Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ако няма да ползваш хард,вземи crucial-а  , а ако имаш твърд диск от стария комп вземи по-малък обем ссд но по- бързо ( 960 evo, sx8000 )  и го ползвай само за ОС

Редактирано от Kamen Zhelyazkov (преглед на промените)

преди 36 минути, WHATJUSTHAPPENED написа:

с разлика на капацитета на 2-те ссд-та? 

Ти си решаваш. Това е надеждното ССД. И другите стават разбира се, казвам това, за което няма съжаляваш и което е добре да се вземе. ЦС не е 50GB.

За РАМА, особено в ЦС ще има разлика да. Имаме 12+% по-бърза реакция и 20% процента повече трансфер с рамта на 3000mhz. Това дава отражение в ЦС, ако знаеш какво правиш де и не си пуцаш на посоки. 

преди 7 минути, Kamen Zhelyazkov написа:

а ако имаш твърд диск от стария комп вземи по-малък обем ссд но по- бързо ( 960 evo, sx8000 )  и го ползвай само за ОС

А така.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Кажете играта или бенча и ще ви сравня между стандартните 2133 и колкото кажете до 3466.Нагоре не съм пробвал, но с последните биоси трябва  да си подпре поне SPD-то.Аз я карам още на 2933 с биоса от май.

В тест на computerbase от преди 3 дни (не някакво клипче на 4 месеца) Ryzen R5 1600X с рам на 3200 бие R7 1800X с памет на 2666 в игрите...

преди 27 минути, Tommygun написа:

Ryzen R5 1600X с рам на 3200 бие R7 1800X с памет на 2666 в игрите.

наистина ли ?

я да ги натоварят на 100% да видим  как ще бие ....

Точно когато ги на товарят е така и това е на ниската резолюция. Когато ги пуснеш на 4К винаги са подпрели в графичната карта и затова не могат да се видят разлики нито в процесора нито от паметта.

Ето на който му се гледа,че съм на грил на река и не ми е да режа картинки от телефона. Предпочитам да си пия пиенето ;)

https://www.computerbase.de/2017-07/core-i-ryzen-ddr4-ram-benchmark/

дер мер вер мани ги тея шваби за сичко лъжат   

всички германски марки са лъгали за зъмърсяването на колите  та за пс ли ще им вярваш

дай нещо на инглиш

http://dnes.dir.bg/news.php?id=26104999

Ааабее...Хората са си много в час пък и за картинките не трябва език. Те на инглиш ги има много, но само 2-3 достоверни източника, които показват настройките на тестовете така че да може човек да ги повтори и провери. От немците и PCGH и Computerbase правят абсолютно обективни и прозрачни тестове. Не като TPU да копират стари резултати със стари драйвери и да смесват с новите.

А за колите е нормално - без да са се разбрали няма как да са толкова години на върха. Всички лъжат - американците са най-зле обаче ,защото там умират хора и концерните покриват всичко...

преди 10 часа, Yvan Sergeev написа:

нама да е зле  пс "гурутата" да прегледате някое видео за рам да се опресните познанията от 2001 г

и да прегледате бенчове за херците на рамта ...

от 0 до 8 фпс разлика при някои игри и при рендериг намаляване на времето .  с 1 мин на 15 мин видео

между 2100 и 3000

При Интел е долу горе така. Там е много по-важен двуканалния режим на паметта, дори тя да работи на 2133 MHz. Правих тестове преди година и нещо, сравнявайки точно 2133 MHz  срещу 2700 MHz  в два варианта - едноканален и двуканален режим на паметта. Клока на паметта наистина дава 5-7% прираст, което на 60  fps  означава 3-4 fps, но двуканалния режим добавя над 30% в минималните кадри при Project Cars,  с която правих тестовете. Това с I7 6700K, клокнат максимално. Но пък ако го погледна от станата на това, че гоня над 60  fps при тая игра, то в случая дори високата честота помага с някой друг кадър, за да няма дроп с вертикална синхронизация. Има и друго. Това, че дадена памет е на ниска честота не означава, че не може да се клокне. Аз съм с най-евтината A-DATA  на 2133 MHz  и без проблем си работи на 2700 MHz  при същите тайминги. От тая гледна точка изхвърлянето за бърза РАМ с гребенчета е безсмислено, още повече, че има доста дребни цифрички и буквички в описанията на паметите, които заблуждават потребителя. 

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

дер мер вер мани ги тея шваби за сичко лъжат   

всички германски марки са лъгали за зъмърсяването на колите  та за пс ли ще им вярваш

дай нещо на инглиш

Аз пък искам нещо  на разбираем език, например руски, та да не ползвам постоянно гугъл преводача. Всеки с дерта си. И да, Google  си има и преводач ако не си забелязал. 

Относно немските марки и лъгането...ами то и без него Фолксваген се оказа по-чист от коя да е друга марка. Въпросът е, че те платиха многомилиардната цена, а не други на същия хал. Щото нали американските веосмаци по-малко замърсяват, въпреки че не лъжат. Ако твърдиш това...

Kико при Rayzen не е точно така това с вземането на евтина памет и подкарване много извън спецификациите. Нещата доста се пооправиха ,но все още паметите с B-die на Самсунг са по-добрия вариант. Те достигат доста по-високи честоти и то доста по-лесно. А това са най-вече по-скъпите памети. Вече дали са с гребенчета,ледчета или друго не е решаващия фактор - чиповете са. Ще трябва да мине време докато нещата станат на 100%. Но и Интел се осраха зверски с X299 платформата си, така че какво.Все пак години наред всичко е оптимизарано само за Интел и тяхното XMP - сега се сещат че можело да се обърне внимание и на платформите на АМД. Да не говорим ,че никой явно не е вярвал в успеха на Ryzen , след като дори и производителите на дъна се издъниха в началото. Чак сега Асус пусна наистина ентусиаст клас дъно (Extreme версията на моето). Ако не бях ъпгрейднал вече определено щях да се замисля и то най вече заради новия контролер на LED ,който може да командва WS2801-2812(всяко ледче отделно) и заради бюрото ми.

преди 4 часа, Tommygun написа:

Kико при Rayzen не е точно така това с вземането на евтина памет и подкарване много извън спецификациите.

Аз изрично подчертах Интел, ако не си забелязал. 

преди 17 часа, bildera_ написа:

При Интел е долу горе така.

Ето как почнах предния си пост.

ПП: Ето, затова мразя да влизам не само в спорове, а и в дискусии. Все някой разбрал недоразбрал. Може и аз да съм и там е проблема. Мисля пиша много ясно и подробно, за да има недоразбрали. Ако някой не му се четат изреченията ми, е друг проблем. Лично аз съм изпитвал нещата и ако ще 100 видеоклипа от тубата някой да ми покаже, няма как да го взема на сериозно. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.