Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

От християнска гледна точка други култури може да са засвидетелствали същите ценности по-рано, но първоизточника им е един и това е традицията, завещана ни от Яхве. А тъй като Христос е негова еманация то те са припознати като християнски. Иисус според християните е този, който ги е утвърдил в чистия им вид. Ето защо християнски.

Не съм съгласен с тези твърдения. Надявам се,че това не ме прави Антихрист... ;)
  • Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Антихриста е отдавна тук.

Той вече е роден.

Момчето в момента е на около 16 години и живее във Франция.

Това е предсказано от Нострадамус.

И от нашата пророчица Ванга също.

Той е тук вече.

Роден е.

С числото 666.

:)

Ъъъ...просто за какво си говорим?

Това с Антихриста е много забавен и интерсен мит, но все си мислех, че в него вярват само най-наивните създания Публикувано изображение

Имайки в предвид, колко съм скептична към християнството, даже да не кажа че на моменти го презирам, понеже това е бахти измислената религия (според мен), в съществуването на т.нар. Антихрист няма да повярвам.

Надявам се хората да започнат да вярват и виждат реалните неща и да се оповават на нещо истинско (вкл. и религия), а не да вярват на книга написана преди 2000г., в която както се е изразил на времето Марк Твен е съставена от "два милиона думи...в нея има великолепна поезия; и няколко глупави басни; и няколко кървави исторически събития; и няколко полезни нравоучения; и купища лъжи."

....

• Автор

Не съм съгласен с тези твърдения. Надявам се,че това не ме прави Антихрист... :)

Антихрист може да си, ако си против Христос...За мен буквално преведено

Анти - против, Христ - Христос, пратеник, месията....

Но ти си имаш право на мнение....

На мен ми се искаше да наблегнем на статията , която съм публикувала това ми бе интересно да разбера как и защо мислите, че е истина или не е истина това, което пише в нея...за мен това са факти, от световно ниво и никой не би посмял да напише не достоверна информация, това е информация която не е някаква щега, а определено е с обосновано и вярно съдържанието...това е моето мнение по въпроса...

Това с Антихриста е много забавен и интерсен мит, но все си мислех, че в него вярват само най-наивните създания Публикувано изображение

Няма да повярваш колко много наивни създания има:)

Похарчени са повече от 1,5 милиона долара за изследвания, за да се намери най-доброто място за имплантиране на биочипа в човешкото тяло. Открити бяха само две подходящи места – ГЛАВАТА, под скалпа и вътрешната страна на ръката, по-специфично… ДЯСНАТА РЪКА!

Що,на гъзЪ не става ли да се имплантират? К'ъв е проблемът? И кво И е на лявата ръка,че само на дясната е подходящо? Тия тва милионите за нищо ги нямат, обаче.

Смех не ,ми мъкаааа...

Не съм съгласен с тези твърдения. Надявам се,че това не ме прави Антихрист... :)

Не сме тук за да обсъждаме кой е съгласен и кой не. Ставаше въпрос за определението на думата антихрист. Дали си съгласен с това или не - от това то не се променя. Толкоз.
  • Автор

Няма да повярваш колко много наивни създания има;)

Що,на гъзЪ не става ли да се имплантират? К'ъв е проблемът? И кво И е на лявата ръка,че само на дясната е подходящо? Тия тва милионите за нищо ги нямат, обаче.

Смех не ,ми мъкаааа...

Благодаря, че си прочел статията и благодаря за мнението, което изрази. :)

"И принуждаваше всички,малки и големи,богати и сиромаси,свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;за да не може никой да купува или да продава,освен оня,който носи за белег името на звяра,или числото на неговото име. Тука е нужна мъдрост: който е разумен,нека сметне числото на звяра,защото е число на човек; а числото му е Шестотин шестдесет и шест." Библията,Откровението на Йоана,глава 13

На страха очите са големи :baby:

...,ако изповядвахте друга религия,щяхте да се смеете на глас,но уви... трябва да треперите от страх.

п.с.Да той е тук,но какво от това.За да се появи,значи нещо в цялата система не е в ред.

Баланса е нарушен.... и въпреки това бъдете позитивни и се радвайте на живота :bye1:

На страха очите са големи :baby:

...,ако изповядвахте друга религия,щяхте да се смеете на глас,но уви... трябва да треперите от страх.

п.с.Да той е тук,но какво от това.За да се появи,значи нещо в цялата система не е в ред.

Баланса е нарушен.... и въпреки това бъдете позитивни и се радвайте на живота :bye1:

Бог е един.

Каквато и религия да изповядваш.

И с каквото и име да го наричаш в своята си религия-той е един.

Антихриста също.

Бог е един.

Каквато и религия да изповядваш.

И с каквото и име да го наричаш в своята си религия-той е един.

Антихриста също.

Само ако може да ми обясниш кое те кара да мислиш така Публикувано изображение ,защото според мен това за "БОГ" и "Антихриста" е една голяма измислица Публикувано изображение ,поне според мен това за БОГ няма значение за каквато и да е вяра е измислено единствено и само да оправлява даден народ,защото когато внушиш на даден човек нещо той може да направи чудеса Публикувано изображение

Ейнджъл, браво за важната и интересна тема!!! :P

А, който смята, че вярващите са твърде наивни, да внимава - да не се окаже после, че другите са били наивни... Публикувано изображение:P

Разбира се, всеки има право на мнение и избор...

За който Библията е само "няколко глупави притчи" и прочее, той явно въобще не е вникнал в дълбокия й смисъл...Ако човек си направи труда да се порови, ще забележи, че събитията в тази "Книга" се сбъдват с поразителна точност, ако ви интересува само фактологията... ;)

Но всеки човек трябва сам да извърви своя път в търсене на истината, както и другаде съм казвала, никой не може да го направи вместо теб, никой няма право да решава, вместо теб,това си е въпрос на личен избор!!!

Не обичам заучените фрази и да говоря неща, които не съм проверила, не съм изживяла; доста се съмнявам, всичко изпитвам...Бих казала, че не съм човек, който лесно може да бъде заблуден; не знам защо, но някои си мислят, че който вярва в Бог, е супер заблуден, или изпаднал, или смотан, луд, прост и т.н. Не знам също, как някои хора си мислят, че който е вярващ, непременно не знае, за какво става дума, не е в час с нещата , ами, не се ли замисляте, че точно вярващите може би са в час с това, което става?!

Когато повярвам истински в нещо, аз го вярвам с цялото си сърце, и то, защото лично съм стигнала до това заключение, а не някой друг ми го е наложил...Затова и вярвам толкова силно, защото лично съм стигнала до това убеждение, и то си е мое... Какво мисля за Антихриста ли - ами, същото, за което пише в Библията - той ще бъде реална личност, може вече наистина да се вихри на политическата сцена, това ще се разбере!Като тръгне да "дамгосва" хората по челото или дясната ръка, си спомнете това! Публикувано изображение Е, разбира се, той няма да каже нещо от рода на: "Заповядайте, ще ви се лепне белегът на Звяра!", нали няма никой, чак дотолкова наивен?! Публикувано изображение:lol6:

О, той ще подходи далеч по-фино, по-хитро, какво се чудите, в този век на непрекъснато напредване на новите технологии, не очаквате, да се яви като пъдар и да гони хората, нали?! Всичко ще си стане неусетно, естествено и ще звучи съвсем логично, но после?! Един приятел, лекар, с когото доста разговаряхме на подобни теми, ми сподели веднъж, че той самият е споделял разговорите ни с негови приятели и те са му казвали:"Ами, ако всичко това наистина е вярно?!"...Помислете и вие, които се подигравате, и на които всичко това ви изглежда нереално, глупаво, измислено - Ами, ако всичко това е вярно?! :baby:

Светът е доста интересно място, бих казала, но...когато дойде времето на мрак, дано си спомните това, за което сте предупредени! Публикувано изображение

P.S. При първа възможност ще кача нещичко за тези интересни, мрачни и решаващи седем години, когато ще стане решаващият сблъсък между доброто и злото!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Автор

Ейнджъл, браво за важната и интересна тема!!! :P

А, който смята, че вярващите са твърде наивни, да внимава - да не се окаже после, че другите са били наивни... Публикувано изображение;)

Разбира се, всеки има право на мнение и избор...

За който Библията е само "няколко глупави притчи" и прочее, той явно въобще не е вникнал в дълбокия й смисъл...Ако човек си направи труда да се порови, ще забележи, че събитията в тази "Книга" се сбъдват с поразителна точност, ако ви интересува само фактологията... ;)

Но всеки човек трябва сам да извърви своя път в търсене на истината, както и другаде съм казвала, никой не може да го направи вместо теб, никой няма право да решава, вместо теб,това си е въпрос на личен избор!!!

Не обичам заучените фрази и да говоря неща, които не съм проверила, не съм изживяла; доста се съмнявам, всичко изпитвам...Бих казала, че не съм човек, който лесно може да бъде заблуден; не знам защо, но някои си мислят, че който вярва в Бог, е супер заблуден, или изпаднал, или смотан, луд, прост и т.н. Не знам също, как някои хора си мислят, че който е вярващ, непременно не знае, за какво става дума, не е в час с нещата , ами, не се ли замисляте, че точно вярващите може би са в час с това, което става?!

Когато повярвам истински в нещо, аз го вярвам с цялото си сърце, и то, защото лично съм стигнала до това заключение, а не някой друг ми го е наложил...Затова и вярвам толкова силно, защото лично съм стигнала до това убеждение, и то си е мое... Какво мисля за Антихриста ли - ами, същото, за което пише в Библията - той ще бъде реална личност, може вече наистина да се вихри на политическата сцена, това ще се разбере!Като тръгне да "дамгосва" хората по челата или ръката, си спомнете това! Публикувано изображение Е, разбира се, той няма да каже нещо от рода на: "Заповядайте, ще ви се лепне белегът на Звяра!", нали няма никой, чак дотолкова наивен?! Публикувано изображение:lol6:

О, той ще подходи далеч по-фино, по хитро, какво се чудите, в този век на непрекъснато напредване на новите технологии, не очаквате, да се яви като пъдар и да гони хората, нали?! Всичко ще си стане неусетно, естествено и ще звучи съвсем логично, но после?! Един приятел, лекар, с когото доста разговаряхме на подобни теми, ми сподели веднъж, че той самият е споделял разговорите ни с негови приятели и те са му казвали:"Ами, ако всичко това наистина е вярно?!"...Помислете и вие, които се подигравате, и на които всичко това ви изглежда нереално, глупаво, измислено - Ами, ако всичко това е вярно?! :baby:

Светът е доста интересно място, бих казала, но...когато дойде времето на мрак, дано си спомните това, за което сте предупредени! Публикувано изображение

P.S. При първа възможност ще кача нещичко за тези интересни, мрачни и решаващи седем години, когато ще стане решаващият сблъсък между доброто и злото!

Благодаря за мнението и за отношехието към темата, определено изказването ти ме накара да се замисля отново... :P

Неискам да се заяждам но как достигна до това прозрение Публикувано изображение "Когато повярвам истински в нещо, аз го вярвам с цялото си сърце, и то, защото лично съм стигнала до това заключение, а не някой друг ми го е наложил...Затова и вярвам толкова силно, защото лично съм стигнала до това убеждение, и то си е мое...", кое те накара така силно да повярваш че е така.Явно аз немога да ги видя :lol6: нещата както Вас.

П.С. Може да отговориш на ? само ако исакш и ако не се претесняваш :P

• Автор

Неискам да се заяждам но как достигна до това прозрение Публикувано изображение "Когато повярвам истински в нещо, аз го вярвам с цялото си сърце, и то, защото лично съм стигнала до това заключение, а не някой друг ми го е наложил...Затова и вярвам толкова силно, защото лично съм стигнала до това убеждение, и то си е мое...", кое те накара така силно да повярваш че е така.Явно аз немога да ги видя :lol6: нещата както Вас.

П.С. Може да отговориш на ? само ако исакш и ако не се претесняваш :baby:

Тук не сме, за да се дразним или припираме...просто всеки си казва мнението по темата, ако можеш прочети статията и си направи свои изводи сам избери дали да приемеш нещата за истина или не...аз съм си взела заключението за себе си и знам, че всеки разумен човек ще я прочете и ще реши какво да приеме или какво да не приеме от статията...

А принципно мисля, че всеки ден ни заливат с купища информация по телевизията, която много често пъти е преувеличена и дори нереална...и всеки стои слуша и преценя какво може да вземе като информация от там...така е и в статията в нея има много факти и реални неща... и човек, който се интерисува от история и тем подобни събития ще може да си направи необходимите заключения.

Благодаря ти за мнението. :P

Благодаря за обяснението на думата антихрист, сега ми се поизясниха нещата Публикувано изображение

Onidar има право - опитайте да погледнете на мита за Антихриста от гледната точка на някой будист - ще умрете от смях! Нещо,въплъщаващо абсолютното зло...Ами реално погледнато,добро и зло няма - нещата просто СА, те просто СЪЩЕСТВУВАТ, ние сме тези,които ги оценяваме като добри и лоши,ние им придаваме значение,нашето оценъчно его. Дори и Бог,или Божественото,както щете го наречете,не е добър - той просто Е. Така че идеята за Антихрист според мен е доста глупава и лишена от смисъл и съдържание. А за самата статия какво да кажа? Толкова евтино и нескопосано писание и във вестник "Шок" не съм чел... Публикувано изображение

Не съм съгласен, че има Антихрист, защото Земята и човешката еволюция в частност отдавна са напуснали предначертаната им траектория и вече е невъзможно да се правят подобни предвиждания. Колкото до силата на вярата - това, че някой е умрял за идеята си прави ли я автоматично вярна или правилна? Ми, не! Публикувано изображение

А какво говори Коранът по този въпрос за Антихриста и за последното време, че ми е много интересно, Badr? :)

А какво говори Коранът по този въпрос за Антихриста и за последното време, че ми е много интересно, Badr? :)

Мисля, че е забранен за превод. Трябва да научиш арабски, защото дори самите турчаля го учат наизуст на арабски и не го разбират.

Мисля, че е забранен за превод. Трябва да научиш арабски, защото дори самите турчаля го учат наизуст на арабски и не го разбират.

Чакай да видим, Badr, какво ще каже!

Какво ще го чакате,вземете проверете в Корана,има го и на български в нета...

Коранът е почти пълно подобие на Билията, която на моменти е и направо доста нескопосано изкопирана в него! Има го и на български, разбира се :clap: . Ами той Марк Твен го е казал преди всички нас: "Библията е съставена от два милиона думи. В нея има великолепна поезия и няколко глупави басни и няколко кървави исторически събития и няколко полезни нравоучения и купища лъжи.". "Блаженни са низшите духом, тяхно е царството небесно". Та аз лично смятам, че Библията е написана именно за да се държат и манипулират нисшите духом в страх пред нещо там горе наречено "БОГ" от институцията наречена "ЦЪРКВА" и за да има баланс и за да има враг (защото минуса винаги е необходим, иначе плюса се обезмисля) на сцената се появява и Антихриста. П.П. shanna, поздравления за търпението! Аз не можах и до средата на статията да издържа :)).

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

Добре, че е Дяволът, защото иначе Християнството отдавна да е измряло, без да има по кого да хвърля камъните си. В това отношение той им е бил много полезен.

Не сме тук за да обсъждаме кой е съгласен и кой не. Ставаше въпрос за определението на думата антихрист. Дали си съгласен с това или не - от това то не се променя. Толкоз.

А за какво сме тук? За да обсъждаме,нали? Така че ще обсъждам колкото си искам. Толкоз.

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

• Автор

Антихристът принципно е образ в християнската есхатология. Той е противникът на Христа и въплъщение на злото, който ще се яви преди второто пришествие на Иисус, за да води борба с Христа и ангелите Му. В самата Библия думата има двоен смисъл. Антихрист се назовава всеки, който проповядва ереси, който отрича Иисус Христос, не го припознава като Богочовек и не признава личността му въобще като действителна.

Благодаря ти.... :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.