Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си сменя ип-то ?

Featured Replies

• Автор
преди 10 минути, kloklo написа:

Ами като видиш, че е написано детински, ще се сетиш, че няма никаква злонамерана цел, Просто напоследък е много модерно да се правиш на хакер и всякакви такива неща. :D Момчето сигурно е прочел нещо и сега се страхува, че гугъл или някакви хакери го следят със злонамерена цел. До автора на темата - това, което искаш да направиш няма абсолютно никакъв смисъл!:wink12:

От къде си сигурен, че е написано "детинско". Моля избивай си някъде другаде комплексите, а не тука. Тази тема съм я направил за да ми помогнат "добрите" хора :)

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Не можеш да си скриеш ИП адреса. Да, има софтуери, които уж го правят, но ако някой поиска в крайна сметка ще те намери. Смяната на ИП също е временно решение, защото така може да пострада ISP  ( доставчика ти на интернет) и пак ще се разбере какво правиш.

Това, че някой ти знае ИП адрес по никакъв начин няма от какво да те плаши. Вземете седнете малко и прочетете, че аз вече се страхувам от параноята и глупостта коят цари навсякъде

Ами примерно много ми намират местоположението в момента къде живея от това се страхувам...

• Отговори 70
  • Прегледи 24,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Не можеш да си скриеш ИП адреса. Да, има софтуери, които уж го правят, но ако някой поиска в крайна сметка ще те намери. Смяната на ИП също е временно решение, защото така може да пострада ISP  ( дост

• Емил Костов
    Емил Костов

Ако IP адрес ти е динамичен при рестарт на устройството ( рутер, модем)  се сменя и той. Ако е статичен, тогава нещата стават съвсем други.

• На цялото ти желание в тази тема има един много просто отговор(който даже няма нищо общо с мрежарството, а е по-скоро житейски) - пълно щастие няма. Динамичен IP адрес - рескаш си рутера. Стати

преди 8 минути, CaptainJord написа:

От къде си сигурен, че е написано "детинско". Моля избивай си някъде другаде комплексите, а не тука. Тази тема съм я направил за да ми помогнат "добрите" хора :)

Ами примерно много ми намират местоположението в момента къде живея от това се страхувам...

Е и аз съм от Берлин. И какво?  Всяка една  стъпка ми я знаят.  Дори и да си сложа VPN   регистъра на имената ще покаже от къде съм. Само ще ползвам адреса на виртуалната мрежа. И трафика ми ще пътува през един тунел чрез виртуалната мрежа. Нещо като 3 човек. Чудо голямо. VPN

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Автор

Дошъл съм тука за да разбера как да си смена ип-то, а не да си правя майтапи 

преди 9 минути, CaptainJord написа:

И като си смениш ИП адреса какво си мислиш, че ще стане? Няма да те намират ли? Ако се изиска от интернет провайдъра информация той ще я предостави на съответните органи и си готов.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

И като си смениш ИП адреса какво си мислиш, че ще стане? Няма да те намират ли? Ако се изиска от интернет провайдъра информация той ще я предостави на съответните органи и си готов.

Нищо, просто искам да си го сменя 

Редактирано от CaptainJord (преглед на промените)

преди 7 минути, CaptainJord написа:

Напротив, аз не избивам комплекси, дори не ми пука с каква цел искаш да го направиш, а добрите хора биха ти казали да не се занимаваш с това, защото ще попаднеш в очите на биг брадър и ще бъдеш сто пъти повече следен, отколкото си сега. Това лесно може да го направиш като си купиш VPN и го поставиш там, където му е мястото. Освен това никой обикновен потребител не може да ти намери местоположението в момента, не бъди наивен. :emoji_smiley-06:

преди 5 минути, CaptainJord написа:

Нищо, просто искам да си го сменя 

Да, го смениш или да го скриеш, защото между двете неща има огромна разлика.

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Да, го смениш или да го скриеш, защото между двете неща има огромна разлика.

Да го сменя..

преди 5 минути, CaptainJord написа:

Да го сменя..

Ако IP адрес ти е динамичен при рестарт на устройството ( рутер, модем)  се сменя и той. Ако е статичен, тогава нещата стават съвсем други.

На цялото ти желание в тази тема има един много просто отговор(който даже няма нищо общо с мрежарството, а е по-скоро житейски) - пълно щастие няма.

Динамичен IP адрес - рескаш си рутера.
Статичен IP адрес - лафиш си с доставчика.

И в двата случая решението не е перманентно.

• Автор
преди 1 час, hudyr написа:

На цялото ти желание в тази тема има един много просто отговор(който даже няма нищо общо с мрежарството, а е по-скоро житейски) - пълно щастие няма.

Динамичен IP адрес - рескаш си рутера.
Статичен IP адрес - лафиш си с доставчика.

И в двата случая решението не е перманентно.

Благодаря за адекватните мнения на всички ! Ще пробвам благодаря ! :)

преди 13 минути, CaptainJord написа:

Благодаря за адекватните мнения на всички ! Ще пробвам благодаря ! :)

Какво благодариш за адекватни мнения, като самият ти не си адекватен! Нали целта ти беше да си скриеш местоположението? Като си смениш IP-то няма да си скриеш местоположението, нали? Купи си VPN, а ако нямаш пари, просто си свали Opera и използвай безплатните VPN, които браузърт предоставя.

• Автор
преди 11 минути, kloklo написа:

Какво благодариш за адекватни мнения, като самият ти не си адекватен! Нали целта ти беше да си скриеш местоположението? Като си смениш IP-то няма да си скриеш местоположението, нали? Купи си VPN, а ако нямаш пари, просто си свали Opera и използвай безплатните VPN, които браузърт предоставя.

Явно ме разбра грешно от всякъде ! Не съм го казал в такъв смисъл "хейт" !

И какво толкова си усрал, че ся те е страх да не те набарат и да не ти строшат главата?В крайна сметка май това ще се окаже.

• Автор
преди 1 час, Pamlea написа:

И какво толкова си усрал, че ся те е страх да не те набарат и да не ти строшат главата?В крайна сметка май това ще се окаже.

Хаха няма как да ми натрошат главата, моля не се меси там където не ти е работа. По темата ! Заключвайте !

Както казва колегата. IP не може да се скрие. Можеш да ползваш VPN, прокси или онлайн прокси браузър, но естествено това не е спирка за един който МОЖЕ и иска да ти навреди. Можеш да си смениш IP адреса много лесно чрез настройките на компютъра или като кажеш на доставчика ти. Зависи от много неща, които не споделяш. Директно ли влизаш в нет-а или чрез рутер и какъв ти е доставчика ? Имай предвид, че на компа IP-то се сменя лесно, но в сървъра на и-нет доставчика ти ( както казах зависи кой, какво и как ) ще има едно зададено IP, трябва да му се обадиш и да кажеш новото IP или ТОй да ти зададе ново такова от там. Това е безплатно и имаш право. Ако компютъра ти се ползва от няколко човека, някой може да е напраивл някъде золум във форум и т.н. и айде blacklisted IP, а понякога и без нищо да си направил може да те докладват.  Кажи и какъв ОС ползваш. 

Колкото до останалото, просто забрави, че можеш да се скриеш....

преди 17 часа, Shofyora Petrov написа:

Не знам кой знае много и малко но знам че IP-е номерът на дънната платка ТОВА не може да се смени може ако се смени с друго дъно 

Е по голяма простотия не бях чел!!! :D

Явно изобщо не знаеш какво е IP адрес??

Между другото - при мен вивакомския рутер (макар, че вивакомци модем му викат) при всяко рестартиране показва различен IP адрес! Не знам защо е така, но няколко пъти тествах след рестарт на рутера и все различно IP ми показва?! Все тая и без това показва, че компютъра ми е в София пък аз съм в провинцията!!! ;)

• Автор
преди 1 час, callpchelp написа:

Както казва колегата. IP не може да се скрие. Можеш да ползваш VPN, прокси или онлайн прокси браузър, но естествено това не е спирка за един който МОЖЕ и иска да ти навреди. Можеш да си смениш IP адреса много лесно чрез настройките на компютъра или като кажеш на доставчика ти. Зависи от много неща, които не споделяш. Директно ли влизаш в нет-а или чрез рутер и какъв ти е доставчика ? Имай предвид, че на компа IP-то се сменя лесно, но в сървъра на и-нет доставчика ти ( както казах зависи кой, какво и как ) ще има едно зададено IP, трябва да му се обадиш и да кажеш новото IP или ТОй да ти зададе ново такова от там. Това е безплатно и имаш право. Ако компютъра ти се ползва от няколко човека, някой може да е напраивл някъде золум във форум и т.н. и айде blacklisted IP, а понякога и без нищо да си направил може да те докладват.  Кажи и какъв ОС ползваш. 

Колкото до останалото, просто забрави, че можеш да се скриеш....

Ами на WIndows 10 съм и вчера написах "Change proxy settings" и ми излязоха някакви сложни настройки за мене на, които не мога да се справя без помоща на опитен човек. Ако може помогни колкото толкова поне да го сменя... На рутер съм

Детенце малко, ще продължавали ли да хрупаш доматите с колците или ще прочетеш някоя книжка и да се поограмотиш?

Каквото се мъчиш сега ти да правиш отдавна е измислено. Който трябва ще те открие и не можеш да се скриеш. При доставчикът ти съгласно закона се пазят логове от поне 6 месеца и всичко е ясно. И да се смени все тая - написаното остава. Както казаха - ако е динамично се сменя при рестарт на крайното устройство. Статично се сменя от доставчика, по принцип не е по желание, но и новото пак ще бъде от неговия диапазон - пак ще излиза същия доставчик и населено място.

Ако си мерите пишките с другите хлапета на тема флуд и домашни сървърчета - и това е писано. Ползвай търсачката.

преди 27 минути, plamen74 написа:

Между другото - при мен вивакомския рутер (макар, че вивакомци модем му викат) при всяко рестартиране показва различен IP адрес! Не знам защо е така, но няколко пъти тествах след рестарт на рутера и все различно IP ми показва?! Все тая и без това показва, че компютъра ми е в София пък аз съм в провинцията!!! ;)

Е нормално ако си на АДСЛ, модема взема ново ип при всеки рестарт. Има си зададен pool от адреси, и си взема различен според DHCP. А това, че те показва в София е грешка на geoip база данните им. 

• Автор
преди 9 минути, Филипов написа:

Детенце малко, ще продължавали ли да хрупаш доматите с колците или ще прочетеш някоя книжка и да се поограмотиш?

Каквото се мъчиш сега ти да правиш отдавна е измислено. Който трябва ще те открие и не можеш да се скриеш. При доставчикът ти съгласно закона се пазят логове от поне 6 месеца и всичко е ясно. И да се смени все тая - написаното остава. Както казаха - ако е динамично се сменя при рестарт на крайното устройство. Статично се сменя от доставчика, по принцип не е по желание, но и новото пак ще бъде от неговия диапазон - пак ще излиза същия доставчик и населено място.

Ако си мерите пишките с другите хлапета на тема флуд и домашни сървърчета - и това е писано. Ползвай търсачката.

Виж сега, достатъчно съм грамотен за да мога да пиша и да се държа културно. А сравнение с тебе, културата ти е под всякаква критика..

преди 4 часа, CaptainJord написа:

Виж сега, достатъчно съм грамотен за да мога да пиша и да се държа културно. А сравнение с тебе, културата ти е под всякаква критика..

Ти какво направи по това, което аз ти предложих?

преди 5 часа, CaptainJord написа:

Въобще си неграмотен и не знаеш за какво става дума. Досега с нищо не си показал че знаеш какво е IP и заради какво си мислиш да го сменяш. Или какво исаш да постигнеш. Трябва да ти е ясно, че всеки доставчик ще те отсвири с подобна претенция. Пак повтарям - всичкия ти трафик минава през доставчика и съгласно закона се пазят логове.

• Автор
преди 2 часа, Филипов написа:

Въобще си неграмотен и не знаеш за какво става дума. Досега с нищо не си показал че знаеш какво е IP и заради какво си мислиш да го сменяш. Или какво исаш да постигнеш. Трябва да ти е ясно, че всеки доставчик ще те отсвири с подобна претенция. Пак повтарям - всичкия ти трафик минава през доставчика и съгласно закона се пазят логове.

Това, че не разбирам от тези неща не ме прави НЕГРАМОТЕН !!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.