Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Според мен е невъзможно в цялата вселена  да няма извънземни.. :) Щом сме създадени хората и животните, насекомите.. тогава защо да няма и зелени човечета, а защо не и форма на живот приличаща на нас, тъй като аз гледам много Дискавъри и Джеографик, мисля че може да твърдим, че има такива същества.

Редактирано от S0uL (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 193,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен е невъзможно в цялата вселена няма как да няма извънземни.. :) Щом сме създадени хората и животните, насекомите.. тогава защо да няма и зелени човечета, а защо не и форма на живот приличаща на нас, тъй като аз гледам много Дискавъри и Джеографик, мисля че може да твърдим, че има такива същества.

По някоя от тези телевизии ли имаше предаване за лов на привидения ?

По някоя от тези телевизии ли имаше предаване за лов на привидения ?

Такива предавания не гледам, за сметка на това следя доста често това с Морган Фрийман

Такива предавания не гледам, за сметка на това следя доста често това с Морган Фрийман

Ама щом ги дават по някоя от двете телевизии, значи може да твърдим, че има привидения.

не ми се вижда много сериозно.

на тебе сега не ти се вижда сериозно,но човек се променя и утре може да погледнеш по сериозно !

Ама щом ги дават по някоя от двете телевизии, значи може да твърдим, че има привидения.

Да можем, аз съм гледал епизод, в който твърдят, че ги отвличат на сън.. Доста сродни мнения от различни хора или поне твърдят, че не се познават

Извънземните може би идват от безсмъртното царство на Barbelo ???

Преди смъртта си американски учен разказа за извънземните на Земята

https://www.youtube.com/watch?v=aZTXHw1mZD4

На 7 август почина Бойд Бушман, който в продължение на много години е служил като старши изследовател в компанията Lockheed Martin. Преди смъртта си  той е записал видео,  в което говори за работата в „Зона 51″, както и за извънземните и НЛО.

Освен това Boyd показа и снимки на извънземни, които, според него, са били направени във военна база в Невада, пише  МЕТРО.

Според Бушман, американската армия разполага не само с  тела на извънземни, но също така и с летателни апарати, с които те са пристигнали тук

.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Засякоха мистериозен сигнал от 5,5 млрд. светлинни години

20150121.uxeipiwkxu.jpg

Австралийски астрономи са фиксирали странен и много мощен радиосигнал с неизвестен произход, идващ от дълбокия Космос, съобщи сайтът RT, като се позова на научен доклад в списание Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Загадъчните радиовълни са регистрирани от 12 телескопа в Австралия, Чили, Германия, Хавайските острови, Индия, Калифорния и на Канарските острови. Интересното е, че въпреки непродължителното време на сигнала, неговата енергия е приблизително равна на енергията на нашето Слънце, излъчена за 24 часа.

Според учените, поведението на радиосигнала говори за взаимодействие с мощно магнитно поле, разположено в непосредствена близост от мястото на излъчването. Засега се знае само, че в района, от където идва сигнала има две черни дупки, но едва ли те са източникът. Разстоянието дотам е 5.5 милиарда светлинни години.

„В сигнала отсъстват други вълни като светлинни или инфрачервени, което показва, че не става дума за вече известни на науката феномени от Космоса като например изхвърляне на гама-лъчи след образуване на свръхнова звезда”, смята астрофизикът Даниел Малезани от Копенхагенския университет.

actualno.com

И да съществуват извънземните пак сме сами. :Д

военни на Въздушнодесантните войски на Русия проведоха учебно трениране с бронетранспортьор  „Ракушка“в зимни условия! :) :) :)

• 3 седмици по-късно...

Защо да не съществуват извънземни . Когато казваме , че сме единствените живи същества във Вселената звучи някакси неправдоподобно и за мен лично няма как да е истина . Както има живот на Земята така има и живот някъде друго във Вселената , а и да не забравяме , че все пак тя е огромна ! Също така има и много хора , който твърдят , че са виждали извънземни , а също така да не забравяме , че НАСА крие много неща от нас " простолюдието " . Наскоро стана ясно , че и зона 51 не е измислица , а кой знае и колко още неща .

"Огромна" е твърде нищожна представа за вселената и изобщо, както да го кажем - голяма, гигантска, все едно, мащабите са направо изумителни. Та при такива мащаби, по- невероятното е да сме единствените живи същества във вселената.

Синята точка в квадратчето, показва областта от нашата галактика, в която са успели да се разпространят радиосигналите на човечеството. 300 200 светлинни години в диаметър.

XZPEgB4.jpg

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Синята точка в квадратчето, показва областта от нашата галактика, в която са успели да се разпространят радиосигналите на човечеството. 300 светлинни години.

Нещо недовиждам, ама го чета като 200ly на изображението. Интересното е, че радио предавания преди 200 години няма и затова ми е странно какво биха научили извънземните от най-най първите лабораторни опити върху получаването на радиовълни, които по онова време не са носили никаква информация. Между впрочем първите радиосигнали носещи информация въобще не са били от радиоапаратура, а са излъчена модулация от телефонните кабели, при провеждане на разговор. Понеже телефоните с електрически сигнал са изобретени от Йохан Райс през 1861г (а апаратите излизат на пазара след 15 години на базата на модели пригодени и усъвършенствани от А. Бел) няма как радиовълните(между другото твърде слаби, за да се различат от околният радиошум на междузвездни разстояния, а и синалът е бил аналогов) та няма как да има произведени от човека техногенни радиовълни, носители на информация, достигнали дори на 200ly. Радиопредаватели пък, като завършени апарати, няма преди 1894, като първи инженерен образец, вече след няколко години радиопредаватели и приемници, дебютират и като оферти на пазара. Та посочената на изображението цифра, явно е измукана от нечии пръсти, палци или други окончания на крайниците на някой много "учен" индивид. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Нещо недовиждам, ама го чета като 200ly на изображението. Интересното е, че радио предавания преди 200 години няма и затова ми е странно какво биха научили извънземните от най-най първите лабораторни опити върху получаването на радиовълни, които по онова време не са носили никаква информация. Между впрочем първите радиосигнали носещи информация въобще не са били от радиоапаратура, а са излъчена модулация от телефонните кабели, при провеждане на разговор. Понеже телефоните с електрически сигнал са изобретени от Йохан Райс през 1861г, няма как радиовълните(мажду другото твърде слаби за да се различат от околният радиошум ва междузвездни разстояния, а и синалът е бил аналогов) та няма как да има произведени от човека техногенни радиовълни, носители на информация, достигнали дори на 200ly. Радиопредаватели пък като завършени апарати няма преди 1894, като първи инженерен образец, вече след няколко години радиопредаватели и приемници, дебютират и като оферти на пазара. Та посочената на изображението цифра, явно е измукана от нечии пръсти, палци или други окончания на крайниците на някой много "учен" индивид. 

Вярно, че пише 200ly (и моето зрение ме лъже), но става дума за диаметър на кълбо.

Вярно, че пише 200ly (и моето зрение ме лъже), но става дума за диаметър на кълбо.

Ако е така съм относително съгласен и цифрата би била малко по-точна. Все пак бих заложил на радиус от около 130ly(260 в диаметър) и то само при положение, че извънземните имат апаратура няколко десетки хиляди пъти по чувствителна от най-високите човешки постижения и преслушват целия ефир, постоянно и едновременно във всички посоки. 

Ако е така съм относително съгласен и цифрата би била малко по-точна. Все пак бих заложил на радиус от около 130ly(260 в диаметър) и то само при положение, че извънземните имат апаратура няколко десетки хиляди пъти по чувствителна от най-високите човешки постижения и преслушват целия ефир, постоянно и едновременно във всички посоки. 

Аз не смятам, че разликата в големината на точката ще е толкова съществена.

Аз не смятам, че разликата в големината на точката ще е толкова съществена.

Просто трябва да се уточни. Щото то така става обикновено. Първо почнат да се размятат разни неверни цифри. После Кеше почне да продава перпетуум мобиле, а американски фирми - домашни "термоядрени" електроцентрали. После някой "учен" инженер-хигиенист  в някое секретно поделение се уволнява и почва да изнася "сведения" за Зона 51, където разбира се никога не е бил, но пък за сметка на коментар относно приказките на същия колежката от тоя форум, вече го ползва едва ли не като факт:

Наскоро стана ясно , че и зона 51 не е измислица , а кой знае и колко още неща . 

Аз не знам дали наскоро е станало ясно, аз не знам какво е станало ясно, обаче вече си има хора, които са го повярвали и се обосновават, споменавайки го?!?

Просто трябва да се уточни. Щото то така става обикновено. Първо почнат да се размятат разни неверни цифри. После Кеше почне да продава перпетуум мобиле, а американски фирми - домашни "термоядрени" електроцентрали. После някой "учен" инженер-хигиенист  в някое секретно поделение се уволнява и почва да изнася "сведения" за Зона 51, където разбира се никога не е бил, но пък за сметка на коментар относно приказките на същия колежката от тоя форум, вече го ползва едва ли не като факт:

Аз не знам дали наскоро е станало ясно, аз не знам какво е станало ясно, обаче вече си има хора, които са го повярвали и се обосновават, споменавайки го?!?

Снимката показах само с цел приблизително визуално онагледяване на мащабите на нашата галактика и колко нищожни сме ние в сравнение с нея.

• 2 седмици по-късно...

Истината за извънземните да излезе наяве

man-nlo-hand-photo1.jpg

Истината за извънземните трябва да бъде споделена с обществото, защото хората вече са напълно готови да я приемат, смята бивш съветник на президента на САЩ Барак Обама – Джон Подеста.

Съветникът напусна поста през изминалата седмица и веднага след това сподели какви са най-големите му успехи през последната година и къде се е провалил. Той смята, че сред най-големите му неуспехи е фактът, че не е осигурил разкриването на досиетата за съществуването на НЛО.

Очевидно проблемите, които САЩ има, и хаосът, който цари в отношенията на страната с някои държави (например Сирия), не са толкова важни според Подеста, колкото истината за извънземните. 66-годишният мъж дори сподели в Туитър Истината е някъде там (#thetruthisstilloutthere), като с тези думи Подеста прави връзка с популярния сериал Досиетата Х.

Бившият съветник смята, че американското правителство трябва да сподели с обществото всички документи, които има за извънземните, и да разкрие истината за тях. Подеста иска тази информация да излезе наяве още от 2002 година, когато на пресконференция споделя, че е настъпил моментът американските граждани да чуят истината за извънземния живот.

Преди това свое изявление бившият вече съветник е написал и книга, която е със заглавие "НЛО-доказателствата на генералите, пилотите и официалните правителствени лица".

Предполага се, че Подеста ще стане част от екипа за предизборната кампания за президент на САЩ на Хилъри Клинтън, пише американската преса и допълва, че преди време е бил част от екипа на Бил Клинтън.

Вярващите в извънземни са убедени, че тези думи на Подеста могат да се окажат решаващи и е съвсем вероятно 2015 година да се превърне в година на разкриванията.

Правителството на САЩ знае не само за съществуването на извънземните, но и от години поддържа връзка с тях, убедени са хората, които вярват в съществуването на НЛО. Скептици обаче смятат, че тези думи на бившия главен съветник са опит да се отклони вниманието от далеч по-важните въпроси, свързани със Сирия, Ирак, Русия и др.

sanovnik.bg

Преди това свое изявление бившият вече съветник е написал и книга, която е със заглавие "НЛО-доказателствата на генералите, пилотите и официалните правителствени лица".

Или статията е измислица, или е натъпкана с измислици, или въпросния иска да вдигне продажбите на книгата си.

Източника на статията... ; )

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Или статията е измислица, или е натъпкана с измислици, или въпросния иска да вдигне продажбите на книгата си.

Източника на статията... ; )

ти не вярваш в извънземните ли

и защо

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.