Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

Марги,

който не може да разсъждава - цитира постоянно. А още по лошо е когато цитираш, защото ти липсва практически опит от реалния живот и го заместваш само с книжни познания.

"Лозето не ще молитва, а мотика".

И да се върнем на темата-Антихристът мъж или жена ще бъде,като дойде?
Мъж естествено. Християнството не зачита много жената, дори и да бъде в ролята на Лошия. Когато си ограничен и комиксите, които създаваш са зле измислени - поне да бяха включили някоя дама, ей тъй за разнообразие. А те само на клада вещици са горили. Публикувано изображение

Редактирано от observer (преглед на промените)

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравей, OCHAKVANE!

Много внимателно съм чела Библията, но за разлика от теб успях да отхвърля сляпата вяра и вече разсъждавам. Не искам да те убеждавам в нищо, но не би било лошо да четеш и други неща, а не само Библията. Излизат толкова много други книги, изследвания и т. н., че е твърде тесногръдо да прочетеш само едно нещо и непрекъснато да го цитираш ( а ти това правиш и то недостатъчно коректно - както се казва:"Както Дявола Евангелието").

Мисля, че спорът ви наистина е доста безплоден (поне за запознатите с темата), всички останали обаче имат възможност да понаучат нещо, стига да съумеят да го извлекат от плявата.

OCHAKVANE, ти обаче не обърна внимание на най-важното от текста ми:"И мисля, че няма значение религията, важното е да вървим към върха на божественото съвършенство." - помисли именно върху това. :ph34r:

Здравей, Марги!

Хайде да помислим. Ако човек иска да разбира от георграфия, дали трябва да учи пеене? Или ако иска са смята, дали е необходимо да отвори астрономията? Ти ме съветваш същото. Вярно е, че за да се разбира правилно Библията и за да се докаже това, което е написано в нея, трябва да се разбира от археология, история, право и така нататък. Но да се казва, че има доста човешки книги, които могат да допълнят Словото, това е доста наивно. Не казвам, че някои книги не отговарят на Библейските истини, но да се замества казаното в Библията с човешки учения е меко казано недомислие. Никъде не съм твърдял, че трябва да се вярва сляпо. Това правят хора, които са в официалните църкви. Там се вярва в неща, които въобще не отговарят нито на Библията, нито на логиката. Аз твърдя, че вярата се подкрепя от всички науки, стига тези науки да не се приемат сляпо. Т.е. с теб сме на различно мнение къде е слепотата. Всяка една наука подкрепя Библията, ако се подхожда към нея без предубеждение. И обратното. Когато науката е заместена от предварително заключение, което идва от човешки нагласявания и вярвания, води до отхвърляне на Бога.

И накрая искам да кажа, че си приела един много опасен метод за доближаване до Бога. Според теб ние сме способни да се излекуваме сами от греха. Защото именно това означава да вървим към божествено съвършенство. А може ли един заразен компютър без външна намеса да стане чист? И въпреки че не ти харесва цитирането, ще ти кажа, че точно в тази връзка можеш да прочетеш думите на Христос: "Без Мене не можете да сторите нищо"

Поздрави!

Stalik е прав,OCHAKVANE - виж текста :

....

И да се върнем на темата-Антихристът мъж или жена ще бъде,като дойде? :whist:

Здравей!

Не, не е прав. Това тълкуване се получава при хора, които си избират произволни стихове. Библията обикновено обяснява едно събитие по няколко начина. Сътворяването на човека е описано на две места. Едното е посоченото от Сталик, а другото е следното:

"Битие" 2 глава

7. И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

18. И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.

21. Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът.

22. И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.

Както се вижда, Бог не е направил хермафродити, но който търси истината ,ще разбере това. А който иска сам да си тълкува, ще вижда всичко друго, но не и истината.

Същото е по отношение на Антихриста. Многократно посочих кой е Антихриста: Католическата църква. Ако търсите някой човек, няма да го дочакате.

Поздрави!

Същото е по отношение на Антихриста. Многократно посочих кой е Антихриста: Католическата църква. Ако търсите някой човек, няма да го дочакате.

Поздрави!

2Th 2:3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението, и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,

2Th 2:4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или когато се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.

2Th 2:5 Не помните ли, че когато бях още при вас аз ви казах това?

2Th 2:6 И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време.

2Th 2:7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;

2Th 2:8 и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,

2Th 2:3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението, и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,

2Th 2:4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или когато се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.

2Th 2:5 Не помните ли, че когато бях още при вас аз ви казах това?

2Th 2:6 И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време.

2Th 2:7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;

2Th 2:8 и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,

Ситроу,

Вместо да ми показваш цитати, се опитай да разбереш, че всяка управляваща сила има своя "глава". За звяра се казва:

Откровение 13:1

1. И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена

Какво означава това? Че всеки от застаналите начело на Римокатолическата църква си и присвоявал правото да се поставя на мястото на Бога. Папите са прощавали грехове, "спасявали са" от чистилището, променяли са Божиите закони и са "пращали" в Рая починали...

Всичко това е богохулство. Така че всеки, който е бил начело на тази църква е беззаконник.

За сравнение обаче можеш да минеш към препратките. така сам можеш да видиш, че например "2 Сол. 2:4" може да се намери и на следните места:

"Даниил" 7:25

Данаил 7:25 25. Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.

Кой е променил Декалога? Кой е преследвал светиите през Средновековието? Кой е представял себе си за "Наместник"?

"Даниил" 11:36

"Даниил" 11:36. И царят ще действува според волята си, ще се надигне и ще се възвеличи над всякакъв бог, и ще говори чудесно, надменно против Бога на боговете; и ще благоденствува догдето се изчерпи негодуванието; защото определеното ще се изпълни.

Прочети и съседните стихове и ще видиш кой е този цар

"Откровение" 13:1

Откровение 13:1

1. И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

Може да се продължи със следващите:

2. И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.

Кой беше змеят? Римската империя. А "престолът й" беше Рим. А кой е на Ватикана? Също Рим.

"Откровение" 13:6

"Откровение" 13:6. И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата.

Същото описание като в "Даниил". тогава за кого се отнася? Кой е беззаконният? Малкият рог.

Естествено, че този, който е духовният подбудител на злото е Сатана. Но в случая се говори за земния изпълнител. И това не бива да се пропуска. посочените от теб стихове говорят за земната сила.

Поздрави!

Редактирано от OCHAKVANE (преглед на промените)

OCHAKVANE, не мисля, че пътят, по който съм поела, е опасен. Но това в случая няма значение. Не зная дали знаеш, но чрез сравнителни изследвания е доказано, че Битие е по-късна литературна обработка на древни космогонични и антропогонични митове на семитските племена. Затова се откриват и два антропогонични мита (1 и 2 глава). Ти цитираш втора.В нея човекът е създаден от земя,т.е. от материя, но са му вдъхнати от Бога и дихание, дух, съзнание.Така в него едновременно съществуват и материалното, и духовното. Световните митологии обясняват възникването на човека по различен начин, но и се доближават. Най-близки до библейската представа са акадската антропогония, според която бог Мардук създал човека от пръст, земя и от кръвта на убито чудовище, и египетският мит за бог Хнум, изваял човека от глина на грънчарско колело. А както знаем, създал Ев, за да не е самотен. Някои библеисти обаче обясняват историята за създаването на Ева от реброто наАдам като езиково недоразумение, игра на думи.Те я извеждат от един шумерски мит, според който на бог Енки заболяло реброто и за да бъде излекувано, била създадена богинята Нин-ти, в превод "господарка на реброто". На шумерски думата "ти" означава ребро и давам живот - следователно Нин-ти може да означава и господарка, която дава живот. За еврейските племена древна богиня, прамайка на човечеството, била Ева, господарка, която дава живот, и тя била отъждествена с шумерската Нин-ти. Така значението на Нин-ти като господарка на реброто било насложено над първичното значение и функция на Ева и бил създаден митът за създаването на Ева от реброто на Адам. Дано да разбереш какво исках да ти кажа по-рано с четенето и на други източници,и не ме обявявай за еретичка, защото определено не съм. А що се отнася за Антихриста, също мисля, че не може да бъде жена, защото тя не играе никаква роля във времето, когато са създавани текстовете, които сега четем. На всички весело посрещане на новата 2007 година!

OCHAKVANE, не мисля, че пътят, по който съм поела, е опасен. Но това в случая няма значение. Не зная дали знаеш, но чрез сравнителни изследвания е доказано, че Битие е по-късна литературна обработка на древни космогонични и антропогонични митове на семитските племена. Затова се откриват и два антропогонични мита (1 и 2 глава). Ти цитираш втора.В нея човекът е създаден от земя,т.е. от материя, но са му вдъхнати от Бога и дихание, дух, съзнание.Така в него едновременно съществуват и материалното, и духовното. Световните митологии обясняват възникването на човека по различен начин, но и се доближават. Най-близки до библейската представа са акадската антропогония, според която бог Мардук създал човека от пръст, земя и от кръвта на убито чудовище, и египетският мит за бог Хнум, изваял човека от глина на грънчарско колело. А както знаем, създал Ев, за да не е самотен. Някои библеисти обаче обясняват историята за създаването на Ева от реброто наАдам като езиково недоразумение, игра на думи.Те я извеждат от един шумерски мит, според който на бог Енки заболяло реброто и за да бъде излекувано, била създадена богинята Нин-ти, в превод "господарка на реброто". На шумерски думата "ти" означава ребро и давам живот - следователно Нин-ти може да означава и господарка, която дава живот. За еврейските племена древна богиня, прамайка на човечеството, била Ева, господарка, която дава живот, и тя била отъждествена с шумерската Нин-ти. Така значението на Нин-ти като господарка на реброто било насложено над първичното значение и функция на Ева и бил създаден митът за създаването на Ева от реброто на Адам. Дано да разбереш какво исках да ти кажа по-рано с четенето и на други източници,и не ме обявявай за еретичка, защото определено не съм.

А що се отнася за Антихриста, също мисля, че не може да бъде жена, защото тя не играе никаква роля във времето, когато са създавани текстовете, които сега четем.

На всички весело посрещане на новата 2007 година!

Здравей, Марги!

Ще бъда щастлив, ако ми отговориш на два въпроса: Вярваш ли в Христос ? Вярваш ли, че Той говори истината?

Поздрави!

Здравей, Марги!

Ще бъда щастлив, ако ми отговориш на два въпроса: Вярваш ли в Христос ? Вярваш ли, че Той говори истината?

Поздрави!

Да, вярвам, че той е месията т. е. човекът, който трябва да обнови вярата или да я промени (за времето си), но честно казано не вярвам, че той е Богът!!! :speak:

Да, вярвам, че той е месията т. е. човекът, който трябва да обнови вярата или да я промени (за времето си), но честно казано не вярвам, че той е Богът!!! :speak:

Здравей, Марги!

Засега няма да ти доказвам, че Исус Христос е част от Триединството. По-важното е, дали вярваш, че наистина е умрял без грях? Защото ,ако вярваш, че е така, то трябва да приемеш, че не е излъгал нито веднъж. Ако и това е за теб така, то прочети какво казва Христос по отношение на Словото:

"Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина"(Йоан" 17:17)

Ако Божието слово е 100% истина, значи всички интерпретации по отношение на Библията са недопустими.

Поздрави!

Здравей!

Вярването, че има няколко богове е езическо. Всъщност има само два "вида", ако мога така да се изразя: Жив, Истински Бог и мъртви богове. Живият Бог е Този, Който е записан в Библията и Който е направил небето, земята, морето и всичко, което има в тях(както пише в четвъртата заповед); мъртви богове са тези, които си правим ние( пари, коли, жилища, професия, собственото "аз" или някакви други неща, които поставяме на първо място в живота си, вместо нашият Създател).

Колкото за Исус, Той е едно от трите лица на Божеството. И когато говори за Себе Си, Той сам казва: "Аз съм началото и краят", "Алфа и Омега", "Първият и Последният", "Вечносъществуващият". А знаеш ли какво значи "Яхве" ?

Поздрави!

Вярването в няколкото богове е грях за християнството. Аз говоря за Яхве (да се отбележи - белези присъщи и на Аллах) като за типично семитско племенно божество, какъвто е първоначално (внимание - това е исторически факт). Когато говоря за други божества, аз коментирам монолатристичния характер на теологията в Стария Завет, прерастващ постепенно в етнически монотеизъм. За това ставаше дума. Айде малко се съсредоточи. Тъй. Когато говоря за двулико божество, аз имам предвид че Яхе/Йехова съчетава в себе си мъжки и женски принцип. Мъжкият активно-инструментален и женския експресивен. Първият е законодателния, а втория нравоучителния.

Здравей!

Не, не е прав. Това тълкуване се получава при хора, които си избират произволни стихове. Библията обикновено обяснява едно събитие по няколко начина. Сътворяването на човека е описано на две места. Едното е посоченото от Сталик, а другото е следното:

"Битие" 2 глава

7. И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

18. И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.

21. Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът.

22. И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.

Както се вижда, Бог не е направил хермафродити, но който търси истината ,ще разбере това. А който иска сам да си тълкува, ще вижда всичко друго, но не и истината.

Никой не е твърдял че е направил хермафродити. А това че са направени отделно не е от значение. И ДВАМАТА са по Негов образ и подобие. Няма как да е само единият. Защо жените не приличат на амеби например?

Вярването в няколкото богове е грях за християнството. Аз говоря за Яхве (да се отбележи - белези присъщи и на Аллах) като за типично семитско племенно божество, какъвто е първоначално (внимание - това е исторически факт). Когато говоря за други божества, аз коментирам монолатристичния характер на теологията в Стария Завет, прерастващ постепенно в етнически монотеизъм. За това ставаше дума. Айде малко се съсредоточи. Тъй. Когато говоря за двулико божество, аз имам предвид че Яхе/Йехова съчетава в себе си мъжки и женски принцип. Мъжкият активно-инструментален и женския експресивен. Първият е законодателния, а втория нравоучителния.

Никой не е твърдял че е направил хермафродити. А това че са направени отделно не е от значение. И ДВАМАТА са по Негов образ и подобие. Няма как да е само единият. Защо жените не приличат на амеби например?

Всъщност, какво проповядваш? Нещо си се объркал. Дали правиш разлика между многобожие и божество от три личности? Ако си запознат със Стария завет ще разбереш, че навсякъде в него се говори за Христос. Той е Авторът на всичко, Той е Този, Който извежда евреите от Египет, Той е Този, Който се въплъщава и се жертва за всички хора на Голгота. И най-накрая, Той е Този, който в момента служи като Ходатай за всеки, Който Го приеме като Такъв и скоро ще дойде да приключи с греха. Ти можеш да не вярваш в това, но всичко, което е пророкувано за него, както и от Него, се е изпълнило.

Поздрави!

Редактирано от OCHAKVANE (преглед на промените)

И ДВАМАТА са по Негов образ и подобие. Няма как да е само единият. Защо жените не приличат на амеби например?

Хммммм дали? Да видим библията какво казва... Само ще уточне че в изложените пасажи под човек се има в предвид мъжа.

Gen 2:25 А и двамата, човекът и жена му бяха голи и не се срамуваха.

Gen 1:27 и Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

Ето и какво апостол Павел казва, който както знаем ги е разбирал нещата.

1Co 11:7 Защото мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа.

Ако Божието слово е 100% истина, значи всички интерпретации по отношение на Библията са недопустими.

Поздрави!

А ти откъде си сигурен, че всичко написано в Библията е истина, при условие, че всички знаем за многото и преработки и са открити чрез сравнителен анализ първоизточниците?

Всъщност, какво проповядваш? Нещо си се объркал. Дали правиш разлика между многобожие и божество от три личности? Ако си запознат със Стария завет ще разбереш, че навсякъде в него се говори за Христос. Той е Авторът на всичко, Той е Този, Който извежда евреите от Египет, Той е Този, Който се въплъщава и се жертва за всички хора на Голгота. И най-накрая, Той е Този, който в момента служи като Ходатай за всеки, Който Го приеме като Такъв и скоро ще дойде да приключи с греха. Ти можеш да не вярваш в това, но всичко, което е пророкувано за него, както и от Него, се е изпълнило.

Поздрави!

Аз не проповядвам. Проповядвад проповедниците. Аз констатирам обективни факти, без значение колко са неудобни някому те. А Библията не е ярък пример за обективност. Аз никъде не обсъждам божеството от три личности. Не ми е ясно с каква цзел се опитваш да го пробуташ тук. Аз говоря за нещо съвсем друго. Провери значението на думата монолатрия и прочети малко история на семитските религии и вярвания.Колкото до Стария завет и Иисус, ако трябва да сме обективни и да говорим с чистата истина - християните смятат, че в Стария завет се говори за него. Други хора смятат друго. Къде е вододела е спорен въпрос.

Хммммм дали? Да видим библията какво казва... Само ще уточне че в изложените пасажи под човек се има в предвид мъжа.

Gen 1:27 и Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

Ето и какво апостол Павел казва, който както знаем ги е разбирал нещата.

1Co 11:7 Защото мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа.

Мисля текста на Павел отразява по-скоро едно субективно мнение показващо познат и доста предхристиянски в много отношения културен модел. А Старозаветния цитат който привеждаш всъщност показва нещо съвсем различно - чети внимателно:

и Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; [има се предвид човека, човешкото същество] мъж и жена ги създаде.

Човека създаден по божи образ и подобие е אדם ("адам") - дума използвана в Стария Завет, за да означи човешко същество, не мъжкия пол. Значи човешките същества са създадени по Божи образ и подобие - мъже и жени. За да докажеш тезата си, ще трябва да докажеш, че някъде в старозаветната книжнина думата се използва в друг смисъл. Аз съм ползвал лексиконът на Джоузеф Тайър.

А Старозаветния цитат който привеждаш всъщност показва нещо съвсем различно - чети внимателно:

и Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; [има се предвид човека, човешкото същество] мъж и жена ги създаде.

Човека създаден по божи образ и подобие е אדם ("адам") - дума използвана в Стария Завет, за да означи човешко същество, не мъжкия пол. Значи човешките същества са създадени по Божи образ и подобие - мъже и жени. За да докажеш тезата си, ще трябва да докажеш, че някъде в старозаветната книжнина думата се използва в друг смисъл. Аз съм ползвал лексиконът на Джоузеф Тайър.

Тактично си пропуснал този стих :yanim:

Тактично си пропуснал този стих :nono:

נשׁים אשּׁה ("жената" в цитата) е женска форма на אישׁ ("ииш", което значи "мъж, от мъжки пол"). Да се схване тук като употребено за да се оразличи от "човешко същество" би значело, че и мъжкият пол не спада към "човекът". Тоест че нито мъжът, нито жената са човеци. :yanim:

Поздрави!

OCHAKVANE, наистина ли мислиш че Христос е извел евреите от Египет? Това направо ме шокира!!

А можеш ли да се обосновеш, ако имаш някакви аргументи ще съм ти благодарен да ги споделиш

OCHAKVANE, наистина ли мислиш че Христос е извел евреите от Египет? Това направо ме шокира!!

А можеш ли да се обосновеш, ако имаш някакви аргументи ще съм ти благодарен да ги споделиш

Off/

А кoй мислиш ги е извел-Мойсей?Исус Навин?Чети Новия Завет по внимателно, като съвет просто.

Off/

Off/

А кoй мислиш ги е извел-Мойсей?Исус Навин?Чети Новия Завет по внимателно, като съвет просто.

Off/

Естествено че Моисей, воден от Йехова. Ако нещо друго си видял, моля посочи къде, да видя и аз.

Ето го текста:

И пак е изваден от контекста,тъй като същият текст се повтаря,не само в стих 13:16,а и в 13:9.........И въобще глава 13-та е:

[13:1] И рече Господ на Моисея, като каза:

[13:2] посвети Ми всяко първородно, което разтваря всяка утроба у синовете Израилеви, от човек до добитък, (защото) Мои са те.

[13:3] И рече Моисей на народа: помнете тоя ден, в който излязохте от Египет, от дома на робството, защото със силна ръка ви изведе Господ оттам, и не яжте квасно:

[13:4] днес излизате в месец авив. *

[13:5] И когато те въведе Господ (Бог твой) в земята на хананейци и хетейци, аморейци, евейци и иевусейци, (гергесейци и ферезейци,) за която Той се кле на твоите отци, че ще ти я даде - земя, дето тече мед и мляко, - извършвай тая служба в тоя месец.

[13:6] Седем дена яж безквасен хляб, и в седмия ден да бъде празник Господу.

[13:7] Безквасен хляб да ядеш седем дена, и да се не намира у тебе квасен хляб, и ни в едно твое място да се не намира у тебе квасно.

[13:8] В оня ден извести на сина си и кажи: туй е заради онова, което Господ (Бог) ми направи, когато излязох от Египет.

[13:9] И това да ти бъде знак на ръката ти и спомен пред очите ти, та законът Господен да бъде в устата ти; защото със силна ръка те изведе Господ (Бог) от Египет.

[13:10] Изпълнявай тая наредба в определеното време всяка година.

[13:11] И кога те въведе Господ (Бог твой) в земята Ханаанска, както Той се кле на тебе и на отците ти, и ти я даде, -

[13:12] отделяй Господу всяко (мъжко), което отваря утроба, и всяко първородно мъжко от добитъка, който имаш, (посвещавай) Господу.

[13:13] А всяко от ослите, което отваря (утроба), заменяй с агне; ако пък не го замениш, откупи го; и всяко първородно човеческо от синовете ти откупувай.

[13:14] И кога отпосле те попита син ти и рече: що е това? ти му кажи: със силна ръка ни изведе Господ от Египет, от дома на робството;

[13:15] защото, когато фараонът се противеше да ни пусне, Господ умъртви всички първородни в Египетската земя, от първородно човеческо до първородно от добитъка, - затова аз принасям в жертва Господу всичко мъжко, отварящо утроба, а всеки първороден от моите синове откупувам;

[13:16] и това да бъде като знак на ръката ти и вместо превръзка над очите ти; защото със силна ръка ни изведе Господ от Египет.

[13:17] А когато фараонът пусна народа, Бог го не поведе по пътя на Филистимската земя, понеже е близък; защото Бог рече: да не би народът да се разкае, като види война, и да се върне в Египет.

[13:18] И Бог поведе народа по околен път през пустинята към Червено море. И синовете Израилеви въоръжени излязоха от Египетската земя.

[13:19] И взе Моисей със себе си костите на Иосифа, защото (Иосиф) с клетва бе заклел синовете Израилеви, казвайки: Бог ще ви споходи, и вие изнесете със себе си костите ми оттука.

[13:20] И потеглиха (синовете Израилеви) от Сокхот и се разположиха на стан в Етам, в края на пустинята.

[13:21] А Господ вървеше пред тях дене в облачен стълб, като им показваше пътя, а ноще в огнен стълб, като им светеше, та да вървят и дене и ноще.

[13:22] И облачният стълб се не отлъчваше дене, нито огненият стълб ноще от лицето на (целия) народ.

Тъй че-не виждам аналогията с Откровение 13:16 и Антихриста......... :offtopic_s: Колкото и внимателно да чета :)

Не знам какъв превод ползваш на Библията, но ето какво пише в ИЗХОД 13:16

"Това ще бъде за белег на ръката ти и за надчелие между очите ти; понеже със силна ръка Господ ни изведе из Египет."

И ето какво пише в Откровение 13:16

И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;

според Протестантската Библия

Очи който има нека да види, както са казвали древните

Не знам какъв превод ползваш на Библията, но ето какво пише в ИЗХОД 13:16

"Това ще бъде за белег на ръката ти и за надчелие между очите ти; понеже със силна ръка Господ ни изведе из Египет."

И ето какво пише в Откровение 13:16

И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;

според Протестантската Библия

Очи който има нека да види, както са казвали древните

Без значение кой превод ползваш-текстът от Изход [13:16] е абсолютно същият като [13:9] и пак не виждам връзката му с откровение 13:16,който така любезно ни показваш :)

Без значение кой превод ползваш-текстът от Изход [13:16] е абсолютно същият като [13:9] и пак не виждам връзката му с откровение 13:16,който така любезно ни показваш :)

Здравей,

благодаря че все пак се опита да разбереш, това което пиша, много добре съзнавам защо не можеш да видиш това което показвам, но не съм от тези дето размахват една или друга религиозна догма като бухалка.

Все пак, ако темата за белега те интересува, може да погледнеш и Езекил 9:4

Там може да видиш, кой е този който поставя белег на челата

1 Тогава Той извика в ушите ми с висок глас и рече: Нека се приближат ония, на които е заръчано за града, всеки с изтребителното си оръжие в ръка.

2 И, ето, шест мъже идеха по пътя от горната порта, която гледа към север, всеки с разрушително оръжие в ръка, и всред тях един човек облечен в ленено, с писарска мастилница на кръста му; и като влязоха застанаха при медния олтар.

3 И славата на Израилевия Бог се издигна от херувимите, над които бе, та застана над прага на дома; и Той извика към облечения в ленено мъж, който имаше на кръста си писарска мастилница.

4 И Господ му рече: Мини през града, през Ерусалим, и тури белег върху челата на мъжете, които въздишат и плачат поради всичките мерзости, които стават всред него.

5 А на другите рече, като слушах аз: Минете подир него през града, та поразете; окото ви да не пощади, нито да покажете милост;

6 старци, юноши и девици, младенци и жени избийте съвсем; но не се приближавайте при никого от ония, върху които е белегът; и започнете от светилището Ми. Прочее, те започнаха от старейшините, които бяха пред дома.

7 Тогава им рече: Осквернете дома и напълнете дворовете с убити; излезте. И излязоха та поразяваха в града.

8 А те като поразяваха и аз останах, паднах на лицето си, извиках, и рекох: Горко, Господи Иеова! ще изтребиш ли всичките останали от Израиля като изливаш гнева Си върху Ерусалим?

9 И Той ми рече: Беззаконието на Израилевия и на Юдовия дом стана твърде голямо; земята е пълна с кръв, и градът пълен с извращение на съд, защото си думат: Господ е напуснал земята, и: Господ не вижда.

10 Затова, и от Моя страна, окото Ми няма да пощади, и Аз няма да покажа милост, а ще възвърна постъпките им върху главите им.

11 И, ето, облеченият в ленено мъж, който имаше на кръста си мастилницата, даде отчет за работата, като каза: Направих както Ти ми заповяда.

Ето това е глава 9 от Езекиил,която е продължение на осма.В тези глави става дума за беззаконията и идолите,които самите свещеници са направили и им се кланят.

Езекиил 8 глава

5 Тогава ми рече: Сине човешки, подигни сега очите си към север. И тъй подигнах очите си към север, и, ето, на север от вратата, която води за олтара, при входа стоеше тоя възбудител на ревнивост идол.

6 И рече ми: Сине човешки, видиш ли що правят тия? - големите мерзости, които Израилевият дом върши тук, та да се отдалеча от светилището Си? Но ще видиш още пак големи мерзости.

Нима твърдиш,че самите свещенници са въплъщение на Антихриста?

Ето това е глава 9 от Езекиил,която е продължение на осма.В тези глави става дума за беззаконията и идолите,които самите свещеници са направили и им се кланят.

Езекиил 8 глава

Нима твърдиш,че самите свещенници са въплъщение на Антихриста?

Не твърдя това.

Всеки трябва да открие, ако може това което се крие в тези редове

Напомням че в Откровение 13:17 се пояснява:

"За да не може никой да купува или продава, освен онзи, който носи за БЕЛЕГ ИМЕТО НА ЗВЯРА.

Значи този БЕЛЕГ е някакво ИМЕ

Не мисля,че "белег" означава някакво име. Белег или знак. Ти кръстен ли си?При православното кръщение аз съм "белязан" с елей по челото.Това е белегът на единението с Бога. Мисля,че и Антихристът ще има подобен ритуал,като дойде на света.Защото той ще иска хората да му се покланят като на Бог.

Не мисля,че "белег" означава някакво име.

Белег или знак.

Ти кръстен ли си?При православното кръщение аз съм "белязан" с елей по челото.Това е белегът на единението с Бога.

Мисля,че и Антихристът ще има подобен ритуал,като дойде на света.Защото той ще иска хората да му се покланят като на Бог.

Ти говориш в бъдеще време, но според Йоан:

Откровение 13:8-9

"И ще му се поклонят всички, които живеят по земята, всеки, чието име не е било записано в книгата на живота на закланото агне

Ако има ухо човек нека слуша."

Тълкувание от мен

Съвсем категорично е казано че ВСИЧКИ ще му се поклонят, с малки изключения.

Това е възможно да стане, само ако тези ВСИЧКИ всъщност си мислят, че като се кланят на звяра, всъщност се кланят на Бога.

И това не е нещо, което да очакваме да се случи, а нещо, което вече се е случило и се случва в момента!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.