Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Сирия (2011-)

Featured Replies

на 13.10.2019 г. в 20:24, miro20 написа:

Защо обаче никой не пита най добрия приятел на Ердоган - другаря Путя, защо не се застъпва за кюрдите ?

А може би заради това:

https://www.24chasa.bg/novini/article/7707156

https://www.24chasa.bg/novini/article/7708122

https://www.24chasa.bg/novini/article/7708310

https://www.24chasa.bg/novini/article/7708635

Сега ясно ли е или ти трябват повече обяснения?

И не знам за какви "маски" говориш, за разлика от всички други участници в конфликта, заявените намерения на Русия не са се променили от началото на намесата ѝ в Сирия, а те са подкрепа на законното правителство в Сирия и запазване на териториалната цялост на страната!

на 13.10.2019 г. в 14:00, miro20 написа:

Стари "опорки" как тръгнаха процесите в Сирия ? :)  Разправяй ги тия в някоя  бесепароатакистка клоака :)  

За Афганистан също хал хабер си нямаш.

Хайде, давай опровергавай ги, ако можеш!

Да видим пък твоите "опорки".

• Отговори 1k
  • Прегледи 77,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Просто му се ще на прасето, но нещата изобщо не стоят по този начин. В пространството трябва да се пусне новината, че американците трепят руски войници напълно свободно. На всички ни е ясно, че в Сири

• Daher Lammoth Вчера в 11:07 ·    Уважаеми медии, Когато отразявате събитията от Източна Г

• Филипов
    Филипов

https://www.1tv.ru/n/344138 Американские журналисты приехали в Сирию искать следы химатаки, а в итоге разоблачили фейк «Белых касок» Очередная мировая сенсация. Журналисты

Публикувани изображения

преди 13 часа, NIKISHARK написа:

https://www.vesti.bg/sviat/obrat-v-siriia-armiiata-na-asad-trygna-sreshtu-turciia-6100799

Както винаги-някой друг да свърши работата....

Сирийската армия тръгнала срещу турската.... хм.. не виждам това как дава отговор на въпроса ми за позицията на РФ-Турция-кюрдите.

преди 6 часа, M.Николов написа:

А може би заради това:

https://www.24chasa.bg/novini/article/7707156

https://www.24chasa.bg/novini/article/7708122

https://www.24chasa.bg/novini/article/7708310

https://www.24chasa.bg/novini/article/7708635

Сега ясно ли е или ти трябват повече обяснения?

Ами май ще ми трябват. Защото линковете ти нищо ново като отговор не ми дават в аспекта РФ-кюрди.

А ти замисли ли се над предното което цитирах за 54 болници, бомбардирани от руските сили "благодарение" на информацията им от ООН за зони които не трябва да се удрят ?

За Афганистан също какво искаш да добавя ? Четете уикипедията като за начало. Как са се развили събитията, от кого и защо няма спор че съветската офанзива там е била голяма грешка.

на 13.10.2019 г. в 19:24, miro20 написа:

Защо обаче никой не пита най добрия приятел на Ердоган - другаря Путя, защо не се застъпва за кюрдите ?

За пореден път, в стремежа си да очерниш матушка Россия и уважавания от всички Владимир Владимирович, ставаш за смях и демонстрираш типичните за теб незнание и безхаберие!!! Защо трябва да се застъпва??? В кой момент матушка Россия е била съюзник на кюрдите или те на матушка Россия??? Нещо повече!!! Кюрдите в съюз с американските си партньори се опитаха да направят преврат на законно избраният президент на Сирия и верен съюзник на матушка Россия - Башар Асад!!! Е, руснаците не изоставиха своите съюзници в региона и Башар Асад още си е на власт, с добре обучена и въоръжена армия, а къде са съюзниците на кюрдите и защо ги изоставиха и предадоха, питай тях и твоите работодатели!!!

на 13.10.2019 г. в 13:00, miro20 написа:

Стари "опорки" как тръгнаха процесите в Сирия ? :)  Разправяй ги тия в някоя  бесепароатакистка клоака :)  

За Афганистан също хал хабер си нямаш.

Единственият тук дето си няма хал хабер от нищо, това си ти!!!  Точно поради тази причина си неграмотно, безработно инженерче!!!

преди 5 часа, Джугашвили написа:

За пореден път, в стремежа си да очерниш матушка Россия и уважавания от всички Владимир Владимирович,

За пореден път показваш сам отговора, в стил "гузен негонен бяга".

Виж как от един обикновен невинен въпрос , правилно разбираш че е "очерняне" и че е черно петно на рашистката политика в Сирия.

Благодаря за отговора. :) 

преди 1 час, miro20 написа:

За пореден път показваш сам отговора, в стил "гузен негонен бяга".

Виж как от един обикновен невинен въпрос , правилно разбираш че е "очерняне" и че е черно петно на рашистката политика в Сирия.

Благодаря за отговора. :) 

нещо се заговори че  голфчетата щели  да ги правят в българия

световното задкулисие явно ги е натиснало след като турция не  слушка 

Ще го сложа тук въпреки че има и за в България. Все пак по-голямата част е за близкия изток, оръжейни и други доставски, в които за омацани всички.

Сирийците не са глупави и знаят, кой се опита да им разбие държавата. 

преди 2 часа, Богатир написа:

Жителите на Сирия изпращат, бягащите, американски "освободители"...

преди 2 часа, Agentpat™ написа:

Сирийците не са глупави и знаят, кой се опита да им разбие държавата. 

Пропаганда и лъжи, приятели :)

Оригинала :

Това са кюрди все пак.

Недоволни от изтеглянето /не бягство/ на хамериканските им приятели.

Всъщност, там е сложно да се каже кой на кого е приятел и кого няма да замерят с картофи :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 16 часа, miro20 написа:

Недоволни от изтеглянето /не бягство/ на хамериканските им приятели.

Че той "оригинала" е още по-позорен за американците, които не само избягаха, но и предадоха бившите си приятели!

Добре, че беше Путин да усмири Ердоган и от там да се смекчи гневът на кюрдите към янките. 

Ей, на тоя Путин паметник приживе трябва да му издигнете, краварчета!

хехе :)  Всъщност, Тръмп овреме се усети .

Остави хиените да се дъвчат в една нескончаема война , в която няма как да има победител.

Просто няма как.

Нито Ердоган ще е победител, нито Асад /който е толквоа безгласна буква че чак смешно, ако не бе толкова тъжно/

Нито Путлер.

Който дори да "осовбоди" за ен-ти път 5 кратна територия колкото е цяла Сирия / според смешника Шойгу както знаете /  който всяка година обявява край на ИГИЛ ... пак ще е във капана на своя втори  Авган.

на 13.10.2019 г. в 20:24, miro20 написа:

на 15.10.2019 г. в 6:53, miro20 написа:

Ами май ще ми трябват. Защото линковете ти нищо ново като отговор не ми дават в аспекта РФ-кюрди.

https://news.bg/world/kyurdite-blagodariha-na-rusiya-za-predotvratenata-voyna-s-turtsiya.html

Сега по-ясно ли ти е?

Ето ти малко "смляно" за лесно възприемане:

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7726813

Да, кюрдите "капитулираха пред по малкото зло - Асад и Русия" както се казва в статията ти .

А имат ли избор ? :) 

преди 5 часа, M.Николов написа:

Сега по-ясно ли ти е?

Подозирам че на теб не са ти ясни много неща.

Капитулация на по слабия не е "застъпване" .

Все пак сега Путлер е поставен пред далеч по големи проблеми и поемане на отговорност.

Като тази да е посредник / и гарант/ пред Асад СРЕЩУ турското  настъпление на приятеля му Ердоган.

В един момент самите руснаци ще се запитат... "зачем нам поручик чужая земля...."

Както в Афганистан

• 3 седмици по-късно...
на 24.10.2019 г. в 22:24, M.Николов написа:

https://news.bg/world/kyurdite-blagodariha-na-rusiya-za-predotvratenata-voyna-s-turtsiya.html

Сега по-ясно ли ти е?

Ето ти малко "смляно" за лесно възприемане:

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7726813

Мдам, спасиха ги временно, заради амбициите на Асад... но все още са на хамериканска и израелска хранилка, дори вече почнаха да си показват рогата срещу патрулите на Русия и Турция...Асад с тях колкото и да ги котка сам няам да успее да се оправи без малко помощ от нелюбимия му Ердоган и Турция.. и съответно подчинените им SNA ( Сирийската национална армия под патронажа на Турция ) 

И скоро май пак ще хапнат малко бахур, независимо колко ще реват господарите им от ФАЩ и ИзСраел...и заедно с тях цялото уж велико ЕС войнство дето са им подгъзници...

Ако си мислят терористите от YPG i SDF  заедно с международните им наменици дето са им пристали че ще им се размине, нека погледнат отново Африн и Ирак.... Засега имат отсрочка за вразумяване...Докато и на самите руснаци им писне или на Ердоган ... Тръмп за ко се пенеше като се оттегли, щото получи ултиматум, или си с нас, или против нас..оттам натам твоите ще си берат гайлето на полето....И забегна като бит ляв съединител....а след това пропищяха света със заплахи и санкции...смешковци..

https://colonelcassad.livejournal.com/5410008.html

Вече един е отнесъл букета докато се е правел на велик камънометач и катерач за пред камерите ... пак добре че още не са ги подпукали с картечниците ... но скоро и това ще стане ако продължат тези маймуни да се правят на велики...подкокоросвани и за пари ...

• 2 седмици по-късно...

Войната си е война, но защо трябва да има такива психясали изверги  ?

на 31.07.2019 г. в 0:42, miro20 написа:

Странна работа... в РФ бежанците от Сирия са около 2000 / да оставим настрана милионите дето се стремят към "злия загниващ соросоиден гаден Запад"   / 

От тях само 30 /или по думите на адвокатката от видеото - само ДВАМА/  са получили статут на бежанец през 2018 г.  Останалите се оправят "нелегално"  ... т.е.  на "Черно" , без каквато и да е помощ и защита.

Всъщност няма противоречие...  общо са получили статут 30 , като очевидно 28 не са от Сирия . Може би 28 са от братските новорашистки републики ото ЛДНР / странно защо и тях не ги искат в РФ  а ? /

Що така "матушката" не се грижи за "братушките" които защитава толкова чистосърдечно и безкористно?

Дежаву отпреди няколко години. Като те чета, само едно и също повтаряш. Що не бягали в Русия. Ами щото е студено бре :P  Ти би ли избягал в Англия? Аз не, щото не ми се стои в мъгли и дъждове. Това ме потиска :)  Ето за това не ходят в Русия. Просто няма да издържат на напъна природен :P

И нека се запитаме, ходят ли в Щатите. Да, ходят. Кулите близнаци отдавна ги няма. 

преди 4 часа, miro20 написа:

Войната си е война, но защо трябва да има такива психясали изверги  ?

Не са само от тая страна, знаеш го самия ти. И това е жалкото. 

на 9.11.2019 г. в 17:20, Sinbad_ написа:

Мдам, спасиха ги временно, заради амбициите на Асад... но все още са на хамериканска и израелска хранилка, дори вече почнаха да си показват рогата срещу патрулите на Русия и Турция...Асад с тях колкото и да ги котка сам няам да успее да се оправи без малко помощ от нелюбимия му Ердоган и Турция.. и съответно подчинените им SNA ( Сирийската национална армия под патронажа на Турция ) 

Ти нали бе фен на Асад и Русия?  А да и ти като клипа на Миро преди десетина години ми обеща нещо подобно :)  Ама колко сте жалки и двамата...

на 9.11.2019 г. в 17:20, Sinbad_ написа:

И скоро май пак ще хапнат малко бахур, независимо колко ще реват господарите им от ФАЩ и ИзСраел...и заедно с тях цялото уж велико ЕС войнство дето са им подгъзници...

Внимавай с приказките. 

преди 4 часа, Кико написа:

преди десетина години ми обеща нещо подобно :)  Ама колко сте жалки и двамата...

Нещо не схванах какво съм обещавал и защо трябва да съм жалък ? :) 

преди 4 часа, Кико написа:

Дежаву отпреди няколко години. Като те чета, само едно и също повтаряш. Що не бягали в Русия. Ами щото е студено бре :P  Ти би ли избягал в Англия? Аз не, щото не ми се стои в мъгли и дъждове. Това ме потиска :)  Ето за това не ходят в Русия. Просто няма да издържат на напъна природен :P

Пълни глупости . Защо ли милиони емигрирали във Финландия, Норвегия, Холандия и др северни страни , не им е толкова "студено " ?

Англия също е пълна с народи от топли страни :) 

Айде малко по сериозно. Това което казах и ме цитираш има съвсем , ама съвсем друга "логика". Предполагам я разбираш , но се правиш на ударен :) 

• 1 месец по-късно...

Докато в РФ оплакват убития ирански генерал , отговорен включително и за терракта в Сарафово, бежанската вълна си върви

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/01/02/4010292_chetvurt_milion_siriici_biagat_ot_ruskite/?fbclid=IwAR2JpAJXBt8EhX1y1H3zTwuSG3gzurHhJhrv_QWQabJyWbxt4PH83Vc1tUA

Пак благодарение на "матушката"

преди 26 минути, miro20 написа:

Докато в РФ оплакват убития ирански генерал , отговорен включително и за терракта в Сарафово, бежанската вълна си върви

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/01/02/4010292_chetvurt_milion_siriici_biagat_ot_ruskite/?fbclid=IwAR2JpAJXBt8EhX1y1H3zTwuSG3gzurHhJhrv_QWQabJyWbxt4PH83Vc1tUA

Пак благодарение на "матушката"

И извади сорсоида стария фейокомет на Мосад и ЦРУ  от нафталина, целящ да очерни Иран .. мдам, сега пък точно Сулеймани виновен....веднага опреснени спуснати точки с цел оправдаване на терористичните държави ФАЩ и ИзСраел ... напред о троли на центова хранилка, напред към  шекелите ...

Ахааа... Сарафово като атентат на Хизбула било стар фейк ?

И къде видя оправдания на ... "терористични държави ФАЩ, Исраел" ???

Первод в студию ! :) 

Синбад, много ли скърбиш за терориста убит от злите хАмериканци ?

Не знам за други, аз виждам едно много ярко открояващо се поведение при теб - винаги стриктно следваш рашистката пропаганда и опорки .

Не гледната точка на цивилизования свят, не гледната точка на България, пострадала от този кръволак , а на "матушката".

Утре опорките ще се сменят , както се сменяха много често ... и вие пак ще си ги следвате сляпо

Сещ'ш ли  се как  турските зеленчуци бяха отровни след като свалиха рашисткия изтребител, и как изведнъж станаха "много вкусни " след като си стиснаха кръволаците отново ръцете ?

а ?

Последователна принципна позиция... спрямо опорките.

Срама нямате ли бре :) 

преди 15 минути, miro20 написа:

Ахааа... Сарафово като атентат на Хизбула било стар фейк ?

И къде видя оправдания на ... "терористични държави ФАЩ, Исраел" ???

Первод в студию ! :) 

Синбад, много ли скърбиш за терориста убит от злите хАмериканци ?

Не знам за други, аз виждам едно много ярко открояващо се поведение при теб - винаги стриктно следваш рашистката пропаганда и опорки .

Не гледната точка на цивилизования свят, не гледната точка на България, пострадала от този кръволак , а на "матушката".

Утре опорките ще се сменят , както се сменяха много често ... и вие пак ще си ги следвате сляпо

Сещ'ш ли  се как  турските зеленчуци бяха отровни след като свалиха рашисткия изтребител, и как изведнъж станаха "много вкусни " след като си стиснаха кръволаците отново ръцете ?

а ?

Последователна принципна позиция... спрямо опорките.

Срама нямате ли бре :) 

Аз отдавам почит към смърта на достоен човек, за разлика от хамериканските платени троли и дори военни, за изсраелските пък да не говорим, убиващи основно жени и деца редовно , арестуващи ги, мъчещи ги , и тем подобни...

А терорист е такъв като тебе , дето се мъчи с лъжи и кривене на факти, да изкяри някакви центчета... мижаво дребнаво вредно терористче, на което добре че никой не обръща внимание какви поредни глупости си дърдори... и понеже за друго си абсолютно негоден ...

П.С И турските зеленчуци не са били никога отровни, дори след свалянето на самолета драги ми смешнико трол :)) Дори за руснаците не бяха отровни, само някои тука келемета националистчета се мъчеха да изкарат вродените си комплекси, подобно на теб, към стария вечен уж лош враг Турция и турците :)) и съответно с подобни на теб троли вдигаха вой до небето ;) 

Но воя на трола, не струва и цента заплатен за него, или пък шекела.. а глупоста на комплексираните си личи веднага , по биенето в гърдите и уж пищшова на гол гъз ..те така ...

П.П.С И само нищожество може да изкара черното бяло, и да се кефи на смърта на подобен човек... 

САЩ си вкараха автогол с това убийство. Още веднъж доказаха, че ИДИЛ и всички подобни сунитски уахабитски клетки са поощрявани от тях, като убиха един силен шиитски лидер, който водеше война с тези терористи. Също като в Сирия - баш терористите крайни ислямисти бяха възхвалявани като "умерена опозиция" и "бунтовници", докато защитниците на светска Сирия бяха заклеймявани като изверги, ядящи бебета на закуска. Американците имат интерес от дестабилизирането на Европа и с всички сили ритат кошера в Близкия Изток. Нещата са навързани...

Изпратено от моят LM-G710 с помощта на Tapatalk

преди 44 минути, Sinbad_ написа:

Аз отдавам почит към смърта на достоен човек

Какво му е достойното?  Атентата в Сарафово ?

преди 44 минути, Sinbad_ написа:

П.С И турските зеленчуци не са били никога отровни, дори след свалянето на самолета драги ми смешнико трол :))

Заповядай драги ми смешко :

После инцидента Москва ввела в отношении Анкары ряд экономических санкций. Ограничения были достаточно жесткими, но непродолжительными.

Цитат

Запрет закупок турецких овощей и фруктов

С 1 января 2016 года Россия наложила эмбарго на ввоз значительной части плодоовощной продукции. Часть ограничений была снята осенью 2016 года (косточковые культуры и цитрусовые) и в марте 2017-го (гвоздики, лук, цветная капуста и капуста брокколи). Дольше всего продержался запрет на поставки томатов, ограничения были сняты лишь в мае 2018 года.

Ограничения в сфере туризма

Мораторий на чартеры и продажу организованных туров в эту страну был введен в декабре 2015 года и снят летом 2016 года. Уже в 2017-м году в стране был зафиксирован рекордный рост турпотока из РФ. Введенный тогда же РФ визовый режим для граждан Турции сохраняется до сих пор.

Строительный сектор

Ограничения на привлечение турецких строительных компаний и граждан в качестве подрядчиков при возведении объектов действовали с ноября 2015 года до июня 2017 года.

Энергетические проекты

3 декабря 2015 министр энергетики России Александр Новак подтвердил, что проект «Турецкий поток» приостановлен. Переговоры возобновились уже следующим летом, а в октябре 2016 года, страны подписали соглашения о строительстве газопровода. В ноябре 2018 года было завершено строительство морского участка газопровода.

т.е. мачкаме зеленчуци и плашим туристите само и както им скимне на диктаторите :)

преди 53 минути, Sinbad_ написа:

П.П.С И само нищожество може да изкара черното бяло, и да се кефи на смърта на подобен човек... 

Само нищожество може да възхвалява човек виновен за терористични актове, в частност и този в България.

преди 54 минути, Sinbad_ написа:

Но воя на трола, не струва и цента заплатен за него, или пък шекела.. а глупоста на комплексираните си личи веднага , по биенето в гърдите и уж пищшова на гол гъз ..те така ...

вийте вийте.. реви реви...  Ако ще си следващия самовзривил се идиот на някое летище , гледай да не е в България

преди 7 часа, miro20 написа:

Какво му е достойното?  Атентата в Сарафово ?

Вече няколко пъти повтаряш това за атентата.Би ли дал конкретни доказателства ?

И моля не ми повтаряй това

Цитат

Израелският вицепремиер и министър по стратегическите въпроси Моше Яалон след среща с вътрешния министър Цветан Цветанов обяви официално, че поръчителят на атентата в Бургас се казва Касем Солеймани - шеф на бригадите "Ал Кудс" в Иранската революционна гвардия.
Яалон беше категоричен, че зад терористичния акт стои Иранската революционна гвардия и по-специално бригадите "Ал Кудс", ръководени от Касем Солеймани. 
„Този човек е поръчителят. Той е отговорен за цялата кампания на терор срещу израелци, без значение от мястото - дали е Грузия, Азербайджан, Кения, Кипър, или пък Тайланд. Всичко това е част от една и съща кампания. Както при намерението за атентат в Кипър, така и зад бомбената атака в Бургас сме сигурни, че "Хизбула" играе ролята на подизпълнител. Това е, което знаем” посочи израелският държавник. От посолството на Иран пък тогава контрираха, че ционисткият режим в Израел прави всичко възможно, за да  ги злепоставят и влошат приятелските им отношения с България.
Няколко месеца по-късно, след приключване на българското разследване, вицепремиерът Цветан Цветанов обяви след консултативен съвет при президента, че именно „Хизбула” е отговорна за атентата.

защото е абсолютно несериозно..Въобще..осмисляш ли кой,на кого какво е казал?..Една баба,казала на друга баба....По същата логика поне 3 американски президенти трябваше да са застреляни,разпънати на кръст и публично линчувани....

Не подценявам факта,че имаше атентат и жалко за всички загинали,но да обвиняваш ,осъждаш и да се възползваш от ситуацията, без доказателства,на "честна дума" и щото сме "приятели" те прави точно толкова престъпник, колкото и самия атентатор....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.