Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютър?!

Featured Replies

като натиснеш F2    не се ли оправя

преди 14 часа, Yvan Sergeev написа:

айде сега на  8-9  години....

на 3-4 бих казал

Пич вземи се ограмоти и не пиши глупости на три години са 970 и 980 а това има една 0 повече демек след нея има леко 9 поколения видеокарти на Nvidia.

преди 13 часа, Yvan Sergeev написа:

тука в третия свят технологиите идват по бавно та си е както казах нова карта на 3-4 години 

Отдавна технологиите не пътуват с камили. А пък след като ти си купил преди 7 видео което е на 3-4 според теб явно владееш пътуване във времето.

преди 7 часа, shizzaw написа:

Възможно ли е от токово смущение да ми прави номера?

Да възможно е от токови удари да се предизвиква ресетване на биоса и не е задължително батерията да е умряла.

Цитат

За нов охладител не съм и дума споменавал. Една профилактика няма да е лоша. Не е задължително да се сменя и термопаста. Може да инвестира в един вентилатор ако иска. Това е в общия случай. Дали ще напъва машината с по-тежка игра или с нещо друго това трябва да се направи. 

Емо не те знам какво четеш и какво разбираш!

Не си прав съм го написал под цитат за температурите и се отнася единственно до него! 

Относно профилактиката винаги е добре да се прави но оттам нататък опитите за съживяване на това видео са ......

Колкото работи толкова. След като веднъж се е появила черга видеото се е запътило към вечните електронни полета и е въпрос на време.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

преди 10 часа, shizzaw написа:

Да цъкнах F10 и пак си седи hardware monitor, който забавя пускането на компютъра с 5-8 секунди.

На минимум WoT върви с 40-60 кадъра става за игра с тази видеокарта. Сега играх и градусите на видеото варираха от 50 до 73 градуса. Сложил съм ако стигне 80 да се изключи. 

Компютър втора употреба за 100 лв. Нормално е да изкачат проблеми първо умря харда сега следващото ще видя какво ще е :D

Ти искаш нещо да умре или искаш да имаш компютър???

преди 2 часа, pconline написа:

Пич вземи се ограмоти и не пиши глупости на три години са 970 и 980 а това има една 0 повече демек след нея има леко 9 поколения видеокарти на Nvidia.

Отдавна технологиите не пътуват с камили. А пък след като ти си купил преди 7 видео което е на 3-4 според теб явно владееш пътуване във времето.

Да възможно е от токови удари да се предизвиква ресетване на биоса и не е задължително батерията да е умряла.

Емо не те знам какво четеш и какво разбираш!

Не си прав съм го написал под цитат за температурите и се отнася единственно до него! 

Относно профилактиката винаги е добре да се прави но оттам нататък опитите за съживяване на това видео са ......

Колкото работи толкова. След като веднъж се е появила черга видеото се е запътило към вечните електронни полета и е въпрос на време.

За темепрарурите съм прав. В момента 80 градуса на видеокартата означава поне 60 градуса в кутията  че и повече. Има хардуер, който не обича такива температури. Особено хард диск, кондензатори, видеочипове. Като се играе с часове на ден и тези темеператури стоят в кутията всичко вътре се опича.

Постващия сам е казал, че хард диска е умрял първи. Със сигурност е работил на 50 градуса.Сега като го гледам не иска да прави профилактика, ами чака още нещо да се повреди. Сега е ред на видеокартата, но може и още нещо да си замине. Убеден съм че е радиатора и е пълен с прах.

Оставям настрана споровете колко може да ми държат карта и процесор в лабораторни условия. Знам какво носят в сервиза и от какво е причината.

преди 2 часа, pconline написа:

Отдавна технологиите не пътуват с камили. А пък след като ти си купил преди 7 видео което е на 3-4 според теб явно владееш пътуване във времето

аз за 660 говорех  и да се заям  вие пък неразбирате от майтап .

за 7 години не съм правил никакви профилактики  на 9500 гт с пасивно охлаждане е  60  градуса е не натоварена

преди 17 часа, Yvan Sergeev написа:

тука в третия свят технологиите идват по бавно та си е както казах нова карта на 3-4 години 

Ама толкова си full of shit, че не е истина. 9500GT не се продава от преди повече от "3-4 години", та как я определяш "като нова" е извън всякакви граници на обяснимото! Тази конкретна бройка може да не е в експлоатация от 8 години, но е повече от сигурно, че има минимум 5 зад гърба си.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

за 7 години не съм правил никакви профилактики  на 9500 гт с пасивно охлаждане е  60  градуса е не натоварена

Тук пък още повече! Ако някой си е правил експеримента с пасивна карта, ще е наясно точно как умира след 5-6 години подобна експлоатация и че говориш пълни глупости.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

казах че имах в предвид първо за 660

но после продължих и нарочно казах че 9500 е на 3-4 години 

да ви видя до къде ще стигнете 

преди 7 минути, Yvan Sergeev написа:

да ви видя до къде ще стигнете 

Нали, понеже това се прави в на хората темите, сеирджии седят и дебнат. Умопомрачително полезен си на автора, няма що. ;)

И да знаеш, че в момента не пиша аз, а братовчедка ми от испания. ;)

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Да не отварям нова тема, че е сходен проблема. И при мен се появява подобна черга. Проверих хард диска и паметта, но не е от тях. Температурите са в нормите. Остава само проблем с видеото. Въпросът е, че е вградено, а не знам дали добавяне на външна карта ще реши проблема или ще трябва друго дъно?

на 6/29/2017 в 20:54, Yvan Sergeev написа:

на 5/7/2010

и са си сееедем годиниии(във вторник)

преди 2 часа, ncl написа:

Да не отварям нова тема, че е сходен проблема. И при мен се появява подобна черга. Проверих хард диска и паметта, но не е от тях. Температурите са в нормите. Остава само проблем с видеото. Въпросът е, че е вградено, а не знам дали добавяне на външна карта ще реши проблема или ще трябва друго дъно?

Това може да се разбере, когато процесора се тества на друго дъно.

преди 3 часа, ncl написа:

По-скоро друг процесор.

Не е проблем да взема друг процесор(и без това компютъра на брат ми има нужда от ъпгрейд), но се съмнявам, че е от него. Видеото е вградено в дъното и затова питанката е за външно видео или друго дъно.

Нови или втора употреба?  Резултата ще е един и същ, но ако са нови, ще си имаш гаранция. Ако са втора ръка, търсиш нещо с остатъчна гаранция или най-евтиното от двете. Не знам какво е дъното или за какво се ползва компа, че давам конкретни примери, но с вградено видео... нет и филми май. Та в общи линии - терсиш най-евтиния вариант.

Видеото е HD4250. Основно се ползва за форуми и клипчета в YT. С игри и филми не се занимавам. Търси се втора ръка. Изглежда ще пробвам първо с някакво видео. И без туй ще ми трябва като реша да правя ъпгрейд догодина. Благодаря на всички за помощта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.