Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Намокрен телефон

Featured Replies

Качествен кабел при китайците е от 0.70 цента до към 2-3 долара за някакви фирмени, оплетени и т.н.. Тук няма и да коментирам цените, но със спестените от сервиза пари, все ще си вземеш 2-3 кабелчета (никога не са излишни).

• Отговори 134
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 4 минути, djagi написа:

Качествен кабел при китайците е от 0.70 цента до към 2-3 долара за някакви фирмени, оплетени и т.н.. Тук няма и да коментирам цените, но със спестените от сервиза пари, все ще си вземеш 2-3 кабелчета (никога не са излишни).

Ами за сега ще поизчакам да видя дали и колко ще издържи телефона. Зарядното не е проблем, у дома имаме много зарядни, а ако знам, че телефона няма да издаде багажа след някой, друг месец, тогава мога да си купя ново зарядно, защото това вече ми е кофти да го ползвам и да ми напомня за бившия ми...Но пак казвам ще изчакам да видя колко ще издържи телефона. То той е и със сменена батерия......и изобщо.....................

Ами и зарядно никога не е излишно. Гледай да е поне 1 ампер. Те тези на гнусмас са все вързани за кабела (до колкото си спомням), аз такива избягвам. Около мен са 6 зарядни и шестте са заети в момента ;) 

• Автор

Моето не е свързано с кабела, то даже това на бившия ми, зарядното пише, че е самсунг........ адаптер някакъв пише, а кабела е някакъв съвсем различен, черен и не е на самсунг. Каквото стане колкото издържи толкова...

Просто е. Пробвай с друго зарядно. Ако нямаш такова или не познаваш друг с такова, отиди до най-близкия сервиз и помоли да ти дадат едно да пробваш на място, с предлога, че твоето е сдало багажа, но не знаеш дали проблемът е от телефона или от зарядното.

• Автор
преди 16 минути, XYconstant написа:

Просто е. Пробвай с друго зарядно. Ако нямаш такова или не познаваш друг с такова, отиди до най-близкия сервиз и помоли да ти дадат едно да пробваш на място, с предлога, че твоето е сдало багажа, но не знаеш дали проблемът е от телефона или от зарядното.

Благодаря за съвета и аз се сетих за това, но следващия път, за сега ми се зареди телефона. 

преди 4 часа, AstralGirl написа:

Ами за сега ще поизчакам да видя дали и колко ще издържи телефона. Зарядното не е проблем, у дома имаме много зарядни, а ако знам, че телефона няма да издаде багажа след някой, друг месец, тогава мога да си купя ново зарядно, защото това вече ми е кофти да го ползвам и да ми напомня за бившия ми...Но пак казвам ще изчакам да видя колко ще издържи телефона. То той е и със сменена батерия......и изобщо.....................

Аз съм свободно момче, ергенче. Искаш ли да се вземим? Аз имам зарядно, така че няма да купуваш. Чакам с нетърпение отговора ти. 

• Автор
преди 47 минути, П.Петров написа:

Аз съм свободно момче, ергенче. Искаш ли да се вземим? Аз имам зарядно, така че няма да купуваш. Чакам с нетърпение отговора ти. 

Хаххахахахха първо ти за някаква 12 годишна пикла ли ме мислиш? Второ.....мерси аз с момчета не се занимавам, предпочитам мъже. Хаххаха поне ме разсмя, но повече гледай да не пишеш подобни глупости. Темата е за намокрения ми телефон и какво би станало сега след това. А не да ми се предлагат разни непознати и то толкова смешно, като дори не са ме виждали. Просто не пиши повече в темата ми. 

Редактирано от AstralGirl (преглед на промените)

преди 11 часа, AstralGirl написа:

Хаххахахахха първо ти за някаква 12 годишна пикла ли ме мислиш? Второ.....мерси аз с момчета не се занимавам, предпочитам мъже. Хаххаха поне ме разсмя, но повече гледай да не пишеш подобни глупости. Темата е за намокрения ми телефон и какво би станало сега след това. А не да ми се предлагат разни непознати и то толкова смешно, като дори не са ме виждали. Просто не пиши повече в темата ми. 

Радвам се, че съм те разсмял. 

Ми аз не съм на 12, пък и "намокреният ти телефон" звучи доста привлекателно. 

• Автор
преди 3 минути, П.Петров написа:

Радвам се, че съм те разсмял. 

Ми аз не съм на 12, пък и "намокреният ти телефон" звучи доста привлекателно. 

Кое му е привлекателно над 2 часа да кисне във вода и да го търся като луда.......Няма значение на колко години си, не е тук мястото за такива разговори. 

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте, с поредния въпрос. МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ МИ. Телефона ми преди 2 дни някъде беше с изтощена батерия, но преди да го сложа на зарядно, почна да се обновява андройда. Или по скоро ми даде някаква грешка рестартира се като ми излезе едно "зелено като човече не знам как да го обясня". И пишеше, само, dowload над това зеленото. Оставих го така, като мисля, че беше просто да се обнови операционната система на телефона. Но явно батерията ми се е изтощила на 100 %. От тогава вече 2 дни е изключен. Сега си намерих един кабел на зарядно и го пуснах към лаптопа да се зарежда, но не реагира изобщо. Вчера пробвах с друго зарядно и с него не стана. Дали е възможно това да е грешка вече от намокрянето и да не успея да го включа повече? Какво мислите, или какво ще ме посъветвате? Както казах вчера пробвах с едно зарядно, с него не стана защото като се пъхне в телефона стой хлабаво не прилепва плътно.А сега го сложих с друг кабел към лаптопа. но не реагира изобщо...

• Автор
преди 7 минути, _nib_ написа:

Преди да се почне обновяване на софтуера винаги батерията трябва да е заредена на 100%

Знам. но при мен почна автоматично без да съм го настройвала аз да се обнови. И не успях да го сложа да се зарежда, защото съм си изгубила някъде кабела на зарядното. Тогава (преди 2-3 дни става това) го оставих да се обновява така като се надявах да издържи батерията поне докато се обнови. И излязох навън. Като се върнах вече беше изключил. От тогава е така, сега е вече на зарядно но вече половин час изобщо не е почнал да дава признаци, че се зарежда, не реагира изобщо.

Пишете,че е сменена батерията.Пробвайте със старата батерия дали ще се включи,особено ако новата е мокрена.

• Автор
преди 32 минути, манол написа:

Пишете,че е сменена батерията.Пробвайте със старата батерия дали ще се включи,особено ако новата е мокрена.

Намокрянето на телефона беше отдавна. Старата е подута и тотално издала багажа както се казва. Проблемът за сега се разреши, пробвах с още едно зарядно, което е изцяло на самсунг и почна да се зарежда.

преди 47 минути, AstralGirl написа:

Намокрянето на телефона беше отдавна. Старата е подута и тотално издала багажа както се казва. Проблемът за сега се разреши, пробвах с още едно зарядно, което е изцяло на самсунг и почна да се зарежда.

Мисля, че дойде времето на "сбогом телефон". Честито!

• Автор
преди 38 минути, Емил Костов написа:

Мисля, че дойде времето на "сбогом телефон". Честито!

Все още не. Вече се зарежда, преди малко го включих да видя дали всичко е наред, и да добре си е за сега. Но задължително като се зареди ще си прехвърля всичко от него.

преди 1 час, AstralGirl написа:

Все още не. Вече се зарежда, преди малко го включих да видя дали всичко е наред, и да добре си е за сега. Но задължително като се зареди ще си прехвърля всичко от него.

Най-лошото за батерията е да се изтощи до степен, да не може да зареди телефона. Внимавам да не я оставям да се изтощи под 30%. И другото, трябва да се ползват истински, качествени зарядни и кабели. За съвременните телефони е силно препоръчително зарядното да е над 1A. Случвало ми се е на стари телефони батерията да падне дотолкова, че да мине известно време, преди да даде индикация, че се зарежда изобщо. А бекъп и синхронизация за мен са абсолютно задължителни. За снимките е най-лесно, там имаме Google Photos. Разбира се, контактите задължително се синхронизират. Малко са нещата, които да не мога да възстановя при евентуална загуба на телефона. Това трябва да се прави независимо дали телефона е в ред или не.

• Автор
преди 50 минути, djagi написа:

Най-лошото за батерията е да се изтощи до степен, да не може да зареди телефона. Внимавам да не я оставям да се изтощи под 30%. И другото, трябва да се ползват истински, качествени зарядни и кабели. За съвременните телефони е силно препоръчително зарядното да е над 1A. Случвало ми се е на стари телефони батерията да падне дотолкова, че да мине известно време, преди да даде индикация, че се зарежда изобщо. А бекъп и синхронизация за мен са абсолютно задължителни. За снимките е най-лесно, там имаме Google Photos. Разбира се, контактите задължително се синхронизират. Малко са нещата, които да не мога да възстановя при евентуална загуба на телефона. Това трябва да се прави независимо дали телефона е в ред или не.

Съгласна съм, и знам, че е така. Сега случая беше, не толкова, че не можеше да се зареди а просто не си намирам кабела на зарядното и докато намеря друго ми отне 2 дни. Сега както казах вече се зарежда и веднага след това ще си прехвърля всичко важно. Актуализацията на софтуера както казах вече, при мен винаги става автоматично.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте отново. Имам въпрос и се надявам, някой да ми отговори. От вчера забелязах, че телефона не иска да се зарежда. Сложих го на зарядно повече от 2 часа сигурно стоя на 1 %. Оставих го и през нощта и тази сутрин беше едва на 86. От сестра ми знам, че проблемът не е в зарядното. И тук идва въпросът ми очевидно батерията ми е за смяна (тази е втората за телефона) , но има ли смисъл да я сменям, след като, след 3 часовия престой във вода преди 5 месеца тогава не беше даден на ремонт? Надявам се да ме разбирате и да ми отговорите.

преди 19 минути, AstralGirl написа:

Здравейте отново. Имам въпрос и се надявам, някой да ми отговори. От вчера забелязах, че телефона не иска да се зарежда. Сложих го на зарядно повече от 2 часа сигурно стоя на 1 %. Оставих го и през нощта и тази сутрин беше едва на 86. От сестра ми знам, че проблемът не е в зарядното. И тук идва въпросът ми очевидно батерията ми е за смяна (тази е втората за телефона) , но има ли смисъл да я сменям, след като, след 3 часовия престой във вода преди 5 месеца тогава не беше даден на ремонт? Надявам се да ме разбирате и да ми отговорите.

Няма смисъл.

За 5 месеца водата в телефона все трябва да е изсъхнала :) . След като оттогава досега е работил, явно пораженията не са били сериозни.

По-евтино ще ти излезе нова батерия, отколкото нов телефон. 

Повечето нови батерии са ментета. След 3 м пак ще се стигне до "нещо не е както трябва". За мен инвестицията в нова батерия не си заслужава

• Автор
преди 20 минути, RudeBoy написа:

За 5 месеца водата в телефона все трябва да е изсъхнала :) . След като оттогава досега е работил, явно пораженията не са били сериозни.

По-евтино ще ти излезе нова батерия, отколкото нов телефон. 

За нов телефон не съм си и помисляла. По скоро за батерия и ново зарядно, защото нямам в момента. Но се чудя дали това ще реши проблема, защото мисля, че тази втората батерия още преди намокрянето пак не държеше много..

преди 21 минути, П.Петров написа:

Повечето нови батерии са ментета. След 3 м пак ще се стигне до "нещо не е както трябва". За мен инвестицията в нова батерия не си заслужава

Имаш право но и нищо не пречи да опитам пак с нова батерия и зарядно. Пък ако тогава пак има проблеми ще се стигне до смяна на телефона.

преди 3 часа, AstralGirl написа:

Аз не мога да разбера след като се обясни многократно че този телефон си заминава, защото още правиш глупости.  Отиди в един магазин и си вземи един телефон на изплащане и си реши проблема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.