Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Сирия (2011-)

Featured Replies

Мента направо удари дъното с тази статия на Фактор. Не защото автора си ти , а защото 

преди 16 минути, miro20 написа:

О ! интересно четиво :

Много интересно и велико падение. Сега явно това е новата опорка -  ние освобождаваме Сирия и затова я бомбардираме с томахавки.

• Отговори 1k
  • Прегледи 74,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Просто му се ще на прасето, но нещата изобщо не стоят по този начин. В пространството трябва да се пусне новината, че американците трепят руски войници напълно свободно. На всички ни е ясно, че в Сири

• Daher Lammoth Вчера в 11:07 ·    Уважаеми медии, Когато отразявате събитията от Източна Г

• Филипов
    Филипов

https://www.1tv.ru/n/344138 Американские журналисты приехали в Сирию искать следы химатаки, а в итоге разоблачили фейк «Белых касок» Очередная мировая сенсация. Журналисты

Публикувани изображения

Понякога е достатъчно да види човек по кои канали се разпространява дадена информация, за да си направи определени изводи :)

То нищо конкретно не казва де. - излязло и побягнало заедно с  други  към болницата. Това изключва ли че след като не е пострадало, другите не са ? Само защото превантивно са го измили ?

Странно ми е защо например руснаците не предоставят техните изследвания, които те вече били направили и не открили следи ?

А предпочитат да вкарват деца в пропагандата ?

Виждам целта е постигната даже.

Та...  докато деца спокойно се разхождат и разказват, големите чичковци от ОЗХО чак сега успяха да пристигнат в града

https://www.bbc.com/russian/news-43850214

Опасенията са че това бавене от почти 2 седмици е умишлено за скриване следи от каквото и било .

преди 2 часа, miro20 написа:

Та...  докато деца спокойно се разхождат и разказват, големите чичковци от ОЗХО чак сега успяха да пристигнат в града

Смешко, още вчера чичковците бяха взели проби.

Чета изказване на Макрон, че Франция , САЩ и Англия след победата над чалмите трябва да останат в Сирия , да "подпомагат" за развитието на страната. Интересно кой ги е канил или са се самопоканили? 

Редактирано от nikssi
грешка, Реджеб, грешка ставай от килимчето... (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Опасенията са че това бавене от почти 2 седмици е умишлено за скриване следи от каквото и било .

Няма се плашиш-всичко е почистено и обеззаразено,жертвите са излекувани-даже руснаците постреляха малко по Сините Каски който преценяваха дали е безопасно за екипа отговорен за взимането на пробите ;)
....
И една красавица попаднала в плен :biggrin:

+
Сирийската армия възприе нова тактика за изпаряването на Даеш кретените-а именно масовото използване на миночистачки (ур-77 и производни) в атаката срещу Палестинския лагер Ярмук :whist:

преди 7 часа, M.Николов написа:

Смешко, още вчера чичковците бяха взели проби.

Уау... колко съм невнимателен и не съм обърнал внимание  на няколкото часа разлика от публикуването ... :) :)

Мъ чаааак вчера...  :lol6:

преди 6 часа, nikssi написа:

Интересно кой ги е канил

Ама разбира се.. .трябва режима на Асад да ги покани :)

Както Хитлер да покани инспектори за концлагерите... мхм...ей сега...

Сравнявам  не Асад с Хитлер, а ситуацията с инспектирането. Ма де да разбереш... толкова си можеш....

Легендарният музикант от „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс заяви по време на концерт в Барселона в петък, че счита „Белите каски“ за „фалшива организация“, която пропагандира в полза на „джихадисти и терористи“.

Уотърс, който е на турне в Европа, коментира желанието на негов познат да се качи на сцената и да каже няколко думи относно предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума.

„Той има своето мнение, но аз лично смятам, че греши изцяло. Вярвам, че организацията, която претендира да представлява и която подкрепя, т.нар. „Бели каски“, са фалшива организация, която създава пропаганда за джихадистите и терористите. Това е моето мнение“, заявява Уотърс по време на концерта.

Кадрите бяха публикувани в YouTube от профил, озаглавен „Долу ръцете от Сирия“ и бързо бяха широко разпространени, а медии като Jerusalem Post и The New Arabобвиняват един от основателите на легендарната британска група, че „преповтаря руска пропаганда“. Уотърс е известен с подкрепата за Палестина и призивите към свои колеги музиканти за бойкот на Израел.

Пред зрителите в Барселона музикантът добавя, че вслушването в пропагандата на „Белите каски“ означава, че „ще бъдем насърчени да насърчаваме своите правителства да хвърлят бомби в Сирия“.

„Това би било монументално голяма грешка. Онова, което като човешки същества трябва да направим, е да убедим своите правителства, че не трябва да пускат бомби над хората и със сигурност това не трябва да се случва, преди да сме направили всички необходими разследвания, така че да имаме ясна представа какво се случва“, добавя Роджър Уотърс.

Той подчертава още, че „живеем в свят, където пропагандата се оказва много по-важна от действителността, която се случва на някои места по света“.

Обвиненията на Роджър Уотърс идват ден след въздушните атаки от страна на САЩ, Франция и Великобритания по обекти в Сирия, които бяха представени като отговор срещу предполагаемата химическа атака в Дума.

„Ако искаме някакво бъдеще за тази крехка планета, можем да го създадем като се протегнем едни към други, през всички стени и национални граници, етноси, религии и националности, за да увеличим способността си да си съчувстваме. Да действаме заедно с името на нашите деца, внуци и бъдещи поколения и да запазим нашия свят“, завършва речта си Роджър Уотърс.

Източник:  https://baricada.org/2018/04/16/roger-waters-white-helmets-fake/

А сега де!!! И какво правим сега??? Мирчо, ти осъзнаваш ли, че едно десетина страници писани глупости ти отидоха на кино!!! Като излезнат и резултатите за Скрипал, ще се окаже, че си пропилял няколко месеца от живота си в писане на откровени лъжи и простотии!!! Но какво ли са няколко месеца, на фона на безсмъртието на човешката простотия!!! Хайде, да ти е честито!!!

https://trud.bg/zdf-химическата-атака-в-сирия-е-била-фал/

Кафр Зита (Хама)
Руската авиациа си прави барбекю със запалителни бомби :)

За тези които са потребители на Телеграм:
https://t.me/directorate4 (последни новини от конфликта)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 часа, Джугашвили написа:

А сега де!!! И какво правим сега??? Мирчо, ти осъзнаваш ли, че едно десетина страници писани глупости ти отидоха на кино!!!

Вече бе цитирано и съм отговарял . :)

Като излезнат и резултатите за Скрипал, ще се окаже, че си пропилял няколко месеца от живота си в писане на откровени лъжи и простотии!!!

Резултатите на Скрипал са известни и потвърдени - отровен с "новичок" . Сега разследването върви в посока изясняване и конкретизиране на  екипа руснаци /които вече са в РФ разбира се/ които са провели тази операция .

Не знам какво "ще се окаже" ,  аз толкова много твои лъжи и простотии съм опровергавал , че до сега би рябвало да си посипеш главата с пепел... ама уви... :)

Отделно и друг път съм ви казвал че има голяма разлика между коментиране  и дискутиране на версии , и твърдене на истини.

И за Сирия и за Скрипал и за много други ситуации. Вие не дискутирате, вие лансирате само една версии, и беснеете срещу  всяка друга . :) Аз никого не нападам заради това че е казано нещо различно от моето мнение. Защо вие го правите, идея си нямам. :)

....на фона на безсмъртието на човешката простотия!!!

Тук си абсолютно прав. 

преди 11 часа, Джугашвили написа:

Мирчо, ти осъзнаваш ли, че едно десетина страници писани глупости ти отидоха на кино!!! Като излезнат и резултатите за Скрипал, ще се окаже, че си пропилял няколко месеца от живота си в писане на откровени лъжи и простотии!!!

Не само пропилян живот, но и една камара грехове на главата му. Само че той това не го счита за пропиляно време, а за оползотворено. Въпрос на ценностна система, какво да го правиш? За капак, никой още не му е повярвал, но това очевидно няма никакво значение, защото той е прикрит рашист и путинист, но вече всички го разбраха, че работи за Путин. Постоянно омаскарява Запада със всяко свое участие, прави им мечешка услуга. Просто се чудя посланик Рубин как ги търпи такива?!

Затвори скритото съдържание
Цитат

Аз никого не нападам заради това че е казано нещо различно от моето мнение. Защо вие го правите, идея си нямам. :)

И продължавам да се чудя.... Не знам кой как си "пропилява живота" , това си е избор на всеки. Обаче това да влизам във форуми и теми само за да си излея личностните комплекси, да влзиам само да си давам обсебеното психясало мнение за даден човек, да се чуя по цял ден с какво да го обидя, накърня, да се заям с него, да изфантазирам поредната "умотия" , да хабя няколко педи шизофренични постове към него... е  сори, ама такова "прахосване на живота" не бих правил.

Защо някои го правят обаче,  не знам, и не искам да знам . :)

преди 37 минути, miro20 написа:

Обаче това да влизам във форуми и теми само за да си излея личностните комплекси, да влзиам само да си давам обсебеното психясало мнение за даден човек, да се чуя по цял ден с какво да го обидя, накърня, да се заям с него, да изфантазирам поредната "умотия" , да хабя няколко педи шизофренични постове към него... е  сори, ама такова "прахосване на живота" не бих правил.

Батка, тук много жестоко ме обиди. Наричаш мнението ми "обсебено психясало", "изливал съм си личностните комплекси", "чудел съм се с какво да те обидя", "шизофренични постове" - това е една камара личностни квалификации и съдене, които мога да нарека единствено гаменщина и обида. Направо си заслужаваш доклад! Как не те е срам да обиждаш по такъв подъл начин?!

Но ще бъде благосклонен, понеже темата е друга - не miro20. За него имаше тема, но я затриха.

Всъщност такъв тип отговор от твоя страна е даже комплимент за мене, знаейки с какъв човек си имам работа.

Ето пак.

За това говоря.

Не знам дали те обиждам, но казах и ще повторя, че не ги разбирам такива хорица.  :)

Руският стратегически интерес в Сирия и военните действия

Цитат

И точно тук възниква ситуация, в която на коалицията е нужно нещо, с което да оправдае репутационните и човешките си загуби. Започва подготовка за „акция на възмездието“, в провеждането на която се въвличат тези страни, чиито военнослужещи са загинали при ударите на руските военновъздушни сили в Източна Гута. Германия, слава Богу, действа в Сирия много ограничено и не се интересува от последствията – в Източна Гута немци не е имало. Но ето, че британските SAS, американският SOCOM и френският Legion Etrangѐre пострадаха там немалко и затова именно тези страни участват в подготовката на предстоящия удар.

Коалицията не можа да измисли нищо по-умно от това да имитира химическа атака. Руските спец-служби днес предоставиха на ОЗХО участници в провокацията, които в един глас разказват как и кой ги е организирал да участват в поставения спектакъл, който те разирават в град Дума. Специалистите на ОЗХО в дадения момент потвърждават, че на предполагаемото място в град Дума не са намерени никакви следи от употребата на химическо оръжие.

Цялата статия във връзката горе.

Ох ох ... версиите ипропагндта на рашаТВ все по неубедителни :

https://www.svoboda.org/a/29189643.html

Освен прословутото позоваване на филма "революшън мен" , освен старите "уж" постновки на "белите каски"  ,

накрая се коментира видеото и интервюто на момченцето което толкова патосно някои цитират...

Цитат

В следующей части сюжета Хасан Диаб показан в той самой больнице, где было снято видео "Белых касок". Он указывает на пожарный шланг и говорит: "Вот из этого шланга меня поливали, а потом посадили на кушетку. Вокруг меня бегали люди, мне было страшно. Я не понимал, что происходит". Потом, по словам ребенка, его отвели на второй этаж больницы, сказали сидеть там, дали фиников, печенья и риса. В интервью Поддубному врачи больницы говорят, что никаких признаков химического отравления у пациентов, которых неизвестные люди обливали водой в приемном покое, не было.

Каким образом эти слова мальчика могут свидетельствовать о том, что показанное на видео является постановкой, из сюжета не ясно: речь может, например, идти о профилактической обработке от отравления хлором, в особенности тех, кто находился в момент удара в подвалах или на первых этажах зданий (хлор тяжелее воздуха, поэтому наибольшее количество погибших в Думе было найдено на первом этаже подвергшегося удару дома). Макея заинтересовал другой вопрос: как Поддубный познакомился с мальчиком и где было записано интервью с ним. По мнению журналиста, если знакомство состоялось при посредничестве российских военных, 11-летний Диаб и его отец, который также присутствует на видео, могли быть неискренними, опасаясь наказания за "неправильные" слова.

Попросив пользователей твиттера определить место съемки видео, Роберт Макей выяснил, что оно было снято во дворе Дома офицеров в Дамаске, который используется российскими военными. Несколько из них появляются в кадре в самом начале интервью.

.....

если сравнить кадры интервью и места, где оно происходит, с изображениями Офицерского клуба на его официальном сайте, становится очевидно, что разговор состоялся именно там, в его дворе, а появляющиеся на видео российские офицеры идут не на улицу "в кафе", а наоборот, заходят на территорию военного объекта.

Вие бихте ли вярвали на интервю на момчето ,  взето в офицерския клуб на руснаците  в Дамаск ? А не в бомбардирания град Дума ?

Кой прави постановки и театри  ?

Русия показа свалените ракети при атаката срещу Сирия, само 22 от 105 стигнали целта си

Цитат

В атаката на 14 април САЩ, Великобритания и Франция са изстреляли общо 105 ракети. Само 22 са достигнали целите си.

Ракетите са били свалени от противовъздушната отбрана на Сирия, която използвала руски системи С-200, С-125, "Оса", "Квадрат", "Бук" и "Стрела".

Отделно сирийската армия е предоставила на Русия две крилати ракети "Томахоук", които се приземили след радиолокационно "заглушаване", без да се взривят. Те са транспортирани в Москва на 18 април и сега са на разположение на руските специалисти. 

преди 25 минути, kashchey написа:

Ти да виждаш серийни номера или нещо подобно ? Аз виждам  експонати от нещо като музей  :) :)

И то осколки и части   от взривили се в целите си ракети.

Абзаца :

"сирийската армия е предоставила на Русия две крилати ракети "Томахоук", които се приземили след радиолокационно "заглушаване", без да се взривят. Те са транспортирани в Москва на 18 април и сега са на разположение на руските специалисти. "

кърти мивки... :) 

Не знаех че томахавки , модел '84 са обект на внимателно изследване от руските специалисти :)  :)  

Друг е въпроса.. а защо въобще сирийците тряба да се предоставят  каквото и било на руснаците :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 48 минути, miro20 написа:

Не знаех че томахавки , модел '84 са обект на внимателно изследване от руските специалисти

А ти какво си мислиш, че ги продават в магазина ли?:D

на 24.04.2018 г. в 21:15, miro20 написа:

Не знам дали те обиждам, но казах и ще повторя, че не ги разбирам такива хорица.  :)

Аз пък такива като тебе мисля, че ги разбирам, но както казва проф. Иво Христов - "дълбоко не им съчувствам". Да си сърбат попарата!

Какво стана? Купи ли си огледало? Край на офтопика.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.