Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Сирия (2011-)

Featured Replies

преди 4 минути, by_chechi написа:

Да беше казал нещо за Кърджали ! Като разстояние е горе-долу равно.....

....А ! И да прочетеш и осмислиш поста си ......:)

Моля...хахаха..кой трябвало да осмили поста си.... :D

Ей, те това е да си нагъл цървул обаче...тц тц тц .... глупав  и грозен но за сметка на това пълен с комплекси, както казваше  един лаф :))))) 

П.С Ще повторя, свободно, поправи се.... 

• Отговори 1k
  • Прегледи 77,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Просто му се ще на прасето, но нещата изобщо не стоят по този начин. В пространството трябва да се пусне новината, че американците трепят руски войници напълно свободно. На всички ни е ясно, че в Сири

• Daher Lammoth Вчера в 11:07 ·    Уважаеми медии, Когато отразявате събитията от Източна Г

• Филипов
    Филипов

https://www.1tv.ru/n/344138 Американские журналисты приехали в Сирию искать следы химатаки, а в итоге разоблачили фейк «Белых касок» Очередная мировая сенсация. Журналисты

Публикувани изображения

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Моля...хахаха..кой трябвало да осмили поста си.... :D

Ей, те това е да си нагъл цървул обаче...тц тц тц .... глупав  и грозен но за сметка на това пълен с комплекси, както казваше  един лаф :))))) 

А бе ! Ти да не гледаш в огледалото ? :lol6:

Оня , в огледалото не са другите ! Ти си ! :lol6:

преди 5 минути, by_chechi написа:

А бе ! Ти да не гледаш в огледалото ? :lol6:

Не, виждам през екрана и гледам теб и подобните ти тука, дето се мъчат да говорят за Сирия уж, а нещо хич не им се получава... Я малко акъла, я хал хабер си нямат от света , я просто избиват комплекси понеже там са убити турски войници... мхм...Елементарно Уотсън..... :whist:

П.С А и да, като нямат какво да кажат, гледат да изклинчват с нещо друго, я новинка за турския език, я за комплексите дето уж имал пишещия тука турчин, дето дори не бил турчин а помак или циганин от пловдивско някъде :))) и дори не знаел турски ...тц тц тц, серсемина му със серсемин демек ...

Единствено сорсоида си призна че може да се е пообъркал, което показва че донякъде той има по голямо чуство за равновесие, и вижда кога не е в час и няма да спечели битката...мхм...

Един текст на Irini Zikidis:

Ескалацията в Сирия в момента е огромна. От месеци (всъщност години) насам турската армия оказва активна помощ на "бунтовниците" в Идлиб, тоест джихадистите от Хаят Тахрир ал Шам, Хурас ал Дин и ислямската партия на Туркестан - по данни на британското разузнаване, всички свързани с Ал Кайда и отдавна влезли в списъка на забранените терористични организации.

Вчера руската авиация удари турските части в Идлиб, като турската страна съобщава за 33 жертви и 36 ранени. Странното в случая е, че турците упорито обвиняват Сирия за удара и дума не споменават за очевидното и вече доказаното - че ударът върху тях беше нанесен от Русия. Това говори единствено за страх - поне към момента - да се опълчат открито срещу довчерашния си партньор и да се хванат за гушите с руснаците.

Ердоган организира извънредно събрание и заплаши, че:

- Турция може да обяви военно положение

- Турция може да обяви война на Сирия

- Турция може да пусне "бежанците" (демек, джихадистката паплач) към Европа.

В отговор Русия заяви, че праща кораби с крилати ракети в Сирия, а Путин отказа да се срещне с Ердоган.

От политика на "Zero problems with the neighbours" ердоганова Турция се превърна в рекетьор на Европа със zero приятели, финансиращ ислямисти. Ех, колко щеше да е яко Турция да ни управлява небето, както предлагаше розовата гвардия само преди 3-4 години.

И един друг коментар под този пост:

Ударът не е руски, но има руско участие в него. Руснаците са засекли в бойните редици на терористите работата на турски щаб, запитали са турците имат ли военни в този район. Получили отрицателен отговор. Предали координатите на сирийците, които са ударили с авиация и с ОТР Точка. На място са убити куп висши турски офицери, сред които поне един генерал - бригаден командир. Турците пищяли след това, а руснаците им отвърнали - ма нали нямаше там ваши хора...

Sent from my HD1900 using Tapatalk

преди 6 часа, Sinbad_ написа:

Ало разбирачев, недей се изказва и ти неподготвен ... Чл 4 на НАТО визира събиране за консултации.. и това е...

Нямам претенции да знам всичко...но все пак:

Цитат

Члeн 4 oт Дoгoвoрa зa НAТO прeдвиждa cтрaнитe пo Дoгoвoрa дa ce кoнcултирaт cъвмecтнo вceки път, кoгaтo пo мнeниe нa някoя oт тях e възникнaлa зaплaхa зa тeритoриaлнaтa цялocт, пoлитичecкaтa нeзaвиcимocт или cигурнocттa нa кoятo и дa e oт тях.

Аз не виждам причина за задействане на тази клауза.За консултации си има други начини...

p.s.

А ти започваш да приличаш все повече на Миро20....

Показни удари на TSK по сирийско съюзническите наглеци в Идлиб... Вече няма да има лабаво, искаха война, ще я получат по пълна програма , Асад ще реве на умряло ....

А украинците се кефят яко.....мдаам....

Синбад, можеш ли с две изречения да ми обясниш какво търсят турците в Сирия? Не се заяждам, просто искам да знам.

преди 36 минути, WhiteHart написа:

Синбад, можеш ли с две изречения да ми обясниш какво търсят турците в Сирия? Не се заяждам, просто искам да знам.

По нагоре обяснявах..Но ще повторя...

След постигнатите споразумения в Астана и Сочи, Идлиб трябваше да остане мирна зона  и убежище както за опозиционните сили, така и за цивилните бежанци... И за нея гарант беше Турция... В замяна Турция натисна опозиционните сили да се дръпнат от Алепо, и не само, Удари и по кюрдите, правейки ги по сговорчиви с Асад, и съответно разблокираха някои техни райони за него... Но, след постигнатото, на асадчо му се видя малко, и се помисли за много серт, и не му се ще да има нова конституция и разбирателтво с опозиционните сили, в които влизат  туркоманите на Сирия като трета по големина група в страната, и не само те, много от арабските сунитски кланове там също не са на кеф от Асад... След избора на новата Конституция трябаше да има и нови избори в страната  по план и споразумение от Астана...Но се оказа че Асадчо имайки зад гърба си руснаците, реши да не рискува с мир и нова конституция и избори,ма да натисне и завземе и Идлиб... Е да ама не познаха, Турция и без това има достатъчно бежанци че да и трябват нови на гърба, отделно, избиването и на цивилни особено туркомани е просто червена линия която Турция не може да допусне, и не само тя.. Опитваха се да вразумят Асадчо, но не стана, оня си мисли че вече е хванал господ за шлифера.. Първите войски бяха за да разграничават демилитаризираната зона с наблюдателни пунктове, но това не помогна, и вината за това не е само че някои групировки не кротуват, но и заради провокациите на асадовите войски и руските наменици с тях... 

След чакане и гледане какво става, и виждайки че Асадчо от дума не разбира, се наложи вече да влизат директно с войски за да му пречат, а той почна да бие по тях, и тука вече настъпа мотиката.... Сега ще има бой, еване и турска музика докато му омекне тъпата киферица на този наглец и неговите съюзници.... а войските му са почти нищо, добре че са руските ВКС от Химейми че да му помагат настъплението.. Дори най елитната му танкова бригада, так наречените тигри, са гола вода и кал в ушите без тяхна подкрепа.... 

Световната общност добре знае за какво става дума,затова ни ЕС  ( в лицето и на Меркел и дори Макрон, който иначе е на нож с Ердоган заради Либия ) ни НАТО критикуват сериозно Турция, а обивняват основно Асад и руснаците там... И м/у другото, Хаят Ал Шам никой освен руснаците и Асад не нарича ни джихадисти, ни ислямисти, ни радикални крайни.... 

А в Идлиб от началото на настъплението на Асад е перманентна хуманитарна криза, хиляди бягат и се местят... и това е целта на Асад, да изгони и туркоманите сирийски, и недоволните опоззиционни нему сили... Руснаците са там заради интереса си от бази, и икономически далавери с петрола.. Дори бяха почнали да подписват контракти, но пък засега американците и кюрдите основно държат петролните полета....

Идлиб като значение, има за хората там, милиони избягали от други краища на Сирия, и местните също....Да не говоримз а бежанците към 4 милиона в самата Турция.... Постигне ли се мир, може да се мисли как тези бежанци ще се върнат в него, но Асадчо няма интерс да има опозиция в страната.. той иска наследствено да властва ....

П.С А след консултациите вчера, НАТО излезе с единно становище че е зад Турция, ЕС също в лицето на Урсула Лайен се изказаха че подкрепят турската идея и Турция, и са за спиране на боевете и преминаване вече към политически диалог.. Но засега ще играе сопата докато Асад се освести.. И руснаците имат малко възможности да му помогнат, освен ако не искат открита и явна война с Турция , а това стане ли, ще ги изнесат от Сирия с краката напред.. нито имат достатъчно сили и самолети, нито корабна групировка , да не говорим какво ще стане в Черно Море с флота им.... И ето ти трета световна... Турция вече постави ултиматум, или се дръпнете от пътя ни да усмирим Асад, или ще получите и вие задето удряте нашите войски заедно с него.... няма тинтири минтири.... край на алабализмите.... 

П.С А последните 36 жертви са от удар по военна турска колона в походен строй, придвижвали са се към  Саракиб...каквото и да приказват руските медии че не знаели, че не, те били ударили по линия на бунтовниците , това са лъжи и алабализми... така се убива 36 и двойно повече ранени, ако са в боен строй и атакуват... Дори са направили втори рейд въпреки че там вече е имало и линейки, и Турция отново веднагически е предупредила да не удрят по нейните войски там... 

Засега Ердоган дава шанс на Путин да излезе чист, казвайки че това са сирийски самолети ударили, един вид, да се дръпне неопетнен за да запазят добри отношения страните , въпреки че всички други твърдят и европейци и американци и местни източници че са били сирийски и руски самолети заедно ....

П.С Гледам че макака Тони специалиста Познавачев  се хили на кадрите дето усмъртяват любимите му сирийски войски на Асад..гледай добре, за да научиш какво и как може да стане ако се пожелае, а не да четеш само пропаганди и гледаш руски клипове с удари.... 

Мерси за изчерпателния отговор!

Влизам ме аз и няколо авера в къщата на синбадката, обявяваме първия етаж за зона за купони и не го пускаме по пътя за кухнята. Обяснено по сбит начин. :D :D :D

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

преди 6 минути, WhiteHart написа:

Мерси за изчерпателния отговор!

За нищо.... Очаква се весело развитие на нещата... и то хич няма да се хареса на тукашните пишман военни специалисти .... 

Турция дава жертви, и ще дава..но принципите си няма да отстъпи...както беше и с американците, преди операцията Източник на Мира, те затова е оттеглиха бързешката, понеже имаха същия ултиматум  или не пречете, или ще отнесете приятелски тупаник покрай кюрдите..И американците разумно се изтеглиха... Турция им е по важна за приятел , отколкото кюрдите и някаква тяхна идея утопична...

Сега остава и на руснаците да им влезе под шапката кое е по важно и изгодно и като геополитика, и като икономика... ще им влезе, рано или късно... може и с малко кютек, но ще се усетят...

преди 1 минута, Тoни написа:

Влизам ме аз и няколо авера в къшата на синбадката, обявяваме първия етаж за зона за купони и не го пускаме по пътя за кухнята. Обяснено по сбит начин. :D :D :D

Ахам, ама първо ще трябва да си вземеш бая памперси, а и дори чувал най добре.... Щото в къщата ми живея сам, и няма други които да претендират за нея, не съм един нахал , който си мисли като теб че може да командва цялата кооперация, понеже бил еди какъв си псевдо експерт... че и се прави на бабаит на жените и децата там... А като го нагънат мъжете им, реве и вика за помощ аверчетаат си от други блокове за да имитира сила и всее страх :))

Плоскоумието продължава нали експерте измислен :))

Ние ще сме Шарар ал Торбалан, примерно и ще сме ти опозиция. Нещо не ми се виждаш демократ. :D :D :D

Моля въздържай се от квалификации.

Колкото за любопитните - причината са кюрдите. Някъде са около 40 молионам, от които 15 са в Турция. Те исакт да ги изхвърлят оттам. за да не се допусне кюрдска държава със съответнмото отцепване на територия. Евентуално може, но само за сметка ла Сирия, Ирам, Ирак. Според тях всички в Турция са турци. Няма арменци, кюрди и т.н. Дори и нашенскитре изселиници.

Не съм влизал от една година тука. Нещата са извън контрол. 🤣

преди 2 часа, Sinbad_ написа:

надявам се не е изсмуканото от някой член дето пиеш :)) Че като те гледам си баш по тази част...

хич не ми дреме за такива прости келемета като теб

Както съм казвал винаги, най мразя нагли цървуля да ми дигат гири,

Диванни специалисти и корифеи на клавиатурата  от най простата порода.... 

Хахаха, ти ще си просто дебил както винаги,

Тъпо дебилче квартално

Майко, е*ати форума! :D :D :D

Плачеш ли маме, плачкай плачкай :))

Други доводи нямаш нали ;) 

П.С И Асад плачка, не си сам, може да се утешиш че и на него хич не му е до смях сега :))

Трол-парти сте си спретнали а :D 

И на мен не ми харесва развоя на събитията,ама да бъдем обективни: дроновете Bayraktar TB2 буквално съсипват САА вече втори ден

Цитат

Турки держат в небе над Идлибом десяток ударных беспилотников и это резко изменило ход операции. Они поражают грузовики с боеприпасами, технику и скопления живой силы САА. Сирийцы вынуждены прятать машины в зданиях, сами не могут себя чувствовать спокойно под открытым небом. 

Дроны, как новый вид вооружения, показывают себя эффективно. Если нет возможности применять авиацию, достаточно такой  вот лёгкой авиации для дезорганизации наступления противника. Турки в этом направлении продвинулись довольно далеко. У них на вооружении около сотни ударных беспилотников Bayraktar TB2. Очень удачные аппараты. Турки их построили, когда им отказали в продаже своих разработок американцы и израильтяне. Турки напряглись и в 2014 году выпустили свою серию, которая оказалась лучше чужих. Теперь у них Байрактары закупил Катар и Украина. Украина закупила для использования на Донбассе - пока до этого не дошло, но это очень опасная штука! 

Выпускают с базы звеньями до шести штук. Они летают на довольно большой высоте, обнаружить сложно и держатся в воздухе до 24 часов (лучший в мире показатель). Ведут разведку и атакуют обнаруженные цели управляемыми боеприпасами. Один обнаружит объект, другой выпустит ракету с расстояния в несколько километров и оператор доведет ее до цели. Неприятная штука. Турки сейчас как раз на сирийцах обкатывают ее применение. 

Руските журналисти които предават от мястото на атаките го потвърждават:

Тука само спецове, арабисти, появи се и един по-навътре в нещата - Бацко. Абе нищим ги работите. 🤣

преди 3 часа, Тoни написа:

Не съм влизал от една година тука. Нещата са извън контрол. 🤣

Майко, е*ати форума! :D :D :D

Коги на мен ми ги приказвахте такива не ревеше а ? :) 

Мореплавателя е кух  турски трол та дрънка  , ама иначе чак сега ти направи впечатление ?

Споко .. . след има няма месец два ще се помирят  рашистите с  турците и пак ще сте дружки . :)

преди 5 часа, Proshark написа:

p.s.

А ти започваш да приличаш все повече на Миро20....

Много ми е интересно с какво ме оприличаваш на кухия мореплавател .  :)

преди 10 часа, Sinbad_ написа:

Абе ей, осъзнай се малко, а после решавай да се правиш на обиден..бах си смешника, не стига че тъп но и нагъл.... пффф...

И не ми викай на мен да се успокоя, а ти се прегледай първо сам.... аз съм спокоен.... не знам кой ти е набил в човката че си нещо, но показваш пълно нищо в момента.. дори алабалистични дървени философии тука не могат да ти помогнат...

Ти си най спокойния тук :)  Направо Ин Ян ... :)

преди 7 часа, Тoни написа:

Тука само спецове, арабисти, появи се и един по-навътре в нещата - Бацко. Абе нищим ги работите. 🤣

Какво жужиш ве покемон? :D 

Моля пишете си по темата и не се занимавайте с междуличностни разборки.  Шефът вече мина и някои го отнесоха според заслугите.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Цитат

- Ситуацията, в която живее Путин, е такава, че той не иска повече да чака, иска да изнудва ЕС чрез Ердоган. Това е цялата концепция на руския президент. И защо е всичко това? Защото военната интервенция приключи, но остава открит въпросът – какво ще прави със Сирия, с тази територия, която е разрушена тотално. От 300 до 400 млрд. долара са нужни за възстановяването на Сирия. А Русия няма пари да го направи. Иран, другият съюзник, е в икономически колапс поради санкциите на САЩ. Путин знае много добре, че нито ЕС, нито САЩ, нито богатите арабски държави ще финансират възстановяване на Сирия докато Башар Асад е на власт. В същото време в последните седмици сирийската лира се е сринала от 400 лира за долар, до 1000 лири за долар сега. Дори вече има брожения в районите, които са контролирани от Асад. Путин  много добре знае и друго - че без Асад Русия няма да има влияние в Сирия. Знае, че трябва да има преходен период, избори, ново правителство, тоест – той знае, че ще загуби контрола. Тази карта просто е губеща за него. За Путин обаче възстановяването на Сирия е нещо много важно.

- Според вас има ли връзка между политиката на Путин в Сирия с последния ход на Ердоган, който каза – пускам бежанците към Европа?

- Путин иска да има решение. И това решение е чрез нова бежанска вълна да изнудва Европейския съюз. В този контекст, аз съм го казал още 2015 година, когато започна голямата бежанска война, и това е посочено и в журналистическо разследване на 8 журналисти от различни европейски държави и Турция, че кризата с бежанците беше инспирирана отново от Путин. Имаше 18 големи сирийски кораба, които тръгнаха от пристанището Тарпус, което е под контрола на Русия в Сирия, и пристанището в Констанца, Румъния. През първите месеци огромни маси бежанци бяха насочени към  Турция, но и към европейските държави – по море и по суши.
А сега Ердоган няма друг изход. Путин фактически използва турския президент да осъществява своите цели срещу ЕС, защото не може да намери език с Брюксел. Защото от там са му казали, че докато Башар Асад е на власт, който отказва да прави политически реформи, не иска да прави нова конституция, каквото решение има на ООН, ЕС не поема никакви ангажименти по отношение на Сирия. Всички срещи, които бяха организирани във връзка с кризата в Сирия, бяха неуспешни. Но е факт, че всичко, което се случи – напредването на сирийската армия, убийството на турските военни, нямаше как да стане без заповед и решение на Путин. Следователно той казва на европейците: Аз ще ви дам гаранции, че всички бежанци няма да стигнат до вас, ние ще ги прибираме в районите, които са под контрола на Башар Асад, те няма да бъдат наказвани, арестувани и съдени. В замяна на това аз искам да бъдат вдигнати санкциите срещу  Асад и да финансирате възстановяването на Сирия. Въпреки шантажа на Путин, това няма как да се случи, защото това означава да бъдат подкопани ценностите на ЕС. Единственото нещо, което може да промени тази ситуация е, ако Тръмп реши да се намеси в пъзела. Но такива индикации няма в годината на изборите в САЩ.

- Турция се намира в конфликт с Русия и по отношение на Либия…

- В момента Путин пренася конфликта в Сирия и в Либия, където също има сблъсък между Путин и Ердоган, защото там е южната морска граница на НАТО и ЕС. И  там вече се задават бежанци от Африка. По този начин той иска да внася разногласия сред европейците, да подрива единството на ЕС, като инспирира страховете от нови бежанци. Така той  дестабилизира ЕС. Нещата са много сериозни.

https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-intervyu-mohamed-halaf-chrez-erdogan-putin-shantazhira-i-iznudva-evropa-puska-bezhantsite-ako-ne-vazstanovyat-siriya

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.