Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уеб браузъри под Linux - проблеми и мнения.

Featured Replies

• Автор
преди 12 часа, иноТ написа:

Амиии и при мен е така. Кофти работа и дразнещо.

Аз реших проблема, като прехвърлих стара потребителска конфигурация от версия, която се отваря в зададеното в предишната сесия положение. Мисля, че беше 42.  Но, проблема в текущите версии, който се появява периодично не можах да открия.

• Отговори 176
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Слави Маринов
    Слави Маринов

Може и да съм пристрастен,но в момента мисля,че опера е най-добрият браузър(особено версия 45),но много ползват хрома и лисицата по навик,без да се интересуват и да следят как се развиват и какво пред

• bornofash ..^(OvO)^..
    bornofash ..^(OvO)^..

Нищо не спомена за допълнителните филтри на uBlock. Мяркал ли си ги в настройките?   Иначе и на мен ми е интересно защо в различните браузъри работи по различен начин.  

• И ползваш рутера на някое заведение ...

Публикувани изображения

Ето една интересна статия за    Быстрый браузер для старого компьютера — миф или реальность?

https://petrochenko.ru/computers/ischem-samyiy-byistryiy-brauzer.html

продължението:

https://petrochenko.ru/articles/ischem-byistryiy-brauzer.html

Инсталирах си Pale Moon    работи доста добре на старото ми лаптопче. Сега  ще го ползвам него и ще държа в резерв Qupzilla Гугалоподобните браузъри след N отворени прозореца направо м....та му разказват на процесора ми .Блокира  ми кoмпютъра. Новата Опера е с една идея по добре от Хрома  ,ама за моя хардуер не ми върши работа.

За сведение с   Pentium(R) Dual-Core CPU       T4300  @ 2.10GHz

Редактирано от dred (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

аз съм на lubuntu и ползвам само firefox (lubuntu 12.04 върви с chromium - едно от първите неща, които разкарвам), но не от хранилището, а от сайта на мозилла - тествах и тоя от сайта е малко по голям по размер, но е по бърз и го няма ubufox addon-a... (дръпнах си един файерфокс от хранилището, разархивирах го, подмених си файерфокса, като махнах талаша, добавих си флаш плеър от сайта на adobe, конфигурационен файл с мои си оптимизации и наново си направих deb пакета (и като си го инсталирам веднъж, после си го ъпдейтвам през самия браузър, като по някое време подменям ръчно флаша с по нов...)) mozilla.cfg:

pref("app.update.auto", false);
pref("app.update.enabled", false);
pref("app.update.mode", 0);
pref("app.update.service.enabled", false);
pref("browser.cache.offline.enable", false);
pref("browser.cache.disk.enable", false);
pref("browser.backspace_action", 0);
pref("browser.download.useDownloadDir", false);
pref("browser.newtabpage.enabled", false);
pref("browser.search.openintab", true);
pref("browser.search.update", false);
pref("browser.tabs.warnOnClose", true);
pref("browser.startup.homepage_override.mstone","ignore");
pref("browser.safebrowsing.appRepURL", "");
pref("browser.safebrowsing.downloads.enabled", false);
pref("browser.safebrowsing.enabled", false);
pref("browser.safebrowsing.gethashURL", "");
pref("browser.safebrowsing.malware.enabled", false);
pref("browser.safebrowsing.malware.reportURL", "");
pref("browser.safebrowsing.reportErrorURL", "");
pref("browser.safebrowsing.reportGenericURL", "");
pref("browser.safebrowsing.reportMalwareErrorURL", "");
pref("browser.safebrowsing.reportMalwareURL", "");
pref("browser.safebrowsing.reportPhishURL", "");
pref("browser.safebrowsing.reportURL", "");
pref("browser.safebrowsing.updateURL", "");
pref("browser.trackingprotection.gethashURL", "");
pref("browser.trackingprotection.updateURL", "");
pref("browser.tabs.remote.autostart", true);
pref("datareporting.healthreport.service.enabled", false);
pref("datareporting.healthreport.uploadEnabled", false);
pref("datareporting.healthreport.logging.consoleEnabled", false);
pref("datareporting.policy.dataSubmissionEnabled", false);
pref("dom.webnotifications.enabled", false);
pref("dom.webnotifications.serviceworker.enabled", false);
pref("extensions.blocklist.enabled", false);
pref("extensions.blocklist.itemURL ", "");
pref("extensions.blocklist.url ","");
pref("extensions.pocket.enabled", false);
pref("extensions.pocket.enabled", false);
pref("media.libavcodec.allow-obsolete", true);
pref("network.prefetch-next", false);
pref("network.cookie.lifetimePolicy", 2);
pref("pdfjs.defaultZoomValue", "page-width");
pref("privacy.clearOnShutdown.downloads", false);
pref("privacy.clearOnShutdown.formdata", false);
pref("privacy.clearOnShutdown.history", false);
pref("privacy.clearOnShutdown.offlineApps", true);
pref("privacy.clearOnShutdown.sessions", false);
pref("privacy.sanitize.sanitizeOnShutdown", true);
pref("security.insecure_field_warning.contextual.enabled", false);
pref("security.insecure_password.ui.enabled", false);
pref("services.sync.prefs.sync.browser.safebrowsing.enabled", false);
pref("services.sync.prefs.sync.browser.safebrowsing.malware.enabled", false);
pref("toolkit.crashreporter.enabled", false);
pref("toolkit.telemetry.reportingpolicy.firstRun", false);
pref("toolkit.telemetry.prompted", 2);
pref("toolkit.telemetry.rejected", true);
pref("xpinstall.signatures.required", false);
Components.classes["@mozilla.org/toolkit/crash-reporter;1"].getService(Components.interfaces.nsICrashReporter).submitReports = false;

за да се чете при стартиране mozilla.cfg трябва във firefox/defaults/pref/autoconfig.js да се добави:

pref("general.config.filename", "mozilla.cfg");

така браузъра работи много по бързо, но като свърши рамта се затваря заради тази настройка: "pref("browser.cache.disk.enable", false);" понеже линукса ми е на compact flash карта искам да минимизирам писането по картата и затова съм вкарал тази настройка + при инсталацията на линукса не съм правил swap дял...

друг браузър който ползвах беше google chrome - беше по бърз от ff но след като на ff излезе версия с multithreading (мисля че това стана в 48-ма версия), разкарах тоя гугълски боклук (който на това отгоре взеха да го правят само 64 битов за линукс за да лапа още повече ресурси..)... опера - няма браузър с толкова скапани фабрични настройки (и зор да се подкара adobe flash player - и си мисля че просто разработчиците са го блокирали) - всеки път да се отваря от там до където си стигнал  (не че не мога да си го променя, но е идиотско - по лесно ми е вместо да кликна х на 50 таба един след друг, просто затварям браузъра и го стартирам наново...)

за тест на скоростта: http://peacekeeper.futuremark.com/

работата е там, че разни измислени браузъри имат слаба поддръжка и нови версии излизат веднъж или 2 пъти в годината и нито страниците се рендват както трябва, нито работи скапаната capcha на гъгъл работи... колко ще е бърз браузъра зависи най вече от настройките, а няма друг браузър със толкова настройки колкото firefox...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

А какво прави xul-ext-ubufox - променя началната страница, слага глупави и ненужни отметки, променя важни настройки и в резултат натежава, издава те, че ползваш Убунту? Ами махни я.

преди 14 часа, бат'начо написа:

А какво прави xul-ext-ubufox - променя началната страница, слага глупави и ненужни отметки, променя важни настройки и в резултат натежава, издава те, че ползваш Убунту? Ами махни я.

махам я. но както написах по горе от страницата на mozilla файерфокса е по бърз (обаче той трърси флаш плеъра на друго място, не там където го търси убунтувския FF, но така или иначе и него не инсталирам от хранилището, че обикновено там е дърт...). пък какъв линукс се изболзва се разбира от useragent-a на баузъра, не от добавката...

п.с. ако някой се интересува, направих си скрипт (правите го да се пуска със стартирането на компа и ако няма процес sleep значи по някаква причина скрипта е умрял или въобще не е тръгнал), който да спира скрийнсевъра при гледане на клипове в браузъра:

#!/bin/sh
while true; do
sleep 60
usage=$(top -bn1|grep Content|awk '{print $9}')0
[ $usage -gt 100 ] && xdotool key shift
usage=$(top -bn1|grep plugin|awk '{print $9}')0
[ $usage -gt 100 ] && xdotool key shift
done

трябва да се инсталира xdotool (за симулация на действия от клавиатура и мишка) - в скрипта симулира натискане на shift...

usage=$(top -bn1|grep Content|awk '{print $9}')0 - това проверява натоварването на процеса Web Content (html5 рендване) на файерфокс. Отзад нулата е добавена за да се получава стойност 0 когато няма пуснат браузър (тогава без 0, $usage ще има стойност празно) ако има процес от браузъра, който примерно е 14%, стойността на $usage ще е 140 (все едно умножено по 10), затова после при сравнението също съм добавил отзад 0 и се сравнява със 100 (тая стойност си я подбирате експериментално (зависи от това колко ви е бърз процесора): echo $(top -bn1|grep Content|awk '{print $9}')0 - пускате клип и гледате колко се товари, после пускате музика примерно от soundcloud и гледате колко се товари и избирате стойност между 2-те показания, така като гледате клипове дисплея няма да се гаси, но на музика ще се гаси). предполагам че става и за chrome, но нямам инсталиран за да вида какви процеси отваря...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Може да извлечеш линк към видето от уеб сайта с youtube-dl и да си го пуснеш с истински видео плеър. Така хем няма да товари, хем няма да се изгася.

Знам, че youtube-dl, не поддържа всички сайтове, но ако се научиш да си правиш скриптове, няма да повярваш колко е лесно.

Един пример за liveleak с bs4, който се състои от пет реда. Направих го, понеже това беше единственият сайт, който не ми работеше с youtube-dl.

cat ~/liveleak.py

#!/usr/bin/env python

from bs4 import BeautifulSoup
import requests
import sys

r = requests.get(sys.argv[1])
soup = BeautifulSoup(r.content, 'html.parser')

def title():
    for span in soup.find_all('div', {"id":"content"}):
        print(span.span.text)

def video():
    for tag in soup.find_all('video'):
        print(tag.source['src'])
    for frame in soup.find_all('div', {"id":"leftcol"}):
        try:
           print('http:' + frame.iframe['src'])
        except TypeError:
            pass

title()
video()

Usage: ./liveleak.py (url)

Редактирано от bornofash (преглед на промените)

Оказа се, че в 14.04 light-locker-settings работи перфектно (а аз правя простотиите, за да не работи)/това, във връзка със скийнсейвъра, щото го няма подразбиращо в Лубунту. А в по-горна версия вече xfce4-power-manager поема контрола.

А флаш плеър може да си добавиш само в потребителската директория и на подразбиращия Лисик само за твоя потребител.

И аз съм оставал с впечатление, че "оригиналния" ФФ е по-бърз, но е имало моменти в които разбирам, че си самовнушавам и няма нужда от "гимнастики".

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Здравейте !
Предварително да ви помоля да ми простите, че профанизирам екпертната глобална дискусия с дребен битов проблем !
Ама търсачката на сайта ми даде тази тема на първа страница и не задълбах да търся други.
Изчетох и 6-те страници. Бяха ми много полезни ! Благодаря Ви !

Дали, след 3-4 години положението е същото,( съотношението в постиженията ) или има промени ?
Дали не е време да драснете по едно актуално мнение, или да дадете линк, ако наскоро сте писали мнение другаде, по същата тема.
Щото може да е време да сменя привичния и уж удобен Хромиум ...
...............................................................

Сега - актуалните ми проблеми :
Проблемите са с Хромиум. в новоинсталирани Минт 20 и Минт 20.1 на лаптопи DELL LATITUDE D820  и D830 с по 4 GB RAM.
Изчезнаха иконките с най-посещавани сайтове в началната страница, след няколко дни ползване, (и като че ли след една актуализация на chromium-browser)
Единият ден актуализацията дойде на единия лаптоп, на другия ден пуснах и другия, дойде и на него, инсталирах я и скоро след това началната страница се опразни.
Изчезна и Гугъл като начална страница и се промени начинът на търсене. Сега Гугъл пак е основна търсеща машина и пак е избрана празна начална страница, както е в Минт 18
(Минтовете 18 си стоят на досегашните си хард дискове и ги пускам за сравнение.)
Даже вчера цял ден едновременно поработиха 18 и 20.1 на отделни лаптопи ... и опитвах да настроя и да синхронизирам Хромиума на 20.1 да си върне тези 7 иконки
под логото и лентата за търсене на Google в центъра на екрана.
Абсолютно еднакви са настройките в менютата, но резултатите са различни. Всички други отметки се пренесоха "по въздуха". Горе лентата с отметките се напълни и падащото меню също.
НО ! Началната страница е празна, няма Google лого и поле за търсене в центъра, няма горе вдясно Gmail, Изображения, решетка с приложенията и профилна снимка.
Чак като напиша дума или дори точен линк в горната лента за търсене в браузъра и натисна Enter,
чак тогава табът се променя :  от тъмна тема - в бяла страница с Гугъл, с приложенията и профилната снимка горе вдясно
. И неприятното е, че в тази Гугъл страница, написаното търсене е изчезнало и трябва да се пише отново.

Не съм докрай сигурен дали стана от актуализацията, дали от настройките на браузъра, които правех в същото време, или от нещо друго ...
като синхронизацията през профилите ми в Гугъл и Chrome,
и като деинсталирането на gnome-keyring (това по съвет от преди години в темата за Минт в този форум)
Деинсталирах gnome-keyring заради досадния Ключодържател, който изскачаше по 3 пъти на всяка страница, за да ми предлага да ми пази паролите
(уж гледах да изтрия само приложението, а не библиотеката с подобно име, пак по същия съвет)
Въпреки деинсталирането на gnome-keyring, Ключодържателят пак се появи и тогава приложих друг съвет - да му дам празна парола. (Май с бутон "Продължи")
Той ме предупреди, че заради празната парола, някои приложения може да не работят правилно ... аз си го довърших убедено и повече не се появява.

Но изглежда, прокобата се изпълнява. НИКОЙ от сайтовете, в които имам профили и пароли, не си изписва сам потребителските имена, е-мейлите и паролите.
OLX, Bazar.BG, ABV.BG, Kaldata, Econt...  Проверих - потребителите, е-мейлите и паролите ги има записани някъде в браузъра или в профила в Гугъл, но не работят.

На всеки от тези сайтове след ръчно попълване на паролата, браузърът ми изкарва падащо меню с въпросче :  "Да запомня ли паролата за този сайт ?"
Щракам му на бутона "Запази". Излизам от сайта, затварям таба, отварям нов таб, правя опит да вляза в сайта, пиша потребителско име или е-мейл - парола не се появява. 
Пак я пиша ръчно, пак падащо меню "Да запазя ли ?" "Запази" - и после пак не въвежда парола ... 

Малко подробности, ако е важно, дали е станало заради синхронизацията ("Sync"). Вчера няколко промени в отметките се пренесоха от лаптопа с браузъра в Минт 20 на браузъра в Минт 18.
Въпросните няколко сайта от изчезнали иконки, ги написах като отметки в най-горните редове.  
Опасявах се, че синхронизацията ще изтрие и настройката със 7-те иконки и началната страница на Гугъл профила ми - не се случи. Останаха си,  след многократни рестарти.

Моля за съвет или за линк, ако някъде вече е писано. Може и само съвет как да формулирам търсенето в Гугъл.

Предварително ви благодаря !

Най-вероятно синхронизацията е оплескала нещата.

Защо не пробваш Opera? Пак е Chrome базиран браузър. За разлика от Chromium имаш Speed dial страница, където можеш да си пиннеш най-посещаваните сайтове, по твой избор. Ползвам го на 3 операционни системи (Windows 10, Linux Mint 20.1, Android 10) и нямам твоите проблеми.

преди 8 минути, RudeBoy написа:

Защо не пробваш Opera? Пак е Chrome базиран браузър. За разлика от Chromium имаш Speed dial страница, където можеш да си пиннеш най-посещаваните сайтове, по твой избор. 

Благодаря ! Допуснал съм такъв вариант, след като изчетох всички мнения.
Проблемът със стартиране в свит прозорец в центъра на екрана ( вместо с разпънат на цял екран) решен ли е вече ?
Като че ли имаше идея, за затваряне на целия браузър с отворени табове от общия Х, вместо табовете един по един.
Вероятно после стартира с въпрос "Опера не се затвори както трябва. Да възстановя ли страниците ?" (както в Хромиум) ...
 или по друг начин ?

преди 7 минути, Недко написа:

Проблемът със стартиране в свит прозорец в центъра на екрана ( вместо с разпънат на цял екран) решен ли е вече ?

Ей сега ще пробвам, само да рестартирам :)

Рестартирах, и вече съм в Linux :) . Opera си се отвори директно на цял екран.

С "общия хикс" горе вдясно се затварят всички табове, без да ме пита нищо. Може да е въпрос на настройки.

Също в настройките се указва какво да отвори при стартиране - Speed dial страницата, зададена от теб Home page, или да възстанови всички табове от преди затварянето. Предполагам, че в този случай би те питала. Само че аз никога не я ползвам тази опция, винаги си почвам със Speed dial.

преди 59 минути, RudeBoy написа:

С "общия хикс" горе вдясно се затварят всички табове, без да ме пита нищо. Може да е въпрос на настройки.

Благодаря !
Видях ти целия пост, с допълнението. Благодаря за помощта !

Хромиум също не пита, като го "гасиш централно", нито за Опера някой е писал такова нещо. Питането е при стартиране,
след като си го затворил от общия бутон.

Междувременно видях, че в Минт 18, въпреки че деинсталирах навремето някакъв gnome-keyring заради досадния Ключодържател,
пак, в Софтуерния Мениджър, се виждат няколко инсталирани приложения с подобни имена .
Каних се да ги инсталирам отново ръчно на Минт 20.1, но ще преинсталирам целия Минт 20.1 и те ще си дойдат в комплекта.
(Заради още един проблем с конфликти между Libre Office (в комплекта) и Open Office (ръчно инсталиран вчера).

преди 3 часа, RudeBoy написа:

За отказалото самопопълване на паролите, причината е била деинсталирането на приложенията с имена, съдържащи gnome-keyring.
Ключодържателят се скри след 2 или 3 щракания на бутона му "Нататък". Пак предупреди, че приложения може да не работят, ама досега не е станало ...
Иконките с най-посещавани сайтове пак ги няма, лентата за търсене на браузъра пак не работи, а само превключва към страница на Гугъл

Aз карам с brave и нищо не синхронизирам. Не знам дали ще му се отрази нещо. 

• 3 седмици по-късно...

Здравейте !
Инсталирах си Opera на лаптопи DELL LATITUDE D820 и D830 с по 4GB RAM и 64 битови Linux Mint 20.1

Не може да възпроизвежда поточно видео в ЮТюб, което върви на Chromium и Firefox

Показва на екрана текст :
"Видеоклипът не може да бъде възпроизведен от браузъра Ви. 
Научете повече"

Щракам на линка. Отваря се страницата https://www.youtube.com/supported_browsers
с текст : Браузърът ви е актуален. Можете да използвате най-актуалните функции на YouTube
Оттам може да се отиде или в ЮТюб или на сайтовете на браузърите.

Има и описание на разни функции, но не виждам обяснения, свързани с видео и Ютюб

Ако е отделно предаване, след като приключи стрийма и го качат като клип,
то вече може да се гледа. Значи няма ограничения по законов или териториален признак.

Но денонощният новинарски поток на телевизиите не го правят на клип
и не може да се гледа. Затова продължавам да ползвам Chromium по принуда.

CNN Live се показва, NBC News и Россия 24 - не могат.
За други не съм проверявал.

Какво и липсва на Opera ? Къде да прочета или какъв въпрос да задам на Гугъл
или какво да изтегля и инсталирам,
за да реша проблема ?

Предварително ви благодаря !

преди 48 минути, Недко написа:

Какво и липсва на Opera ?

Привет!

;)

https://www.kaldata.com/forums/search/?q=opera&quick=1&type=forums_topic&nodes=77&search_in=titles

:)

Успех!

преди 2 часа, p4p написа:

Не стана. Има някакъв минимален напредък при поточните предавания, че имитира опит да тръгне и запъва
После отваря страница с този текст :

Снимка на екрана_2021-02-13_01-00-35.png

Но пък вече не тръгва нито един клип. 
За клиповете показва друг текст, на втората снимка. Кодът в скобите е различен за различните клипове.

Снимка на екрана_2021-02-13_01-29-08.png

Ще си върна стария файл. Не го запазих и щях да преинсталирам целия браузър ...
дано на другия подобен лаптоп да е в началното състояние, да го копирам оттам.

По-късно видях, че темата на cybercop е доста по-дълга и по-надолу той предлага и други решения.

• 3 седмици по-късно...

В пореден опит да се изтръгне телеметрията от браузера Firefox се появи форкът LibreFox.
Но това беше недостатъчно и се появи форкът на форка - LibreWolf.
https://librewolf-community.gitlab.io/ 

Браузерът се компилира от сорсовете на Firefox, изтръгва телеметрията от тях и идва с инсталиран ublock Origin.
Единственото сигурно нещо, с което може да се гордее LibreWolf e, че е наличен за Linux & MacOS, но не и все още за Winddows.

Оценките за LibreWolf са противоречиви
а) пример за положителна оценка: 
https://www.publish0x.com/late-to-the-party/librewolf-a-fork-and-a-viable-alternative-to-firefox-xervvjy 
б) пример за отрицателна оценка:
https://www.funkyspacemonkey.com/librewolf-a-firefox-fork-focused-on-privacy-security-and-freedom-its-not-for-everyone

Реших и аз да го пробвам.
Моята оценка? По-скоро отрицателна и то изградена от един елементарен тест - спийдометъра.
Не бих могъл да вярвам на 'най-свободния' форк на Firefox браузерa, след като показа:
- безкрайна скорост, моля?? Щом сгреши в един елементарен javascript, какво ли ще е за други случаи със сериозна бизнес логика през javascript? 
- как така нагло обяви https връзка със сертификат, за несигурна без сертификат?? Моля??

spacer.png

Дето се казва, фактите не могат да създадат теория.
Но един единствен факт може да разруши теория - тази, че LibreWolf е добър браузер.
Та така.

15 минути компилиране, а дори не е стигнало 50%... Аре нема нужда, да си го ползват тия, дето са правили форка. :D

• 2 седмици по-късно...

Видях, че качествено са подобрили инструкциите за инсталация на MS Edge под Linux.

И така - как да инсталираме MS Edge под Линукс:
1. Отваряме в браузер адрес: hhttps://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/download/ 
2. Инсталация - избираме command-line-installation/инсталиране-на-команден-ред, приемаме условията и ни се отваря вграден екран в страницата с команди.
3. Копираме командите една по една в терминал и ги изпълняваме.

spacer.png

Ползата от този начин на инсталация:
Информирано инсталираме MS Edge и знаем как се случва, вместо да правим разследвания впоследствие в случая на инсталация чрез deb/rpm как точно и къде MS Edge се е 'набутал' в системата ни.

• Автор
преди 56 минути, Тамболианеца написа:

Ползата от този начин на инсталация:
Информирано инсталираме MS Edge и знаем как се случва, вместо да правим разследвания впоследствие в случая на инсталация чрез deb/rpm как точно и къде MS Edge се е 'набутал' в системата ни.

А, има ли начин да се инсталира през snapd, за да си стои в клетка и изобщо да не се набутва между системните файлове?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.