Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Фалшивите" новини са всъщност забранените истини

Featured Replies

на 24.01.2019 г. в 17:42, miro20 написа:

ау колко са лоши :) Искат да сложат индикация до колко е надежден даден сайт :) И ся се притесняваш че фейкометите ти като бултаймс, истината, гъделнюз ще светят в червена лампичка :) :)

Цитат

in addition to hundreds of other non-mainstream news websites such as Wikileaks.

Проблемът с контрола над истината, пропагандата, цензурата и едностранчивото представяне на реалността е ужасно. Хората не са тъпи. Тоест, тъпи са, но по друга линия. Те не изграждат позицията си от фейковете. Тяхната позиция вече се припокрива с фейка. Така беше с Истанбулската конвенция например. Аз не знам нормален, модерен и либерално настроен човек, да си е променил мнението към ортодоксално крайно дясно, заради някакъв фейк. Мен лично покрай цялата тая глупост ме е яд, че Гугъл затри conspiracy видеата и подобни от Ютуб. Мен пък ми беше много забавно да ги гледам. Биричка и рептили. Супер си ходят. :)  Ето, не съм им вярвал, просто ме развличаха. Това ми е супер тъпо. Иначе, може би нещата тепърва се изграждат - инфраструктурата на контрола. Когато тя бъде напълно изградена, могат да бъде напълно заличена реалността.

Да вярваш в Бог примерно ще го баннат ли?

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 393
  • Прегледи 32,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нека обърнем внимание на третирането на последните актуални събития от големите корпоративни (не казвам обществени) медии у нас - няма как да не личи гербаджийският морал:

А ето и разказ на един от участниците в събитието и оператор на камера в протеста, именно за да не мине номерът на такива "безпристрастни" медии:

Може би някой ще попита: "Ама вие защо не вярвате на правителството?" Ами нямаме ли достатъчно основания? Но въпреки всичко, нека докажат правотата си и ще им повярваме. Само че за пореден път истината не е на тяхна страна и това не е обществена тайна. За пореден път се оплитат още повече в лъжи и манипулации. И не че социалистите не са от същия дол дренки, обаче добре са се позиционирали.

на 5.01.2020 г. в 9:00, Мальчик Бананан написа:

Да вярваш в Бог примерно ще го баннат ли?

Не е невъзможно. Чел съм че в Северна Корея дори думата за "бог" са я премахнали изкуствено от езика комунистите. Не е невъзможно. Социални експерименти всякакви.

Едно наум към тези които цитират такива сайтове и фейкомети каквито са доказано  по горните

Брей, кого виждат очите ми!

• 3 седмици по-късно...

https://www.senzacia-bg.com/2018/12/blog-post_13.html?fbclid=IwAR1S_lAyDgRbI00VDM4Ytb5rQCwmsBP9H-ClMMRmopUnfLuNMeQCNMmbuDE

:giggle1:

Много ме радват фейкометите.

Определено последните новини и събития са тест за това кои  сайтове как отразяват и каква страна вземат.

За койт оможе да си прави изводи де. :) 

• 3 седмици по-късно...
преди 3 часа, miro20 написа:

И защо реши че новината е фалшива? На мен специално професорът ми прави впечатление на разумен човек който едва ли ще се занимава с фабрикуване на фалшиви новини. Още повече че не виждам за какво ще се пуска фалшива новина с такава давност не виждам особен смисъл. Виж да се злепостави някой като уж разпространяващ фалшиви новини може да има някакъв смисъл.

Да, по принцип интервюто е мн добро . Но без частта за 4000 умрели от свински грип. Това е "фалшивата новина".

Иначе останалото за медицинските кадри, фалшивите реанимации, и т.н. е мн ценно. И за съжаление, трагично .

преди 2 минути, miro20 написа:

Да, по принцип интервюто е мн добро . Но без частта за 4000 умрели от свински грип. Това е "фалшивата новина".

Иначе останалото за медицинските кадри, фалшивите реанимации, и т.н. е мн ценно. И за съжаление, трагично .

И все пак не разбрах кое те кара да мислиш че това е "фалшивата новина" . Става въпрос за отдавна минали събития . За времето на Станишев който отдавна не е на власт та не виждам какъв смисъл има да бъде атакуван. А че се крият подобни факти и се манипулира "статистиката" е факт който всички добре знаем. Защо да не вярвам че се случило тогава именно укриване на истинския брой починали .

А! чакай сега... ако смяташ че тогавашната статистика е манипулирана, това е друг въпрос.

Аз мисля че по скоро не.  Именно защото няма смисъл.

А сега професора никого не атакува.  Говорят си за сегашното положение. Може би просто засилва нещата или има впредвид нещо друго като статистика.

• 2 седмици по-късно...

Почна саморазправата в суматохата на епидемията:

ГЕРБ май се готви да тушира всякаква опозиция до следващите избори, използвайки всички "правомощия" получени по време на извънредното положение. Разбира се, че това е низко и жалко, но и Костадинов какво е очаквал? Той не им цепи басмата.

Копейкин казва че нямал толкова пари за гаранцията...

Дали ?

:)

Темата е подходяща и за една първоаприлска /политическа/ шега  :

Поредната репресия за публикация във фейсбук:
https://www.youtube.com/watch?v=6XMsNxIi9HA

Коментарите са красноречиви и си струва да се прочетат.

И, слушайки историята на г-н Дренчев, си спомням ето този филм - класика (гледайте го ако не сте). Миро, не го пиша това за тебе... Да се сещаш че си "късопаметен" и предполагам ще тръгнеш да ми отговаряш заради професионалната си ангажираност. Няма да го приемам лично.

MV5BMTI5Mzk0OTI0OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDU2

преди 9 часа, Lumberman написа:

Поредната репресия за публикация във фейсбук:
https://www.youtube.com/watch?v=6XMsNxIi9HA

Коментарите са красноречиви и си струва да се прочетат.

Нищо свързано с антибългарския проект и фейкомет "Възраждане" на другаря Копейкин , не би трябвало да се приема сериозно :) 

преди 9 часа, Lumberman написа:

Миро, не го пиша това за тебе...

Не бе , не пишеш.. нали си зает да пишеш надгробната ми плоча... 

Иначе филми много и всякакви , въпроса е кой как ги тълкува. При теб много често нещата са на принципа "дявола чете евангелие" .

А ето това предполагам супер ще ти хареса. Нали си фен на конспирации :

Много интересен катарзис наблюдавам от бивол.

След като патетично изреваха след разбиването на източника им - хакерчето Кристиян   и папката "за бивол" , в което аз не виждам реало нищо лошо , и без това бе ясно че оперират с информация, която нормален човек без специален и/или нерегламентиран достъп няма как да добие.... и е са му плащали... то... сега изведнъж станаха рупор срещу фалшивите новини !

https://bivol.bg/fake-fight-vs-fake-news.html?fbclid=IwAR3ZI52fY9yYfKfiexZZwzo2CvrEf6v82JDDKm-NFpz4Xa93G-SIjaH0rHI

Изведнъж  изобличиха фейкометите информиран.нет,  бгр.нюзфронт, рбхт русия тдей.. и т.н.. като рупор на рашистката /дез/информация

Това отдавна си го знам, и съм ги рзобличавал неведнъж като тотални фейкомети .. но защо се съмнявам в искренноста на бивол ?

Като отговорят на това  :

https://www.monitor.bg/bg/a/view/bivoly-v-jaslata-na-oligarha-malofeev-razsledvane-158140?fbclid=IwAR34rOqLZkTCq33D8qd9RGtAUbb9aP5GSCx5ObYrDsrSVTpK5Y19UURTzsM

тогава може и да ме разубедят че не са част от това което критикуват "под фалшив флаг"  , и са "прозряли" в момента.

преди 12 часа, miro20 написа:

Като отговорят на това  :

https://www.monitor.bg/bg/a/view/bivoly-v-jaslata-na-oligarha-malofeev-razsledvane-158140?fbclid=IwAR34rOqLZkTCq33D8qd9RGtAUbb9aP5GSCx5ObYrDsrSVTpK5Y19UURTzsM

тогава може и да ме разубедят че не са част от това което критикуват "под фалшив флаг"  , и са "прозряли" в момента.

Доста погледах но не можах да видя кой е автора на този материал така че не бих го възприел на сериозно след като никой не е пожелал да поеме лична отговорност за него.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Доста погледах но не можах да видя кой е автора на този материал така че не бих го възприел на сериозно след като никой не е пожелал да поеме лична отговорност за него.

Пише - автор агенция Монитор.

Ето още за Чобанов и връзките

https://priorities.bg/trite-stalba-na-ruskata-propaganda-v-balgarija/

Цитат

Генетични рублофили

Chobanov.jpg

Най-яркият пример за подобна „случайна“ обвързаност с Кремъл е главният редактор на скандалния сайт „Бивол“ г-н Атанас Чобанов. Изданието, което бе уличено в откровено рекетьорски схеми, често публикува привидно антируски текстове. Сред тях са и десетки препечатки от западни източници за разкрития срещу т.нар московски тролове – наемници, които получават заплащане, за да лъскат имиджа на Русия и да лансират тезите на путинския режим в социалните мрежи зад граница. Тези статии обаче така или иначе са излезли в публичното пространство и „биволите“ нямат причина да не ги използват за камуфлаж, с който да маскират реалната дейност на изданието.

Въпреки прикритието ръката на „Големия брат“ се вижда в биографията на Ат. Чобанов. Лесно проследими са тесните връзки на руската пропаганда, в която са оплетени т.нар. главен редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов, съпругата му Мария Онучко, баща й Виктор Онучко и православният олигарх Константин Малофеев. Сложната плетеница от различни по ранг и позиция звена е запазена марка на кремълския апарат за дезинформация, чрез който се разчистват неудобни лица по пътя за овладяване на стратегически цели в интерес на Москва.

КГБ легенда

На пръв поглед Чобанов е с перфектна визитка – български емигрант в Париж, който се подвизава под прикритието на учен и журналист, женен за рускиня и зет на дългогодишния кореспондент на РИА „Новости” във Франция Виктор Онучко.

Младата рускиня също живее във френската столица и също (съвсем случайно) е журналист. За разлика от половинката си работи за явната кремълска пропагандна централа „Русия отвъд“ (предишното име е Russia Beyond the Headlines (RBTH) – „Русия отвъд заглавията” – б.р.).

Пише главно за култура и образование, като сред творбите й блести дописка за коледната елха, подарена от руското посолство във Франция на Париж. Любопитното е, че докато тя хвали инициативата, колегата на съпруга й от „Биволъ“ Димитър Стоянов в края на миналата година протестира срещу същия подарък, но в България,

Тук прозира връзката с явната пропаганда у нас – част от международната медийна платформа RBTH е изданието „Руски дневник“, който се печата в България като притурка към политическата трибуна на БСП в. „Дума“. Проектът се реализира въз основа на лицензионен договор, сключен между Даниела Малинова, официален представител на RBTH за страната, и „Российская газета“. Даниела Малинова е съпруга на Николай Малинов, бивш член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, председател на Национално движение „Русофили“ и бивш издател на в. „Дума“.

Във визитката на др. Малинов липсват няколко важни и показателни момента – той е сред малцината българи, получили държавното отличие на Кремъл „Ал. С. Пушкин“ през 2011 г. по лично предложение от тогавашния президент на Русия Дмитрий Медведев за „съхраняването и опазването на паметни знаци на руско-българската дружба“. Приятел е на „православния“ олигарх Константин Малофеев. Именно той е човекът, запознал Малофеев с Цветан Василев, което признава самият руски олигарх. Какво се крие зад тази явна пропаганда? Простичко казано, любимият за руснаците въпрос: „Где деньги?”

„А где деньги?”

Благодарение на руските си връзки и интереси Малинов за малко да задигне под носа на държавата финансираната с близо 300 млн. лв. кредити от КТБ телевизия TV7. С благословията на Цветан Василев и в полза на Малофеев. Сагата с TV7 се разигра, когато у нас гастролираше друга пионка на руския магнат – Пиер Луврие, който трябваше срещу 1 евро да придобие 6 от „златните активи“, купени пак с пари на КТБ. За по-непаметливите ще припомним, че сред тях бе и „Дунарит“.

Белград се намира само на 400 км от София, но е достатъчно далеч, за да се превърне в убежище за укриващия се от българското правосъдие банкер Цветан Василев. Там подсъдимият финансист се е срещал и с Николай Малинов, за да уговарят овладяването на TV7 в полза на руския олигарх Константин Малофеев. Идеята е била телевизията да бъде превзета чрез друго подставено лице на „православния“ магнат – гръцкия бизнесмен Янис Карагеоргис.

Сръбската столица е притегателен център и за самия Малофеев, който се опитва да я превърне в център за путински опорки. През 2016 г. той изявява желание да купи цяла медийна империя в западната ни съседка. Според Малофеев той гледал „мащабно на задачата си да укрепва отношенията между Москва и православните Гърция, България и Сърбия”.

С тази цел товаришч Малофеев подкрепи финансово “доброволческите” паравоенни формирования от България и Сърбия, участващи в агресията срещу Украйна. Спонсорира и 18-те международни наблюдатели на изборите в Донецк и Луганск.

Като стана дума за пари, власт и медии, свързани с Русия, няма как да пропуснем газовия олигарх с дълбоки кремълски връзки Сашо Дончев. Той също отскоро демонстрира в публичното пространство US-уклон, който изглежда толкова фалшив, колкото всички други начинания на газовия олигарх.

Лъжата „Гебрев“ – активно мероприятие за напреднали

Последният пример за сериозно активно мероприятие, чийто почти невидими нишки водят към Русия, Чобанов и Малофеев, тече в момента. Става въпрос за предполагаемото отравяне на оръжейния бос Емилиян Гебрев, който твърди, че някой се е опитал да го ликвидира с „Новичок”.

Причината – военният завод „Дунарит“, заграбен от Гебрев, банкера-беглец Цветан Василев и стоящия основно в сянка, но прокрадващ се зад серията сделки за собствеността на оръжейницата Константин Малофеев. Като основен застъпник на версията на Гебрев в публичното пространство изпълзя Чобанов.

В коментарите за скандала „биволът“ лъже, че оръжейният търговец бил тровен именно заради интереса си към предприятието, като хвърля стръв към фиктивни руски връзки, за да прикрие истинските нишки между Цветан Василев, Емилиян Гебрев и Константин Малофеев. Този избирателен подход е матрица в подхода на Чобанов и на колегите му от „Биволъ“. Като пример може да послужи фактът, че Малофеев, който тайно, но упорито стои в публичното ни пространство от няколко години, е присъствал само за кратко в техни разработки. Отново свързани с „Дунарит“.

Троловете зад Океана заработват до 2100 долара на месец

Заплата от 80 000 до 120 000 рубли (1400–2100 долара) са получавали в т.нар. фабрика за руски тролове (Internet Research Agency). Разходите на година за заплати на троловете със „специализация САЩ“ са стигнали до 1 млн. долара.

Работело се в сравнително нормални часове, пет дни в седмицата, като е имало и нощни дежурства. Това твърди руското издание РБК, позовавайки се на собствено разследване. Фабриката за тролове се намира на ул. „Савушкин“ 55 в Санкт Петербург.

Сред наемниците, решили да се изповядат пред медиите, се оказва някой си Марат, който работел без официален трудов договор, получавал 600 евро месечно на ръка, потял се над клавиатурата по 12 часа на ден, след което почивал един ден. „Цареше пълно мълчание. Работата ни бе толкова много, че нямаше никакво време да се разхождаш нагоре-надолу. За да си изкараш нормата, трябваше доста да блъскаш.”

За да симулират дискусия, трима „тролове” работят по една и съща тема. Единият играе лошото ченге, другият му опонира, а третият се прави на умерен арбитър с намерението да прокара позицията на Кремъл. Работата в екип по трима има и друго предимство – когато влизат в диалог и фалшив сблъсък на мнения, „троловете” много по-лесно изкарват дневната норма от постинги. Което важи и за диалога с другите, нищо неподозиращи участници във форумите – колкото повече отговаряш на „троловете”, толкова по-лесно те си изкарват надницата.

За баща на руските „тролове“ се смята познатият като „готвача на Путин“ руски олигарх Евгений Пригожин, който бе обвинен от САЩ за намеса в американските избори през 2016 г.

Покровителят на БГ-Мадоф прозира зад сваления малайзийски самолет

Преди няколко дни човек на Малофеев бе обвинен от съвместния експертен екип, ръководен от Холандия, за сваления малайзийски самолет през 2014 г. в Донбас. Обвинения за ракетната атака срещу полет MH 17 бяха повдигнати срещу агентите на ГРУ Игор Стрелков-Гиркин, Сергей Дубински, Олег Пулатов и Леонид Харченко.

Стрелков-Гиркин е бивш шеф на охраната на Малофеев и приближен до човека, чрез който руският олигарх и българският му ортак се опитаха да откраднат „Дунарит“, БТК, „Авионамс”, НУРТС, ГАРБ и „Фърст Диджитал” – Пиер Луврие.

Оказва се че тези мои сегашни подозрения за мимикрията на "бивол" и други са си ги задавали сртавнително отдавна.

преди 36 минути, miro20 написа:

Пише - автор агенция Монитор.

Това го видях , но когато някой се крие зад "колективна отговорност" това обикновенно означава липса на отговорност - затова казах че никой не пожелава да поеме лична такава. Второто което даваш също е с автор "Монитор" . 😀 Не че се доверявам безкрайно и на Бивол обаче от време на време изкарват някои истини които други не смеят.

преди 1 час, lsmurf написа:

Това го видях , но когато някой се крие зад "колективна отговорност" това обикновенно означава липса на отговорност - затова казах че никой не пожелава да поеме лична такава. Второто което даваш също е с автор "Монитор" . 😀 Не че се доверявам безкрайно и на Бивол обаче от време на време изкарват някои истини които други не смеят.

До колкото знам, Монитор не е от фейкометите с неизвестен адрес , телефон , анонимни и т.н.

Цитат

Контакти

Назад
  • Любомира Будакова Главен редактор 02/9602280
  • Стоян Сираков Зам.-главен редактор 02/9602202
  • Наталия Радославова Зам.-главен редактор 02/9602243
  • Петър Иванов Зам.-главен редактор 02/9602217

Агенция „Монитор“ се издава от „Телеграф медиа“ EООД с управител Александър Георгиев.

Ако някой има реални претенции, спокойно може да заведе дела, да оспорва инфото  и т.н. срещу медията.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Не че се доверявам безкрайно и на Бивол обаче от време на време изкарват някои истини които други не смеят.

По скоро си изградиха такъв имидж.  Сега градят иминдж на репресирани едва ли не.. въпреки че никой не ги гони :) 

И това най ярко се случи след ареста и издънката на хакерчето Кристиян, който се оказва , обслужва с "деликатна информация" и "Бивол".

Тогава именно се зачудих... Защо Бивол не станаха и да си кажат - да, ползвали сме услугите, не знаем как агенцията на Кристиян добива тази информация, просто ни услугват възмездно.

Ама не.. те писнаха като ужилени. :) 

Сега спря потока "деликатна вътрешна информация" ... и Бивол нещо го закъсаха ... :) 

Да уточня накрая - аз нямам абсолютно нищо против скандалните разкрития на Бивол . Нека си работят хората, полезно е.

Това също е интересно :

http://kanal3.bg/news/17785-Dzivot-na-garba-na-frenskata-dardzava

преди 52 минути, miro20 написа:

До колкото знам, Монитор не е от фейкометите с неизвестен адрес , телефон , анонимни и т.н.

Защо ми се струва,че беше свързан с ПееФски? 

преди 55 минути, miro20 написа:

Агенция „Монитор“ се издава от „Телеграф медиа“ EООД с управител Александър Георгиев.

https://terminal3.bg/karadaja-i-peevski-pozirat-s-porednata-skandalna-bezplatna-kniga-na-v-telegraf/

https://clubz.bg/83400-koj_se_snima_s_falshivata_kniga_na_ivan_kostov?fbclid=IwAR1OkZ4-zjNsEv1yVVe5aa1xaNrdFIs9zyopV7kFZ_jtRpPk-TH2egGENoY

Цитат

И вие ли се изненадахте, че Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски позират с книгата на Иван Костов „Свидетелства за прехода. 1989-1999”? Истината е, че това не е онази книга, за която си мислите. А "фалшиво издание" на „Монитор” и Телеграф” със заглавие „Оригиналът. Истината за прехода. 1989-2019 г.”.

Ха , ха не бил фейкомет. 

Не видях нещо да опровергаваш за Чобанов и Бивол. Нещо да кажеш за репортажа с видео на Канал3 ?

преди 1 час, miro20 написа:

Не видях нещо да опровергаваш за Чобанов и Бивол. Нещо да кажеш за репортажа с видео на Канал3 ?

Аз не разбрах защо искат да ни внушат че тип ведомствено жилище е равностойно на социално.  Търсеха под вола теле.  Определено поръчков материал.

Възможно е. Но ето - вижда се ясно коя е жената, на кого е роднина и какво работи също не е въпрос на спор.

Очаквах  след като не вярвате много на тази информация за Чобанов , да се поровите за опровержения, а не да се  нахвърляте кой е автора, анонимен ли е  /а то не е/  медията такава онакава ... и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.