Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си сменя ип-то ?

Featured Replies

Доставчиците мисля, че искат пари за статичен ип адрес.Поне при моя е така.А автора се прави на ударен и неще да каже за къв чеп му е да си сменя адреса.Просто ей така не се сменя ИП.

И те прави точно неграмотен.Неграмотен не означава само човек, който не може да пише правилно.

Ако ип адреса ти е динамичен, отзад на рутера трябва да има ресет бутон.След като го ресетнеш ще ти се смени и адреса.Ако си на статичен ще трябва да се обадиш на доставчика ти.Но ей така никой няма да ти сменя адрес.

Ти продължаваш да си криеш причината и да си трайкаш.Ми трайкай си.

• Отговори 70
  • Прегледи 24,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Не можеш да си скриеш ИП адреса. Да, има софтуери, които уж го правят, но ако някой поиска в крайна сметка ще те намери. Смяната на ИП също е временно решение, защото така може да пострада ISP  ( дост

• Емил Костов
    Емил Костов

Ако IP адрес ти е динамичен при рестарт на устройството ( рутер, модем)  се сменя и той. Ако е статичен, тогава нещата стават съвсем други.

• На цялото ти желание в тази тема има един много просто отговор(който даже няма нищо общо с мрежарството, а е по-скоро житейски) - пълно щастие няма. Динамичен IP адрес - рескаш си рутера. Стати

• Автор
преди 1 час, Pamlea написа:

Доставчиците мисля, че искат пари за статичен ип адрес.Поне при моя е така.А автора се прави на ударен и неще да каже за къв чеп му е да си сменя адреса.Просто ей така не се сменя ИП.

И те прави точно неграмотен.Неграмотен не означава само човек, който не може да пише правилно.

Ако ип адреса ти е динамичен, отзад на рутера трябва да има ресет бутон.След като го ресетнеш ще ти се смени и адреса.Ако си на статичен ще трябва да се обадиш на доставчика ти.Но ей така никой няма да ти сменя адрес.

А защо е нужно пък да казвам причината ?

преди 14 минути, CaptainJord написа:

За да можем да ти разясним закона в тази му част и вероятно да те откажем от лошите мисли де ти се въртят в главата.
Един съвет а ти го приемай как си искаш.
Не съществува понятие анонимен в интернет. Всичко е въпрос на време, пари и приоритет.

на 17.06.2017 г. в 12:10, CaptainJord написа:

Ами искам да си го сменя за да се предпазя от атаки, щото много хора ми знаят ип-то и се боя. Много ще се радвам, ако някой ми помогне.

Добър опит но опитай отново. Имате думата.

преди 19 часа, CaptainJord написа:

Защото ти си на зор, а не ние. И за разлика от теб можем да ползваме търсачката. Както на форума, така и в нета.

преди 20 часа, Pamlea написа:

След като го ресетнеш

Няма нужда, и рестарт чрез спиране на захранването е достатъчен.

на 18.06.2017 г. в 13:04, plamen74 написа:

Е по голяма простотия не бях чел!!! :D

Явно изобщо не знаеш какво е IP адрес??

Между другото - при мен вивакомския рутер (макар, че вивакомци модем му викат) при всяко рестартиране показва различен IP адрес! Не знам защо е така, но няколко пъти тествах след рестарт на рутера и все различно IP ми показва?! Все тая и без това показва, че компютъра ми е в София пък аз съм в провинцията!!! ;)

Защото си с динамичен IP адрес и при всеки рестарт модема си взема друг.

• Автор
преди 3 часа, Емил Костов написа:

Защото си с динамичен IP адрес и при всеки рестарт модема си взема друг.

А от настройките на рутера видях там пипах може ли от там да си го направя динамично ? Щото мен уж ми е динамично, така пише там ?

преди 6 минути, CaptainJord написа:

А от настройките на рутера видях там пипах може ли от там да си го направя динамично ? Щото мен уж ми е динамично, така пише там ?

Не. Това се прави само от доставчика на интернет. Вече зависи с какъв тип свързаност си.

преди 17 часа, CaptainJord написа:

IP адреса ти зависи от интернет доставчика. т.е. той (ръчно или автоматично) ти го определя. За достъпване на някакви ресурси в мрежата може да се позват proxy или VPN връзки, но реално IP адреса ти ще продължи да е същия, който ти е задал доставчика.

на 18.06.2017 г. в 22:08, Pamlea написа:

Не ресет, а растарт има разлика.

Смени си IP адреса и започни начисто!

• 2 седмици по-късно...

ОМГ! И това било компютърен форум! Три страници празни приказки и нито един отговор по същество. Има начин да сменяш непрекъснато IP адреса, който се вижда, когато посещаваш кой да е сайт. При това независимо от доставчика ти. Просто използвай Tor мрежата, алтернативата I2P или анонимно прокси. Само че тогава форума, от който са те BAN-нали, ще се отваря по-бавно ;)

Ако искаш да си смениш реалното IP (от което принципно няма особен смисъл, никой не може да те "хакне" по IP адрес) - ако си абонат на Vivacom, изключи си рутера от захранването, остави го така няколко минути и пак го включи. Ако си абонат на MTel, смени MAC адреса на устройството, което е включено в рутера на доставчика (обикновено това е твоят WiFi рутер), изключи рутера на доставчика, остави го така известно време (понякога се налага това време да е цяла нощ) и пак го включи. За регионалните доставчици - зависи. Но обикновено те не разполагат с много адреси, така че потребителите им са в NAT и много от тях излизат в нета с едно реално IP.

на 17.06.2017 г. в 19:34, Shofyora Petrov написа:

Не знам кой знае много и малко но знам че IP-е номерът на дънната платка ТОВА не може да се смени може ако се смени с друго дъно 

:wors:

Сигурно ако набереше всичките цифри от MAC адреса ще звънне телефона.

• Автор
преди 12 часа, Win_user написа:

ОМГ! И това било компютърен форум! Три страници празни приказки и нито един отговор по същество. Има начин да сменяш непрекъснато IP адреса, който се вижда, когато посещаваш кой да е сайт. При това независимо от доставчика ти. Просто използвай Tor мрежата, алтернативата I2P или анонимно прокси. Само че тогава форума, от който са те BAN-нали, ще се отваря по-бавно ;)

Ако искаш да си смениш реалното IP (от което принципно няма особен смисъл, никой не може да те "хакне" по IP адрес) - ако си абонат на Vivacom, изключи си рутера от захранването, остави го така няколко минути и пак го включи. Ако си абонат на MTel, смени MAC адреса на устройството, което е включено в рутера на доставчика (обикновено това е твоят WiFi рутер), изключи рутера на доставчика, остави го така известно време (понякога се налага това време да е цяла нощ) и пак го включи. За регионалните доставчици - зависи. Но обикновено те не разполагат с много адреси, така че потребителите им са в NAT и много от тях излизат в нета с едно реално IP.

Ееее най-накрая един човешки отговор без обиди .. Ами добре, но аз съм на blizoo и между другото пробвах да си рестартирам рутера и ми се смени и след това си викам що пак да не пробвам да го сменя след 5 минути някъде, но не стана. Веднъж ми се смени и до там да не би да трябва да минат 24 часа ?

на 7/2/2017 в 15:58, CaptainJord написа:

Ееее най-накрая един човешки отговор без обиди .. Ами добре, но аз съм на blizoo и между другото пробвах да си рестартирам рутера и ми се смени и след това си викам що пак да не пробвам да го сменя след 5 минути някъде, но не стана. Веднъж ми се смени и до там да не би да трябва да минат 24 часа ?

Blizoo вече е част от МТел. При МТел се запомня MAC адреса на устройството, включено в оптичния им рутер (твоят WiFi рутер или директно компютъра ти) и дори да рестартираш техния рутер, ако е включено към него устройство със същия MAC дава същото IP. Докато ако смениш MAC адреса си, ще ти даде първото свободно IP. Ако си изключил рутера само за няколко минути и в този диапазон никой друг не си е рестартирал устройството, твърде вероятно е първото  свободно IP да е същото. Добре е да изключиш оптичния им рутер за цяла нощ (или цял ден, ако си на работа и не ти трябва нет в къщи), да смениш MAC-а на твоя рутер или компютър и тогава да го включиш пак.

Дано да не го квалифицирате, като offtopic, но:

1.Всички IP адреси, в един subnet (нямам идея за бг думата), са РЕАЛНИ - има разделение на "Публични адерси" и "Частни адреси". Първите са тези, с които се "представяш" в пред света, вторите са тези, които се обслужват от "рутера", чрез NAT! 

2. Всеки ISP, разполага с даден обхват от ПУБЛИЧНИ адреси, които разпределя, между клиентите си, по определени правила - чрез NAT и съответните правила в собствените си рутиращи машини

3. MAC адреса е съвсем друга бира. Нека, го кажем така: IP-то е "местоживеенето", а MAC-a е ЕГН-то. Моля, запознайте се с OSI модела, който определя 7 слоя на комуникация, и в кой слой, какво инфо е се обслужва

4. Има достатъчно механизми, чрез които, даден потребител, може да бъде "засечен", независимо от моментния му ПУБЛИЧЕН ИП АДРЕС

5. Във връзка с (4) - ако имаш рестрикции за дадена ПУБЛИЧНА услуга, то администраторите, имат прости механизми са да те идентифицират и съответно, да ти разрешат/забранят достъп до услугата

Та, така.... нещата са доста елементарни, но като сгафиш, си носиш последсвията

• 3 години по-късно...
  • 1 година по-късно...

Не можеш да избягаш от IP-Адрес 

Дори и да си мислиш че програми наричани със името V.P.N. ще промениш нещо!?! Не образно казано се вижда чуждо IP Но твоето IP си остава под чуждото.

Така че никой не може да се скрие 

Прочети за програмата BRUTE FORCE ATTACK и ще имаш каквото търсиш това е само за PC.

Няма нужда от коментари!!!

преди 5 часа, Знание! написа:

Не можеш да избягаш от IP-Адрес 

Дори и да си мислиш че програми наричани със името V.P.N. ще промениш нещо!?! Не образно казано се вижда чуждо IP Но твоето IP си остава под чуждото.

Така че никой не може да се скрие 

Прочети за програмата BRUTE FORCE ATTACK и ще имаш каквото търсиш това е само за PC.

Няма нужда от коментари!!!

... и един мармот завива шоколада в станиол!

• 1 година по-късно...

Аз пък искам да не ми се сменя ИП адреса, но за целта от А1 ми искат 2 лева допълнително всеки месец. Сега периодично ми се сменя ИП адреса и дори не ми прави впечатление, но в историята на АБВ-то се вижда. Искам да работя онлайн към една западна компания, но не знам защо те имат едно странно изискване да имам постоянен ИП адрес. Ако се сменял нямало да ми плащат и ще ми скъсат договора. Това било за моята сигурност и подобни оправдания. На мене ми се вижда глупаво и се опитах да им кажа, че всичко зависи от интернет доставчика. Те ме посъветваха в такъв случай да използвам платен VPN и всичко щяло да бъде наред. Тъпа работа както се казва в наше село! 

преди 1 час, ivov написа:

Аз пък искам да не ми се сменя ИП адреса, но за целта от А1 ми искат 2 лева допълнително всеки месец. Сега периодично ми се сменя ИП адреса и дори не ми прави впечатление, но в историята на АБВ-то се вижда. Искам да работя онлайн към една западна компания, но не знам защо те имат едно странно изискване да имам постоянен ИП адрес. Ако се сменял нямало да ми плащат и ще ми скъсат договора. Това било за моята сигурност и подобни оправдания. На мене ми се вижда глупаво и се опитах да им кажа, че всичко зависи от интернет доставчика. Те ме посъветваха в такъв случай да използвам платен VPN и всичко щяло да бъде наред. Тъпа работа както се казва в наше село! 

Вероятно защото искат да те нахакат да работиш през S2S VPN тунел към тях.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.