 2 киловата на час, сметката ти е точна.  Предполагам си се регистрирал в сайта на ЧЕЗ. Там имат и електронна фактура, която е доста подробна. 

Направи си и следния тест. Изключи всичко, което хаби електричество и наблюдавай електромера. Ако върти викаш ЧЕЗ да го прегледат отново както и да прегледат инсталацията и таблото.

Да, имам регистрация в сайта им, и от там ми изпращат електронната фактура - редовно всеки месец както си е по график. За съжаление нямам физически достъп до електромера, тъй като още през 2013г. техниците го монтираха на върха на дирека - малко под уличната лампа - на височина  повече от 5 метра - заедно с всички останали електромери и съответните табла с тях по улицата. Нямам нито ключ от таблото, нито нищо - а и те ги отчитат вече дистанционно чрез рутери и от екипа идват само в крайно извънредни случаи - например като моя, защото ги извиках да проверят какво се случва отвътре, иначе нямаше да дойдат.

преди 3 минути, acnekt написа:

Къде видя 19 стотинки 

http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el-energiya/za-razpredelenie.html

Смятам грубо средна стойност дневна/нощна. Ако работи само на дневна тарифа сметката ще е още по-висока. 

• Автор
преди 20 минути, Емил Костов написа:

Мил съсед няма как да се включи. Това лесно се вижда, а и постващия може да следи тези неща. Ако обаче е включвана обикновена духалка, която гори 2 киловата на час сметката е точна.

Няма как да е включвана духалка - иначе щях да знам, ако беше така, дори и настолния компютър - 1 път в месеца я го включа за малко, я не - а неговото захранване по надписите на кутията е 250 вата при максимално натоварване, а аз и него не го товаря изобщо.

преди 15 минути, acnekt написа:

2 КW на час по 30 дена по 12 часа на ден да духа по 0,01745 цена на тока без ддс  прави към 13 лева без ддс или аз нешо бъркам сложи му и 20 процента ддс

става към 15 лв грубо. Сложи и крушки и компа да е 2 кв на час още 2 пъти по 15лв  или  това е 3 пъти по 15лв и е към 45 лв ток. Най-много 50 лв, не е 80 лв.

45 лв + другите видове енергия, които ти слагат + ддс си е точно 80 лв.

преди 2 минути, gagodrago написа:

Смятам грубо средна стойност дневна/нощна. Ако работи само на дневна тарифа сметката ще е още по-висока. 

19 ст ли е или не. Тогава е много скъпо

преди 13 минути, acnekt написа:

0,01745 цена

Дори и по онова време не беше толкова. По 20 ст по ще повярвам. Нещо 5 лв за януарска сметка ми е крайно съмнително Дай показания дневни и нощни киловати и текущите на електромера - сам си ги отчети.

преди 4 минути, acnekt написа:

19 ст ли е или не. Тогава е много скъпо

Кой е казал, че е евтино?

Ние сме към Енерго про и средната цена дневна/нощна излиза 18,66 стотинки за киловат. Предполагам, че и при другите доставчици цените са подобни. Скъп е токът, няма спор. 

преди 4 минути, gagodrago написа:

Кой е казал, че е евтино?

Ние сме към Енерго про и средната цена дневна/нощна излиза 18,66 стотинки за киловат. Предполагам, че и при другите доставчици цените са подобни. Скъп е токът, няма спор. 

ЕС казва да е евтино. Ако населението е малко,  тока също трябва да е с малки тарифи. Или нещо бъркам. Така съм чувал. Тарифите се определят от потреблението на ток. Където има повече и тарифите трябва да са по-високи.

странна ми се вижда тая работа
ползвам климатик и духалка "теси", работещи денонощно,
пералня, бойлер и за февруари имам 291 дневна+ 116 нощна
при цени без ДДС 0,17217 и 0,09778
и съм платил 73,73 лв
към EVN
:no-no: нещо определено е объркано в сметки или електромер
на автора на темата

• Автор
преди 3 минути, дръндю написа:

и съм платил 73,73 лв
към EVN
на автора на темата

Преписал съм всичко 1:1 от фактурите, електромера откакто го качиха горе съм го почти забравил вече как изглежда.

преди 4 минути, дръндю написа:

и съм платил 73,73 лв
към EVN
на автора на темата

По-скоро твоята сметка е объркана. 291+116 са общо 407 киловата. Делено на 30 дни и на 24 часа излиза 407/30/24= 565 вата на час средна консумация. Климатикът ако работи денонощно със средна консумация 400 вата, за духалката остават само 165 вата на час. А бойлера не трябва да го включваш изобщо.  

преди 2 минути, gagodrago написа:

По-скоро твоята сметка е объркана. 291+116 са общо 407 киловата. Делено на 30 дни и на 24 часа излиза 407/30/24= 565 вата на час средна консумация. Климатикът ако работи денонощно със средна консумация 400 вата, за духалката остават само 165 вата на час. А бойлера не трябва да го включваш изобщо.  

аве, нали знаеш, че уредите които съм посочил, се контролират от електронни термометри и поддържат стайна температура 21 градуса
:D

преди 5 часа, дръндю написа:

аве, нали знаеш, че уредите които съм посочил, се контролират от електронни термометри и поддържат стайна температура 21 градуса
:D

Автора да поиска проверка на електромера. Услугата е платена.

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

Ще се постарая при първа възможност да ги извикам отново - този път ще отида на място в офиса им, а няма да им пиша на посочената форма за контакт от сайта на ЧЕЗ както миналия път и така. Ако имам в скоро време прогрес ще Ви пиша. Не знам точно кога, тъй като техниците се отзоваха чак 2 седмици след подадения лично от мен сигнал. Не искам да съм песимист, но най-вероятно ще ме накарат да ги платя тези двете сметки или ще ме оставят на тъмно, тъй като в момента не разполагам с тези средства, а дори като ги питах дали може на разсрочено плащане - категорично отсякоха, че нямало такъв вариант, а по новините наскоро казаха - точно обратното - че Енергийните доставчици ще го приложат това разсрочено плащане с цел да улеснят потребителите и бедните хора - а то какво стана - направо ни обраха и то съвсем официално !

преди 24 минути, mikrotik написа:

дори като ги питах дали може на разсрочено плащане - категорично отсякоха, че нямало такъв вариант, 

Как да няма бе!!!! разбира се, че има такъв вариант и той не е от вчера! Просто няма защо да се разправяш с техниците, а отиваш в ЕРП- то на гише и обясняваш!

Впрочем къде живееш за да видя имам ли познати бивши колеги обслужващи този район и съответно да помогна!? Това обаче при положение ,че не си имал вземане, даване с НТЗ което и бързо се проверява в системата!

• Автор
преди 10 минути, Кумчо вълчооо написа:

Как да няма бе!!!! разбира се, че има такъв вариант и той не е от вчера! Просто няма защо да се разправяш с техниците, а отиваш в ЕРП- то на гише и обясняваш!

Впрочем къде живееш за да видя имам ли познати бивши колеги обслужващи този район и съответно да помогна!? Това обаче при положение ,че не си имал вземане, даване с НТЗ което и бързо се проверява в системата!

Близо до Горна Малина съм - имат офис в Елин Пелин - мисля, че там им е най-близкият.

преди 29 минути, mikrotik написа:

Близо до Горна Малина съм - имат офис в Елин Пелин - мисля, че там им е най-близкият.

Съжалявам - прекалено далеч си! Бих могъл да ти съдействам донякъде ако си в район,  Враца - Мездра! Съжалявам. Инак, действай там според съветите!

• Автор
преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Съжалявам - прекалено далеч си! Бих могъл да ти съдействам донякъде ако си в район,  Враца - Мездра! Съжалявам. Инак, действай там според съветите!

- Ок, няма проблем, благодаря ти - аз ще се постарая и каквото е по силите ми ще го направя живот и здраве.

преди 16 часа, mikrotik написа:

ще се постарая и каквото е по силите ми ще го направя живот и здраве.

Докато умуваш и се туткаш ще останеш без ток! После + още 20 лв. за възтановяване + платимата дължима сума и лихвите! По - леко ли ще ти е така за плащане?

Доколкото разбирам не плащаш вече 2-ра сметка. т.е. готов си за прекъсване!

• Автор
преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Докато умуваш и се туткаш ще останеш без ток! После + още 20 лв. за възтановяване + платимата дължима сума и лихвите! По - леко ли ще ти е така за плащане?

Доколкото разбирам не плащаш вече 2-ра сметка. т.е. готов си за прекъсване!

- Ще задвижа нещата - възможно най-скоро - да се разбера с тях за някакъв вариант да оправим нещата с тока.

• Автор

Здравейте ! Преди малко бях в Енергото в гр. Елин Пелин, където ми е най-близкото и настоях пред целия състав там за повторна проверка на отчитащото - измервателно устройство. Казаха ми, че ще си погледнат графика и списъка с другите заявки за посещения и ще се постараят във възможно най-кратък срок да дойдат на място - отново и да го разглобят изцяло като този път искали да проверят и часовника как работи. Питах ги дали ще има някаква такса за това - обаче ми заявиха, че няма да ми вземат пари, тъй като съм лоялен клиент и, че съм се регистрирал в сайта на ЧЕЗ - Електро и така. Сега сме в очакване - живот и здраве - да видим как ще се развият нещата - занапред. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.