Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уеб браузъри под Linux - проблеми и мнения.

Featured Replies

преди 17 минути, cybercop написа:

Моля, тези, които ползват Google Chrome и Chromium Browser да споделят впечатленията си от различните добавки за блокиране на реклами. До скоро ползвах uBlock, но, забелязах, че работи по- зле от същата добавка във Firefox и пропуска реклами и изскачащи прозорци, независимо от голямата бройка, която се вижда в брояча. Затова се върнах на Adblock за Chromium, които ползвах още от излизането на браузъра. Почти не се забелязва разлика в бързината на зареждане на страниците, а, рекламите се филтрират по- качествено.

Ако някой знае добавка за блокиране на реклами, която под Google Chrome / Chromium да работи осезаемо по- ефективно от останалите, моля да сподели информация за нея.

Не знам само uBlock ли си ползвал или uBlock origin.За мен именно тя е най-добрата към този момент,така че нищо не пречи да я пробваш.https://chrome.google.com/webstore/detail/ublock-origin/cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm?hl=bg

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

• Отговори 176
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Слави Маринов
    Слави Маринов

Може и да съм пристрастен,но в момента мисля,че опера е най-добрият браузър(особено версия 45),но много ползват хрома и лисицата по навик,без да се интересуват и да следят как се развиват и какво пред

• bornofash ..^(OvO)^..
    bornofash ..^(OvO)^..

Нищо не спомена за допълнителните филтри на uBlock. Мяркал ли си ги в настройките?   Иначе и на мен ми е интересно защо в различните браузъри работи по различен начин.  

• И ползваш рутера на някое заведение ...

Публикувани изображения

• Автор
преди 12 минути, Слави Маринов написа:

Не знам само uBlock ли си ползвал или uBlock origin.

uBlock Origin

Ползвах същата добавка под Firefox и Chromium. Сега я оставих само във Firefox.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, Слави Маринов написа:

Него ли имаш предвид ,че са го развалили?

По- скоро ми се струва, че не работи еднакво под двата браузъра. Двоен стандарт. В един и същ сайт (любимия отоплителен уред на Mozo), под Chromium допуска изскачащ прозорец с реклама, но го блокира под Firefox. Сложих  Adblock за Chromium и, веднага я блокира. 

https://s25.postimg.org/eviiduvmn/adblock.png

преди 10 минути, cybercop написа:

По- скоро ми се струва, че не работи еднакво под двата браузъра. Двоен стандарт. В един и същ сайт (любимия отоплителен уред на Mozo), под Chromium допуска изскачащ прозорец с реклама, но го блокира под Firefox. Сложих  Adblock за Chromium и, веднага я блокира. 

https://s25.postimg.org/al3ui9qjj/adblock.png

Значи в браузъра е проблема не в добавката.

• Автор
преди 16 минути, Слави Маринов написа:

Значи в браузъра е проблема не в добавката.

Браузъра не блокира рекламата. Прави го добавката. Друга добавка в същия браузър я блокира.

По въпроса - някой има ли впечатление друга добавка да се отличава сред останалите  ?

Добре,но сам казваш,че в мозила работи и блокира изкачаща страница, какво да си помисли човек?https://chrome.google.com/webstore/detail/fair-adblocker/lgblnfidahcdcjddiepkckcfdhpknnjh?hl=bg Ето, пробвай това.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

• Автор
преди 15 минути, Слави Маринов написа:

Добре,но сам казваш,че в мозила работи и блокира изкачаща страница, какво да си помисли човек?https://chrome.google.com/webstore/detail/fair-adblocker/lgblnfidahcdcjddiepkckcfdhpknnjh?hl=bg Ето, пробвай това.

Сам казвам, че това е една и съща добавка (по име), но за два различни уеб браузъра. Не съм убеден, че добавките за двата браузъра са напълно идентични.

Ако искаш - сподели впечатления от работата на добавката която ми предлагаш.

Предполагам се сещаш, че, ако още сто човека ми хвърлят връзки и инсталирам всичко публикувано, ще се наложи да изтрия потребителската си конфигурация след няколко часа.

П.П.: Тази добавка на Мосад ли е ?

преди 5 минути, cybercop написа:

Сам казвам, че това е една и съща добавка (по име), но за два различни уеб браузъра. Не съм убеден, че добавките за двата браузъра са напълно идентични.

Ако искаш - сподели впечатления от работата на добавката която ми предлагаш.

Предполагам се сещаш, че, ако още сто човека ми хвърлят връзки и инсталирам всичко публикувано, ще се наложи да изтрия потребителската си конфигурация след няколко часа.

Позлвал съм я около месец преди време и останах доволен,не съм забелязал някакви недостатъци или да забавя браузъра,добър интерфейс и възможност за настройки.Сега просто не ползвам такива добавки,чрез хост файла се оправям,това е най-бързо май.

• Автор
преди 5 минути, Слави Маринов написа:

Сега просто не ползвам такива добавки,чрез хост файла се оправям,това е най-бързо май.

Това как става и трябва ли да ползваш някакъв списък за филтриране ?

Аз съм с уйдоус и там нещата са лесни-има готови хост файлове които са направени да блокират многото рекламни ресурси,като можеш да добавяш и ръчно такива ресурси.Не знам как стоят нещата в линукс и дали има готови хост файлове,иначе са хиляди ресурси и на ръка да въвеждаш всичко е немислимо.

Има някаква новина на сайта - 5 начина да ускорите работата си с Google Chrome, където се споменава някакво Ghostery, което било дори над адблокър. Не съм го пробвал, но се споменава и тук за Chromium - What is the best adblocker 2016 for Chromium?. Иначе аз на Chromium съм слагал само чистият AdBlock, но не ползвам този браузър толкова често, че да мога да сравнявам.

преди 50 минути, cybercop написа:

Това как става и трябва ли да ползваш някакъв списък за филтриране ?

Ето малко инфо:http://www.linux-magazine.com/Online/Blogs/Productivity-Sauce/Block-Ads-and-Malware-Sites-with-a-Unified-Host-File Явно и под линукс са подобни нещата и още:http://someonewhocares.org/hosts/ показано е как става и за линукс.

• Автор

Благодаря на всички отзовали се !

Засега тествам Adguard, защото ми се вижда много прилична добавка. Ако в следващите дни, виждате на снимките ми зелената икона, значи си е заслужавала.

преди 9 минути, cybercop написа:

Благодаря на всички отзовали се !

Засега тествам Adguard, защото ми се вижда много прилична добавка. Ако в следващите дни, виждате на снимките ми зелената икона, значи си е заслужавала.

Моля,за нищо, мое лично мнение за Adguard е,че е тромав  и с нищо не превъзхожда другите..................сега погледнах,че го има и във вариант като добавка,щото преди си беше програма.:)

Нищо не спомена за допълнителните филтри на uBlock. Мяркал ли си ги в настройките?

Spoiler

8SktX8n.png

Иначе и на мен ми е интересно защо в различните браузъри работи по различен начин.

• Автор
преди 20 минути, Слави Маринов написа:

Моля,за нищо, мое лично мнение за Adguard е,че е тромав  и с нищо не превъзхожда другите..................сега погледнах,че го има и във вариант като добавка,щото преди си беше програма.:)

Трябва да се пипне по настройките, защото има доста "екстри", които на теб са ти в чист разход, а, ползите са за други.

Аз използвам модифициран хост файл за рекламите и това:https://chrome.google.com/webstore/detail/privacy-badger/pkehgijcmpdhfbdbbnkijodmdjhbjlgp?hl=bg,не знам доколко е ефективно и реално дали блокира всички бисквитки на трети страни......

• Автор
преди 10 часа, bornofash написа:

Нищо не спомена за допълнителните филтри на uBlock. Мяркал ли си ги в настройките?

Това ми даде едно възможно обяснение. Ползвам добавката поне от две години и през това време, кой знае, какви чудеса съм правил в настройките. За разлика от Chromium, синхронизацията на Firefox и много лоша и, добавката е, като новоинсталирана. Ще я добавя отново в Chromium с нови настройки и ще видя, как се държи. Избягвам да добавям много филтри, защото се забавя работата. 

преди 1 час, иноТ написа:

Aз другите дни не съм го ползвал. :D  

И аз съм го инсталирал,но при стартиране прозореца на браузъра се отваря минимизиран в центъра на екрана.Не запомня позицията(размера),който му задавам,и при следващото стартиране отново се отваря минимизиран.Как да го направя да се отваря максимизиран при всяко стартиране?

desktop 1_001.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.