Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Намокрен телефон

Featured Replies

"Благодаря за съвета. След дълги размишления и четейки мненията тук, взех решение. Първо да пробвам да купя нова батерия и да пробвам да заредя телефона с зарядното на сестра ми. Ако с нея няма проблеми, ще си купя и зарядно (както казах това, което ползвах се счупи скоро). А ако след като си купя батерия има същия проблем тогава ще се оглеждам вече за нов телефон. "

Какви други съвети искате, след като сте си наумили това, което отговаряте в поста си? Даден ви е адекватен съвет още от самото начало. Никой нито ви обижда, нито ви се подиграва. Същата Ви беше темата и за лаптопа, само че там последният не се събираше в "кофата". И за да разведря обстанобката - ако бяхте послушали предложението на Петров, може би до сега щяхте да имате не един, а два телефона. А и да прекарате някой ден на Черноморието! Решението ви трябва да бъде - нов телефон за хубавото момиче. Кой ще ви го купува, не е важно! Приятна вечер Ви пожелавам!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 134
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 16 минути, П.Петров написа:

Ей, що ми нападнахте жената бе ей. Ей ся ще стане въргала. Малии.

Хаххахахахах :D

• Автор
преди 1 час, ****** написа:

"Благодаря за съвета. След дълги размишления и четейки мненията тук, взех решение. Първо да пробвам да купя нова батерия и да пробвам да заредя телефона с зарядното на сестра ми. Ако с нея няма проблеми, ще си купя и зарядно (както казах това, което ползвах се счупи скоро). А ако след като си купя батерия има същия проблем тогава ще се оглеждам вече за нов телефон. "

Какви други съвети искате, след като сте си наумили това, което отговаряте в поста си? Даден ви е адекватен съвет още от самото начало. Никой нито ви обижда, нито ви се подиграва. Същата Ви беше темата и за лаптопа, само че там последният не се събираше в "кофата". И за да разведря обстанобката - ако бяхте послушали предложението на Петров, може би до сега щяхте да имате не един, а два телефона. А и да прекарате някой ден на Черноморието! Решението ви трябва да бъде - нов телефон за хубавото момиче. Кой ще ви го купува, не е важно! Приятна вечер Ви пожелавам!

Искам просто да не се заяждат. И за какво предложение на Петров ми говорите не ви разбирам? Аз не съм някаква кифла да се фукам с два телефона например. За какво са ми два като нямам нужда от два...И Черноморието не ме вълнува...не обичам морето така, че дали мога да отида или не за мен е все едно. Решението е за сега нова батерия, а ако пак не стане тогава нов телефон. Кой ще го купува?- аз разбира се, не съм някаква кифла да чакам някой мъж (примерно) да ми го купува...

• 2 седмици по-късно...

Днес тъч бутоните ми отказаха. Много се чудя дали ще могат да ми оправят телефона на сериз. Спрях се на мобо сервиз и мисля в понеделник да го занеса там. Въпросът е дали това изобщо може да се оправи и много ли скъпо ще ми излезе?

Какво заяждане те гони бе жена? Всеки ти казва да го занесеш на сервиз, а ти си знаеш твоето и продължаваш нагло да питаш отново като ще получиш същия отговор. Ние тука не сме Ванга да гадаем от какво може да е проблема. 

На 3-а страница беше написала дали ще се смеем на някой, ако дойде при нас като клиент- ами не, няма. Защото ни е клиент и ще ни плати с пари и сме длъжни да го поправим проблема. Аа тука никой не е длъжен на никой да помога с нищо. Просто който иска помога, който не иска седи и чете.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 9.09.2017 г. в 18:52, iAppleBeats написа:

Какво заяждане те гони бе жена? Всеки ти казва да го занесеш на сервиз, а ти си знаеш твоето и продължаваш нагло да питаш отново като ще получиш същия отговор. Ние тука не сме Ванга да гадаем от какво може да е проблема. 

На 3-а страница беше написала дали ще се смеем на някой, ако дойде при нас като клиент- ами не, няма. Защото ни е клиент и ще ни плати с пари и сме длъжни да го поправим проблема. Аа тука никой не е длъжен на никой да помога с нищо. Просто който иска помога, който не иска седи и чете.

Добре прави бяхте, че трябваше веднага да го занеса на сервиз. но не го направих като изчаках 3 дни да го държа разглобен да изсъхне хубаво и си работеше без никакви проблеми тогава. А това с батерията е от скоро, но така или иначе вече си търся нов телефон. Да тук никой не е длъжен да е сериозен и да помага на хората, но се предполага, че ако има специалисти в тази област тук, те би трябвало да помагат а не само да си правят вятър на ръцете да пишат, колкото да не заспят. 

преди 17 часа, AstralGirl написа:

Добре прави бяхте, че трябваше веднага да го занеса на сервиз. но не го направих като изчаках 3 дни да го държа разглобен да изсъхне хубаво и си работеше без никакви проблеми тогава. А това с батерията е от скоро, но така или иначе вече си търся нов телефон. Да тук никой не е длъжен да е сериозен и да помага на хората, но се предполага, че ако има специалисти в тази област тук, те би трябвало да помагат а не само да си правят вятър на ръцете да пишат, колкото да не заспят. 

На колко години си?

• Автор
преди 3 часа, П.Петров написа:

На колко години си?

26, защо?

• Автор
преди 2 часа, П.Петров написа:

Възхищавам се на упоритостта ти. ;)

Не те разбирам? 

преди 53 минути, AstralGirl написа:

Не те разбирам? 

защото от март месец се занимаваш с глупости. залят телефон/лаптоп ако не се извади батерията и почисти на момента е загубена кауза (то дори и почистване на момента не е гаранция). има електрохимична корозия (тая корозия продължава да си работи и дори след 2 -3 месеца когато си мислиш че всичко е минало се появява проблем, виждал съм залети лаптопи дето са работили цяла година и после спрели, отварям и вътре чиповете едва се крепят на зеленясалите си крачета и на зеленясали или почернели пътечки) + може от късо да изгори компонент, а голяма част от чиповете са специфични и варианта е примерно смяна на платката, но не може да е сигурно че това ще реши проблема - може след 2 месеца да откаже тъча или дисплея или да се повреди драйвер на дисплея и да се появят едни черни, сини, червени, зелени или бели ленти от пиксели/субпиксели , които или не светват или светят постоянно... телефонът е консуматив или си го пазиш и работи дълго и безпроблемно или имаш дълбок джоб и плащаш за палачорщини и небрежност. имам фотоапарат от 2005 година и още си го ползвам, телефон от 2007 също,  имам и смартфон, който е като нов въпреки, че е на 2 години и половина...

за проба вземи една закачалка с гумена вендуза такива дето се се лепят по стъкла и плочки намокри я и е ляпни на някое стъкло и след еди месец я отлепи да видиш че вътре още ще има вода...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ебаси темата, след 85 отговора в нея, все още има какво да се нищи.

• Автор
преди 16 минути, the professor написа:

защото от март месец се занимаваш с глупости. залят телефон/лаптоп ако не се извади батерията и почисти на момента е загубена кауза (то дори и почистване на момента не е гаранция). има електрохимична корозия (тая корозия продължава да си работи и дори след 2 -3 месеца когато си мислиш че всичко е минало се появява проблем, виждал съм залети лаптопи дето са работили цяла година и после спрели, отварям и вътре чиповете едва се крепят на зеленясалите си крачета и на зеленясали или почернели пътечки) + може от късо да изгори компонент, а голяма част от чиповете са специфични и варианта е примерно смяна на платката, но не може да е сигурно че това ще реши проблема - може след 2 месеца да откаже тъча или дисплея или да се повреди драйвер на дисплея и да се появят едни черни, сини, червени, зелени или бели ленти от пиксели/субпиксели , които или не светват или светят постоянно... телефонът е консуматив или си го пазиш и работи дълго и безпроблемно или имаш дълбок джоб и плащаш за палачорщини и небрежност. имам фотоапарат от 2005 година и още си го ползвам, телефон от 2007 също,  имам и смартфон, който е като нов въпреки, че е на 2 години и половина...

Извадих батерията веднага и го оставих разглобен да съхне 3 дни, когато стана този инцидент. А вече този въпрос за мен е приключен и си търся нов.

преди 17 минути, XYconstant написа:

Ебаси темата, след 85 отговора в нея, все още има какво да се нищи.

Ами и мен ме изнервя ама не престават да спамят, като казах, че за мен темата е приключена вече и си търся нов телефон.

преди 22 минути, AstralGirl написа:

Извадих батерията веднага и го оставих разглобен да съхне 3 дни, когато стана този инцидент. А вече този въпрос за мен е приключен и си търся нов.

Ами и мен ме изнервя ама не престават да спамят, като казах, че за мен темата е приключена вече и си търся нов телефон.

не се  прави така, както написах по горе не просто се оставя да "съхне", а трябва да се разглоби и изсуши. единия от вариантите е с изопропилов алкохол , но само платката ( ако влезе в дисплея ще стане на петна) или вакуумиране...

пък ако не можеш да си пазиш телефона - продават и ударо и водоустойчиви - има samsung xcover, CAT...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
преди 12 минути, the professor написа:

не се  прави така, както написах по горе не просто се оставя да "съхне", а трябва да се разглоби и изсуши. единия от вариантите е с изопропилов алкохол , но само платката ( ако влезе в дисплея ще стане на петна) или вакуумиране...

пък ако не можеш да си пазиш телефона - продават и ударо и водоустойчиви - има samsung xcover, CAT...

Знам какво трябва да се направи в такъв случай и го бях направила. И не, че не мога да го пазя това е един единствен случай. А иначе ще разгледам за тези, които казвате. Вече ми гръмна главата да разглеждам технополис, техномаркет, емаг, мтел, хенди.......

на 9/26/2017 в 14:19, AstralGirl написа:

Знам какво трябва да се направи в такъв случай и го бях направила. И не, че не мога да го пазя това е един единствен случай. А иначе ще разгледам за тези, които казвате. Вече ми гръмна главата да разглеждам технополис, техномаркет, емаг, мтел, хенди.......

Колко пари си подготвила?

P.S. "Мокрият ти телефон" звучеше много секси. ;)

• Автор
преди 1 час, П.Петров написа:

Колко пари си подготвила?

P.S. "Мокрият ти телефон" звучеше много секси. ;)

Стига вече с  този мокър телефон. Колко пари....в най-лошия случай до 465 ми излиза този, на който се спрях.  

https://www.emag.bg/smartfon-samsung-galaxy-j5-2017-16gb-black-sm-j530fzkabgl/pd/D8DXBNBBM/

Въпреки, че и за този се колебая. Да, по-добри характеристики има от сегашния ми по силен и мощен е и изобщо като цяло ми харесва, но не ми харесва това, че няма светлинен сензор. (аз както го разбирам това, като има пропуснато повикване или съобщение, няма мигащата светлинка). 

Друго за което се чудя е, този телефон в сайта на мтел го гледах за... 120 лв. пише в брой. И се чудя, дали от там ще мога да си го взема за 120 лв, без договор.

Близко е до акъла, че това няма как да стане.От Мтел не правят подаръци.За светлинния сензор, който си прочела, че липсва, според мен липсва онова, дето ти настройва яркостта на дисплея, според зависи светлината.Ако е тъмно да не ти извади очите, а ако е светло, съответно да можеш да виждаш дисплея.Аз лично бих предпочел да взема Huawei P9Lite пред Samsung, просто защото има FullHD дисплей.Все пак има ревюта, а и ако някой, който разбира и има опит с телефона, може и да остави полезен коментар.

• Автор
преди 22 минути, Pamlea написа:

Близко е до акъла, че това няма как да стане.От Мтел не правят подаръци.За светлинния сензор, който си прочела, че липсва, според мен липсва онова, дето ти настройва яркостта на дисплея, според зависи светлината.Ако е тъмно да не ти извади очите, а ако е светло, съответно да можеш да виждаш дисплея.Аз лично бих предпочел да взема Huawei P9Lite пред Samsung, просто защото има FullHD дисплей.Все пак има ревюта, а и ако някой, който разбира и има опит с телефона, може и да остави полезен коментар.

Колко пъти да повтарям, че не искам да се пише тук като ще се заяждате???????????? Къде видя да съм писала за "подаръци"?????? Казах, че в сайта на мтел телефона е на свободна цена 120 лв. и се чудя дали това означава, че мога да го взема от там за тези пари без договор, защото Декември  си смених договора и сега не мога да го сменям пак.Така, че айде с "близкото ти до акъла" не ми спами повече в темата. Какво би предпочел ти, не ме интересува аз споделям, на какво съм се спряла аз. И ревюта съм гледала и точно и заради тях се спрях на този телефон, защото ме устройва като характеристики. Точка по въпроса, ако обичаш спри да ми спамиш и не отговаряй на този пост. Ти го каза, тук търся мнението на хора, които разбират и биха ми помогнали, и не ми трябват изказвания като твоето само да се заяждат. 

преди 1 час, AstralGirl написа:

Друго за което се чудя е, този телефон в сайта на мтел го гледах за... 120 лв. пише в брой. И се чудя, дали от там ще мога да си го взема за 120 лв, без договор.

Няма да можеш. Цената от 120 лв е с договор, с месечна такса 70 лв :) .

• Автор
преди 14 минути, RudeBoy написа:

Няма да можеш. Цената от 120 лв е с договор, с месечна такса 70 лв :) .

Еее ужас. И аз така си и мислех, но все пак бях оптимист, че може и да мине този номер.... Ами щом е така може би ще отпадне този телефон... 

Преди няколко дена си взех от Теленор новата Nokia 3 за 140 кинта с договор за 25 на месец.

• Автор
преди 2 часа, П.Петров написа:

Повече от 200 лв за телефон не се дава. 

И за толкова гледах.... 250, но с по слаби характеристики от моя. Е за какво ми е по слаб от моя, то ако ще е така да си седя с този, но да дам 200 лв и да е по слаб от моя дори, абсурд.

преди 1 час, rostislaf написа:

Преди няколко дена си взех от Теленор новата Nokia 3 за 140 кинта с договор за 25 на месец.

Ами и аз се надявах за 120 без договор да си взема самсунга, който си харесах, защото скоро си поднових договора и не са минали 2 години, че да го сменям пак но уви явно няма да стане. Затова сега гледам по евтини.

Редактирано от AstralGirl (преглед на промените)

Хайде и моите 5ст за развитие на темата.

Професорът е обяснил разбираемо. Сулфатизацията е убила пистите на платката и в резултат - фонът гушнал букета. Всякакви сервизни клизми и шаманизми са загуба на време и средства, още повече за модел от 2014г. Аз също преживявам подобни житейски загуби и в качеството на "работен кон" купувам народния любимец. За лято 2017г това е Xiaomi Redmi Note 4X с Official Global firmware.

huynia

Снимката е фотошопирана, от официалния сайт, но на живо излежда отлично. Този апарат струва родните 250 лъва. Защо той?
Заради:

1. 4000mA батерия
  2. IR port
  3. FM radio
  4. FullHD IPS отличен екран
  5. 3GB RAM
  6. 32GB ROM
  7. Snapdragon 625 Octa Core процесор
  8. oтлична българизация
  9. Android 7.0
  10. качествена сглобка

Процесор различен от Snapdragon аз не поглеждам. Телефони с този процесор поддържат кодек apt-x (аудифилите знаят защо). Притежавам апарата от месец и никакви претенции нямам. Да, това е бюджетен апарат и слабото място е посредствената камера и залязващия класически дизайн на кирпич. На живо с защитно стъкло и калъф.

huynia

дерзай!

Редактирано от Profruit
ебанут редактор (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.