Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Сирия (2011-)

Featured Replies

преди 3 часа, Кико написа:

Усещаш ли разликата или по-скоро приликата? Един монопол заменяме с друг!

Какъв монопол заменя друг бре :)  Говорим за пазар и възможности за алтернативни източници.

Айде не ме гладай мен ама оня ден и пРезидента призна че плащаме цени доста по високи от останалите страни.

Мен не ми пука откъде ще идва газта, а да е на пазарен принцип и да не е изкуствено монополно завишена цена !

Някой щял да изтласка друг на пазара - ами да изтласква бе. Що си се загрижил за този "другия" ??? Да смъкне цените, да не изнудва с монопола си , ще остане на пазара , ще изтласка и американци и катарци и азерци , и  аз ще съм съгласен също.

Ако смяташ това за "директиви" ... толкова по зле за теб.

преди 3 часа, Кико написа:

Но Путин може да го сполети нещо, вече е на възраст. Тогава как ще оправдаете действията, свързани с изтласкване на Русия ицяло от европейските пазари? И не говоря само за газ, защото целта на САЩ и Полша е изцяло елиминиране и затриване на Русия!!!

Пак те питам какво общо има с някакъв си Путя нашата национална сигурност спрямо подсигуряването ни със суровини ??

Рано или късно и той и нашите управници ще се сменят. И американски и европейски лидери ще се сменят. Националната ни сигурност си остава. Договорите си остават. И именно тези договори трябва да са справедливи, а не изнудвачески монополни , каквито са сегашните руски проекти .

Защо си се загрижил за тях ??? а не за нас ???

По темата :

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-oon-obvini-rusiya-vav-voenni-prestapleniya-v-siriya

ООН обвини Русия във военни престъпления в Сирия

Атаките на руските и сирийските военни са насочени срещу болници и локации на мирни жители.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 1k
  • Прегледи 77,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Просто му се ще на прасето, но нещата изобщо не стоят по този начин. В пространството трябва да се пусне новината, че американците трепят руски войници напълно свободно. На всички ни е ясно, че в Сири

• Daher Lammoth Вчера в 11:07 ·    Уважаеми медии, Когато отразявате събитията от Източна Г

• Филипов
    Филипов

https://www.1tv.ru/n/344138 Американские журналисты приехали в Сирию искать следы химатаки, а в итоге разоблачили фейк «Белых касок» Очередная мировая сенсация. Журналисты

Публикувани изображения

преди 20 часа, miro20 написа:

Какъв монопол заменя друг бре :)  Говорим за пазар и възможности за алтернативни източници.

Пак прочети какво написах. САЩ искат изцяло да елиминират Русия, тоест техен конкурент. Е, за 3-ти март доколкото чух от устата на Боко, Русия ни връща част от парите, дето сме им изплатили за "окупацията" ;)  И то със задна дата сметките ще бъдат намалени. Какъв по-добър жест от страна, която наистина ни смята за приятелска? А дали Щатите ще ни дадат 40% повече самолети Ф 16 със задна дата ;) 

Да смъкне цените, да не изнудва с монопола си , ще остане на пазара , ще изтласка и американци и катарци и азерци , и  аз ще съм съгласен също.

40% по-ниска цена не знам как да я определя. Но сутринта слушам в новините на БНР, че станах късно, как някой недоволствал за това, че сме можели да поискаме и по-голяма отстъпка от тия 40%. Е честно ти казвам, не разбирам тия коментари. Ние като деца си мечтаехме, да пуснат за един ден всчико по 2 стотинки. Веднага си правехме сметка, как ще си купим коли от Мототехника за 2 стотинки. Та и сега. На някой му се приискало още по-голямо намаление от тия 40%. И аз искам заплата с 50% отгоре, ама за 12 години едва си изравних заплатта. Тоест, днес капиталиста ми дава заплата, равна на средната ми за 2008-ма година. И то за два пъти повече работа. Лично съм изчислявал производството и човекочасовете ни. В момента произвеждаме 2 пъти повече, заплатите са същите. Само че тук не се слага инфлажцията. Ако я сложа, реално заплатите ни биха били два пъти по-ниски за два пъти поверче работа, тоест като цяло 4 пъти по-ниски за единица извършена работа!!! И аз искам БРЕ поне 50% увеличение на заплатата, ама няма!

Пак те питам какво общо има с някакъв си Путя нашата национална сигурност спрямо подсигуряването ни със суровини ??

Ние сме заплашени единствено от Турция, защото Турция е единствената държава, която си позволява да атакува съседна държава! И не ми давай за пример Русия, защото Русия е в Сирия със съгласие на законно избраното сирийско правителство. Турция е агресор. Ако трябва да се защитаваме от някой, то това е единствено Турция! 

Рано или късно и той и нашите управници ще се сменят. И американски и европейски лидери ще се сменят. Националната ни сигурност си остава. Договорите си остават. И именно тези договори трябва да са справедливи, а не изнудвачески монополни , каквито са сегашните руски проекти .

Не знам как не са те коригирали за 20 часа, но пак казвам, Боко се похвали с 40% по-ниска цена на газта. И то със задна дата за потребителите. Тоест, би трябвало да бъдат върнати пари на потребителя! И сегасе сещам за Украйна, как Русия им предлагаше помощ, а те нарпавиха Майдан. Днес са в много лошо положение.  Размирици, ниски заплати, скпана икономика, липса на интерес от Европа и САЩ към тая държава. Дори искане на импийджмант на американския президент, точно заради далавери с Украйна!

преди 8 часа, Кико написа:

САЩ искат изцяло да елиминират Русия, тоест техен конкурент.

Аз пак не разбрах, защо в условия на демократични пазарни условия трябва да защитаваме единия , който ДОКАЗАНО спекулира с монопол и високи цени,  да се радваме на високите му цени, и да не допускаме други играчи  с по изгодни за нас условия ???

Като отидеш да си купуваш домати , винаги ли вземаш по скъпите и по некачествени ???

и се сърдиш на другите че искат да изместят добрия скъп некачествен домат :) 

Е, за 3-ти март доколкото чух от устата на Боко, Русия ни връща част от парите, дето сме им изплатили за "окупацията"

Азкакви ли не простотии и спекулации чух, но баш от устата на Боко, не съм. Ама може да съм пропуснал, затова ще се радвам да ми посочиш с цитат или видео . Мерси :) 

със задна дата сметките ще бъдат намалени. Какъв по-добър жест от страна, която наистина ни смята за приятелска? А дали Щатите ще ни дадат 40% повече самолети Ф 16 със задна дата ;) 

Със задна дата до колкото аз разбирам, ще бъдат възстановени надвзети суми. От високите цени които сме плащали .

От съседната тема за ЮП бях цитирал - ние сме плащали 280, за Украйна доставяли на цена 180 , а за Европа - по 120-140 $ .

За другото - Аз нямам спомен САЩ да са спекулирали с цени, и да са заплашени от съд , както Газпром. Да, имаше спекулации със цената на самолетите в частта логистика и оборудване, което именно оскъпява нещата, но това е друга тема. И няма нищо общо принципно с рашисткия  суровинен монопол.

Самия факт че ги поставяш в една плоскост, показва как само следваш наивни детински червени опорки .

Сравнявай в една плоскост - каква газ ти предлага САЩ и каква РФ. Простичко и ясно .

И то със задна дата сметките ще бъдат намалени. Какъв по-добър жест от страна, която наистина ни смята за приятелска?

Какъв жест бре :)  Ако не бе ЕК , които заплашиха монополиста със милиардни глоби, нищо такова нямаше да има. :)  

жест било... ех ех ех .... Преклонната главица винаги си мисли че е всичко е заради "благоволението " на "матушката" :giggle1:

Ние сме заплашени единствено от Турция, защото Турция е единствената държава, която си позволява да атакува съседна държава!

Значи осъзнаваш опасността например Турция да вкара маскиран  тежковъоръжен аскер в кърджалийско , да парира и изолира всички български институции и власт, да проведе след месец референдум и да обяви КрджНДР която да се обедини с "матушката" .  Която опасност, аз смятам никога да не допуснем.

Упс.. те руснаците вече го направиха това с Украйна....  :)  Ама за вас това не бе "опасност" , а "справедливост" . Що така мммм ???

Хайде няма да споменавам нито ЮО нито Абхазия, нито Приднестровието :)  Че много ще ти дойде.... :)  

И сегасе сещам за Украйна, как Русия им предлагаше помощ, а те нарпавиха Майдан.

Я пак ??? Каква помощ са им предлагали ?? Майдана бе за евроинтеграция и срещу корупцията на самозабравилия се прорашистки Янукович. Който отказа всякакви реформи , отказа евроинтеграция.

И рашистите си го прибраха. Путя даже описа как са го извели неговия, руски спецназ , във филма "пътя към родината" .Взеха си Крим , и за радост, не се получи с Донбас.

После се започна с извиване на ръце. Украинците бяха спрели да позлват руска газ, защото цената е такава че е по изгодно да внасят същата газ от съседите си , Полша например.

А и вече цитирах по горе какви са цените.

защото Русия е в Сирия със съгласие на законно избраното сирийско правителство.

Да, да.. старата опорка. На която винаги съм казвал - НЯма такова положение да си поканен "легитимно да избиваш на поразия" .

Както знаеш, а може би не, от  ООН официално обвиниха РФ във военни престъпления в Сирия.

https://fakti.bg/world/451602-oon-rusia-izvarshva-voenni-prestaplenia-v-siria

Няма как да има "легитимност" на тези престъпления, само защото си "поканен " .

преди 2 часа, M.Николов написа:

Ти май си въобразяваш , че някой от безмозъчните тук ще го прочете , а и още по-малко да го осмисли ! :)

преди 3 часа, miro20 написа:

Както знаеш, а може би не, от  ООН официално обвиниха РФ във военни престъпления в Сирия.

https://fakti.bg/world/451602-oon-rusia-izvarshva-voenni-prestaplenia-v-siria

"...Публикувано във факти.бг: Разследващите органи на ООН...." 

...са разследващи органи на ООН точно толкова , колкото баба ми е дядо ! :lol6:

Иначе , че е факт - факт е ! Факт на измама ! :nono:

преди 1 час, M.Николов написа:

Такива въпроси на кандидат султан не се задават ! :nono:

Не за друго , ами освен от Лакомия да измучи , друго не може да се очаква .

Такива само физическа невъзможност (нека така да кажа) ги оправя..... 

Хубаво бяха тръгнали Ердоган да го оправят , ами Путин му помогна да оцелее - храни куче да те лае ! (за който помни повече от 2 минути ! :))

......................................

В същност играта е далеч по-друга , но все още нямам достатъчно основания за изказване.....

Факт обаче е , че Ердоган честичко ходи на крака при Путин за "консултации" и скоро пак ще ходи . Това вече е обявено.....:nono:

"Духи,вам тоже болшой привет" :lol6:

Миро, ти се цаниш за защитник на българските интересе, но реално ти де що намериш лошо за Русия, го публикуваш. Уж бе само против Путин, но на практика се оказва, че си поредния русофоб. Ако бе само против Путин, щеше да пишеш само против него и други подобни нему. Но не, ти пишеш дори срещу освободителите ни. Да, може за тях да не е изглеждало точно така, но за нас е Освобождение от Турско робство. Сега може колкото си искат да преиначават понятията, но за тогавашните българи си е било Освобождение.  и сте ми много смешни всички русофоби, които русофобията ги докарва дотам, че отричат всичко, свързано със славянството. Тоест, вие отричате общите корени на езиците ни. А ние не сме малко. Славяните или поне държавите, дето говорят славянски езици, изобщо не са малко. Но вие, русофобите в България, отричате точно това - общите корени и общото минало. Отричате общите надежди! Ама българите били не знам си какви...споровете са много, отговори еднозначни няма. Единствени меродавни са общите корени на езиците ни. Ето помаците сега се турчеят...само че горките нямат език. Босненци и те, само че и те нямат език, та си шляпат на някакъв славянски. Е, верно, има ербапи, дето почват и езици да учат, само и само да докажаат пред себе си, че не са това, което са.  И ти си тръгнал сега да  говориш против тия, дето говорят почти един език. Ако човек не е учил език, то най-напред ще разбере македонци, после сърби, след това останалите от Бивша Югославия, руснаци, украинци, чехи, поляци... Това е истината. Аз живея на 3 километра от Румъния и знам само десетина техни думи :)  За какво изобщо говорим бе човек :) До 14 годишен съм учел с турци и цигани, но най-вече с туркоезични. Около 60-70% от нас бяха. Знаеш ли, чак в седми-осми клас някой се опита да ме учи на турски думички. Сега ги знам точно, колкото румънските ;)  Обаче сръбски не съм учил, почти на 90% разбирам четимо езика им.  Може би на 60% разбирам чуваемо какво ми говорят по телевизията и на поне 70-80% какво говорят, ако общувам на живо! Няма кво повече да говоря кой какъв и защо. 

преди 4 часа, Кико написа:

Миро, ти се цаниш за защитник на българските интересе, но реално ти де що намериш лошо за Русия, го публикуваш. Уж бе само против Путин, но на практика се оказва, че си поредния русофоб. Ако бе само против Путин, щеше да пишеш само против него и други подобни нему. Но не, ти пишеш дори срещу освободителите ни. Да, може за тях да не е изглеждало точно така, но за нас е Освобождение от Турско робство. Сега може колкото си искат да преиначават понятията, но за тогавашните българи си е било Освобождение.  и сте ми много смешни всички русофоби, които русофобията ги докарва дотам, че отричат всичко, свързано със славянството. Тоест, вие отричате общите корени на езиците ни. А ние не сме малко. Славяните или поне държавите, дето говорят славянски езици, изобщо не са малко. Но вие, русофобите в България, отричате точно това - общите корени и общото минало. Отричате общите надежди! Ама българите били не знам си какви...споровете са много, отговори еднозначни няма. Единствени меродавни са общите корени на езиците ни. Ето помаците сега се турчеят...само че горките нямат език. Босненци и те, само че и те нямат език, та си шляпат на някакъв славянски. Е, верно, има ербапи, дето почват и езици да учат, само и само да докажаат пред себе си, че не са това, което са.  И ти си тръгнал сега да  говориш против тия, дето говорят почти един език. Ако човек не е учил език, то най-напред ще разбере македонци, после сърби, след това останалите от Бивша Югославия, руснаци, украинци, чехи, поляци... Това е истината. Аз живея на 3 километра от Румъния и знам само десетина техни думи :)  За какво изобщо говорим бе човек :) До 14 годишен съм учел с турци и цигани, но най-вече с туркоезични. Около 60-70% от нас бяха. Знаеш ли, чак в седми-осми клас някой се опита да ме учи на турски думички. Сега ги знам точно, колкото румънските ;)  Обаче сръбски не съм учил, почти на 90% разбирам четимо езика им.  Може би на 60% разбирам чуваемо какво ми говорят по телевизията и на поне 70-80% какво говорят, ако общувам на живо! Няма кво повече да говоря кой какъв и защо. 

Това е точно за теб :

Какво означава „русофилия“ в България? Благодарността на простаците, получили внезапно власт над цяла държава, Стокхолмски синдром или евфемизъм за национално предателство? Злокачествен паразит, обитаващ мъртвите съвести и болните мозъци? Основният проблем на българските русофили е, че те се страхуват или не са способни да схванат истината за съвременна Русия.

Неспособността да виждаш действителността е характерна за най-тежките психични болести. Добрият психиатър съзнава, че част от лечението им е непрекъснато да прехвърля мостове между болния и действителността. 

Няма какво да добавя. :) 

https://www.24chasa.bg/novini/article/8266352

Както и очаквах

на 2.03.2020 г. в 12:23, M.Николов написа:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8249526

Явно на 5-6 в Москва ще се разбере как ще се развият нещата от военна и политическа гледна точка.Аз лично си мисля, че руснаците ще натиснат Асад да спре настъплението, а турците ще приемат новото разположение на силите.

Лошото е, че това само отлага проблема, а не го решава.

Хубаво ще е сирийците да използват пълноценно даденото им време.

преди 3 часа, M.Николов написа:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8266352

Както и очаквах

Лошото е, че това само отлага проблема, а не го решава.

Хубаво ще е сирийците да използват пълноценно даденото им време.

Такъв проблем няма за да се търси решение ........но за това не се говори ! :nono:

Фактите бе Николов , фактите ! А какви са фактите ? :)

1. С Идил е на приключване .

2. Американците се изтласкват и продължават да са изтласквани.... 

3. Осигурен беше терен за отработване на нови оръжия и тактики в реални бойни условия (даже с дронове и F-15) , при минимум жертви . Е , стават и грешки по телефона - от любопитство какво ще стане....! :nono:

4. Кюрдите малко-по малко си "сядат на задника" ....

5. Русия продаде на Турция С-400 (сключиха и втори договор) , и Су-57 ще им продаде (най-вероятно) . А руснаците дали са самоубийци , че да ги превъоръжават ? :nono:

6. Построиха тръбата и я пуснаха в експлоатация . И АЕЦ строят....а това някак си се забравя ! :nono:

......ааа , за доматите щях да забравя .... :)

7. Турция си прати поредната порция бежанци в Европа , Европа да има с какво да се занимава....пък и някое друго евро може да падне...:)

8. Ердоган е редовно на консултации в Кремъл :nono: .......и др. .

Ха сега , мисли и навържи фактите ! Тогава прави изводи ! :)

Всички гледат пушилките , а зад тях какво се случва на практика - нищо не виждат !  Защото пушилките (те за това са)  и не само , определено им пречат да виждат ! :nono:

.......................

Ама кой съм аз , та да казвам....! А е простичко - всички всичко правят , без да стане голяма беля да разкарат говедарите и помощниците им от терена.... :)

.....Като операция по премахване на извънземни впили се в тялото - дето умиране има , отлепване няма ! По филмите не си ли гледал ? :lol6:

https://www.facebook.com/groups/78835737000/permalink/10156652803112001/

Цитат

Фоторепортерът от агенция Булфото Георги Палейков разказва за своето пътуване при мигрантите на границата, разговорите и наблюденията си. Светът е сцена, и все повече хора взимат решенията си и формират мнение след като видят какво тече в Мражата. Но нищо не може да замени живия поглед на място. Ето неговият разказ от първо лице:
-------------------------------------------
Паркирах колата до граничната зона в Пазаркуле, Турция и още докато сменях обектива на предния капак, четирима младежи ме наобиколиха: -Говорите ли английски? Когато им казах – Да, единия от тях започна да разказва без да съм го попитал нищо: „Ние сме от Афганистан. При нас е страшно. Искаме добър живот като младите хора в Европа“.
- А защо не останете в Турция?
- Не искаме тук. Искаме във Франция. Там имаме много познати. Миналата седмица ни казаха, че отварят турската граница и можем да тръгнем накъдето искаме. Гърците не искат да ни пускат, но ние не искаме да останем там. Само да преминем по пътя за Франция.
- А защо не искате да преминете през България?
- Ооооо, там не може. Познати казаха че там много ще ни бият и ще ни вземат всичко-пари, телефони. Братовчед ми са го хванали граничари в България – взели му всичките пари и го оставили в гората. После други го хванали – те го удряли, защото нямал пари.

Попитаха ме къде ще пише за тях, но им казах че съм само фоторепортери им станах безинетересен.

В районът на Пазаркуле, турската жандармерия вече беше отцепила достъпа на журналисти до импровизирания лагер до граничния пункт с Гърция. Мигрантите влизаха и излизаха. Можех да скрия фотоапарата и да вляза с някоя от групите им, но не исках да бия на очи. Наоколо местни търговци бяха докарали каравана със скара, други продаваха плодове, цигари и завивки. Полето се беше превърнало в нещо като нашия битак. Прекарах около два часа там, но ми стана скучно. Вариантите бяха да се вмъкна тайно от турската полиция до оградата с Гърция или да търся друго място с мигранти.
Обиколих с колата в околностите на Одрин. На всеки пет минути срещах полицейски коли с включени лампи. На места имаше групи мигранти. Пазеха ги въоръжени, а малко по късно спираше и автобус, за да ги извози към границата. Екип на японска агенция ми каза, че голяма група мигранти се събира в селцето Дойран – 35 км. на юг от Одрин, точно където река Марица разделя Турция и Гърция. Тръгнах натам, но избрах черен път през полето.
Вече се бях отчаял, че си разбивам колата за нищо, когато на 2 км. от Дойран видях група хора скупчени около камион. От камиона им раздаваха пакети с храна. Направи ми впечатление добре опакованите пакети, точно като от кетъринг фирма. В момента в който излязох от колата, към мен тръгнаха двама цивилни с пистолети на коланите. Започнаха да ми крещят да се махам. Опитах се да им обясня, че съм журналист, но и двамата се държаха за пистолетите и на развален английски ми викат, че ако направя и една снимка ще ме арестуват. Реших да не се конфронтирам, качих се в колата и докато тръгвах – единия застана пред мен и започна да ми маха да обръщам. Казах че отивам към Дойран – не можело. Да се връщам обратно към Одрин. След малко отивали към Дойран и ако ме видели там, ще ме затворили.
Не ми се ходеше в затвор, но все пак бях тръгнал към Дойран. Върнах се обратно и заобиколих по нормалния път към целта.
В края на селото имаше над двеста души – мъже, жени, деца. Стояха на поляна на брега на Марица и чакаха. От другата страна на реката се виждаше вишка с гръцко знаме.
Сирийски граждани не видях. Най-много бяха афганистанците. Имаше граждани на Ирак, Иран, Сомалия и бившите съветски републики. Почти всички говореха турски, а по-късно разбрах че всички те живеят в Турция от последната бежанска вълна преди няколко години.
На всеки 30 минути пристигаха бусове и камиони. Раздаваха храна, вода, дрехи и одеяла. „Моите хора“ които щяха да ме арестуват също бяха там, но стояха встрани и наблюдаваха от джипа си. Тръгнах между мигрантите с един екип на чужда телевизия. Просто ми стана интересно какви въпроси им задават.
Репортерката обикаляше и караше оператора да намери плачещо дете, за да направят там репортажа, но всички деца се хранеха или си играеха. Накрая намериха семейство с две деца и поне десет минути ги нагласяха – кой къде да седне и едва ли не как да изглежда пред камерата. Репортерката обясняваше, че тези хора не са яли от два дни, а точно зад тях имаше огромни кутии с храна, сокове и вода. Репортажът бе прекъснат от турчин, който премина с тава с баклава за да раздаде на семейството.
Майка с бебе и две малки деца стоеше на входа на палатка и позираше на фоторепортерите. Те казваха как да застане и накъде да гледа – тя с удоволствие позираше и се караше на децата ако не гледат в камерите.
Отново група афганистански младежи се присъедини към мен. Попитаха ме откъде съм и пак казаха, че не искат да ходят в България, защото сме лоши хора. Искали в Недерландия, защото там били роднините им. Говорихме си поне половин час. Изглеждаха доволни от Турция, но все пак мечтата им била Европа. Английският им беше доста добър, телефоните им нови модели. Започнаха да се снимат на брега на Марица и едното момче ми каза, че така ги учели от някаква организация, за която те твърдяха, че е американска. Опитах се да разбера, каква е тази организация, но единственото което ми споменаха беше, че предишния ден ги учели как да се държат с медиите и какво да говорят.
От 24 часовия престой на турско-гръцката граница, останах със смесени чувства. От една страна видях цели семейства с бебета, тръгнали без да знаят накъде, от друга страна –добре облечени и организирани хора със скъпи телефони, които знаеха какво правят, къде да се събират и как да се придвижват. Местните жители в пограничните села – с много добро мнение за българите, но когато станеше дума за бежанци – никой не споменаваше нито дума.
ГЕОРГИ ПАЛЕЙКОВ / БУЛФОТО

на 6.03.2020 г. в 7:59, miro20 написа:

Това е точно за теб :

Но ти не говориш само за съвременна Русия. Аз пак ти  казвам. Склонен съм да се замисля над това, което казваш за съвременна Русия, но не разбирам, как винаги изкарваш крива Русия от преди стотици години. За теб няма ли нещо положително в цялата ситуация или смяташ, че славяните, дето се наричат руснаци, нямат право на държава и съществуване? Ами така излиза от коментарите, замисли се. Оставям съвременна Русия. Добре, допускам, че лидерите не са нацелили вълната, видяли са някакви далавери, както политиците в цял свят, начело със САЩ. Но каква е идеята да сипеш пепел върху всичко руско, създавано стотици години назад?

на 7.03.2020 г. в 15:02, by_chechi написа:

1. С Идил е на приключване .

Шойгу обявяваше няколко пъти края на ИД , плюс че е освободил територия, колкото няколко Сирии :giggle1:

2. Американците се изтласкват и продължават да са изтласквани.... 

Американците май са най умни в ситуацията. Не са изтласкани а се отдръпнаха, защото разбраха нещо много просто - в Сирия няма добри или лоши, има само лоши.

Осигурен беше терен за отработване на нови оръжия и тактики в реални бойни условия

Да, руснаците се похвалиха че използват Сирия точно за това. Жестоко, но прагматичен факт.

Кюрдите малко-по малко си "сядат на задника"

А трябва ли ? заслужават да имат държава

Русия продаде на Турция С-400 (сключиха и втори договор) , и Су-57 ще им продаде (най-вероятно) . А руснаците дали са самоубийци , че да ги превъоръжават ? 

А сигурен ли си че е "превъоръжаване" ?? :) 

Ердоган е редовно на консултации в Кремъл :nono: .......и др. .

"консултации" :) :) хехе.. питай Асад какво е "консултации..

преди 8 минути, miro20 написа:

Шойгу обявяваше няколко пъти края на ИД , плюс че е освободил територия, колкото няколко Сирии :giggle1:

Американците май са най умни в ситуацията. Не са изтласкани а се отдръпнаха, защото разбраха нещо много просто - в Сирия няма добри или лоши, има само лоши.

Да, руснаците се похвалиха че използват Сирия точно за това. Жестоко, но прагматичен факт.

А трябва ли ? заслужават да имат държава

Твоите лигавщини никак не са ми интересни ......:nono:

Фактите са си факти !

Всички гледат пушилките , а зад тях какво се случва на практика - нищо не виждат !  Защото пушилките (те за това са)  и не само , определено им пречат да виждат ! :nono:

.......................

Ама кой съм аз , та да казвам....! А е простичко - всички всичко правят , без да стане голяма беля да разкарат говедарите и помощниците им от терена.... 

Тъй е. ти само с пушилка се "храниш" . И обикновенно от "Россия1" :lol6:

• 6 месеца по-късно...
  • 4 месеца по-късно...

След затишието при Тръмп, който не разпали нито една нова война пак т. нар. "демократи" ще я изнасят (демокрацията де). Оня бидон с деменцията дори и не изчака ворнните и сам е разпоредил  "ограничен ракетно-бомбен удар" по Сирия. На което вече има реакция

• 4 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 10 месеца по-късно...

рашистите си вдигнаха чукалата  от предстоящата  турска операция срещу кюрдите.

логично ги изпращат с камъни .

да свикват с камъните....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.